ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:204/264)

Sernik chałwowy z czekoladą! 167

Sernik chałwowy, chodził za mną już od jakiegoś czasu. Ostatnio to bardzo często piekę serniki, chyba dlatego, że to ciasto, które można jeść kilka dni i się nie zsycha, jest zawsze smaczne, smakuje każdemu no i postawiłam też podszkolić się w kwestii serników i piec je ciągle, łącz ze sobą rożne smaki, aby znaleźć te prawidłowe połączenia. I dzisiaj(...)masła Herbatniki wrzuć do blendera i zmiksuj na proszek, dodaj roztopione masło i zagnieć całość. Wylep spód małej tortownicy. MASA SERNIKOWA: - 500 g sera z wiadereczka - 3 jajka zerówki - 6 łyżek cukru - 1 łyżka proszku budyniowego - 1 łyżka mąki tortowej - 200 g dobrej jakości chałwy W misie robota umieść żółtka i białka, zacznij ubijać aż mocno się napowietrzą około

SMYKWKUCHNI
Jabłecznik budyniowy 228

składnikibiszkopt* 4 jajka* 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej* 1/2 szklanki mąki pszennej* 4 jajka* 1/2 szklanki cukru* 1 łyżeczka proszku do pieczeniamasa jabłkowa* 1,3 kg jabłek

Mix smaku
Sernik z rabarbarem i truskawkami 283

Nie lubię, gdy sernik jest suchy i przypomina wiór;) Dlatego stale szukam doskonałego przepisu. Ten jest fantastyczny, nie jest suchy, ale też nie "pływający":) Pyszny kruchy

Z miłości do słodkości
Ciasto przekładane kremem waniliowym i czekoladowym z wiśniami. 347

Ciasto przekładane. Ciasto przekładane. Składniki:   Ciasto:   600 g mąki pszennej 250 g masła 6 żółtek 250 g śmietany 18% 100 g cukru pudru 2

kuron.com.pl
Ciasto kokosowe z kremem budyniowym (bez glutenu, mleka i jajek) 247

To pachnące kokosem i wanilią ciasto upiekłam z okazji Dnia Mamy. Słodycz kremu zaskakująco przełamuje soczysty granat. Oczywiście wierzch można posypać innymi owocami - borówkami, porzeczkami czy

głodny alergik
PÓŁKRUCHE CIASTO KAKAOWE Z OWOCAMI 232

Znane ciasto, które zawsze dobrze smakuje... Półkruche kakaowe ciasto ze śmietankową, budyniową pianką oraz owocami - tym razem u mnie borówki prosto z mojego ogródka 😉. Idealne na co dzień do kawy lub herbaty. Można go wykonać prawie z każdymi sezonowymi owocami, np. truskawkami, malinami, porzeczami, jagodami, borówkami, czereśniami...a najlepsze jest z miksem różnych owoców. Ma jedną wadę- za szybko znika(...)szklanki cukru pudru, żółtka oraz szczyptę soli. Dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części w proporcji 2:3, zawijamy w folię aluminiową i odkładamy do zamrażarki na co najmniej 30 min. Po tym czasie wyciągamy większą część ciasta, wałkujemy i wylepiamy nim, wyłożoną papierem do pieczenia formę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika

Kuchnia MagdaLeny
PÓŁKRUCHE CIASTO KAKAOWE Z OWOCAMI 253

Znane ciasto, które zawsze dobrze smakuje... Półkruche kakaowe ciasto ze śmietankową, budyniową pianką oraz owocami - tym razem u mnie borówki prosto z mojego ogródka 😉. Idealne na co dzień do kawy lub herbaty. Można go wykonać prawie z każdymi sezonowymi owocami, np. truskawkami, malinami, porzeczami, jagodami, borówkami, czereśniami...a najlepsze jest z miksem różnych owoców. Ma jedną wadę- za szybko znika(...)szklanki cukru pudru, żółtka oraz szczyptę soli. Dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części w proporcji 2:3, zawijamy w folię aluminiową i odkładamy do zamrażarki na co najmniej 30 min. Po tym czasie wyciągamy większą część ciasta, wałkujemy i wylepiamy nim, wyłożoną papierem do pieczenia formę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika

Kuchnia MagdaLeny
Placek czeski 237

Dziś ostatni odcinek naszej niedzielnej imprezy. Ciasto na miodzie przełożone kremem budyniowym. Wszyscy myślą, że ciasto jest z orzechami, a orzechów tam nie ma wcale :) U nas w rodzinie od wielu dziesięcioleci. Funkcjonuje pod nazwą placek czeski i jest jednym z najpyszniejszych ciast przekładanych. Najlepsze jest na trzeci dzień. Więc, jeśli imprezę planujemy w niedzielę, placek można upiec już(...)blacha Ciasto: 1 kostka masła 500 g mąki 150 g cukru 1 jajko 4 łyżki mleka 3 łyżki miodu (lipowy, akacjowy, rzepakowy) 1 łyżeczka sody Piekarnik nastawić na 180°C . Wszystkie składniki ciasta zagnieść w kulę i podzielić ją na trzy równe części. Prostokątną blachę odwrócić do góry dnem, pokryć papierem do pieczenia i rozwałkować jedną część ciasta na kształt

Posadzone i zjedzone
Jabłecznik na spodzie ryżowo-owsianym 228

całe jajka 2 żółtka (białka zamrozić, innym razem pokażę do czego się przydadzą) 5 dag cukru trzcinowego 10 dag zimnego masła promocja 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli MASA JABŁKOWA: 1,1 kg deserowych jabłek 5 dag masła promocja 3/4 łyżeczki cynamonu 1 łyżka domowego cukru waniliowego cukier do smaku sok z cytryny do smaku DODATKOWO: cukier puder(...)sokiem z cytryny. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni (180 z termo obiegiem). 3/4 schłodzonego ciasta pokruszyć na dno przygotowanej tortownicy, lekko ugnieść palcami, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut. Na podpieczony spód wyłożyć jabłka, wyrównać, na wierzch pokruszyć pozostałe ciasto. Temperaturę piekarnika zmniejszyć do 180 stopni (160 z termo obiegiem), piec około 45 minut. Wystudzić w tortownicy

Kuchenne zapiski Edyty
CIASTO BUDYNIOWE Z BANANAMI Z I GALARETKA 361

Uwielbiam ciasta budyniowe ! Są niesamowicie łatwe , szybkie i smaczne! Z kilku prostych składników możemy stworzyć ciacho , które zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Delikatny , puszysty biszkopt przełożony słodkim budyniowym kremem , z dodatkiem bananów i orzeźwiającej galaretki jest świetnym pomysłem na zbliżającą się wielkimi krokami wiosnę. Polecam! SKŁADNIKI: (22×33 cm ) BISZKOPT : * jajko – 6 szt * cukier – 1 szkl * cukier(...)wanilinowy – 1 op * mąka pszenna – 3/4 szkl * mąka ziemniaczana – 3/4 szkl * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * sól – 1 szczypta KREM BUDYNIOWY : * budyń waniliowy – 2 op * mleko – 700 ml * cukier – ok.3 łyżki * miękkie masło – 200 g * cukier puder – 3 łyżki DODATKOWO : * woda – 125 ml * sok z cytryny – 3 łyżki

Ostra na Słodko
Torcik budyniowy z bitą śmietaną 237

Torcik budyniowy z bitą śmietaną Jak już wszem i wobec wiadomo , nie jestem specem od słodkich wypieków..chociaż w ostatnim czasie, muszę przyznać sama , przed sobą , że się nieco podciągnęłam Oczywiście tradycyjnie, u mnie na blogu , jest to bardzo, prosty przepis , taki którego, nikt nie schrzani , bo skoro mi się udał to Wam na pewno " class="wp-smiley" style="height(...)masy jajecznej, wsypać mąkę i wymieszać szpatułką , nie mikserem , delikatnie, żeby wszystko się połączyło , dzięki temu, biszkopt będzie puszysty . Tortownicę o średnicy 25 cm, wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Przełożyć ciasto, piec w temperaturze 170 º C ( wcześniej wygrzać piekarnik ) ,przez około 35 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka.Gorące ciasto wyjąć z piekarnika

Ogrodnik w podróży
Sernik wiedeński bez spodu.Z prawdziwego sera 799

Sernik został upieczony na pewna imprezę, udało mi się ukroić z niego pasek by pokazać Wam jak wygląda w środku. Reszta wyszła z domu. Stąd nie

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik dyniowo-kajmakowy 185

    Już chyba nie raz wspominałam, że obok sernika obojętnie nie przechodzę. Taka ze mnie sernikomaniaczka ! Żadna dieta, żadne zakazy, nakaz i co tam

kolorowotorcikowo
MINI SERNICZKI Z OWOCAMI 393

   Błyskawiczne,  urzekające swym wyglądem i dosłownie powalające smakiem, tak w skrócie można określić te małe cuda. U nas były już dwukrotnie, w dwóch

Smaczne Zdrowe
Ciasto z kremem budyniowo-cytrynowym 311

Przepis na to ciasto dostałam od mamy i na dobre już zagościł w naszej rodzinie. Ciasto znika w mgnieniu oka:-) Składniki biszkopt: 5 jaj 3/4 szkl. cukru 5 łyżek oleju 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki krem: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe na 3/4 mleka 1 litr wody 1 szkl. cukru sok z 3 cytryn (jeżeli cytryny(...)Białka ubić na sztywną pianę i dodając po trochu cukru, cały czas ubijać (ubijać aż piana będzie "błyszcząca"). Następnie dalej ubijając dodawać pojedynczo żółtka i olej. Do mąki dodać masę z białek i żółtek i delikatnie wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C ok. 35-40 min. (najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem czy jest upieczone). Krem: Budynie rozprowadzić

IMPRESJA SMAKU