ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:463/1309)

Omlet Cesarski - Kaiserschmarren 348

Pyszny omlet, na puszystym, delikatny m cieście to wspaniały pomysł na śniadanie. Można je podać z cukrem pudrem i rodzynkami lub z ulubionym dżemem. Przepis pochodzi ze strony  Wielkie Żarcie .  Z przepisu wyjdą nam 2 omlety średniej wielkości. Polecam! :) Składniki: 3/4 szklanki mąki pszennej szklanka mleka 2,5 łyżki cukru 2 żółtka 2 białka szczypta soli rodzynki(...)cukier puder masło do smażenia Wykonanie: Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Mąkę, mleko, cukier, żółtka i rodzynki mieszamy razem, aż powstanie jednolita masa. Następnie delikatnie mieszamy wszystko z pianą białkową. Ciasto powinno być dość luźne, gdyż zgęstnieje podczas smażenia. Na teflonowej patelni rozpuszczamy masło, wylewamy połowę ciasta i smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Posypujemy cukrem

Czerwona Porzeczka
Serviettenknödel -roladka do mięsa z suchego pieczywa. 196

miękkiej cebuli wlać mleko, doprawić solą, pieprzem i gałką.  Gorące mleko wlać do miski z bułkami, dodać pietruszkę, bułkę tartą. Dokładnie wymieszać. Zostawić masę na 30 minut.  Rozdzielamy żółtka od białek. Gdy ciasto odpocznie dodajemy żółtka wymieszane z 1 łyżką ciepłej wody. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie delikatnie łączymy z resztą. Wykładamy wszystko

Tagebuch po polsku
Ciasto '' kokosowy raj ''. 174

puszystą masę. Mąkę wymieszaj z proszkiem i kakao, przesiej przez sitko. Do utartych żółtek dodaj mleko, delikatnie wymieszaj. Następnie wsyp mąkę , wymieszaj dokładnie na jednolitą masę. Białka ubij na sztywno i połącz z resztą ciasta. Nie mieszaj zbyt długo !  Ciasto kokosowe : Białka ubij na sztywno. Dodaj stopniowo cukier, cukier waniliowy, następnie kokos, śmietanę , sok z cytryny i przesianą mąkę

Przepisy i porady kulinarne
Muffinki o smaku różanym! 310

jajka - 3 łyżki mleka - 1 łyżka wody różanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki powinny mieć temp. pokojową. Masło ucieramy z cukrem na jasną masę, wbijamy kolejno po jajku. Następnie dodajemy suche składniki.  Ciasto przekładamy do foremek, i pieczemy w nagrzanym piecu w temp. 190 stopni C przez 20-22 minuty, do suchego patyczka (ja piekłam ponad 25 minut

SMYKWKUCHNI
Kopytka z dyni – dziś bez hipsterów ale z telewizją w tle 155

pestek dyni kilka zielonych liści salaty masłowej garść listków bazylii dwa pęczki natki pietruszki olej (ja użyłam zwykłego Kujawskiego) kawałek sera bursztyn Na początek ciasto na kopytka: Dynię i ser zmieliłam na gładką masę. Przepuściłam ser przez praskę, a dynię potraktowałam blenderem. Do tego dodałam startą cebulę i czosnek i bardzo drobno pokrojone żółte chilli. Do tego wbiłam jajko

ladykitchen
Lawendowe ciasto z poziomkami 151

pieczenia 2 jajka żółtko 4 łyżki śmietany 100 g cukru 100 g masła 2 gałązki lawendy 1/3 szklanki poziomek Sposób przygotowania ciasta: Do miski wsypujemy cukier dodajemy masło i rozcieramy. Następnie dodajemy jajka i miksujemy.Gdy masa się połączy dosypujemy mąkę na przemian ze śmietaną i kwiatkami lawendy. Przygotowaną masę przekładamy do podłużnej formy do pieczenia (najlepiej formy keksowej) wyłożonej papierem

Słodkie Przyjemności
Karpatka- nie taki diabeł straszny ;) 333

wychodzi z niej jeden blat do karpatki , który ja przekroiłam na pół. Jeśli chcecie zrobić większą ilość ciasta, musicie podwoić porcję! Składniki: Ciasto: pół szklanki wody pół szklanki mąki pszennej 60-65g masła 2 jajka żółtko Masa: 200g miękkiego masła 1/2 litra mleka 2 żółtka 6 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy(...)masło się rozpuści. Następnie dodajemy mąkę, zdejmujemy z gazu i mieszamy, aż nie będzie grudek. Odstawiamy do schłodzenia. Po schłodzeniu do masy wbijamy po jednym jajku i miksujemy. Blachę smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wykładamy ciasto i wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 25-30 minut.  W trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika! Upieczone ciasto studzimy

Czerwona Porzeczka
Puszysta babka cytrynowa 404

pieczenia 200g masła skórka otarta z cytryny sok wyciśnięty z jednej cytryny Lukier: sok z połówki cytryny 5-6 łyżek cukru pudru Ciasto: Masło rozpuszczamy w rondelku. Jajka w całości ubijamy z cukrem, aż powstanie puszysta masa. Dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Do masy dodajemy jeszcze ciepłe masło. Na koniec dodajemy skórkę i sok z cytryny

Czerwona Porzeczka
Jogurtowe ciasto na zimno z jagodami 463

www.mgotuje.pl Jogurtowe ciasto na zimno z jagodami to pyszna sprawa, które w sezonie letnim smakuje wyśmienicie. Delikatna masa jogurtowa wręcz rozpływa się w ustach, a jagody podkreślają wyrazistość oraz przełamują słodycz ciasta swoim kwaskowym smakiem. Mniam, polecam do spróbowania Post Jogurtowe ciasto na zimno z jagodami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pizza hawajska 112

sera żółtego Sos pomidorowy*: - 2 ząbki czosnku - 1 puszka pomidorów (dobrze odsączonych, masa wyjściowa 400 gram) - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1/2 łyżeczki soli - 1 łyżeczka suszonego oregano - 1 łyżeczka suszonej bazylii * sos pomidorowy idealnie nadaje się również do spaghetti Z podanych wyżej składników wyrabiamy gładkie ciasto. Wkładamy do miski, zakrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 30 minut w ciepłe(...)miejsce. Ma podwoić swoją obiętość. W międzyczasie przygotowujemy sos pomidorowy. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera/malaksera i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Mozzarellę kroimy w podłużne paski, szynkę i ananasa w kostkę.  Nastawiamy piekarnik na 220 stopni. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na wybrany przez nas kształt (ja wybrałam prostokąt). Na bokach pizzy układamy kawałki mozzarelli, a następnie zawijamy ją w ciasto

W mojej holenderskiej kuchni
Brownie z dynią. I sernikiem 144

niezwykle apetycznych zdjęciach. Nie czekałam długo z jego przygotowaniem - w końcu sezon i na dynie, i na czekoladę w pełni. Dyniowo-korzenny sernik zamknięty między warstwami mięciutkiego, kleistego ciasta, a całość przykryta grubą warstwą rozpływającej się na języku polewy czekoladowej. Czy muszę pisać coś więcej...? Ślinka cieknie na samo wyobrażenie. Nie czekajcie więc na smutniejsze czy bardziej deszczowe chwile, sprawcie(...)ścięty. W tym czasie przygotować masę serową. Serek, jajko, puree z dyni, cukier, ekstrakt, przyprawy i mąkę dokładnie wymieszać, tylko do połączenia składników. Wyłożyć równomiernie masę serową na podpieczony spód, na wierzch pozostałe ciasto czekoladowe. Piec w 175 st. C. przez 20-25 minut, aż wierzch będzie ścięty. Ostudzić. Czekoladę na polewę posiekać. Kremówkę zagotować, dodać czekoladę, wymieszać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto na majówkę 212

dziś pogoda nas nie rozpieszcza, niestety. Zimno zatrzymało nas w domu, ale myślę, że mimo to spędzimy ten wolny od szkoły czas bardzo owocnie, czego i Wam życzę. Jogurtowe ciasto z rabarbarem składniki: 300 g rabarbaru 200 g truskawek 175 g cukru 175 g miękkiego masła 275 g mąki 125 g jogurtu naturalnego 3 jajka małe opakowanie proszku do pieczenia(...)wymieszaniu odstawiamy rabarbar na sitko zawieszone na miseczce na około godzinę by puścił sok. Miękkie masło miksujemy z pozostałym cukrem na miękką i pulchną masę. Dodajemy jajka, wanilię, jogurt i mąkę. Miksujemy. Ciasto przekładamy na tortownicę (26cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto układamy rabarbar oraz truskawki wcześniej umyte i osuszone. Owoce dociskamy. Ciasto pieczemy przez 45-50 minut

Przysmaki Karolki
Pączki z migdałami 354

podgrzanym mleku dodajemy łyżeczkę cukru pozostawiamy do wyrośnięcia. Mikserem ucieramy żółtka oraz 2 całe jajka z cukrem i masłem na pianę. Wyrośnięte drożdże dodajemy do masy wsypujemy mąkę, sól wlewamy kieliszek spirytusu, Wyrabiamy ciasto około 30 minut następnie dodajemy mielone migdały i startą skórkę z cytryny. Wyrabiamy ciasto ponownie przez parę minut, po wyrobieniu posypujemy z wierzchu cukrem przykrywamy ściereczką

kgwjanczewo
Torcik cappuccino 222

dalej ubijamy, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Następnie ( również mikserem) dodajemy po jednym żółtku. Do masy żółtkowej, stopniowo wsypujemy wymieszaną mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Bardzo delikatnie mieszamy łopatką. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy. Ciasto wlewamy do formy i pieczemy około 35 minut w temperaturze 180°C.  Biszkopt zostawiamy do całkowitego ostygnięcia(...)cukier puder. Do masy z serka ricotta dodajemy lekko ostudzoną żelatynę, mieszamy. Calosc dodajemy do ubitej śmietany i krótko miksujemy. Tak przygotowaną masę wykładamy na uprzednio przygotowany spód tortu. Wyrównujemy. Nasączamy drugi krążek i kładziemy na wierzch. Ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc. Przed podaniem torcik wyjmujemy z formy. Ubijamy 250 ml śmietany kremówki z cukrem pudrem, rozsmarowujemy

Mia Cucina Sofieta

Proponowane wyszukiwania