ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:569/767)

marchwiowi peperkuch-kaszubskie ciasto piernikowo-marchewkowe... 178

wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, przyprawę do piernika, kakao, wlać olej i mikserem połączyć składniki wsypać marchewkę i mikserem połączyć składniki na ciasto o konsystencji nie za mocno gęstej forma silikonowa 25x24 cm, ciasto przełożyć do formy, piekarnik elektryczny na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40-45 minut, do suchego patyczka zimne ciasto przekroić(...)placki jeden placek posmarować grubo dżemem, użyłam swój domowy z ciemnych winogron z 400 ml mleka zostawić trochę do wymieszania budyniu, wsypać do mleka 2 łyżki cukru, wlać budyń i mieszać do zagęstnienia budyniu, zimny budyń utrzeć z masłem miękim na gładki krem trochę kremu budyniowego nałożyć na dżem, nakryć drigim plackiem, resztę kremu dać na wierzch ciasta, posypać kolorową

W Mojej Kuchni Lubię
Bezglutenowe ciastka owsiane ze słonecznikiem 137

łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni na jasnozłoty kolor. Masło utrzyj mikserem na puch z cukrem i cukrem wanilinowym. Wsyp mieszankę, proszek do pieczenia i zagniataj ciasto. Dodaj ostudzone ziarna słonecznika, płatki owsiane, szczyptę soli i ponownie zagniataj. Z ciasta lep kulki wielkości orzecha włoskiego i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz

Kuchnia bezglutenowa
CHAŁWOWIEC 252

cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przesiany budyń z mąką i proszkiem do pieczenia i za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa chałwowa - ugotować budyń w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i cukier waniliowy, ubijać do momentu rozpuszczenia(...)się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać zmiksowaną chałwę. Po wystudzeniu biszkopta przekroić go na 2 blaty. Na jeden blat ciasta  wyłożyć 2/3 masy przykryć drugim blatem ciasta, na który wyłożyć pozostały krem. Wierzch ciasta posypać startą gorzką czekoladą

Ciastka - domowe słodkości
Mocno Czekoladowe Ciasto 159

cukrem, do miękkości. Dodajemy jajka, ucieramy. Dodajemy kwaśną śmietanę i ucieramy do połączenia. Mąkę, proszek, sól mieszamy. Dodajemy stopniowo do utartego masła. Ciagle ucierając wlewamy przestudzoną czekoladę. Ucieramy do połączenia. Dwie formy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Wylewamy ciasto po równo. Wygładzamy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut(...)suchego patyczka. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Krem czekoladowy: 220 g masła 300 g cukru pudru 55 g kakao szczypta soli 5-6 łyżek mleka lub śmietanki 36% Masło ucieramy na puch. Dodajmy stopniowo cukier, ciagle ucieramy do gładkości. Dodajemy kakao i sól, ucieramy. Na sam koniec dodajemy mleko i śmietankę, ucieramy. Na pierwszy blat ciasta wykładamy część kremu. Przykrywamy

Made By Mom And Son
Chlebek naan bez drożdży 189

gulaszowej. Można też posmarować ulubionym dżemem i zjeść jak kanapkę. Polecam serdecznie! Składniki na ok 11 chlebków: 4 szklanki* mąki pszennej 1 jajko 1 szklanka mleka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1 kopiasta łyżeczka soli (ale może być nieco mniej) 2 łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego Przygotowanie: W misce wymieszaj(...)Blachę do pieczenia wsuń na środkowy poziom. Na dół wstaw naczynie z wodą. Jest ono po to, by chlebki nie wyschły. Wbij jajko, wlej mleko i wymieszaj. Ręcznie wyrób ciasto. Będzie ciężkie i dość mokre, miękkie. Ale po paru minutach porządnego wyrabiania samo odchodzi od rąk.  Przykryj ściereczką i odstaw na ok 10-15 minut, aby odpoczęło. Dodaj oliwę

Anioszek w kuchni
PANCAKES – SAINTS ROW IV – puszyste naleśniki amerykańskie 304

SUCHE (1 min) Do sporej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz sól. Mieszamy. 2. SKŁADNIKI MOKRE (3 min) Do mniejszej miski wlewamy mleko i dodajemy rozpuszczone masło (wystarczy podgrzać je chwilę w mikrofalówce lub garnuszku), mieszamy. Białka oddzielamy od żółtek nad inną miską, a żółtka dodajemy do mieszaniny mleka i masła. Ponownie mieszamy. 3. UBIJANIE BIAŁEK(...)miski z białkami dodajemy szczyptę soli (ułatwi proces ubijania) i trzepaczką lub mikserem ubijamy je na sztywno. 4. CIASTO (2 min) Do suchych składników wlewamy mokre i mieszamy trzepaczką do połączenia składników (mogą Wam pozostać małe grudki mąki – ciasta nie trzeba długo mieszać). Konsystencja powinna być podobna jak w gęstej śmietanie. Następnie łyżką lub łopatką, bardzo delikatnie mieszając, łączymy ciasto

Nerds Kitchen
Czekoladowe Muffinki z dodatkiem wiśni w spirytusie 159

już tego gdzieś nie pisałam , ale jest to mechaniczna robota i zawsze taka sama. Najpierw mieszamy ze sobą same suche składniki: mąka, cukier, kakao, proszek do pieczenia. A w drugiej misce mokre składniki: mleko, olej, jajko.  Do mokrych składników wsypujemy suche składniki i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Jedni mówią aby nie miksować mikserem. Ja miksuje zawsze i zawsze(...)każdą suchą porcję jaką dodaję do mokrych składników podczas miksowania. Piekarnik rozgrzewamy do 200*C. Papilotki wypełniamy do 2/3 papilotki. na górę kładziemy nasze wiśnie lekko dociskając je do ciasta. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15 minut i gotowe :) Moje wiśnie się utopiły i zostały dodane w małych ilościach ale można dać jeszcze raz tyle wiśni :) *Alkohol czuć w wiśniach

W Moim Magicznym Domu
Kolorowe mini babeczki 111

silikonowych foremek- nie potrzebujecie ani margaryny, ani papilotek. Przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka, masło, cukier waniliowy, cukier brązowy, kakao i mleko ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą- miksujemy do momentu, aż nie bedzie żadnych grudek. Dodajemy czekoladowe kropelki i delikatnie- ręcznie mieszamy. Otrzymaną masę przelewamy do foremek [ do wysokości(...)Pieczemy 13 min., na środkowej półce piekarnika. Funkacja pieczenia: góra/dół. Jeżeli wasza blaszka do wypieku mini babeczek ma tylko 12 wgłębień- podzielcie pieczenie na dwa etapy. Rozdzielcie ciasto do 24 papilotek- gdy pierwsza dwunastka będzie siedzieć w piekarniku, kolejne dwanaście może spokojnie czekać w papilotkach na swoją kolej. Po wyjęciu pierwszego wypieku, wymieńcie upieczone babeczki (tylko najpierw dajcie

Domowe Torty
Szybkie ciasto z truskawkami i kruszonką pod polewą kakaową. 176

Przed wczoraj dostałem zamówienie na ciasto. Pomyślałem sobie, że skoro mamy sezon na truskawki, to będzie kołacz z truskawkami. Prosty w przygotowaniu i smaczny. Zostawiłem niestety moją blaszkę do pieczenia u znajomych i byłem zmuszony do przygotowania go w tortownicy. Wyrósł(...)wysoki, troszkę za wysoki...ale równie smaczny. Czego potrzeba? -5 jaj; oddzielamy jajka i żółtka -2 i 1/3 tradycyjnej szklanki mąki pszennej TYP450 -2 łyżeczki proszku do pieczenia -170 gram masła -1/3 szklanki mleka -cukier puder 140 gram -cukier trzcinowy 1/3 szklanki Białka jaj ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Dodajemy cukier puder, ubijamy na puszysto, dodajemy powoli żółtka

BaRepas
Ciasto budyniowe. 233

cukrem na puszystą masę ,dodajemy stopniowo wodę i olej ,ubijamy .Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i ubijamy krótko do połączenia się masy .Teraz dodajemy ubite białka i delikatnie , łyżką mieszamy je z masą żółtkową .Masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ciasto w 180 stopniach przez około 20 minut .Studzimy ,przecinamy wzdłuż na dwa blaty(...)smarujemy jeden kremem budyniowym ,przykrywamy drugim blatem i dekorujemy polewą czekoladową . Krem budyniowy : 1 torebka budyniu waniliowego 2 łyżeczki cukru 1,5 szklanki mleka 50 g masła plus 2 łyżki cukru Budyń rozrabiamy w odrobinie mleka ,dodajemy cukier ,mieszamy . Resztę mleka zagotowujemy i do gotującego się mleka wlewamy budyń z cukrem ,mieszamy do zgęstnienia.Odstawiamy do przestygnięcia . Masło ubijamy

Ladylaura.
Sernik na zimno, na domowym biszkopcie z polewą czekoladową 255

chmurka. Do tego ta czekoladowa polewa - niebo w gębie. W minione święta Wielkanocne, ciasto było hitem! Polecam. Na wierzch, zamiast polewy, można dodać owoce i ulubioną galaretkę. Składniki (na dużą tortownicę): * biszkopt : - 8 jajek - 2 szklanki mąki - 1,5-2 szklanki cukru - 1-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * masa serowa : - 0,5 kg sera mielonego z wiaderka(...)śmietany kremówki (uht, mocno schłodzonej) - 1 galaretka - 1 szklanka wrzątku *  polewa: - 200g gorzkiej czekolady - 1-2 łyżki cukru - 2 łyżki masła - 200ml mleka Biszkopt: Wszystkie składniki umieścić w misce miksera i ubijać na wysokich obrotach przez 10 minut, do uzyskania białej, puszystej masy. Przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym

CookYourself
Ciasto ze słonecznikiem i karmelem 372

pieczenia,2 łyżki kakao,budyń śmietankowy (40g). Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodawać po 1 żółtku. Mąkę przesiać wraz z proszkiem, dodać do ubitych białek. Delikatnie wymieszać szpatułką. Dodać kakao i budyń, połączyć.  Ciasto przelać na przygotowaną blaszkę o wym. 25x36cm.  Piec 30 min w temp. 180st.  Ostudzić i przekroić na dwie części. Krem(...)cukru pudru, 2 śmietan-fixy,  Śnieżka. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder oraz Śnieżkę, na koniec dodać śmietan- fixy.  Kremem przełożyć ciasto. Schłodzić. Wierzch: puszka gotowanego mleka skondensowanego,  125g masła lub margaryny,  cukier waniliowy,  200 g łuskanego słonecznika (użyłam Kresto),  2 łyżki cukru,  5 łyżek mleka. Na cieście rozsmarować

Z miłości do słodkości
Sernik z mlekiem skondensowanym 129

ciastkach, dokładnie na kakaowych herbatnikach, z masą serową z dodatkiem mleka skondensowanego niesłodzonego i z budyniem kokosowym. Sernik wyszedł bardzo delikatny i puszysty. Do tego nie jest bardzo pracochłonny. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg sera z wiaderka 5 jaj 3/4szkl. cukru 100g masła 125ml mleka skondensowanego niesłodzonego 1 budyń bez cukru o smaku kokosowym 2 płaskie łyżki mąki(...)przestygnięcia. Żółtka przełożyłam do miski miksera. Dosypałam cukier i zaczęłam ucierać. W trakcie ucierania dolałam mleko skondensowane niesłodzone. W tym momencie warto osłonić mikser ściereczką lub ręcznikiem papierowym bo masa będzie rzadka i może chlapać. Gdy składniki się połączyły dodałam budyń w proszku i mąkę pszenną tortową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ponownie wszystko zmiksowałam. Następnie do tak utartej masy dodawałam

Waniliowe Improwizacje
Ciasteczka zwierzątka z lukrem i posypką 213

dokładnego połączenia składników. Tak przygotowane części podzielić na 2 równe części, każdą z części ciasta zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki, w celu schłodzenia, na 1,5 godziny. Po tym czasie, na oprószonej mąką stolnicy, rozwałkować pierwszą część ciasta (druga część ciasta, do momentu jej użycia, powinna pozostać w lodówce), podsypując mąką, na placek o grubości(...)niewielkich odstępach ciastka. Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta. Ciasteczka wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 8 - 11 minut (grzałka górna i dolna, środkowa półka), aż staną się delikatnie złociste. Upieczone ciasteczka wystudzić na kratce. Przygotować lukier. Do miseczki wsypać cukier puder. Dodać śmietanę, mleko oraz ekstrakt waniliowy i dokładnie wymieszać, najlepiej trzepaczką kuchenną

Gospodyni Miejska
Pieczona owsianka mocno kakaowa 78

 Ze względu na obecną dietę redukcyjną część przepisów będzie w najbliższym czasie na dania jednoporcjowe i niskokaloryczne ;) Ale na pewno nie będą nudne! SKŁADNIKI : 25g

Gotowanie jest łatwe