ciasto z musem truskawkowym - 1028 przepisów (strona:48/69)

Ciasto śmietanowe z musem truskawkowym na spodzie czekoladowym 128

towarzystwie czekoladowego spodu to już rozkosz dla podniebienia! To jest pyszne! Składniki: * 900 ml śmietany 18% * 700 - 800 ml musu z truskawek * 4 łyżki żelatyny * 2 śmietan-fix-y * 4-5 łyżek cukru pudru * owoce do dekoracji ciasta * 2 galaretki winogronowe Składniki na spód: * 2 czekolady mleczne * 20 dkg herbatników kakaowych * 2 łyżki masła Herbatniki zmieliłam na sypko.  Masło(...)Śmietanę ubiłam z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Dodałam wcześniej rozdrobione blenderem truskawki. Żelatynę rozpuściłam w 80 ml gorącej wody i ostudziłam.   Wlałam do masy śmietanowo- truskawkowej. Wymieszałam dokładnie. Wylałam całość na schłodzony spód czekoladowy i wstawiłam do lodówki. Kiedy masa tężała wyłożyłam truskawki i borówki.  Galaretki rozpuściłam w 800 ml gorącej wody i odstawiłam do przestudzenia

Pieprzyć z Fantazją
TRUSKAWKOWA PIANKA Z CZEKOLADĄ 239

Pojawiły się pierwsze truskawki, a u mnie już od tygodnia trwa truskawkowy zawrót głowy 😁 Dziś zapraszam na lekkie truskawkowe ciasto bez pieczenia z polewą z gorzkiej czekolady. Smakuje jak truskawkowe ptasie mleczko. Deser jest przygotowany na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem śmietanki, a polewa z gorzkiej czekolady sprawia, że nie jest za słodki. Dla mnie bomba, ale nie należę(...)pudru Polewa: 50 g masła 100 ml śmietany 30% 100 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: kilka truskawek do dekoracji Wykonanie: Truskawki myjemy, osuszamy, oczyszczamy z szypułek i blendujemy na gładki mus. Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości zimnej wody, a następnie rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Studzimy i dodajemy do musu truskawkowego. Mieszamy. Śmietanę razem z cukrem pudrem lekko ubijamy

Kuchnia MagdaLeny
Tarta z musem rabarbarowym, bitą śmietaną i pistacjami 428

galaretki truskawkowej 250 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru garść pistacji (nie solonych!) Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i posiekać z masłem. Dodać żółtko i szybko zagnieść ciasto. Wstawić je do lodówki na 20 minut. Rozwałkować, wyłożyć nim, formę do tarty (20 cm) wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Wstawić do lodówki na 10 minut. Spód ciasta ponakłuwać widelcem(...)schłodzić w lodówce. Rabarbar pokroić w drobne kawałki, zasypać cukrem, dodać 2 łyżki wody i gotować często mieszając przez 5-10 minut, aż będzie miękki. Wystudzić i zmiksować na mus. Galaretkę rozrobić w połowie szklanki wrzątku. Dodać do musu rabarbarowego i wszystko wstawić do lodówki, żeby zgęstniało. Kiedy mus zacznie się trochę ścinać - po ok 1 godzinie w lodówce, wylać

Kulinarne Inspiracje
Smocza sałatka owocowa z karmelizowanymi orzechami nerkowca 100

Smocza sałatka owocowa z karmelizowanymi orzechami nerkowca Pitaja (Pitahaya) to egzotyczny owoc znany również jako smoczy owoc lub truskawkowa gruszka. Jest owocem kilku gatunków kaktusa, pochodzi

Tajemnice Smaku
PODSMAŻANE NALEŚNIKI NADZIEWANE KASZĄ JĘCZMIENNĄ, PIECZARKAMI, BROKUŁEM I SEREM 181

Naleśniki uwielbiam pod każdą postacią, czy to na słodko, wytrawnie, czy w formie krokietów. Ostatnio były  naleśniki czekoladowe z mascarpone i musem truskawkowym , a dziś zapraszam na naleśniki podsmażane z pysznym nadzieniem z kaszy jęczmiennej, brokułów, pieczarek i dodatkiem sera. Wyszły naprawdę smaczne. Najlepiej smakują na ciepło, kiedy ser w środku jest rozpuszczony, ale i na zimno(...)szklanki wody (najlepiej woda gazowana, ale ze zwykłą tez wyjdą naleśniki) * niepełne pół łyżeczki soli * 4-5 łyżek oleju ( chyba, że smaruję patelnie olejem wtedy nie daje go do ciasta) Wykonanie: Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę, sól, opcjonalnie olej i wszystko dokładnie wymieszać. Na dobrze rozgrzaną patelnie wylewać porcje ciasta, rozsmarować na całą szerokość patelni i smażyć

Zrób to smacznie
Razowe pierożki z jagodami i sosem jogurtowo-truskawkowym 322

przekładamy do miski. Następnie rozgniatamy niezbyt drobno widelcem. Jeżeli jagody są kwaśne można użyć tutaj dosładzaczy (odradzam cukier, może to być np. stewia). WYKONANIE: Na wycięte krążki z ciasta nakładamy łyżeczką farsz owocowy i dokładnie zalepiamy boki, gdyż w wodzie może nam wszystko wypłynąć. Pierożki wrzucamy do wrzącej wody i czekamy aż wypłyną. Z doświadczenia wiem, że po wypłynięciu potrzebują(...)tutaj pomyśleć o jakimś dodatku. SOS JOGURTOWO-TRUSKAWKOWY: W prawdzie truskawek już coraz mniej, ale ciągle można je jeszcze dostać. A więc sos jest równie prosty jak cały przepis. Umyte truskawki pozbawione szypułek rozgniatamy widelcem w miseczce (lub ewentualnie blendujemy). Warto jest je trochę dosłodzić, np. miodem lub stewią. Do takiego musu dodajemy jogurt naturalny (wedle uznania) i gotowe. Możemy

All My Fit Life
Jogurtowiec truskawkowy 313

Na zakończenie sezonu truskawkowego zrobiłam pyszny truskawkowy sernik na zimno z jogurtu. Teraz pozostaje czekać na następny sezon i raczyć się zapasami truskawek z zamrażarki i

Monia miesza i gotuje
Crumble z owocami z dodatkiem lodów Big Milk Yogurt 233

Za oknami piękna pogoda, coraz większy upał i chęć na to, by jakoś się ochłodzić. Sprawdzonym pomysłem na ochłodę i orzeźwienie w upalne dni są lody

Z miłości do słodkości
Babka truskawkowa 151

mieć temperaturę pokojową): Babka: 1 szklanka (160 g) mąki 0,75 szklanki (150 g) cukru 1 szklanka (250 ml) śmietanki 30% 4 jajka 2 budynie (po 60 g każdy) truskawkowe z cukrem 2 łyżeczki (8 g) proszku do pieczenia szczypta soli Lukier: 3 truskawki (mogą być mrożone) ok. 0,5 szklanki cukru pudru Przygotowanie: 1) Oddzielić żółtka od białek. Następnie(...)pianę ze szczyptą soli. A następnie delikatnie wmieszać do pozostałych składników. 4) Gotowe ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem (można formę dodatkowo obsypać bułką tartą). 5) Piec 50 min. – 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 6) Przygotować lukier: truskawki zblendować na jednolity mus, dodać cukier puder i dokładnie wymieszać, tak żeby nie było żadnych grudek. W razie

Fitsweet.me
Pierogi z truskawkami na musie śmietanowo-truskawkowym 147

ciasto nie klejące się do rąk i nie za twarde. Podzielić  musimy ciasto na cztery części. Trzy części odkładamy na bok i  przykrywamy czystą ściereczką. pierwszą część ciasta musimy rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na cienki placek. W razie potrzeby podsypujemy mąką.  Dużym kubkiem, szklanką odciskujemy koła ,i odkładamy na bok. Następnie nadziewamy farszem w tym przypadku(...)naraz  tylko partiami. W między czasie zabieramy się za mus Blendujemy truskawki z cukrem następnie traktujemy je końcówką do wyrabiania majonezu super sprawa, zrobi nam się bardzo lekki mus. To samo robimy ze śmietaną i cukrem. Gotowe pierogi wyciągamy łyżką cedzakową Na talerz wlewamy kilka łyżek musu truskawkowego ,kładziemy pierogi, zalewamy śmietaną Smacznego

Viola cooks with passion
Truskawkowiec 169

Przełożenie: - 500 g truskawek - 2 galaretki truskawkowe - Cukier puder do dekoracji Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Następnie wolno mieszając dodajemy po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlewamy rozpuszczoną i ostudzoną margarynę i delikatnie wymieszamy łyżką. Ciasto wylewamy na blachę o wymiarach podstawy 23x33 cm wyłożoną(...)około 10 -15 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy i przekładamy razem z papierem do foremki keksowej o wymiarach podstawy 8x33cm. Przyciskamy deseczką by ciasto nie wystawało. Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody i studzimy. Połowę truskawek miksujemy i łączymy z rozpuszczoną galaretką. Pozostałe truskawki układamy na cieście w formie keksowej i zalewamy tężejącym musem. Ciasto odstawiamy na 2-3 godziny

Kulinarne życie
Deser z truskawkami i białą czekoladą 899

przypadku :)  Było ciasto, lody, kompot a teraz przyszła pora na deser :) Jeśli aktywnie  śledzicie Euro 2016 to zamieńcie kolejność warstw i otrzymacie  deser idealny dla kibica hehe :) Składniki: (na 2 porcje) 100 g białej czekolady 125 mascarpone 50 jogurtu naturalnego 1 cukier waniliowy 250 g truskawek 1 łyżka cukru pudru 1/2 opakowania galaretki truskawkowej Czekoladę rozpuścić(...)obrać. Zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Przełożyć do garnka i zagotować. Zdjąć z ognia i wsypać galaretkę. Wymieszać aż galaretka się rozpuści i wystudzić. Chłodną masę truskawkową wylać na mus czekoladowy i ponownie schłodzić, aż obie masy będą zwarte, najlepiej na kilka godzin

My simple kitchen
Truskawkowiec 356

galaretka także truskawkowa :) Bardzo truskawkowe ciasto :) Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa truskawkowa: 200 g śmietany 30% 250 g serka mascarpone 300 g truskawek 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: 1. Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy(...)mieszamy. Masę wylewamy na blaszkę 20x35 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach ok. 30 minut. Studzimy. 2. Masa truskawkowa: Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku i studzimy. Truskawki miksujemy blenderem na mus. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mus truskawkowy oraz płynną galaretkę i ponownie dokładnie

Na Ciasteczkowych Papierach
Sernik na zimno z musem truskawkowym lub owocami 216

MOŻNA GO ZROBIĆ Z MUSEM TAK JAK JA ,LUB PO PROSTU Z OWOCAMI NA WIERZCHU I GALARETKĄ,JA ZAWSZE MROŻĘ ZMIKSOWANE TRUSKAWKI Z ODROBINĄ CUKRU W POJEMNICZKACH PO OK. 0,5 L I CIESZĘ SIĘ SMAKIEM TRUSKAWEK PRZEZ CAŁY ROK,POLECAM TEN PRZEPIS BO JEST PROSTY I SZYBKI DO ZROBIENIA-A POSMAKUJE KAŻDEMU do tego ciasta potrzebne są tylko żółtka(...)ZIMNO SKŁADNIKI: 1 kg sera w wiaderku(sernikowego) 1 szkl.cukru 1 op.cukru waniliowego 100g masła 5 żółtek 3 płaskie łyżki żelatyny 250 g herbatników lub biszkopty 2 galaretki truskawkowe(lub inne w zależności jakie dajecie owoce) 0,5 l zmiksowanych truskawek(lub jakieś inne owoce na wierzch ) PRZYGOTOWANIE: kwadratową blaszkę lub naczynie żaroodporne(tak jak w moim przypadku

Swojskie jedzonko
Truskawkowy deser Nigelli 149

Lubię przepisy Nigelli. Jej dania są proste, nie wymagają wyszukanych składników, spokojnie można je przygotować z tego co mamy w lodówce czy spiżarni. I dokładnie taki

Moja kraina smaków