ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:569/767)

Budyniowiec z jabłkami 151

Moje ulubione ciasto z jabłkami. Jabłka, budyń, kruszonka – jak dla mnie genialne połączenie:) Doskonały przysmak jesienno – zimową porą. Czas trwania: 2 h

KuchniaWeDwoje.pl
Brownie z kaszy jaglanej z migdałami - bez glutenu 132

lubiących eksperymentować z kaszą Składniki: pół szklanki kaszy jaglanej  - suchej (ok. 130g) 50 ml oleju (polecam słonecznikowy) 3 jajka pół szklanki mleka pół szklanki brązowego cukru (ok. 100g) pół szklanki ciemnego kakao (ok. 45 g) łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu) lub sody szczypta soli 2/3 szklanki migdałów blanszowanych, ok. 70g (można zamienić na orzechy) Wykonanie tradycyjne : Kaszę przepłukać(...)gładką masę (można to zrobić za pomocą blendera, wtedy cząsteczki kaszy fajnie się zmielą). Wyłożyć do foremki i posypać migdałami. Piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni. Ciasto dobrze sprawdzić patyczkiem, by nie było zbyt mokre. Wykonanie w Thermomixie: Kaszę przepłukać zimną wodą -  kilka razy- aż woda stanie się czysta (przejrzysta i bez bąbli). Kaszę ugotować w szklance

Mania Wypiekania
Tort makowy z masą budyniową 230

proszek do pieczenia, krótko zmiksuj. W osobnej misce ubij białka na sztywna pianę i dodaj do masy makowej (wymieszaj delikatnie za pomocą szpatułki). Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Masę makową przelej do tortownicy i piecz około 45 minut w 180°C (termoobieg) . Ostudź. Po wystudzeniu przekrój  na trzy krążki. Krem budyniowy: 1/2  l mleka + 1/2 szklanki(...)żółtka 1 budyń waniliowy 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 100 g masła 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: 1/2 l mleka zagotuj z cukrem. Połowę szklanki mleka zblenduj z mąką, żółtkami i budyniem tak, aby nie było grudek. Mieszankę wlej na gotujące się mleko. Cały czas mieszając, zagotuj do zgęstnienia. Ostudź. Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę, w międzyczasie zimny

Kulinarna (nie)codzienność
MAXI KING 187

mleczne czekolady Wykonanie:                 Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Wkładamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180 ° . pieczemy około 35-40 minut. Po ostudzeniu kroimy biszkopt na dwie równe części(...)smaku i dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Całość przekładamy na masę krówkę. Na bitą śmietanę nakładamy drugą część ciasta.                 Czekolady mleczne rozpuszczamy na parze z odrobiną mleka i masła. Jeżeli mamy orzechy laskowe musimy je najpierw uprażyć w piekarniku w temperaturze ok 200 °  jakieś

Słodkie ciacho
Sernik z kokosową pierzynką 304

szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka ( białka odłożyć na pianę ) 125g schłodzonego masła 2 łyżki zimnej wody Masa serowa: 1kg twarogu półtłustego szklanka cukru 1op. budyniu waniliowego pół szklanki oleju 2 szklanki mleka sok z połowy cytryny 1 jajko 4 żółtka ( białka odłożyć na pianę ) Kokosowy wierzch: 6 białek(...)pozostałych ze spodu i masy serowej pół szklanki cukru 100g wiórków kokosowych Przygotowanie sernika: Spód: Wszystkie składniki zagniatamy, do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Owijamy ciasto folią spożywczą, wkładamy do lodówki na minimum 30 minut, do schłodzenia. Spód blachy wyłożonej papierem do pieczenia, wykładamy schłodzonym ciastem, nakłuwamy widelcem. Wkładamy do nagrzanego do 170st. piekarnika, pieczemy przez 15 minut. Masa serowa: Składniki

NiePieprz.pl
Migdałowe scones z białą czekoladą i żurawiną 132

Scones to brytyjskie ciastko wywodzące się ze Szkocji. Z mąki, masła, mleka i proszku do pieczenia. Możemy do niego dodać suszone owoce, jak w moim przypadku migdały, białą czekoladę i żurawinę, co kto lubi. Ja przepis znalazłam tutaj - klik . Jest rewelacyjne, nawet nie potrafię opisać jego smaku, bo trzeba go spróbować. Moje dziecko było zachwycone smakiem, zabrał nawet do szkoły(...)drugie śniadanie. Bardzo Was zachęcam do wypróbowania, bo warto. Robi się ja bardzo szybko, musimy tylko pamiętać, żeby grubo rozwałkować ciasto, dzięki temu uzyskamy grube puszyste bułeczki. Po upieczeniu ciasto jest kruche. Możemy je jeść na ciepło i na zimno :-). Miłego dnia :-) Składniki na 8 sztuk (trójkątów): 2,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka

kruche babeczki
Naleśniki z serkiem ziołowym 128

miski wsypuję mąkę , mleko , jajka , oraz sól , wszystko ieszam mikserem do połączenia się składników , ciasto ma być lejące , nie za gęste i nie za rzadkie , następnie odstawiam nasze gotowe ciasto na 30 minut , a między czasie zajmiemy się farszem . Jak nasze ciasto naleśnikowe troszkę poleżało smażę nasze naleśniki do wykorzystania całego ciasta naleśnikowego . Składniki na farsz  1 paczka serka(...)ziołami  1 ząbek czosnku  1 cebula  sól pieprz czarny  1 łyżeczka pieprzu ziołowego  szczypta imbiru w proszku  szczypta gałki muszkatołowa  masło ziołowe do przesmażenia  3 łyżki oleju do przesmażenia  Wykonanie  Na wstępnie obieram cebulkę , czosnek i kroję w drobną kostkę , na rozgrzaną patelnie z olejem  podsmażam cebulkę z czosnkiem

Mój Smak
marchwiowi peperkuch-kaszubskie ciasto piernikowo-marchewkowe... 174

wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, przyprawę do piernika, kakao, wlać olej i mikserem połączyć składniki wsypać marchewkę i mikserem połączyć składniki na ciasto o konsystencji nie za mocno gęstej forma silikonowa 25x24 cm, ciasto przełożyć do formy, piekarnik elektryczny na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40-45 minut, do suchego patyczka zimne ciasto przekroić(...)placki jeden placek posmarować grubo dżemem, użyłam swój domowy z ciemnych winogron z 400 ml mleka zostawić trochę do wymieszania budyniu, wsypać do mleka 2 łyżki cukru, wlać budyń i mieszać do zagęstnienia budyniu, zimny budyń utrzeć z masłem miękim na gładki krem trochę kremu budyniowego nałożyć na dżem, nakryć drigim plackiem, resztę kremu dać na wierzch ciasta, posypać kolorową

W Mojej Kuchni Lubię
Bezglutenowe ciastka owsiane ze słonecznikiem 130

łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni na jasnozłoty kolor. Masło utrzyj mikserem na puch z cukrem i cukrem wanilinowym. Wsyp mieszankę, proszek do pieczenia i zagniataj ciasto. Dodaj ostudzone ziarna słonecznika, płatki owsiane, szczyptę soli i ponownie zagniataj. Z ciasta lep kulki wielkości orzecha włoskiego i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz

Kuchnia bezglutenowa
CHAŁWOWIEC 248

cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przesiany budyń z mąką i proszkiem do pieczenia i za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa chałwowa - ugotować budyń w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i cukier waniliowy, ubijać do momentu rozpuszczenia(...)się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać zmiksowaną chałwę. Po wystudzeniu biszkopta przekroić go na 2 blaty. Na jeden blat ciasta  wyłożyć 2/3 masy przykryć drugim blatem ciasta, na który wyłożyć pozostały krem. Wierzch ciasta posypać startą gorzką czekoladą

Ciastka - domowe słodkości
Mocno Czekoladowe Ciasto 154

cukrem, do miękkości. Dodajemy jajka, ucieramy. Dodajemy kwaśną śmietanę i ucieramy do połączenia. Mąkę, proszek, sól mieszamy. Dodajemy stopniowo do utartego masła. Ciagle ucierając wlewamy przestudzoną czekoladę. Ucieramy do połączenia. Dwie formy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Wylewamy ciasto po równo. Wygładzamy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut(...)suchego patyczka. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Krem czekoladowy: 220 g masła 300 g cukru pudru 55 g kakao szczypta soli 5-6 łyżek mleka lub śmietanki 36% Masło ucieramy na puch. Dodajmy stopniowo cukier, ciagle ucieramy do gładkości. Dodajemy kakao i sól, ucieramy. Na sam koniec dodajemy mleko i śmietankę, ucieramy. Na pierwszy blat ciasta wykładamy część kremu. Przykrywamy

Made By Mom And Son
Chlebek naan bez drożdży 180

gulaszowej. Można też posmarować ulubionym dżemem i zjeść jak kanapkę. Polecam serdecznie! Składniki na ok 11 chlebków: 4 szklanki* mąki pszennej 1 jajko 1 szklanka mleka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1 kopiasta łyżeczka soli (ale może być nieco mniej) 2 łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego Przygotowanie: W misce wymieszaj(...)Blachę do pieczenia wsuń na środkowy poziom. Na dół wstaw naczynie z wodą. Jest ono po to, by chlebki nie wyschły. Wbij jajko, wlej mleko i wymieszaj. Ręcznie wyrób ciasto. Będzie ciężkie i dość mokre, miękkie. Ale po paru minutach porządnego wyrabiania samo odchodzi od rąk.  Przykryj ściereczką i odstaw na ok 10-15 minut, aby odpoczęło. Dodaj oliwę

Anioszek w kuchni
PANCAKES – SAINTS ROW IV – puszyste naleśniki amerykańskie 300

SUCHE (1 min) Do sporej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz sól. Mieszamy. 2. SKŁADNIKI MOKRE (3 min) Do mniejszej miski wlewamy mleko i dodajemy rozpuszczone masło (wystarczy podgrzać je chwilę w mikrofalówce lub garnuszku), mieszamy. Białka oddzielamy od żółtek nad inną miską, a żółtka dodajemy do mieszaniny mleka i masła. Ponownie mieszamy. 3. UBIJANIE BIAŁEK(...)miski z białkami dodajemy szczyptę soli (ułatwi proces ubijania) i trzepaczką lub mikserem ubijamy je na sztywno. 4. CIASTO (2 min) Do suchych składników wlewamy mokre i mieszamy trzepaczką do połączenia składników (mogą Wam pozostać małe grudki mąki – ciasta nie trzeba długo mieszać). Konsystencja powinna być podobna jak w gęstej śmietanie. Następnie łyżką lub łopatką, bardzo delikatnie mieszając, łączymy ciasto

Nerds Kitchen
Czekoladowe Muffinki z dodatkiem wiśni w spirytusie 154

już tego gdzieś nie pisałam , ale jest to mechaniczna robota i zawsze taka sama. Najpierw mieszamy ze sobą same suche składniki: mąka, cukier, kakao, proszek do pieczenia. A w drugiej misce mokre składniki: mleko, olej, jajko.  Do mokrych składników wsypujemy suche składniki i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Jedni mówią aby nie miksować mikserem. Ja miksuje zawsze i zawsze(...)każdą suchą porcję jaką dodaję do mokrych składników podczas miksowania. Piekarnik rozgrzewamy do 200*C. Papilotki wypełniamy do 2/3 papilotki. na górę kładziemy nasze wiśnie lekko dociskając je do ciasta. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15 minut i gotowe :) Moje wiśnie się utopiły i zostały dodane w małych ilościach ale można dać jeszcze raz tyle wiśni :) *Alkohol czuć w wiśniach

W Moim Magicznym Domu
Kolorowe mini babeczki 105

silikonowych foremek- nie potrzebujecie ani margaryny, ani papilotek. Przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka, masło, cukier waniliowy, cukier brązowy, kakao i mleko ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą- miksujemy do momentu, aż nie bedzie żadnych grudek. Dodajemy czekoladowe kropelki i delikatnie- ręcznie mieszamy. Otrzymaną masę przelewamy do foremek [ do wysokości(...)Pieczemy 13 min., na środkowej półce piekarnika. Funkacja pieczenia: góra/dół. Jeżeli wasza blaszka do wypieku mini babeczek ma tylko 12 wgłębień- podzielcie pieczenie na dwa etapy. Rozdzielcie ciasto do 24 papilotek- gdy pierwsza dwunastka będzie siedzieć w piekarniku, kolejne dwanaście może spokojnie czekać w papilotkach na swoją kolej. Po wyjęciu pierwszego wypieku, wymieńcie upieczone babeczki (tylko najpierw dajcie

Domowe Torty

Proponowane wyszukiwania