ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:65/1309)

Ciasto Kubuś 4186

Ciasto na soku Kubuś to jedno z moich ulubionych ciast bez pieczenia. Masa kubusiowa idealnie wpasowała się w moje gusta smakowe, więc jak dla mnie, ciasto mogłoby się składać tylko z niej. Jeżeli robimy to ciasto po raz pierwszy, warto przygotować małą foremkę lub spróbować, jak smakuje budyń ugotowany na soku Kubuś, gdyż jest on mocno marchewkowy w smaku(...)masa będzie miała pomarańczowy kolor. Możemy użyć też innego soku przecieranego, warto jednak, by składał się  w około 50% z przecierów i soków z marchwi i owoców. Ciasto Kubuś Składniki: masa kubusiowa 1 duża butelka soku Kubuś (marchew + owoce) 150g masła 3 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 3 łyżki cukru masa śmietankowa 500ml śmietanki 30% 0,5 szklanki

Smakołyki Bereniki
Nie męcz się: 6 propozycji na ciasto bez pieczenia na Święta i nie tylko! 7476

gruszek jak i białej czekolady. Przepis znajdziecie TUTAJ STEFANKA CZEKOLADOWO-KOKOSOWA Stefanka kokosowo – czekoladowa Stefanka kokosowo-czekoladowa to świetny wybór dla wszystkich, którzy lubią tzw. grysiokowce, czyli ciasta z masą z kaszy manny. Jeżeli nie macie ochoty na miodownika z kaszą manną ponieważ nie chce wam się piec blatów, ta opcja na pewno wam się przyda. Na obie masy(...)potrzebujemy kaszy manny, mleka oraz masła. Do jednaj dodajemy czekoladę, a do drugie wiórki kokosowe. Oprócz mas potrzebne będą jeszcze herbatniki i dowolna polewa. Ciasto naprawdę mało męczące Przepis znajdziecie TUTAJ SERNIK TIRAMISU NA ZIMNO Sernik tiramisu na zimno W zestawieniu nie mogło zabraknąć sernika, czyli ciasta bardzo charakterystycznego dla wielu Świąt. Tutaj prezentuje go w odmianie tiramisu, czyli jest

Relaxtime
Milky Way 403

łyżeczka kakao-3 łyżki MASA mleko-1/2 szklanki cukier-1/2 szklanki margaryna-1 kostka cukier waniliowy-2 opakowania mleko w proszku-2 szklanki polewa czekoladowa-1 opakowanie pakowanie PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT  Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec(...)MASA  Mleko zagotować z cukrem i cukrami waniliowymi, ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch, dodawać ostudzone mleko i wsypywać też mleko w proszku, wymieszać.  SKŁADANIE CIASTA  Biszkopt  Masa mleczna  Biszkopt  Polewa czekoladowa.  Ciasto schłodzić w lodówce. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement

Kuchnia Danusi
Miętowe orzeźwienie 79

waniliowy i wszystko ponownie wymieszać. Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę i całość delikatnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto przełożyć do średniej wielkości formy (wyłożonej papierem pergaminowym) i piec 60 minut w temperaturze 180 o C. Składniki na masę: 1 litr śmietanki kremówki 30% lub 36%; 2 łyżki cukru; 0,75 szklanki syropu miętowego; kilka kropli barwnika spożywczego(...)śmietaną lub mlekiem. Mieszać, by składniki dobrze się ze sobą połączyły. Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty, które należy naponczować przygotowanym, wystudzonym ponczem. Na pierwszy blat ciasta nałożyć większe pół masy miętowej i przykryć drugą częścią ciasta. Następnie wyłożyć pozostałą masę i wyrównać powierzchnię. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową

In my kitchen
Murzynek z serem 367

ostudzić. Białka odzielić od żółtek, żółtka dodać masy kakaowej wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wkręcić do masy. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy. MASA SEROWA Ser zmielić trzykrotnie. Do miski przełożyć margarynę, utrzeć z żółtkami i cukrem. Następnie dodać ser i mąkę, dokładnie wymieszać. Białka ubić(...)sztywną pianę, dodać do masy serowej, ostrożnie wymieszać. Masę serową wykładać kupkami na ciasto z kakao. Piec 60 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 C.  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk

Kuchnia Danusi
Ciasto czekoladowo kokosowe 337

bardzo lubimy kokos więc to ciasto przypadło nam bardzo do gustu i powiem Wam tylko tyle, że znika w ekspresowym tempie. By wzbogacić smak masy kokosowej dodałam  szklankę likieru kokosowego Canari . Ciasto ma też duży plus jeśli chodzi o krojenie, można pokroić w dowolnej wielkości ciastka nawet w malutkie kosteczki i zawsze będzie ładnie wyglądało. Ciasto podane na porcelanie(...)czas mieszając by nie przypalić doprowadzić do wrzenia i gotować około 3-4 minuty aż masa stężeje.  Po 20 minutach wyjąć ciasto z pieca i na gorące ciasto wylać gorącą masę kokosową. Równomiernie rozprowadzić na wierzchu posypać owocami goji i ponownie włożyć na 20 minut do piekarnika. Po upieczeniu odłożyć do ostudzenia. Polewa czekoladowa: Czekoladę połamać na mniejsze kawałki

Ala piecze i gotuje
Piernik marchewkowy z polewą serową 167

cukrem i cukrem wanilinowym, dodać olej i jogurt dalej ubijając. – Mokrą masę wymieszać z marchewką. – Połączyć wszystkie suche składniki ciasta i dodać do masy marchewkowej, lekko przemieszać dodając pianę z białek. – Na koniec wmieszać rodzynki i posiekane orzechy włoskie. – Ciasto wylać do średniej tortownicy wyłożonej papierem(...)Piec w temp. 180 st.C przez 50 minut. Polewa – Wymieszać serek mascarpone z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na gładką masę. – Wystudzone ciasto posmarować białą polewą serową

To co kocham
Torcik serowy z czereśniami 188

upieczeniu zostawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia. Z zimnego ciasta ścieramy wierzch nożem delikatnie-będzie nam służył do dekoracji ciasta. Poncz: Przegotowaną wodę łączymy z likierem kokosowym, nasączamy ciemne ciasto biszkoptowe. Masa serowa: Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na pianę z cukrem pudrem dodajemy twarożek, wlewamy likier miksujemy , pod koniec wlewamy cienkim strumieniem rozpuszczoną wcześniej w małej ilości gorącej wody przestudzoną żelatynę(...)należy robić to bardzo ostrożnie aby nie porobiły się grudki.  Tak przygotowaną masę serową wykładamy na nasączone likierem ciasto, wciskamy w środek kilka obranych z pestek czereśni, posypujemy wierzch startym ciastem biszkoptowym dekorujemy pozostałymi czereśniami i melisą. Chłodzimy co najmniej 3 godziny w lodówce do stężenia masy.   Życzę smacznego

Wanilia i Kardamon
Makowiec z masą budyniową 190

Dzisiaj propozycja na makowiec, na kruchym spodzie z masą budyniową i przekładany biszkoptem. Bardzo dekoracyjne i smaczne ciasto. Zapraszam na bloga. ` SKŁADNIKI Ciasto kruche: 1 margaryna  3 szklanki mąki  1.5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 150 g cukru pudru 1 jajko całe plus 2 żółtka Masa makowa: 1 puszka masy makowej  3 łyżki skórki(...)Ciasto wykładamy na dno blaszki prostokątnej 30x25 i nakłuwamy widelcem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ok. 180 stopni i pieczemy ok. 30 min na złoty kolor. Na podpieczony spód ciasta wykładamy masę makową. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 30 min. Podczas pieczenia makowca robimy masę budyniową. Mleko wlewamy do garnka. Odlewamy 0,5 szklanki. W zimnym mleku rozrabiamy budyń

W kuchennym oknie Ewy
Tort dla Natalki 176

połączeniami smakowymi. Karolinę zachwycił krem truskawkowy - bardzo truskawkowy. Całość smakowała dobrze, a wyglądała uroczo. Oczywiście moje zdolności są ograniczone, ale jestem z tego ciasta wyjątkowo dumna - to najładniejsze ciasto z masą cukrową, jakie do tej pory przygotowałam. Żałuję tylko, że nie mam zdjęcia środka - efekt był bowiem naprawdę świetny.Przepis na ciasto pożyczyłam od Doroty z jej tortu tęczowego(...)minut.Wyjąć z piekarnika, ostudzić, a następnie wyjąć z form.Wymieszać ze sobą składniki na poncz.Kremówkę ubić z mascarpone i cukrem waniliowym na sztywną masę.Na podstawce ułożyć najciemniejszy blat ciasta, skropić ponczem, rozsmarować 1/3 kremu. Zapiąć wokół obręcz tortownicy. Na tym ułożyć drugi w kolejności blat, skropić ponczem, rozsmarować krem. Na to kolejny blat, poncz i reszta kremu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SERNIK 172

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, sól i masło. Posiekać aż masło będzie w drobnych kawałkach. Dodać żółtka, oraz śmietanę zagnieść i wyrobić na jednolitą gładką masę. Z odciąć ok 15 dag ciasta rozwałkować na cienki placek i wyciąć wąski paski, którymi udekorujemy wierzch sernika. Pozostałym ciastem wyłożyć spód blachy. Sernik: Białka (2 z sernika i dwa z ciasta) ubić(...)bakalie (budyniem można posypać bakalie zapobiegnie to ich opadaniu na dno) wymieszać, na końcu dodać sztywną pianę z białek i wszystkie składniki delikatnie w połączyć. Wykonanie: Na ciasto wylać masę serową na wierzchu ułożyć kratkę z pasków ciast. Sernik piec w nagrzanym piekarniku około godziny w temperaturze 180 C. gotowy sernik polukrować.  rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Królewicz. 360

cukrem i cukrem waniliowym na puch , następnie stopniowo dodawać żółtka. Następnie dodać wodę i mąkę z proszkiem. Delikatnie wszystko wymieszać. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia . Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Masa budyniowa: Połowę mleka zagotować , w drugiej połowie rozpuścić budynie , mąkę, cukier , cukier waniliowy(...)żółtka. Wlać do gotującego mleka, gotować aż zgęstnieje. Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem    Warstwy ciasta :   Ciasto miodowe Powidła Masa budyniowa Biszkopt Powidła Masa budyniowa Ciasto miodowe  Polewa Migdały Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Rustykalna tarta (galette) ze śliwkami i masą migdałową 157

smakowały. Gdy byłam dzieckiem Mama kupowała mi na urodziny tort lodowy, a gdy podrosłam, tartę z budyniem i owocami, która była moim ulubionym ciastem. I tak mi jakoś zostało.  Galette ze śliwkami i masą migdałową przepis własny czas przygotowania: 2 godz.  Składniki: na kruche ciasto: 200 g przesianej mąki pszennej 30 g cukru pudru szczypta soli(...)blacie na dużym kawałku papieru do pieczenia. Rozwałkuj je na okrągły placek grubości ok. 5 mm., ewentualnie podsypując papier do pieczenia i wałek odrobiną mąki.  Na środku ciasta rozsmaruj masę migdałową, zostawiając 5-cm margines. Następnie na wierzchu ułóż owoce. Teraz nawiń wolne krawędzie ciasta na nadzienie, pomagając sobie papierem do pieczenia, formując ozdobne falbanki. Posmaruj wierzch ciasta

Chilli Czosnek i Oliwa
Szarlotka z polewą z orzechów 176

rozpuszczenia się żelatyny. Studzę i wykładam na biszkopt.  Kremówkę ubijam na sztywno, dodaje zagęstnik ( jak ktoś lubi noże dodać 2 łyżki cukru pudru) i masą śmietankową przykrywam masę jabłkową. Gotowe ciasto odstawiam na kilka godzin w chłodne miejsce.  Orzechy traktuję blenderem na miałką masę, przekładam do rondelka, dodają masło i podsmażam. Dolewam tyle śmietany by polewa była dość(...)gęsta i doprawiam szczyptą soli i ponownie traktuję masę blenderem :)  Ciasto kroję na kawałki, układam na talerzykach i ozdabiam polewą z orzechów

Ciasteczkowy Potwór
Wegański jabłecznik serowy lub sernik jabłkowy/jak kto woli, 142

banany 120 g cukru łyżka cynamonu sok z 1 cytryny 100 ml oleju roślinnego 3 łyżki mąki ziemniaczanej (ja użyłam mąki z tapioki) Przygotowanie: Banany zblendować na gładką masę. Zagnieść ciasto z mąki, 2 łyżek cukru, oleju i 2-3 łyżek zblendowanego banana. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. W tym czasie obrać jabłka(...)tapioki/ziemniaczaną i jabłka. Schłodzonym ciastem wylepić formę do pieczenia wysmarowana olejem i podpiec około 20 minut w temp. 180 C. Po upieczeniu i wystudzeniu spodu do ciasta wypełnić je masą serową i piec około 1 godziny w temp. 180 C. Sernik może trochę urosnąć, ale nie przejmujcie się , na 100 % opadnie i tak ma być. Najlepszy jest na drugi

greenscarf