uważam że najlepsze ciasta to te najprostsze, bez zbędnych kremów, lukrów i ozdób. Do moich ulubionych należy ciasto ucierane, szarlotka sypana czy brownie z malinami. Przepisy na te pyszne i łatwe przygotowaniu słodkości znajdziecie TUTAJ . Pole do popisu Dzięki dodatkowi kefiru ciasto długo pozostaje wilgotne
kuron.com.pllubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: – sernik tradycyjny – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka SERNIK z kajmakiem Przygotowanie: 2 h + chłodzenie Składniki: – 1 kg sera do serników – 250 g miękkiego masła
nietylkopasta.pllubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: – sernik tradycyjny – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka ciasto zebra Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki: – 5 jajek – 300 g drobnego cukru do wypieków
nietylkopasta.plCiasto dla miłośników ciast mało słodkich - ja będę je powtarzać w wersji słodszej - z czekoladą mleczną zamiast gorzkiej i większą ilością cukru w mascarpone. Użyłam mocno
Z butelką mleczka w tlemoja Mama mojej Córce pomysłami na świeżą drożdżówkę sponsoruje na ustach wiele uśmiechu. Spróbujcie :) Składniki: 300g jagód 200g malin 100g poziomek (opcjonalnie) Kruszonka: 100g mąki pszennej 50g cukru 16g cukru waniliowego 60g roztopionego przestudzonego masła Ciasto: 30g świeżych drożdży 90 g roztopionego masła lub margaryny ( przestudzone) 4 i 1/4 szklanki + łyżka mąki 200ml maślanki 1/2 szklanki
ChilliJemyrównoważy słodki budyń waniliowy. To wszystko w połączeniu z maślanym, kruchym ciastem stanowi ucztę dla podniebienia. Aby spód był wyjątkowo kruchy nie wolno zapomnieć o użyciu dobrej jakości, prawdziwego masła, a także o schłodzeniu go przed pieczeniem. Do tarty można użyć dowolnych owoców leśnych czy jagodowych – malin, jeżyn, borówek, jagód, porzeczek czy truskawek. Maślana tarta z owocami leśnymi(...)masła (użyłam irlandzkiego Kerrygold ) świeże owoce leśne'; document.write(" "); Spód: Masło kroimy na mniejsze części. Dodajemy je do mąki i wraz z cukrem pudrem, jajkiem i szczyptą soli zagniatamy jednolite ciasto (można też wszystkie składniki włożyć do malaksera i pulsacyjnie wymieszać do połączenia). Wkładamy na 30 minut do lodówki. Pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia rozwałkowujemy ciasto. Wkładamy je do formy
Poezja smakuPewnie się powtarzam, ale to najlepsze, najszybsze ciasto na każdą okazję. Chleb bananowy, bo o nim mowa to nie tylko utylizacja przejrzałych bananów, a także innych produktów, które mi zalegają. Tym razem postanowiłam pozbyć się mrożonych malin. Kolejny chleb był strzałem w dziesiątkę, pyszny, orzeźwiający dzięki kwasowości malin i polewie cytrynowej. Polecam. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikogromna, kiedy widzimy je na targach, zielonych ryneczkach, a na własnych, wyhodowanych krzaczkach cieszą podwójnie. Żal ich nie wykorzystać, i to nie tylko jako spożywane samodzielnie ale również do ciast, deserów, lodów, przetworów… Dzisiejszy deser to coś pomiędzy sernikiem na zimno a panna cottą. Jest delikatny, rozpływający się w ustach, nieprzesłodzony, z białą czekoladą, na biszkoptach. Pięknie ozdobiony owocami(...)wierzch dekorujemy owocami i sosem. Sos: 3 łyżki dżemu rozpuszczamy w garnku na małej mocy palnika, dodajemy 6 truskawek. Całość blendujemy. Przecieramy przez sitko. Na wierzch ciasta wykładamy owoce, pozostałe truskawki i maliny. Polewamy sosem. Źródło: bbcgoodfood.com The post Lekki Sernik na Zimno z Owocami Lata appeared first on Made
Made By Mom And Sonproszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto. i wykładamy blaszkę. Spód pieczemy przez 15 min w 180 stopniach Celsjusza. Ciasto ma być jasne, nie musi się zarumieniać. Składniki na masę jogurtowo-malinową: - 1 szklanka malin - 2 duże jogurty naturalne (u mnie 330 ml) - 3 łyżki cukru - 5 płaskich łyżeczek żelatyny Jogurt z cukrem i malinami podgrzewamy
Słodka sielankaRolada... Pyszne ciasto, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Krem oczywiście można przygotować dowolny, kto jaki lubi :) Maliny można zastąpić galaretką, jagodami, bananami bądź innymi owocami :) Polecam. Biszkopt: * 4 jajka * 4 łyżki mąki * 4 łyżki cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 paczka cukru waniliowego Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać(...)między czasie można zająć się przygotowaniem kremu. Do przygotowania kremu potrzebne jest 500ml śmietany kremówki 36%, cukier puder do smaku. Maliny do dekoracji. Śmietanę ubić na sztywno, dosłodzić do smaku cukrem pudrem. Ciasto delikatnie rozwinąć, wysmarować śmietaną (jeden dłuższy brzeg ciasta pozostawić bez śmietany około 5-6cm od brzegu, uniknie się w ten sposób wypłynięcia
Zrób to smacznieZ okazji już 10.000 "wejść" na bloga przygotowałam przepis na "torcik", a raczej serniczek z malinami na zimno. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldBrownie: 200 g masła 300 g czekolady mlecznej 150 g mąki pszennej 100 g cukru 3 jajka szczypta soli Galaretka z malinami: 2 galaretki malinowe lub truskawkowe 500 g malin Sernik z białą czekoladą: 1 kg białego sera w wiaderku* 200 g sera mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 300 g białej czekolady 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki(...)koniec wsyp mąkę i zmiksuj całość ponownie. Blachę pokryj papierem do pieczenia i wylej masę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C i piecz przez 35-40 minut, aż ciasto urośnie. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Sernik z białą czekoladą (Pamiętaj, aby składniki miały temperaturę pokojową. Szczególnie ważne jest, aby ser, mascarpone i kremówka nie były zimne; inaczej w serniku powstaną
Food Squareowocami. Idealne ciasto na gorące dni. Kto nie lubi w upał sięgnąć po taki zimny kawałek ciasta? Dużo pieczenia nie ma, za to pyszny kruchy spód, sporo kremu i dużo owoców. Czasem tak mam, że muszę zjeść ciasto z kremem. Muszę, bo się uduszę No ale ta ilość owoców… mogę powiedzieć, że to ciasto z owocami i poczuć odrobinę(...)kuchniach, ale jako dodatek do ciasta kruchego, sprawdza się idealnie. Pamiętam nawet, jak robiłam to ciasto po raz pierwszy i w malutkim osiedlowym sklepiku kupowałam same zdrowe rzeczy w tym owocki a na koniec smalec i sprzedawczyni aż wybuchnęła śmiechem Najlepiej ciasto zdrobić dzień wcześniej i konsumować kolejnego dnia, bo wtedy ciasto i krem ładnie się przegryzą i całość będzie
Mieszam w Garnkumalin ok 250 g wiśni (użyłam i polecam tzw. "nadwiślanki") galaretka, najlepiej wiśniowa Przygotowanie: BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodawać stopniowo żółtka i cukier. Mąkę pszenną przesiać z mąką ziemniaczaną lub budyniem/kisielem. Wsypać do masy i delikatnie wymieszać lub zmiksować na małych obrotach do połączenia się składników. Ciasto przelać do posmarowanej tłuszczem(...)osuszyć, wiśnie wydrylować i przekroić na połówki. Na bitą śmietanę wyłożyć owoce. Ja układałam na przemian wiśnie i maliny (jak na zdjęciu). Galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzątku, schłodzić i gdy zacznie robić się gęsta delikatnie wylać na owoce. Ciasto przechowywać w lodówce. Można kroić już po ok 1-2 h od włożenia do lodówki. Smacznego
Ze smakiem i z pasjąszybko zagnieść na gładkie ciasto. Następnie owinąć folią i schłodzić w lodówce przez 60 minut, po tym czasie ciasto rozwałkować na blaszce o wymiarach 20x30 i podpiec w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 190 stopni, wystudzić. Składniki galaretka z malinami: 3 galaretki malinowe(...)malin mrożonych bądź świeżych 750 ml wrzącej wody Wykonanie: Maliny mrożone rozmrozić. Galaretkę porządnie rozpuścić w wrzątku a następnie wymieszać z malinami. Galaretkę z owocami odłożyć do lekkiego zgęstnienia i wyłożyć na wystudzone ciasto kruche. Włożyć do lodówki do całego zastygnięcia. Składniki krem: 500 ml kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Wykonanie: Serek
Krakowskie smaki Anicukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać ucierając jajka, następnie dosypać mąkę przesianą z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Ciasto wlać do formy(24/32cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec 20 min w temp. 180 stopni Maliny umyć, osuszyć. Żółtka oddzielić od białek. Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym(...)żółtkami. Białka ubić na sztywną pianę. Do powstałej masy dodać twaróg,kisiele i wszystko dokładnie utrzeć. Na koniec dodać pianę z białek, maliny i delikatnie wymieszać. Masę twarogową wyłożyć na upieczone i ostudzone ciasto, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 50 min w temp 180 stopni. Po upieczeniu ciasto pozostawić w wyłączonym piekarniku jeszcze
Mix smakuKaszę ugotuj z dodatkiem kurkumy. 4. Rybę zjedz z fasolką i kaszą. PODWIECZOREK K:195.4kcal / B:3.6 g/ T:7,5 g/ W:26.8 g/ Bł:3.8 g CIASTO FASOLOWE Z CHILI (PRZEPIS NA 8 PORCJI) Zjedz 1 z 8 porcji (porcja 2x większa niż widoczna na zdjęciu) Mielona papryka chili – 1 g (1 x Szczypta) Fasola czerwona(...)świeże) – 100 g (1.67 x Garść) Czas przygotowania: 30 minut 1.Płatki owsiane zmiel na mąkę. Następnie zblenduj je z pozostałymi składnikami na ciasto (oprócz 1/2 łyżki oleju kokosowego, czekolady i malin), do uzyskania gładkiej masy. 2. Piecz 20 minut w 180 stopniach C. 3. Wyjmij z piekarnika i odstaw do lekkiego przestudzenia. W tym czasie przygotuj polewę
Powiedz dietom nie