ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:642/767)

Potrójnie musowy jogurtowy torcik truskawkowo-rabarbarowy FIT 171

mojprzepisna.pl | Potrójnie musowy jogurtowy torcik truskawkowo-rabarbarowy FIT Kolejna propozycja na ciepłe dni, torcik bez pieczenia z truskawkami i rabarbarem. Torcik zrobiłam na bazie jogurtu naturalnego

moj przepis na
Puszysty fit sernik jogurtowy 6183

Propozycja Wielkanocna dla tych wszystkich, co nawet w święta postanowili dbać o linię. ;) Zdrowy sernik, bez mąki, praktycznie bez cukru (dodałam 2 łyżeczki cukru z wanilią

Cynamonowe szczęście
Piernik z syropem klonowym i powidłami 158

Korzenny, aromatyczny, szybki piernik. Kruchy, a zarazem wilgotny od powideł śliwkowych. Mój przepis z syropem klonowym, ale Wy możecie dodać miodu lub złotego syropu, a jeśli

Apetyczna babeczka
Włoskie Frittelle di Carnevale 2679

rozpuści a woda zacznie wrzeć, wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ucieramy drewnianą łyżką, aż ciasto będzie odstawać od brzegów naczynia i powstanie kula (ok. 2-3 minuty). Zdejmujemy z palnika.   Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy cukier i wbijamy jajka, jedno po drugim, miksując dobrze po każdym dodaniu. Ciasto powinno być gładkie, błyszczące i na tyle gęste, żeby(...)ciężko spadało z łyżki, tworząc długie sople.  Dodajemy olejek cytrynowy. Dzielimy ciasto na pół, do jednej części dodajemy odciśnięte rodzynki. Rozgrzewamy olej  do temperatury 175ºC. Przy pomocy dwóch małych łyżeczek z ciasta formujemy małe owalne “kulki”(o średnicy ok. 2 cm), wrzucamy na olej i smażymy 6 minut na złoty kolor. Moje frittele same się przekręcały, ale jeśli

Mia Cucina Sofieta
KETO GOFRY KOKOSOWE (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu, laktozy i cukru) 237

Dla większości osób zmieniających dietę i chcących odżywiać się zdrowo dużym problemem jest brak różnego rodzaju smakołyków. Na szczęście macie mnie a ja nie pozwolę, żebyście

Ola la LCHF
Szybkie Karmelowe ciasteczka owsiane z kawałkami białej czekolady 151

      Idealne do kawy czy jako przekąska do pracy. Ciasteczka są bardzo proste i szybkie (20 minut z pieczeniem) w produkcji :) pożywne i sycące

Wylizany Rondel
Puszyste babeczki podwójnie cytrynowe 209

Tak na ostatnią chwilę, mam jeszcze dla Was przepis na proste i pyszne babeczki z orzeźwiającym aromatem cytryny. Ich przygotowanie zajmuje około 30 minut, a składniki

DefinicjaSmaku
Pancakes! Pyszne placuszki zza oceanu 278

Pankejki na polskie stoły przywędrowały zza oceanu i z amerykańską pewnością siebie podbijają nasze podniebienia. Są pysznie złociste i puszyste, a w dodatku bardzo sycące. Sprawdzają

Taste Of My Day
Tort Krówka 197

zanim zmiksujemy go z masłem 3) masy śmietanowej nie należy przygotowywać wcześniej, żeby nie stała zbyt długo w cieple; polecam zrobić ją, gdy będziemy mieć już gotowe, złożone, schłodzone ciasto 4) przed przystąpieniem do produkcji polecam zapoznać się dokładnie z przepisem, aby mieć dokładny ogląd sprawy ;) przepis jest dość długi, ale też nieskomplikowany 5) proponuję wszystkie warstwy składać w tortownicy(...)szklanki cukru  szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek oleju szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać cukier, olej, żółtka, wymieszać. Do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i mąkę ziemniaczaną. Przełożyć do tortownicy o śr. 20 cm (dno wyłożone papierem do pieczenia). Piec

Słodkie inspiracje
Madam Walewska 105

Madam Walewska fot. Izabela Magdalena Składniki: 1. Kruche ciasto:  500 g mąki pszennej (3 dobre szklanki) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 200 gram masła 6 żółtek (białka zostawiamy na pianę) Wszystkie składniki zagnieść, ciasto uformować w kulę i podzielić na pół.  2. Beza: 6 białek (3 + 3) 1,5 szklanki drobnego cukru(...)papierem do pieczenia. Jedną część ciasta wyłożyć na spód. Posypać delikatnie bułką tartą. Posmarować dżemem z jednego słoika, znów przyprószyć bułką tartą. Czarną porzeczkę odcedzić na sitku. Owoce posypać na wierzch. Następnie wyłożyć na owoce masę bezową (z 3 jaj i 3/4 szkl. cukru). Posypać połową migdałów.  Tak samo postępić z drugą częścią ciasta - tu: bez dodawania czarnej porzeczki

Kuchnia smaków
,,Tort jagodowy z białą czekoladą’’ 44

szklanki cukru) 150 g mąki pszennej (lub 1 szklanka mąki) 1 łyżeczka skrobi lub mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt ciemny: 3 jajek (rozmiar M), temperatura pokojowa ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem mascarpone z białej czekolady: 200 g białej czekolady 250 g słodkiej śmietany  36% 250 g serka(...)Mąkę przesiewamy i mieszamy ze skrobią i proszkiem do pieczenia. Odstawiamy na bok. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Cały czas miksując na wysokich obrotach, dodajemy stopniowo cukier a następnie po jednym żółtku. Mieszankę mączną przekładamy porcjami do masy jajecznej, delikatnie mieszając szpatułką, tylko do połączenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do przygotowanej tortownicy. Pieczemy w nagrzanym

Podróż w kulinaria
KROKIETY Z MIĘSEM I GRZYBAMI 145

parmezanu 2 łyżki masła sól morska świeżo zmielony czarny pieprz 1/4 szklanki gorącego rosołu lub wody  1/5 łyżeczki chili w proszku PANIERKA 2 małe jajka  3 łyżki  tartego parmezanu 2/3 szklanka bułki tartej 1 łyżka mleka 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu DODATKOWO: olej lub klarowane masło do smażenia WYKONANIE FARSZ : Grzyby płuczemy, wkładamy do rondelka(...)ewentualnie doprawiamy do smaku. Przekładamy do miseczki. Do ostudzonego farszu dodajemy tarty parmezan i dokładnie mieszamy. NALEŚNIKI : Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, jajka i mleko. Mieszamy używając rózgi, aż otrzymamy gładkie ciasto bez grudek. Jeśli mamy czas, odstawiamy na 20-30 minut, aby odpoczęło.  Stopniowo dolewamy wodę i mieszamy do połączenia składników. Powinniśmy otrzymać ciasto gęstości rzadkiej śmietany

cool and minty
Idealny tort czekoladowy z karmelem, solą morską i prażonym sezamem. I konkurs dla kochających czekoladę. 275

czekolad najlepszej jakości - polecam oczywiście czekolady Lindt. Na ciasto:  1 3/4 szklanki mąki 1  szklanki cukru  3/4 szklanki ciemnego kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 2 jajka 1 szklanki maślanki 1 szklanki mocnej kawy 1/2 szklanki oleju roślinnego dodatkowo ok 1/2 słoika konfitury morelowej   Do misy miksera przełożyć wszystkie(...)stopni i piec przez ok. 35 minut, do momentu tzw. "suchego patyczka".  Po upieczeniu dokładnie wystudzić, a najlepiej odstawić na noc i przygotować tort kolejnego dnia. Ciasto podzielić na blaty ( u mnie wyszły cztery). Każdy z nich posmarować warstwą konfitury morelowej, a następnie przełożyć jednym z musów czekoladowych - u mnie na przemian mus z karmelem/solą morską

KUCHARNIA
Czekoladowe jajeczka- grzybki 92

Tak się spodobały jajeczka na Święta Wielkanocne, że żyć mi nie dają więc upiekłam znowu. Tym razem udekorowałam je posypkami kolorowymi i białą czekoladą. Oto mój

Różowa kuchnia
Coco au Miel 139

Wiem, że powinnam używać ich polskiej nazwy, która brzmi kokosanki. Jednak jest coś niesamowicie  magicznego w tym śpiewnym Coco au Miel i prostocie ich wykonania

Gotowanie to kochanie

Proponowane wyszukiwania