ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:352/512)

Babaczki tiramisu 111

łyżek mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Poncz: 1 łyżeczka kawy rozpuszczonej w 5 łyżkach wrzącej wody 2 łyżeczki likieru amaretto Krem: 100ml śmietanki kremówki 150g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru (lub do smaku) dodatkowo kakao do posypania   Piekarnik nagrzewamy do 180°. Blachę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami – silikonowe w tym przepisie się nie sprawdzą(...)przestając miksować, aż uzyskamy błyszczącą, sztywną pianę. Następnie, po kolei, do piany dodajemy żółtka, ekstrakt waniliowy, dwie mąki i proszek do pieczenia i miksujemy krótko do połączenia składników. Gotowym ciastem wypełniamy papilotki do 2/3 wysokości, wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut na złoty kolor. Po upieczeni wykładamy na kratkę do ostygnięcia.   Gdy muffinki ostygną, nasączamy je uprzednio

Smaczna Strona
Tort ze śmietany i mascarpone 260

jajek 3/4 szklanki cukru 5 czubatych łyżek mąki pszennej typ 500 Składniki na krem  300 ml śmietany kremówki 36% 200 g białej czekolady 400 g serka mascarpone Dodatkowo: jagody 500 g( miałam zamrożone) cukier żelujący na 500 g owoców wiórka żółte z czekolady wiórka różowe z czekolady- znajdziecie je na Wykonanie Więc moi drodzy zaczynamy od biszkoptu.Ten biszkopt zawsze(...)łopatka mieszamy w jedną stronę,aż do ostatniej mąki.Formę 24 cm wyłożyłam papierem do pieczenia ( tylko dno) boki wysmarowałam masłem i obsypałam mąką.Teraz spokojnie można przelać nasze ciasto biszkoptowe. Pieczemy w 170 stopniach 20-25 minut. Po upieczeniu wyjmujemy zostawiamy na 10 minut do schłodzenia, wyjmujmy z formy i kładziemy go do góry nogami( zdejmując papier) teraz

Różowa kuchnia
Sernik dyniowy z polewa kajmakowa 215

następnie mascarpone , puree z dyni (dynie obrać, pokroić na mniejsze kawałki i na małym ogniu gotować z małą ilością wody, uważając ,aby się nie przypaliła),proszek budyniowy, ekstrakt waniliowy i skórkę z cytryny. Dobrze wymieszać. Ubić białka na sztywna piane i połączyć z masą serowo-dyniową. Wylewamy masę na schłodzony spod czekoladowy. Pieczemy ok.50-60 minut. Jeśli wierzch ciasta, za bardzo

Słodkości i nie tylko
Kinder country ciasto bez pieczenia 310

Ciasto kinder country bez pieczenia. Bardzo popularne w internecie. postanowiłam i ja spróbować.  Strzał w dziesiątkę. Mega smaczne, szybko się go przygotowuje, a jeszcze szybciej znika z talerza. Polecam Wam koniecznie spróbujcie i zróbcie. Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Mile również widziane Wasze zdjęcia potraw. Składniki 250 g serka mascarpone(...)ostudzić. Ubić na sztywno 200 g śmietany kremówki i dodawać stopniowo rozpuszczone czekolady. Wyłożyć na herbatniki i posypać płatkami (pszenica  miodem) Odstawić w chłodne miejsce. kinder country ciasto bez pieczenia

O kuchni z uczuciem
Biała Dama 132

Składniki 8 łyżek granoli owocowe 2 banany sok z cytryny 2 łyżki miodu 4 łyżki konfitury owoce leśne 300 ml śmietanki 30% 100 gram serka mascarpone

kgwjanczewo
Owocowe tiramisu 153

Przygotowałam dzisiaj bardzo prosty deser z francuskimi ciasteczkami namoczonymi w espresso, a do tego borówkowy mus. Pychotka! Na letni poranek do kawy jak znalazł

Niezły Młynek
Rewelacyjny tort brzoskwiniowy z bitą smietaną i mascarpone. 434

mascarpone 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru małe opakowanie cukru waniliowego Mus brzoskwiniowy: 2 puszki brzoskwiń 2 łyżki żelatyny Wykonanie:Biszkopt jasny.Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec dodajemy partiami cukier, kolejno żółtka stale ubijając. Na koniec wsypujemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, ale tylko samo dno i wylewamy na to nasze ciasto(...)schłodzonej śmietany ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy połowę cukru pudru i cukru waniliowego. Następnie zmniejszamy moc miksera do minimum i dodajemy partiami  250 g zimnego serka  mascarpone i 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wody.Tort.:Biszkopty kroimy na 3 części każdy. Pierwszy blat  biszkoptu układamy na paterze. Nasączamy go syropem brzoskwiniowym i wykładamy 1/3 naszego

Malinowe Pocałunki
Sernik z malinami na serku mascarpone 113

gorące dni. Zresztą sernik na zimno sprawdza się przy każdej pogodzie. Ale teraz, gdy sezon na maliny w pełni, warto się pokusić i poświęcić kilka chwil żeby zrobić to ciasto. Jest pyszne! Nie znam nikogo, kto nie lubi sernika na zimno. Ani nie znam nikogo, kto nie lubi malin :) Więc bez gadania bierzcie się do roboty, sprawa jest bardzo prosta(...)jeszcze kilka innych rzeczy. A Madzia ogarnęła ten sernik. 200 g owsianych ciasteczek 100 g migdałów 90 g masła 15 g żelatyny + 60 ml wody 500 g serka mascarpone 100 g cukru 400 ml śmietanki 36% 500 g malin 1 opakowania galaretki truskawkowej lub malinowej 800 ml gorącej wody Ciasteczka kruszymy i dodajemy do nich posiekane migdały. Do tego

Marder&Marder Manufacture
Pierogi z łososiem i serem 73

serem i koperkiem najsmaczniejsze są od razu po ugotowaniu, ale podsmażone na patelni i posypane prażonymi migdałami to przysłowiowe niebo w gębie Na blogu znajdziesz też przepis na najlepsze ciasto na pierogi oraz pierogi tureckie manti , które przypominają polskie uszka, a także wiele innych. Kliknij pod ostatnim zdjęciem w ramkę z napisem pierogi    Pierogi z łososiem i serem(...)oleju około pół łyżeczki soli  1 rozbełtane małe jajko (pomiń jeżeli używasz mąki bezglutenowej) Farsz do pierogów z łososiem i serem 250 g ricotty, ale można zastąpić serkiem mascarpone 500 g filetu ze świeżego lub wędzonego łososia 2 łyżki świeżego koperku sok z 1 cytryny  Do dekoracji pierogów pół szklanki płatków migdałowych  masło do prażenia migdałów Pierogi

Cztery Fajery
Czekoladowa markiza czyli mus czekoladowy przekładany biszkoptem :) 132

Ciasto wykładam na płaską blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozsmarowuję na grubość około 1 cm. Piekę w piekarniku nagrzanym do 170 stopni prze 6-7 minut. Po upieczeniu studzę ciasto a następnie wykrawam dwa prostokąty dopasowane do keksówki.MusCzekoladę łamię na mniejsze kawałki i wraz z cukrem i miodem oraz łyżką kremówki i żółtkami wkładam do miski którą ustawiam(...)rano mąż stwierdził że już jest gotowy:)Przed podaniem deser delikatnie wyciągam z keksówki i zdejmuje folię. Pokroiłam na około centymetrowe plastry i podałam z łyżka kremówki wymieszanej z mascarpone (bez cukru) oraz z wiśniami ze spyrytusu domowej roboty. Wbrew obawom deser nie był ani tłusty w smaku ani zbyt słodki

Magiczna kuchnia Darii
Sernik - Malina 175

mokry piasek. Wysypać ją na spód formy i dokładnie uklepać (fot.1) . Wstawić do lodówki. Teraz masa serowa. Piekarnik nagrzać do 175˚C. Twaróg zmielić 3-krotnie w maszynce. Dodać mascarpone, skórkę z cytryny, skrobię lub mąkę ziemniaczaną oraz cukier i zmiksować. Kolejno dodawać jajka i żółtka miksując. Masę wylać na spód  (fot.2) , wyrównać powierzchnię i wstawić do piekarnika. Piec(...)następnie zmniejszyć temperaturę do 120˚C i piec przez kolejne 30 minut. Sernik musi być ścięty, ale miękki, dopiero po ostudzeniu i schłodzeniu nabierze dobrej konsystencji. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić. Jeżeli mamy maliny mrożone, to do przygotowania musu malinowego należy rozmrozić 500 g malin (resztę trzymać w zamrażarce). Jeżeli mamy świeże - dokładne je opłukać. Zmiksować

Świat Ciasta
Sernik - Malina 359

mokry piasek. Wysypać ją na spód formy i dokładnie uklepać (fot.1) . Wstawić do lodówki. Teraz masa serowa. Piekarnik nagrzać do 175˚C. Twaróg zmielić 3-krotnie w maszynce. Dodać mascarpone, skórkę z cytryny, skrobię lub mąkę ziemniaczaną oraz cukier i zmiksować. Kolejno dodawać jajka i żółtka miksując. Masę wylać na spód  (fot.2) , wyrównać powierzchnię i wstawić do piekarnika. Piec(...)następnie zmniejszyć temperaturę do 120˚C i piec przez kolejne 30 minut. Sernik musi być ścięty, ale miękki, dopiero po ostudzeniu i schłodzeniu nabierze dobrej konsystencji. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić. Jeżeli mamy maliny mrożone, to do przygotowania musu malinowego należy rozmrozić 500 g malin (resztę trzymać w zamrażarce). Jeżeli mamy świeże - dokładne je opłukać. Zmiksować

Świat Ciasta
Kajmakowe babeczki 77

wypełnić nie tylko kajmakiem, ale kremem z mascarpone albo bitą śmietaną w owocami. KAJMAKOWE BABECZKI Składniki: babeczki: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru 2 żółtka dodatkowo: 1 puszka mleka skondensowanego słodkiego  lub 1 puszka gotowego kajmaku   Przygotowanie:   babeczki: Mąkę, cukier, masło, żółtka zagniatamy na ciastoCiasto owijamy w folię i odkładamy

Bon appetit mon amie
Cytrynowe placuszki z serkiem mascarpone 53

odpowie naleśniki lub placuszki właśnie. Tym razem cytrynowe placuszki z serkiem mascarpone, do tego banan i jogurt. Jeśli chcecie żeby placuszki były słodkie, to musicie dać więcej cukru. Ja nie daję, do dodatki i tak są słodkie. Polecam, placuszki wychodzą pyszne. Miłego dnia :-) Składniki: 250 g serka mascarpone 2,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 2% 2 łyżeczki(...)waniliowym ubijamy na puszystą masę. Do masy dodajemy serek mascarpone i miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy mleko., miksujemy. 2. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy. Dodajemy też otartą skórkę z cytryny. Miksujemy. 3. Patelnię smarujemy odrobiną oleju. Na rozgrzaną za pomocą łyżki nakładamy porcje ciasta, formujemy placuszki. Smażymy z obu stron na rumiany kolor

kruche babeczki
KETO GOFRY BIAŁKOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy, redukcja) 107

wymieszać na gładko. Na rozgrzaną gofrownicę wyłożyć łyżką gotowe ciasto, które ma dość gęstą konsytencję. Długość pieczenia zależy od mocy gofrownicy. Keto gofry białkowe można podawać z różnego rodzaju dodatkami w zależności od Waszego zapotrzebowania kalorycznego, docelowego makro posiłku oraz dobowego. Bezsprzecznie idealnie komponują się np. z bitą śmietaną, mascarpone, masłem orzechowym , sosem czekoladowym na bazie gorzkiej czekolady, oleju kokosowego

Ola la LCHF