soku z pomarańczy świeżo wyciskanego Skórka otarta z jednej pomarańczy 250 gram mascarpone Do nasączenia: 1/2 szklanki soku pomarańczowego plus jedna miarka likieru pomarańczowego (40 ml) Wykonanie: Przygotowanie biszkoptu rozpocznij od ubicia białek na sztywno ze szczyptą soli. Następnie stopniowo dodawaj cukier(...)miksując białka aż zupełnie się rozpuszczą. Dodaj żółtka po jednym i miksuj do uzyskania gładkiej masy. Przesiej do miski mąkę, kakao oraz piernikową przyprawę. Dokładnie wymieszaj szpatułką na jednolite ciasto. Przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piecz 60 minut lub do suchego patyczka. Wystudź biszkopt. Przygotowanie kremu rozpocznij od wstawienia
Mango Papajaciasto będzie złociste (trzeba pilnować, aby się nie przypaliło). Przed wyjęciem wystudzić w foremkach i delikatnie wyjmować- babeczki są bardzo kruchutkie! Masa na spód - kajmak mleko skondensowane słodzone (w zamkniętej puszce) wkładamy do garnka z wodą tak aby dokładnie przykrywało całą puszkę (nawet z małą rezerwą) i gotujemy przez ok 2,5 godziny. Czekoladowy krem z mascarpone 3/4 opakowania
Symfonia SmakówSernik coca cola , to biszkoptowe ciasto z masą serowo jogurtową, przełożoną galaretką rubinową o smaku coca coli . Sernik jest bardzo pyszny, wilgotny i zrobiony jest na kształt torcika z dekoracją żelkową. Jak wykonać ten przepis pokazane jest w filmiku . Serdecznie zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowości. Kliknij TUTAJ SERNIK(...)cukier (6 łyżek kopiastych) mąka pszenna (6 łyżek kopiastych) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) kakao (3 łyżki) olej (2 łyżki) coca cola (2 łyżki) sól (szczypta) Krem: serek mascarpone (500 g) cukier puder ( 6 łyżek) jogurt naturalny gęsty (600 g) coca cola (1/3 szkl.) żelatyna (4 łyżeczki) Poncz: coca cola (1/3 szkl.) sok z cytryny (1 łyżka) Dodatkowo: dżem truskawkowy
RITA food channeldziurkę. Ciągle sobie powtarzam, że muszę kupić specjalny słoik do ciastek i na powtarzaniu się kończy…. a stos suchych biszkoptów rośnie. Wykorzystuje je na różne sposoby: jako spód do ciasta, zmielone w formie posypki lub warstwy w deserze i do lizaków dla dzieci :) Właśnie one są gwiazdą dzisiejszego wpisu. Bardzo fajne, delikatne w smaku, idealne dla maluchów, które za nimi(...)dzieci to nie jest przepis dla Was, bo usmarowana, szczęśliwa czekoladowa buzia gwarantowana. Ilość sztuk: 10 lizaków Składniki: Lizaki: 150g biszkoptów (mogą być wyschnięte) 70g kremu czekoladowo-orzechowego 50g mascarpone 10 patyczków od lodów* Polewa: 150g gorzkiej czekolady Łyżeczka masła Kolorowa posypka *Patyczki otrzymałyśmy od zaprzyjaźnionego sklepu spożywczego. Jeśli ktoś nie ma możliwości zdobycia ich w ten sposób to może
Kolizje Smakówchrupiące na zewnątrz. Polecam ze świeżymi owocami, dżemem i mascarpone Składniki (na 20-25 mini placuszków): 200ml jogurtu 2 jajka 65g mąki kokosowej 30g mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia tłuszcz do smażenia wymieszaj dokładnie jajka z jogurtem dodaj pozostałe składniki na rozgrzany tłuszcz nakładaj łyżeczką porcje ciasta smaż na małym ogniu aż placuszki urosną i się zrumienią przełóż
SandraFrej.comostudzona ale w płynnej konsystencji. Do miski wlać śmietankę dodać mascarpone oraz puder i zmiksować do uzyskania odpowiedniej kremowej gęstej konsystencji. Do bitej masy dodać ostudzoną czekoladę i całość wymieszać. Masę schłodzić w lodówce przez ok 30 minut. Biszkopt przekroić na 3 równe części. Na paterze ułożyć pierwszy blat ciasta nasączyć go 1/3 wody z cytryną wyłożyć 1/3 masy
Kulinarne przygodyMałe niezobowiązujące serniczki są świetną, słodką przekąską na przyjęciach. Puszyste, kremowe a do tego łatwe i nieskomplikowane w przygotowaniu. Składniki: 250g jogurtu greckiego 250g serka
Pyry na GazNajlepsza tarta czekoladowa w sieci na bazie batoników czekoladowych Lusette z pysznym, delikatnie wytrawnym, musem czekoladowym i kremem czekoladowym na bazie serka mascarpone i rozpuszczonej
Mango PapajaIdealne ciasto na skuteczne zasłodzenie się w zimowy dzień? Beza :) Intensywnie słodka, z przepysznym kawowo-pomarańczowym kremem i pomarańczami. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia. 2 białka z niewielkich jajek 100 g drobnego cukru ( nie cukru pudru) szczypta soli 250 g mascarpone łyżka konfitury pomarańczowej łyżeczka cynamonu łyżeczka dobrej kawy rozpuszczalnej pomarańcza łyżeczka miodu cynamonowego Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni
Mienta blogniedzielę. .przepis znaleziony w necie..Nie wiem jak dla innych ciasto smakowało..ale u mnie w rodzinie za bardzo nie przypadło do smaku..po prostu szału nie ma w tym niby batoniku ..Razem ze mną kinder country robiły: Asa , Angelika , Ewa . 350 ml śmietanki słodkiej 30% 250 g serka mascarpone 250 g herbatników 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady
Moje domowe kucharzeniewymieszać w osobnej misce. Płynne składniki połączyć z sypkimi. Odstawić ciasto na około 5 minut. Po tym czasie formować niewielkie kulki i spłaszczać. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując niewielkie odstępy (ciasteczka trochę rosną). Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Krem twarożkowy 125 g serka mascarpone 100 g serka kremowego 150 g gęstego jogurtu 5 łyżek
FitKotidealnie połączył przepyszny sos, własnej roboty. Serdecznie polecamy. Składniki: Ciasto na muffiny : - 500g mąki - 250ml wody - 40g drożdży - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka cukru - 3 łyżki masła Dodatki - 4 jajka - świeże liście szpinaku - szynka parmeńska Sos - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki śmietany 18% do zup - 2 łyżki serka mascarpone Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy i odstawiamy na chwilę do przestygnięcia
Pan i Pani Smith w kuchniDziś pochwalę się Wam torcikiem, który zrobiłam na pierwsze urodziny Majci- mojej małej sąsiadki;-) Biszkopt zrobiłam kakaowy do tego krem śmietankowo- kokosowy z mascarpone. Pomiędzy biszkopt
Passion of Cookingczasu do czasu można :) Tata mówi, że to jego ulubione ciasto z obłędnym czekoladowym kremem z dodatkiem prażonych orzechów. Po prostu pycha! Serdecznie polecam. Biszkopt: 3 jajka 1 szklanka cukru pudru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki wody 2 łyżki kakao Krem: 250 g. serka mascarpone 3-4 łyżki nutelli 4 łyżki prażonych orzechów włoskich (adsbygoogle
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie