ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:50/1704)

Piegusek ze śliwkami i wanilią 137

gdyż ma taką strukturę, że owoce nie wpadają same do środka ciasta, pozostając na wierzchu. W zbyt głębokiej formie (jak na zdjęciu) owoce nie nawilżą należycie ciasta :)Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam je do popołudniowej herbatki. Zimnej, rzecz jasna ;)Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
CZEKOLADOWE CIASTO MAJONEZOWE Z GRUSZKAMI 123

Gdybym tak miała wymienić swoje ulubione owoce to w pierwszej trójce zdecydowanie uplasowały by się gruszki. Uwielbiam je! W dzieciństwie przy domu mieliśmy 2 wielkie drzewa z gruszkami, do których przypięty był hamak. To było zdecydowanie jedno z ulubionych miejsc do zabawy zarówno moje, jak i mojego brata. Smak(...)gruszek z tego drzewa pamiętam do dziś! I sok cieknący po rękach! Dziś, zainspirowana kolejną współpracą z marką KIELECKI przygotowałam dla Was przepis na fantastyczne ciasto czekoladowe z gruszkami. Kokosowe ciasto majonezowe z owocami zrobiło furorę – mam nadzieję, że to zrobi taką samą! Smak majonezu absolutnie jest niewyczuwalny w cieście – sprawia on jednak, że ciasto jest

Ostra na Słodko
Szarlotka Pani Ogonowskiej 109

ubijamy na sztywno białka i dodajemy do nich cukier puder . Na podpieczone ciasto nakładamy mus jabłkowy , na niego warstwę ubitych białek . Schłodzone w lodówce ciasto kruszymy i posypujemy na warstwę ubitych białek . Ciasto pieczemy przez ok. 35 minut w 180 stopniach (grzałka górna i dolna). Wyrośnięte ciasto pozostawiamy w piekarniku na pół godziny bez otwierania go, a następnie odstawiamy(...)mieszanką owoców takich jak jabłko, gruszka, pigwa. Szarlotka pochodzenie przepisu Ciasto to nazwę swą zawdzięcza królowej Charlottcie, a autorem ciasta był  Marie-Antoine Carême – francuski szef kuchni i cukiernik [1] . W wersji podstawowej szarlotka to ciasto półkruche lub kruche z dodatkiem owoców, najczęściej jabłek . Chociaż oryginalna szarlotka pochodzi z XIX wieku, to obecnie powstało sporo

WegePrzepis
Babka z jagodami wg Aleex 135

nieco zmodyfikowałam. Babka udała się znakomicie. Zanim ponownie wstałam, aby ładnie ją sfotografować, z babki pozostały resztki. Zrozumiałam chłopaków, bo jest pyszna. Koniecznie ją wypróbujcie z dowolnymi owocami sezonowymi. Polecam. Składniki: Ciasto: • 250 g miękkiej margaryny z dodatkiem masła • 200 g cukru, w tym1 cukier waniliowy • 4 jajka • 350 g mąki • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia • 1 łyżeczka(...)ekstraktu z wanilii • 160 ml śmietany 12% Owoce: • 200g jagód, umytych i osączonych • 1 łyżka mąki do obtoczenia owoców Dodatkowo: • cukier puder do posypania ciasta Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Formę z kominkiem wysmarować masłem i posypać mąką. 2. Masło ucierać z cukrem mikserem na najwyższych obrotach przez kilka minut. Następnie zmniejszyć obroty miksera

W mojej kuchni
Babeczki leśny mech – czyli jak wcisnąć rodzinie szpinak ;) 192

końcu mus szpinakowy Do papilotek włożyć po dwie łyżki ciasta Piec ok. 20 minut w 180° z termoobiegiem Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier, a następnie mascarpone Od gotowych babeczek odkroić czubki, które pokruszyć Udekorować babeczki kremem, owocami i okruszkami babeczek Opcjonalnie: przekonać(...)dzieci (jeśli są oporne), że zielony kolor tutaj nie przypomina niczego, co dotychczas jadły – to prawda! Smacznego! PS. A po inne, świetne ciastoowocami zajrzyj tutaj: “Ciasto z jeżynami […] Artykuł Babeczki leśny mech – czyli jak wcisnąć rodzinie szpinak ;) pochodzi z serwisu Patchwork

Patchwork
KRUCHE CIASTO Z MORELAMI I KRUSZONKĄ 149

masła lub margaryny (u mnie Kasia) 6 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: pokrojone morele (lub inne owoce) kruszonka  przepis tutaj Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto  łączymy ze sobą. Wyrabiamy do połączenia się. Formujemy kulę i wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Ja często kruche ciasto przygotowuję wieczorem(...)następnego dnia  dodaję owoce i kruszonkę. I tym sposobem szybciutko ciasto jest gotowe.  Schłodzonym ciastem wyklejamy blaszkę.   Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 st. na 10-12  min. Po tym czasie na cieście układamy kawałki dowolnych owoców i posypujemy obficie kruszonką. Kruszonkę możemy też posypać odrobiną cukru waniliowego

Walijskie Pichcenie
Pyszne ciasto z czarną porzeczką i malinami 111

zmiksować razem za pomocą miksera lub robota kuchennego. Ciasto musi być gładkie. Blaszę wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wlać ciasto do tak przygotowanej blaszki. Na górze rozłożyć owoce. Wykonanie w thermomix – wszystkie składniki na ciasto dodać do naczynia miksującego i zmiksować. Obroty 6, czas 1 minuta. Zdjąć ciasto z boków naczynia

Kuchnia Pokoleń
Przepis na fit biszkopt z owocami 74

Kilka chwil i kilka składników – tyle tylko potrzebujesz, żeby zrobić fit biszkopt z owocami. Do tego możesz użyć ulubionych owoców, najlepiej sezonowych i słodkich (polecam borówki) oraz mąki kokosowej lub ryżowej zmieszanej z orkiszową. Potem wystarczy wszystko dobrze zmiksować, wrzucić na wierzch ciasta owoce i upiec – w taki oto sposób zostaniesz twórcą bezglutenowego fit biszkoptu z owocami(...)łyżka po łyżce, mąkę dobrze wymieszaną z proszkiem do pieczenia lub sodą. Miksuj na wolnych obrotach aż do uzyskania gładkiej masy. Wylej ciasto na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wysyp na ciasto umyte i osuszone ręcznikiem papierowym owoce. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni Celsjusza na 40 minut. Ciasto zostaw do wystygnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Składniki

Eat me! Fit me!
Francuskie ciasteczka z budyniem i dżemem truskawkowym 179

truskawkowy. Odstawić, aż krem zastygnie. Smacznego :) Przepis bierze udział w akcji „Z miłości do truskawek” #lowicz #dzem #konfitura #truskawki Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Ciasteczka , Desery , Dla dzieci , Na specjalne okazje Tagged: budyń , ciasto francuskie , dżem

https:KKuchniaMniam
Kruszaniec jabłkowo - rabarbarowy z bezą 227

cytryny, 2 cukry waniliowe, łyżeczka cynamonu. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 15min, by puściły sok. Rabarbar oczyścić. Owoce wyłożyć na podpieczone ciasto, posypać jednym cukrem waniliowym, cynamonem i zwykłym cukrem. Beza: 6 białek, 1/2 szkl. cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżka mąki ziemniaczanej. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo(...)dodając cukier. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem, delikatnie wymieszać szpatułką. Ubite białka wyłożyć na owoce. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć zamrożone ciasto. Wierzch posypać drugim cukrem waniliowym. Piec ok. 40min w temp. 180st. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Z miłości do słodkości
Biszkoptowe ciasto z kremem, winogronem i galaretką. 165

sztywną pianę. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie równe części i do jednej dodajemy mak i mieszamy. Następnie przekładamy do dwóch blaszek wyłożonych papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Pieczemy(...)dokładnie ubijamy. Piankę wykładamy równomiernie na makowym biszkopcie. 4. Galaretka i winogrona: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Owoce myjemy i dokładnie osuszamy, następnie układamy je w rzędach na cieście lekko wciskając w piankę. Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na wierzch ciasta. Tak wykonane ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki do całkowitego stężenia

Izabelawkuchni
Ciasto z truskawkami i białą czekoladą 316

dodatkiem soczystych truskawek.Posmarowane po wierzchu białą czekoladą.Proste, szybkie i niedrogie.Polecam! Składniki:Ciasto:250 ml maślanki;1/2 szklanki białego cukru;2 i 1/2 szklanki mąki pszennej;3 duże jaja;2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia;1/2 szklanki oleju;Aromat waniliowy (buteleczka 10 ml).Owoce:350 g truskawek;Opakowanie kisielu truskawkowego (77 g).Dodatkowo:100 g białej czekolady;Bułka(...)połamać na kosteczki.Na upieczone, gorące ciasto wyłożyć kosteczki białej czekolady. Gdy czekolada się roztopi wystarczy ją rozsmarować pędzelkiem po cieście.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Jest to przepis na blachę o wymiarach 35 x 24 cm.Truskawki można zastąpić innymi, świeżymi owocami, białą czekoladę - mleczną i/lub deserową, a kisiel truskawkowy innym smakiem.Szklanka = 250 ml.Kisiel można zastąpić mąką ziemniaczaną lub budyniem.Kisiel

Gospodyni Miejska
Owocowa Eksplozja 172

piekę około 20 minut w temperaturze 170 stopni. 2. Biszkopt ciemny: Białka ubijam na sztywno. Nadal ubijając dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, ocet, mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. Ciasto przelewam na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 20 minut w temperaturze 170 stopni. 3. Masa budyniowa: Z mleka odlewam ½ szklanki. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym(...)masę budyniową. Wyrównuję. Masę przykrywam biszkoptem jasnym. Nektarynki kroję w kostkę. Owoce układam na wierzchu ciasta. Galaretki rozpuszczam w 1 litrze wrzącej wody. Studzę. Tężejącą galaretką zalewam owoce na cieście. Gotowe ciasto wstawiam do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi