ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:873/1309)

Naleśniki ruskie 362

mieszamy je razem z twarogiem. Ja użyłam do tego celu tłuczka do ziemniaków - masa powinna się dobrze ze sobą połączyć. Następnie dodajemy podsmażoną cebulkę i doprawiamy solą i pieprzem. Teraz przygotowujemy naleśniki. Jajko mieszamy z wodą i mlekiem a następnie dodajemy mąkę oraz szczyptę soli. Ciasto powinno mieć kremowo-lejącą się konsystencję. Jeśli zajdzie taka potrzeba można rozrzedzić ciasto dodając

My simple kitchen
Pyszny tort lodowy 109

środek laski wanilii. Jasną masę wyłożyć do tortownicy. Rozkruszyć resztę bez i przykryć masą z czekoladą.Torcik posypać startą białą czekoladą. (Można również posypać kakao, udekorować bezami albo tak jak ja, zmiksować ok. 10 truskawek z cukrem i zrobić małe kleksy z ajerkoniaku na górze ciasta.)Tortownicę zabezpieczyć folią i wstawić do zamrażalnika. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie

Wielki apetyt
Sernik na zimno z bananami 573

postaci połowy puszki kajmaku. Świetnie się to skomponowało z resztą ciasta Save Print sernik na zimno z bananami Czas przygotowania:  2 godziny Czas gotowania:  Całkowity czas:  2 godziny   Składniki 5 bananów 600g serka homgeniozowanego 250ml śmietany kremówki 30% 3 łyżki żelatyny 200g masy kajmakowej 2 galaretki cytrynowe 4 łyżki cukru pudru paczka biszkoptów Przygotowanie Zagotowujemy

zjem to blog kulinarny
Fabryka świątecznego piernika z pigwą i bakaliami 145

miksować kilka minut.Dodać posiekane bakalie, pigwę oraz aromat migdałowy i miód. Gotową masę przełożyć do czterech blach typu keksówki (te blaszki są troszkę mniejsze niż standardowe).  Wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170−180ºC około 45−50 minut (sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). Po ostygnięciu ciasta udekorować gorzką czekoladą, migdałami lub inną świąteczną posypką

MarciochaKucharzy
Migdałowa tarta z truskawkami 168

czasie zdjąć groszek i papier i tartę dopiekać przez kolejne 5 minut, aż ciasto będzie złoto-brązowe. Wystudzić. Nadzienie tarty: 350 g niesolonego masła; 350 g cukru (u mnie 250 g); 350 g mielonych migdałów; 4 duże jajka; Masło ubić z cukrem na puszystą masę (tak jak na masę do tortów). Dodać mielone migdały, wymieszać. Cały czas miksując dodawać kolejno

In my kitchen
Sernik z mascarpone + film 428

Delikatny, puszysty, miękki, rozpływający się w ustach sernik z dodatkiem serka mascarpone na wafelkowym spodzie posypany po wierzchu startą czekoladą to idealny pomysł na stół wielkanocny. Przepis i przygotowanie ciasta  jest wyjątkowo proste z pewnością uda się każdemu miłośnikowi słodkości.  składniki na tortownicę(...)spód 250 g wafelków czekoladowych ( np. wafelki Góralki ) 3 łyżki margaryny lub masła 1 łyżka kakao                     masa serowa 500 g twarogu sernikowego (np. z wiaderka ) 500 g serka mascarpone 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g gorzkiej czekolady 3/4 szklanki cukru 3 jajka przepis Na tarce o dużych oczkach ścieramy

Smakowite Dania
Tort śmietanowo - truskawkowy 134

delikatnie oddzielić od formy, wyjąć i przekroić na 3 blaty. Syrop do nasączenia ciasta 1 szklanka truskawek 1,5 szklanki wody 3 łyzki cukru Truskawki umyć, odszypułkować, włożyć do garnka, zalać zimną wodą. Dodać cukier, wymieszać. Zagotować. Ściągnąć z płyty i przestudzić. Wystudzony syrop odcedzić. Masa śmietanowo - truskawkowa 400 g śmietany 36% do ubijania 500 g serka mascarpone 5 łyżek

Pełny talerz
Ciasto cukierek + film 199

Banalnie proste w przygotowaniu i przepyszne ciasto cukierek, to ciasto bez pieczenia na herbatnikach składające się z trzech warstw kremów . Pyszne i słodkie, bardzo szybko znika z talerza. składniki na formę 25 cm na 40 cm   600 g herbatników 600 g masy kajmakowej  przepis tutaj 1 opakowanie kremu karpatka lub kremu do tortów 250g serka mascarpone

Smakowite Dania
Babka cytrynowa z makiem + film 177

babki przepis Do wysokiej miski przekładamy miękkie masło i ucieramy je na puszystą masę, stopniowo dosypując cukier. Cały czas miksując dodajemy po jednym jajku, wlewamy olej, wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz kisiel, wszystkie składniki jeszcze raz starannie łączymy mikserem. Na końcu do gęstego ciasta wsypujemy mak i wszystko mieszamy łyżką. Do formy na babkę posmarowanej tłuszczem i posypanej

Smakowite Dania
Biszkopt orzechowy 154

bardzo mięciutki. Idealnie skomponuje się z większością tortowych kremów czy ciast.  Polecam;)  Składniki: 6 jajek 6 łyżek orzechów  3 łyżki mąki  łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżek cukru  4.5 łyżki bułki tartej Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywno. Do masy białkowej dodać, cukier oraz żółtka, dokładnie zmiksować. Następnie dodać przesianą mąkę oraz

Krakowskie smaki Ani
Muffinki piernikowe z powidłami 162

puszystą pianę. Następnie dodać masę czekoladową i zmiksować do dokładnego połączenia składników. Do masy jajecznej dodawać partiami na zmianę suche, wymieszane wcześniej składniki oraz śmietanę.Za każdym razem mieszać tylko do połączenia składników. Do papilotek (umieszczonych wcześniej w formie) lub foremek silikonowych nakładać po łyżce ciasta*. Na wierzch położyć po łyżeczce powideł śliwkowych. Uzupełnić resztą ciasta. Piec

Chocolate Muffin Blog
Orkiszowy chleb z otrębami pszennymi i płatkami jęczmiennymi 142

podważać chleba. Wystarczy keksówkę przekręcić do góry nogami i chleb sam wypadnie Przełożyć masę do keksówki i ułożyć ją równo maczając łyżkę w wodzie Przykryć zwykłą torebką foliową tak, aby od góry pozostawało dużo miejsca - gdy robię ten chleb ze zwykłej mąki pszennej wówczas bardzo ciasto bardzo wyrasta i przykleja się do torebki. Dlatego warto zostawić górą luz. Z mąki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
TARTA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM, SZPINAKIEM, POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 122

czosnku 2 jajka 150 ml śmietanki 30% sól pieprz A jak to zrobić: Ciasto wyłożyć na blachę do tarty i lekko nakłuć widelcem. Ułożyć szpinak i pokrojone w kostkę pomidory. Jajka rozkłócić ze śmietanką, dodać bazylię, szczypiorek i drobno pokrojony czosnek, doprawić solą i pieprzem. Masę jajeczną wylać na przygotowaną tartę. Na wierzchu ułożyć łososia i plastry mozzarelli. Piec

Kuchnia w opałach
BUTTERMILCHKUCHEN 69

trochę mąki z proszkiem do pieczenia. Wlać maślankę i wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypać migdałami i wiórkami. Piec 20 minut w 180 - 190 stopniach. Masło roztopić, dodać śmietankę i zagotować (ciągle mieszając). Równomiernie polać upieczone i gorące ciasto. Ciasto włożyć do piekarnika i podpiec jeszcze przez 5 minut, nastawiając tylko na górne

Kuchnia w opałach