wymieszać w osobnej misce. Płynne składniki połączyć z sypkimi. Odstawić ciasto na około 5 minut. Po tym czasie formować niewielkie kulki i spłaszczać. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując niewielkie odstępy (ciasteczka trochę rosną). Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Krem twarożkowy 125 g serka mascarpone 100 g serka kremowego 150 g gęstego jogurtu 5 łyżek
FitKotidealnie połączył przepyszny sos, własnej roboty. Serdecznie polecamy. Składniki: Ciasto na muffiny : - 500g mąki - 250ml wody - 40g drożdży - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka cukru - 3 łyżki masła Dodatki - 4 jajka - świeże liście szpinaku - szynka parmeńska Sos - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki śmietany 18% do zup - 2 łyżki serka mascarpone Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy i odstawiamy na chwilę do przestygnięcia
Pan i Pani Smith w kuchniDziś pochwalę się Wam torcikiem, który zrobiłam na pierwsze urodziny Majci- mojej małej sąsiadki;-) Biszkopt zrobiłam kakaowy do tego krem śmietankowo- kokosowy z mascarpone. Pomiędzy biszkopt
Passion of Cookingczasu do czasu można :) Tata mówi, że to jego ulubione ciasto z obłędnym czekoladowym kremem z dodatkiem prażonych orzechów. Po prostu pycha! Serdecznie polecam. Biszkopt: 3 jajka 1 szklanka cukru pudru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki wody 2 łyżki kakao Krem: 250 g. serka mascarpone 3-4 łyżki nutelli 4 łyżki prażonych orzechów włoskich (adsbygoogle
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieporcji kopytek potrzebujemy: – 1 filiżanka mascarpone – 1 filiżanka startego grana padano – 1 łyżeczka soli – starta skórka z 1 limonki + sok – świeży tymianek (ok 1 łyżka) – 1 żółtko + 1 jajko – 3/4 filiżanki mąki gryczanej Wszystkie składniki umieszczamy w misce (powinny mieć temperaturę pokojową) i wyrabiamy ciasto. Formujemy kulkę, z której odrywamy mniejsze kawałki
Szybko Tanio SmacznieOd kilku tygodni miałam straszną ochotę na bezę, ale jeszcze większego lenia... Dziś robiąc zakupy, rzucił mi się w oczy serek mascarpone i bez zawahania włożyłam
The Sweet DamselWitam i bez zbędnego rozpisywania się zapraszam na pyszny serniczek, który przygotujecie w 20 minut :) Składniki: 250 g serka mascarpone 400 g serka homogenizowanego 330 ml
Cynamonowe szczęścieBabeczki z poziomkamiW ten weekend zebrałam ostatnie już chyba poziomki na ogródku mojej babci. Korzystając z okazji, że z kilku krzaczków miałam całkiem pokaźną miseczkę postanowiłam
Ciastkozercyrozciągając i dociskając. Wlewamy masę serową. Przykrywamy ciemnym ciastem (ja ciasto pokruszyłam na ser). Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy około 60-70 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku a następnie w formie, najlepiej przez całą noc. Krem: 250 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru gorzka kuwertura Śmietanę, serek i cukier
Made By Mom And Sonmiejscu na 2h do wyrośnięcia. Po 2 godz. bierzemy połowę ciasta i rozwałkowujemy na cieniutki placek. Rozsmarowujemy sos, posypujemy serem żółtym i pokrojoną mozzarellą i dodajemy swoje ulubione składniki. U mnie była to szynka parmeńska, pomidorki koktajlowe, oliwki, na jednej połowie małe kupki z pesto, a na drugiej z mascarpone (idealnie łagodził ostry smak sosu). Po wyjęciu z piekarnika całość
Brzuszki Łakomczuszkipieczemy przez max. 40 minut. Po tym czasie ciasto wyciągamy z piekarnika, studzimy i dopiero zimne kroimy na 3 równe blaty. Nasączenie: 1/2 szklanki wiśniówki domowej 1/2 szklanki wody przegotowanej Dekoracja: kilka truskawek kilka listków mięty KREM WANILIOWY: 500 ml śmietanki kremowej 36 %, schłodzonej 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej (ja użyłam
Blondynka GotujeSernik bez spodu z mascarpone Sernik bez spodu to pyszny, pieczony sernik z mascarpone i śmietaną - jest wilgotny, puszysty i bardzo szybki w przygotowaniu. Idealny dla początkujących, bo zawsze się udaje. Zobaczcie przygotowanie sernika bez spodu krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Aby nasz sernik z czekoladą udał się idealnie, należy(...)ciasta schłodzi się odpowiednio w lodówce :) Nasz wilgotny i puszysty sernik bez spodu nie urośnie bardzo wysoki, ale jest za to pyszny, szybki i banalnie prosty w przygotowaniu. Ja wykończyłam go polewą czekoladową, ale jeśli nie przepadacie za czekoladą z serem, możecie go udekorować owocową frużeliną (wiśniową, malinową lub truskawkową). Polecam, smacznego :) Sernik bez spodu z mascarpone, składniki: na tortownicę
Lekcje w kuchnizagotować i po zdjęciu z ognia rozpuścić w nim żelatynę. Dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Jeżeli chcesz mieć bardziej gładką masę twaróg zmiel dwukrotnie maszynką. Twaróg wymieszać z mascarpone i z cukrem pudrem ( ilość cukru pudru można samemu dodawać - w zależności jakie kto słodkie lubi ). Gdy mleko wystygnie wlać do masy serowej i zmiksować. Gotową masę przełożyć na biszkopt(...)chwili ściągnąć z ognia. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody i dodać do brzoskwiń. Dokładnie wymieszać i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Ostygniętą frużelinę wyłożyć na górę ciasta, które można odrazu kroić i jeść z lejącą się frużeliną ( o ile masa serowa dobrze stężała ). Smacznego
W kuchni u Monikiłyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny 50ml 30% śmietanki 4 łyżki wody Krem kawowy: 150g mascarpone 120ml śmietanki 30% 30g cukru pudru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1½ łyżki gorącej wody 1 łyżka zimnej wody 1 łyżeczka żelatyny Krem śmietankowy z malinami: 125ml śmietanki 30% 150g mascarpone 50g kremu z białej czekolady 1 tabliczka białej czekolady 50g malin (najlepiej świeżych) Ganache(...)Spód formy wykładamy papierem do pieczenia (ja używam normalnej płaskiej blaszki i wysokiego rantu). Przelewamy ciasto, wyrównujemy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170ºC, pieczemy do suchego patyczka- ok 55 minut. Studzimy w formie, a następnie delikatnie obkrawamy biszkopt i wyciągamy z rantu. Ciasto rośnie z "górką", więc dzielimy je na 3 blaty, a czwarty ścinamy właśnie z tej górki
Kuchnia w czekoladzieMasło utrzeć z cukrem na puszysty krem, dodać mąkę, kawę, jajko i zmiksować. Przelać masę do tortownicy i odstawić na czas przygotowywania masy serowej. Przygotować masę. Ser, serek mascarpone, mąkę ziemniaczaną lub budyń, mąkę pszenną, cukier oraz cukier waniliowy zmiksować na gładką masę. Cały czas miksując dodawać po jednym jajku. Następnie dodać śmietankę, zmiksować. Na koniec dodać oprószoną mąką(...)cukier puder dokładnie zmiksować. Dodać rozpuszczoną i przestudzoną kawę – wymieszać. Sernik ( po 90 minutach pieczenia w 125 stopniach) wysunąć z piekarnika i rozprowadzić na nim równomiernie polewę. Ponownie wstawić ciasto do piekarnika i piec jeszcze przez 20 minut w 125 stopniach. Po upieczeniu ciasta nie wyjmować z piekarnika, tylko wystudzić je przy lekko uchylonych drzwiczkach
Nie tylko w kuchni