wypełnić nie tylko kajmakiem, ale kremem z mascarpone albo bitą śmietaną w owocami. KAJMAKOWE BABECZKI Składniki: babeczki: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru 2 żółtka dodatkowo: 1 puszka mleka skondensowanego słodkiego lub 1 puszka gotowego kajmaku Przygotowanie: babeczki: Mąkę, cukier, masło, żółtka zagniatamy na ciasto. Ciasto owijamy w folię i odkładamy
Bon appetit mon amieodpowie naleśniki lub placuszki właśnie. Tym razem cytrynowe placuszki z serkiem mascarpone, do tego banan i jogurt. Jeśli chcecie żeby placuszki były słodkie, to musicie dać więcej cukru. Ja nie daję, do dodatki i tak są słodkie. Polecam, placuszki wychodzą pyszne. Miłego dnia :-) Składniki: 250 g serka mascarpone 2,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 2% 2 łyżeczki(...)waniliowym ubijamy na puszystą masę. Do masy dodajemy serek mascarpone i miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy mleko., miksujemy. 2. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy. Dodajemy też otartą skórkę z cytryny. Miksujemy. 3. Patelnię smarujemy odrobiną oleju. Na rozgrzaną za pomocą łyżki nakładamy porcje ciasta, formujemy placuszki. Smażymy z obu stron na rumiany kolor
kruche babeczkiwymieszać na gładko. Na rozgrzaną gofrownicę wyłożyć łyżką gotowe ciasto, które ma dość gęstą konsytencję. Długość pieczenia zależy od mocy gofrownicy. Keto gofry białkowe można podawać z różnego rodzaju dodatkami w zależności od Waszego zapotrzebowania kalorycznego, docelowego makro posiłku oraz dobowego. Bezsprzecznie idealnie komponują się np. z bitą śmietaną, mascarpone, masłem orzechowym , sosem czekoladowym na bazie gorzkiej czekolady, oleju kokosowego
Ola la LCHFSchłodzone ciasta latem smakują najlepiej. Gdy są z sezonowymi owocami, to w ogóle pełnia szczęścia. Dziś dzielę się z wami dwukolorowym sernikiem bez pieczenia, który szybko stał się hitem w moim domu. Do przygotowania sernika tym razem użyłam twarogu sernikowego z Mascarpone Président (do kupienia w sklepach Auchan, Leclerc, Tesco czy niektórych Biedronkach) – jak sama nazwa wskazuje, jest
Poezja smakuKawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru, które idealnie komponuje się z żelką jagodową i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów kakao Krem: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru 2 śmietan-fix Poncz: 400 ml wrzątku
Szalona Kuchnia EwelinyKawowe ciasto tiramisu SKŁADNIKI foremka szklana lub porcelanowa o wymiarach 25 cm x 20 cm 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 200 g 2 filiżanki świeżo parzonego espresso lub 1 szklanka kawy rozpuszczalnej ( 3 łyżki kawy ) 1 łyżka cukru 1 kieliszek likieru kawowego (niekoniecznie) 1 kubeczek schłodzonej śmietanki 30-36% -250 g 4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone(...)masy. Oprószyć kakao, wstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na cała noc. Można delikatnie przykryć folią aluminiową aby deser nie chłonął zapachów z lodówki. To pyszne kawowe ciasto jest naprawdę łatwe , koniecznie spróbujcie zrobić. Napiszcie jak wyszło w komentarzach :) a może coś poprawić ? ulepszyć ? Podzielcie się Waszymi opiniami :) SMACZNEGO
zielonacukinkaKawowe ciasto tiramisu SKŁADNIKI foremka szklana lub porcelanowa o wymiarach 25 cm x 20 cm 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 200 g 2 filiżanki świeżo parzonego espresso lub 1 szklanka kawy rozpuszczalnej ( 3 łyżki kawy ) 1 łyżka cukru 1 kieliszek likieru kawowego (niekoniecznie) 1 kubeczek schłodzonej śmietanki 30-36% -250 g 4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone(...)masy. Oprószyć kakao, wstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na cała noc. Można delikatnie przykryć folią aluminiową aby deser nie chłonął zapachów z lodówki. To pyszne kawowe ciasto jest naprawdę łatwe , koniecznie spróbujcie zrobić. Napiszcie jak wyszło w komentarzach :) a może coś poprawić ? ulepszyć ? Podzielcie się Waszymi opiniami :) SMACZNEGO
zielonacukinkaciastem do zrobienia. Chcąc jeszcze bardziej skrócić czas przygotowania ciasta, zamiast świeżego ananasa można użyć ananasa z puszki, jednak ten z puszki nie ma już takiego aromatu i smaku. Składniki: (foremka 23 cm x 33 cm x 7 cm) Masa serowa: 1 kg mielonego sera białego 250 g serka mascarpone 1 szklanka cukru pudru 100 g wiórków kokosowych
Kuchcik gotujedodatku orzeszki i karmel. Wg opinii kosztujących go: "Prawdziwe ciasto w '5-ciu smakach'. Wielowymiarowe i zaskakujące: słodko-słono-wytrawne, chrupiące i delikatne". Źródło przepisu: kucharenka.pl Średnica tortownicy: 25 cm 4 jajka 200 gram gorzkiej czekolady 110 gram mąki 150 gram cukru 140 gram masła 250 gram serka mascarpone 300 gram masła orzechowego 100 gram orzeszków ziemnych 120 gram
Czerwony Gupikmasła 120 ml śmietany 36% 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki otartej skórki z pomarańczy sok z polówki pomarańczy 2 łyżeczki proszku do pieczenia czarny sezam (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masło kroimy na małe kawałki, dodajemy do mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto na bułeczki. Ciasto musi być zwarte i nie klejące się
Delusional Trineuroczysty charakter dzisiejszego dnia, postanowiłam uczcić to święto pysznym ciastem. Przepis znalazłam na kwestii smaku, ale zmodyfikowałam go po swojemu. Sernik przygotowuje się bardzo szybko. Smakuje świetnie. Będzie idealny, aby uczcić ważne okazje. Polecam. Składniki: • 150 g ciasteczek digestive • 50 g miękkiego masła • 1 kg twarogu sernikowego • 250 g mascarpone • 1 szklanka cukru • 1 budyń waniliowy w proszku • 2 łyżki
W mojej kuchnirazem gdy będę mogła pochwalić się ładniejszymi zdjęciami... składniki: ciasto: 4 jaja 2 łyżki zimnej wody 1 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 330 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 250 g serka mascarpone ponadto: 200 g karmelu (1/2 puszki z Gostynia) 2 duże
6niebopył, ale wg mnie małe kawałeczki są lepsze). Serek mascarpone przekładamy do miseczki. Miksujemy krótko, około 4-5 sekund. Dodajemy roztopioną, lekko przestudzoną czekoladę, miksujemy krótko, tylko do połączenia składników. Dodajemy mielone migdały, posiekane wafelki oraz skórkę pomarańczową i mleko w proszku. Wszystko razem mieszamy łyżką do połączenia. Z ciasta formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Odkładamy w chłodne miejsce
Smaki Na Talerzutrzeba znaleźć czas, choć odrobinkę. Tym razem wyczarowałam torcikowe ciasto z pysznymi, sezonowymi owocami lata - brzoskwiniami i jagodami. Bardzo, bardzo smakowite :) Składniki: (na tortownicę 24cm) BISZKOPT: 6 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej KREM: 1 litr śmietanki kremówki 36% 250g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej
Cakes By Kejtzagniatamy ciasto. Pod koniec zagniatania dodajemy rabarbar oraz czekoladę. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1-1,5 cm i kroimy na małe trójkąciki. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 st. C przez ok. 15 min. składniki na krem: 110 ml śmietanki kremówki 150 g serka mascarpone 2-3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią dodatkowo: dowolna konfitura
Domowy Smak JedzeniaPyszne, słodziutkie, rozpływające się w ustach ciasto, do złudzenia przypominające w smaku znane batoniki Kinder Country. Mniam <3 Przepis znalazłam na stronie Przepis na talerzu . Składniki są na foremkę o wymiarach ok. 28x20cm . Zapraszam do przygotowań! Składniki na białą masę: 200 g śmietanki 30% 250 g mascarpone 2 tabliczki białej czekolady 3 szklanki płatków Nestle Kangus lub podobnych
My Culinary Artprzez ok 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Zimny biszkopt przekroić na 3 blaty. Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego (2 x 400 ml) 750 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych Wszystkie
kulinarnyswiatdomipodane składniki dzielimy na 4 tortownice tak by wysokość ciasta była taka sama w każdej!) 10 jajek 1 i 1/2 cukru drobnego 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej Krem "Michałek Biały" 400 ml śmietany 36% 300 gram Michałków Białych 100 gram białej czekolady 250 gram mascarpone Nasączenie: sok z 1 cytryny 3 łyżki likieru Limoncello
Mango Papajakakao i dodać do masy jajecznej. Połączyć delikatnie szpatułką. Ciasto przelać do formy (papierem wykładamy samo dno) o średnicy 22 cm (moja ma 18 cm). Wyrównać. Piec 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć i upuścić w formie na blat, wystudzić. Krem: 750 ml śmietanki 36% 750 g mascarpone 200 g gorzkiej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej lub mikrofali
Chocolate Muffin Blogsię nie przydażają!!! Mąż uratował całą sytuację nową dostawą beczki pełnej śmietany kremówki:))))) Dalej poszło już z górki. Cała złość minęła mi, gdy spróbowałam kremu z Nutelli i mascarpone... Coś obłędnego... Był tak pyszny, że nie mogłam się od niego oderwać:) Dodatek lekko kwaskowego dżemu pożeczkowego idealnie łamie słodycz całości.Tort nie należy do najtańszych, przyznaję(...)łyżce, cały czas ubijając. Teraz dodaj po kolei żółtka, ubijając dokładnie po każdym dodaniu.Przesiane mąki dodaj do masy i całość bardzo ostrożnie wymieszaj szpatułką.Delikatnie przełóż ciasto do tortownicy. Piecz je w temperaturze 160 - 170 stopni C przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka.Gorący biszkopt wyjmij z piekarnika i upuść go w formie
Słodko-Słony Świat Ilonymusicie. SERIO. 9. PODANIE: Po nocy w lodówce wyciągnijcie ciasto i pokrójcie na kawałki (rozpada się przy krojeniu wiec potrzebujecie ostrego noża, zanurzonego uprzednio w zimnej wodzie). Do tego polecamy podać zblendowanego lub rozgniecionego widelcem banana z odrobiną soku z cytryny (nie stanie się ciemny). Bita śmietana lub serek mascarpone zmiksowany z odrobiną cukru pudru też się świetnie nadają
Nerds Kitchenrodzinę i P. :) A teraz już bez dłuższych wstępów zapraszam na... Ciasto z białą czekoladą i kremem nugatowym oraz polewą kajmakową porcja na tortownicę o średnicy 24 cm Na ciasto potrzebujemy: 200 g dobrej jakości masła + trochę do natłuszczenia tortownicy 180 g brązowego cukru demerara 180 ml ciepłej wody 200 g białej czekolady 1 łyżkę miodu 2 małe opakowania cukru(...)łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 jajka w temperaturze pokojowej 1 łyżeczkę proszku do pieczenia 1 łyżeczkę sody 300 g mąki pszennej + trochę do oprószenia tortownicy Na krem: 250 g serka mascarpone 250 ml płynnej śmietanki 36% 100 g mlecznej czekolady 3 kopiaste łyżki masła orzechowego typu crunchy 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w kilku (2-3) łyżkach wody Na polewę
Ratunku obiadSpód220 g herbatników czekoladowych100 g stopionego masłaMasa serowa :250 g serka mascarpone 250 g serka ricotta50 g drobnego cukru+ 1 cukier waniliowy 2 jajka 2,5 łyżki proszku budyniowego lub mąki ziemniaczanej 90 ml syropu miętowego 50 g groszku czekoladowego Pokruszyć ciastka( ja użyłam wałka do ciasta) i wymieszać z masłem. Wyłożyć na spód tortownicy(22cm) i dobrze
Mia Cucina Sofietaciasto wylać na blaszkę o średnicy 24 cm (dno wyłożyć papierem do pieczenia) i piec przez 40 minut w 160 stopniach bądź do tzw. suchego patyczka. Upieczony biszkopt upuścić z około 60 cm (w tortownicy) i pozostawić do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Składniki krem: 130 gramów kawy cappuccino o smaku orzechowym 500 ml śmietany kremówki 500 gramów serka mascarpone
Krakowskie smaki Aniskórka starta z 0,5 cytryny lub pomarańczy (można pominąć, ale nadaje ciekawego smaku) Na krem – do wyboru 1 z 2 poniższych przepisów: Krem śmietankowy z mascarpone: 250 g serka mascarpone (z lodówki) 250 ml śmietanki kremówki 36% (zimnej!) około 0,5 szklanki cukru pudru 1-2 łyżeczki pasty waniliowej (można pominąć lub zastąpić ziarenkami z 0,5 laski(...)długo, aż powstanie nam kula. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Karbowane foremki lub foremki do mini tart smarujemy masłem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie na grubość około 4 mm. Wykrawamy krążki z ciasta i wylepiamy im foremki. Spody dziurkujemy widelcem
Słodkie okruszkiskładnikibiszkopt* 3 białka* 2 jajka* 200 g cukru* 150 g mielonych migdałów* 200 g mąki pszennej* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* szczypta solikrem z serka mascarpone* 250 g serka mascarpone* 120- 130 g mleka skondensowanego słodzonego (może być w tubie dowolny smak)krem z gotowanej śmietany* 400 ml śmietany kremówki* 4 łyżki cukru* 2 i 1/2 łyżeczki żelatyny(...)pianę, stopniowo dosypując cukier. Ubijać aż piana będzie lśniąca. Do piany dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Następnie dodać zmielone migdały, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.Ciasto wylać do dużej miski wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.Piec w temperaturze 180 stopni, na dolnej szynie piekarnika, ok.1 godzinę, po tym czasie sprawdzić patyczkiem, czy biszkopt jest upieczony.Po
Mix smakucurd: 500 ml pulpy z mango/ 2 duże mango/ 2 łyżki masła 1 pomarańcza 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej 2 jajka 2 łyżki śmietany kremówki śmietana: 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 400 ml śmietany kremówki poncz: 1 cytryna 100 ml wina białego 50 ml wody pozostałe: kulki kokosowe zielony barwnik kawałek mango 50 g czekolady białej lukier(...)przesiewam i dodaję w trzech porcjach do jajek. Mieszam delikatnie drewnianą łyżką od spodu, dodaję kilka kropli barwnika. Dno formy o średnicy 21 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto do formy. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i wstawiam formę. Biszkopt piekę około 40-45 minut do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika wykładam na kratkę
wesoła kuchniaMoja córcia wyrasta na prawdziwą mistrzynię. Te lody to jej pomysł i wykonanie. Także prezentuję Wam lody Latosiowej junior! Co nam trzeba? 250 g Mascarpone
LatosiowydomCzas czytania: 2 min Kurki w sosie mascarpone. Po letnich deszczach nastąpił wysyp grzybów w lesie podgrzybki, prawdziwki no i przepyszne kurki. To właśnie kurki wykorzystamy
SprawdzonaKuchnia.plAksamitny, kremowy sernik od którego się nie oderwiecie. Z dużą ilością wiśni, frużeliną którą dodałam do środka. Sernik jest tak dobry dzięki serowi z mascarpone President
wesoła kuchniaUwielbiane przez nas tiramisu, tym razem w wersji tortu. Idealny biszkopt, genialna masa z mascarpone, całość wprost rozpływa się w ustach. Dzięki wykorzystaniu domowego
Smaczne ZdroweJeszcze mam dzisiaj os słodkiego. Serniczek na spodzie ciasteczkowym ( ciastka owsiane mieszane z pierniczkami), następnie ricotta a w niej mnóstwo pierniczków i mięta, wierzch to serek
kruche babeczkiWolna sobota...Czyli sprzatanie, gotowanie, pranie, prasowanie... Osłodźmy sobie ten dzień czym małym i czekoladowym Składniki: kubek śmietany kremówki 330 ml 5 łyżek serka mascarpone cukier
Z Majeczką w kuchniPodobno puszysta i pulchna babka symbolizuje bogactwo ;-), dlatego nie może jej zabraknąć wśród świątecznych wypieków. U mnie na świątecznym stole stanie babka z serkiem
Passion of CookingSkładniki: ( na naczynie o wym. 21cm x 16cm) 150g malin, 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 1 łyżka kakao, 4 łyżki amaretto (30ml), 500g serka mascarpone, 250ml śmietanki
W kuchni u Moniki