ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:894/1309)

Szarlotka z połówek jabłek 147

łyżka kwaśnej śmietany 12% Utrzeć (łyżką lub mikserem) na gładką masę Przygotować foremkę (o wymiarach 20x30cm) i wyłożyć ją papierem do pieczenia. Do mąki dodać proszek do pieczenia, pokrojone w kostkę masło, szczyptę soli i cukier. Szybko posiekać nożem. Dodać serek waniliowy i szybko zagnieść gładkie ciasto.Gotowe ciasto spłaszczyć, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Jabłka

Delicious Titbits
KRUCHE CIASTECZKA Z M&M'S CZYLI W CZASIE DESZCZU DZIECI SIĘ NUDZĄ 392

Wykonanie:  Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku i stopniowo, przesianą wcześniej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i solą. Całość miksujemy. Po połączeniu składników formujemy kulę, owijamy folią i wkładamy do lodówki na 1h. Po schłodzeniu  odrywamy z ciasta niewielkie kulki, spłaszczamy dłonią i wciskamy w każde ciasteczko 4-5 drażetek. Układamy

Walijskie Pichcenie
Różane Magdalenki 149

magdalenek nacieramy olejem. Jajka ubijamy mikserem z cukrem do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i miksujemy jeszcze chwilę. Następnie dodajemy i robimy to samo z mlekiem i masłem. Na koniec wsypujemy ziarenka wanilii, wlewamy wodę różaną i mieszamy łyżką. Do każdej muszelki wkładamy łyżeczkę ciasta- jeśli jest go mniej to ciastka wychodzą ładniejsze. Pieczemy 10 minut

les mirabelles
Walentynkowe ciasto 380

Dzisiaj wszystkie dania, ciasta i ciasteczka w formie serduszek lub z ich zawartością są jak najbardziej wskazane :) Tak więc podążając za tymi wskazówkami, przygotowałam - łatwą w realizacji, ale za to bardzo efektowną roladę z serduszkami z galaretki, umieszczonymi wewnątrz puszystej masy śmietanowej z odrobiną wanilii. Czytaj więcej

Świat Ciasta
Piernik z powidłami śliwkowymi 85

śmietanę – wymieszaj. Wsyp mąkę i ucieraj do połączenia składników. Przelej masę do foremki, wyrównaj szpatułką i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180 stopni C ok 40 min. , po czym przykryj wierzch folią aluminiową (stroną matową na zewnątrz) i dopiekaj kolejnych 20 min. Patyczek włożony w środek ciasta powinien pozostać suchy

noteskulinarnyfiga
Walentynkowe serduszka buraczane 233

odcedzamy i blendujemy na gładkie puree, odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto Puree z buraków, mąkę, jajko, sól i pieprz zagniatamy na gładkie ciastko z którego będziemy rozwałkowywać placek o grubości ok 0,3 cm i wycinać z niego serduszka. farsz Wszystkie  składniki łączymy ze sobą na gładką masę i doprawiamy do smaku.  Na serduszko nakładamy ok 0,5 łyżeczki

Niezły Młynek
PIEGUSKI 96

orzechów A jak to zrobić: Miękkie masło utrzeć na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Wbić jajko, rozmiksować. Dodawać po trochę mąki wymieszanej z sodą i miksować do momentu połączenia wszystkich składników. Wsypujemy pokrojoną w drobną kostkę czekoladę, rodzynki i w moim przypadku migdały, mieszamy łyżką. Ciasto nakładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pamiętamy o odstępach pomiędzy

Kuchnia w opałach
Biscotti di Prato 138

mąką i bardzo powoli, po łyżeczce dodajemy do wciąż miksującej się masy. Miksujemy jeszcze około minuty, żeby wszystko się połączyło. Przestajemy miksować i dorzucamy migdały (w całości). I teraz delikatnie mieszamy całość ręcznie. To znaczy przy pomocy jakiejś łyżki, szpatułki, itp.  Moczymy dłonie (mokrymi lepiej formować klejące się ciasto) i na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lepimy coś na kształt

mojewypiekiinietylko
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem 322

sztywną pianę. Dodać do masy szpinakowej i delikatnie wymieszać. Masę przelać na blaszkę (wym. dna (21 x 32,5 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do rozgrzanego do 180 st.C. piekarnika na ok. 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostudzenia. Następnie serkiem kanapkowym posmarować ciasto szpinakowe, rozłożyć na całości plastry wędzonego łososia. Następnie zwinąć roladę wzdłuż krótszego

Pasja Smaku
Owocowy sernik na zimno. 405

balkonie pozwoliły mi cieszyć się ich smakiem już po kilku godzinach. Obie wersje bardzo polecam, zachęcam do eksperymentowania z ulubionymi owocami i smakami. Nie tylko dzieci będą zachwycone tym ciastem, dorośli również :)Spód biszkoptowy dla ambitnych:2 jajka6 deko mąki6 deko cukruZmiksować, wylać na spód dużej tortownicy, piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 10 minut.Lub: wyłożyć tortownicę biszkoptami(...)waniliowego1 cytrynaGalaretkę rozpuścić w połowie zalecanej ilości ciepłej wody, ostudzić. Ser zmiksować z cukrami i śmietaną. Z cytryny zetrzeć skórkę, wycisnąć sok i dodać do galaretki. Galaretkę połączyć z masą serową, zmiksować.Wyłożyć masę na biszkopt, wstawić do lodówki na kilka godzin.Galaretka:Przygotować galaretkę z połowy zalecanej ilości wody. Dodać do niej zmiksowane/przetarte owoce. Wylać na masę serową dopiero

Z butelką mleczka w tle
Sernik na Zimno z Serka Homogenizowanego 417

uniknąć użycia piekarnika, polecam zamiast pieczenia biszkoptu użyć gotowych okrągłych biszkopcików - dzięki temu ciasto będzie jeszcze łatwiejsze do zrobienia.Sernik na Zimno z Serka Homogenizowanego - Składniki:Biszkopt:2 jajka4 łyżki cukru1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/2 łyżki mąki tortowej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 cukru waniliowego (8 g)Masa:1 kg naturalnego serka homogenizowanego (w wiaderku)250 ml śmietany kremówki

Słodka Strona
EKLERKI Z KREMEM BUDYNIOWYM 135

wodę wsypywać mąkę i mieszać, by się całość nie przypaliła. Ciasto jest gotowe, gdy jest lśniące i odchodzi od garnka. Pozostawić do całkowitego ostudzenia (jest to bardzo ważne, inaczej eklerki nie urosną w piekarniku). Po wystygnięciu dodawać kolejno po 1 jajku i ucierać mikserem  lub drewnianą łyżką. Masę wyciskać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia,  formując podłużne eklerki

Walijskie Pichcenie
truskawkowe babeczki... 140

proszkiem do pieczenia i wszystko zmiksować foremki silikonowe napełnić do pełna ciastem piec w 200C około 20 minut - do suchego patyczka twarożek, truskawki, cukier puder zmiksować żelatynę 1 łyżkę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody i zostawić na 20 minu7t do napęcznienie - podgrzać w mikrofali i dodać do masy truskawkowej i wymieszać szprycką nakładać krem i posypać kolorową posypką.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z brzoskwiniami 151

przelewamy do miski. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej. Wrzucamy rodzynki i pokrojone brzoskwinie. Blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Sernik pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Upieczony sernik pozostawiamy jeszcze w uchylonym piekarniku na 15 minut i dopiero wtedy wyjmujemy ciasto. Smacznego

Salonik smaków