ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:558/988)

Pulchne pierniczki 163

jajka i sodę rozpuszczoną w odrobinie ciepłej wody i wlewamy ją do miseczki. Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy. Gotowe ciasto chowamy do miseczki i zakrywamy folią i odstawiamy na 10 - 24 godzin . Po odczekaniu wyznaczonego czasu , robimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego , po czym układamy je na blaszce i lekko spłaszczamy . Jeśli chcemy nadziać konfiturą to zagrzewamy 2 szklanki marmolady

Różne smaki w kuchni
Sałatka z burakiem i orzechami 204

Sałatka z czerwonych buraków. Edyta Guhl. Czerwony burak jest moim kulinarnym faworytem wśród warzyw zimowych. Smakuje mi w każdej postaci. Jako zupa, smarowidło na chleb, w

dolcevitainmykitchen
Kasza jaglana na słodko 144

koniec gotowania kaszy dodajemy miód i skórkę otartą z pomarańczy. Na patelni podprażamy płatki migdałowe. Posypujemy danie przed podaniem orzechami i płatkami. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/dania-z-kasza/kasza-jaglana-slodko-2/ MieszamWGarnku   Artykuł Kasza jaglana na słodko pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Makowiec jaglany 177

Makowiec jaglany, obłędny, wilgotny, lekko słodki, delikatny, doskonały dla wszystkich wielbicieli maku. Jak mawiała moja babcia na wigilijnym stole nie może zabraknąć maku bo mak wróży

Moje Małe Czarowanie
Piernik na powidłach śliwkowych 209

pieczenia keksówki i pieczemy 60 minut (do tzw suchego patyka) w temperaturze 175 stopni C.  Po wystudzeniu ciasto pokrywamy polewą czekoladową z roztopionej w kąpieli wodnej czekolady wymieszanej z masłem i śmietaną. Dekorujemy bakaliami (żurawiną, suszonymi śliwkami, orzechami, morelami, migdałami

Smakowity Blog Kulinarny
Świąteczne kluski z makiem 549

odsącz mak z nadmiaru mleka i zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj do niego wszystkie składniki (część migdałów i orzechów posiekaj, część zostaw w całości), dokładnie wymieszaj całość. Jeśli masa będzie zbyt sypka, dodaj do niej więcej miodu.  Przygotuj ciasto na kluski. Wszystkie składniki na ciasto dodaj do miski, zagnieć elastyczne ciasto. Następnie na blacie obsypanym mąką rozwałkuj ciasto

Garniec Magalie
WEGAŃSKIE BROWNIE Z FASOLI 153

karobu, 5 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego, 3 łyżki domowego masła z orzechów laskowych. Przygotowanie: Ugotowaną fasolę i daktyle mielimy w wyciskarce do soków ze "ślepą" nakładką lub miksujemy w blenderze. Następnie dodajemy pozostałe składniki, dokładnie łączymy. Formę o wymiarach 20x20 cm smarujemy odrobiną oleju kokosowego i wykładamy ciasto. Suszymy w piekarniku w temperaturze 95 stopni przez 1,5h (Jagódka

Jeść, by żyć w zdrowiu
Ciasteczka owsiane 156

przesiać mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia oraz soli, delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Na koniec wsypać płatki owsiane, orzechy, bakalie i sezam, ponownie dokładnie wymieszać.     Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i układać na niej za pomocą łyżki porcje ciasta, formując z nich ciastka i delikatnie spłaszczając. Między ciastkami zostawić dość duże odległości. Piec ok. 15 minut w temp

Simply Food
Zaskakujące przekąski, czyli #CzasNaMałeCoNieco 181

orzechowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Oliwę wymieszać z mlekiem i syropem klonowym, dodać masło orzechowe. Zmielone orzechy włoskie, płatki jaglane, mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w osobnej misce. Płynne składniki połączyć z sypkimi. Odstawić ciasto na około 5 minut. Po tym czasie formować niewielkie kulki i spłaszczać. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując

FitKot
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 24.06.2016 r. 223

zachęcam do dołączenia do grupy , która jest otwarta dla każdego :) Sałatka ryżowa z szynką Ziemniaki smażone   Banany w cieście Truskawkowa owsianka bez gotowania Zupa meksykańska Lody wodne z czereśniami Pasta z ciecierzycy i pomidorów Sałatka z pomidorów z orzechami

Codzienna kuchnia niecodzienna
Mini trufle malinowo-czekoladowe na 3 Urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie 145

wstaw do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Następnie formuj kulki o średnicy 1,5 - 2 cm i obtaczaj w tartych orzechach laskowych i wiórkach kokosowych. Każdą kuleczkę wkładaj do mini kokilki papierowej . Dekoruj według uznania. Trufle włóż do pojemnika na ciasto, najlepiej zamykanego, aby słodkości nie wchłonęły zapachów z lodówki. Pojemnik włóż do lodówki, najlepiej na noc. Podawaj mocno schłodzone. Trufle

Z Kuchni Do Kuchni
Crumble z truskawkami i rabarbarem 129

łyżki cukru Masło do wysmarowania formy Sposób wykonania: Kruszonka: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukry, mieszamy z mielonymi orzechami włoskimi, d odajemy wiórka pokrojonego zimnego masła i rozcieramy w palcach aż się składniki połaczą-ale nie zagniatamy ciasta! Łodygi rabarbaru myjemy kroimy w plasterki, truskawki na mniejsze kawałki, mieszamy z cukrem oraz płatkami migdałowymi. Wykładamy do natłuszczonej masłem formy ceramicznej

Wanilia i Kardamon
Ciasto Ambasador 927

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ambasador to przekładane ciasto na biszkopcie z masą budyniową i bakaliami. Z opisu może się wydawać, że

Marta Gotuje
Chlebek bananowy 167

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Czy często zdarza się Wam wyrzucić czarne, mocno przejrzałe banany? Jeżeli tak to dzisiaj podsuwam Wam pomysł jak je wykorzystać aby

Marta Gotuje
Tort orzechowy słodko-kwaśny (ok. 406 kcal/100g) 234

Druga wersja tortu z przepisu na ciasto ze słonecznikiem poniżej, tym razem na gotowych biszkoptach. Polecam. Składniki: gotowe blaty biszkoptowe kakaowe (tu: Delecta) 200 g łuskanych orzechów włoskich 100 g łuskanego słonecznika 80 g masła 60 g cukru 30 ml mleka 2% ok 165 g kwaśnego gładkiego dżemu (tutaj: łowicz extra gładki czarna porzeczka

Malowane smakiem