niewielkie wgłębienia, rysy tak, aby przypominał pień i całość polałam polewą czekoladową. Mech przygotowałam według przepisu na ciasto "Leśny mech" Link. Wierzch i boki tortu okleiłam okruszkami ciasta szpinakowego. Na koniec ozdobiłam malinami i borówkami. Smacznego
Pyszności Słodkościjest w środku :))) Dzisiaj zapraszam Was na Miśka Owocowego. Ciasto łatwe i w sumie szybkie. Bałaganu w kuchni też wielkiego nie ma ;) Owoce do tego ciasta mogą być różne: porzeczki, maliny czy mieszanka. Najlepsze są świeże, ale zimą raczej nieosiągalne, więc można je zastąpić mrożonymi. Tylko trzeba pamiętać, że truskawki mrożone nie będą dobre, gdyż po rozmrożeniu stają
Codzienna kuchnia niecodziennaprzed nałożeniem można trochę rozgnieść. Wierzch udekorować ciasteczkami typu oreo, jeżynami, malinami i listkami mięty. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Bezy i ciasta bezowe , Desery , Dla dzieci , Na specjalne okazje Tagged: jeżyny , kremówka , maliny
https:KKuchniaMniammalin 100g płatków owsianych 3 łyżki ksylitolu 100g wiórków kokosowych 60g mleka kokosowego- gęstego +na wierzch syrop daktylowy i maliny WYKONANIE: Nerkowce razem z płatkami migdałowymi zalewamy na kilka godzin ciepłą wodą, następnie dokładnie blendujemy z pozostałymi składnikami na spód ciasta. Całość przekładamy do formy i odkładamy do zamrażarki. Aby przygotować masę, wystarczy zblendować wszystkie składniki, po czym przełożyć
healthy dreamspyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: – ciasto zebra – sernik tradycyjny – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka – sernik z kajmakiem BROWNIE Przygotowanie: 1 h Składniki: – 350-400 g herbatników maślanych – 3,5 szklanki mleka
nietylkopasta.plpyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: – ciasto zebra – sernik tradycyjny – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka – sernik z kajmakiem BROWNIE Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki: – 5 jajek – 170 g mąki pszennej
nietylkopasta.plprzygotowałam czekoladowo-śmietankowy tort z jej ulubionymi owocami i pyszną frużeliną owocową. Choć sezon na maliny i truskawki dawno się już skończył, śmiało możecie zastąpić je innymi owocami, które o tej porze roku są łatwo dostępne na straganach i wyczarować z nich to cudo:) Ciasto jest wilgotne i bardzo kakaowe, wraz z cudownym śmietankowym kremem i owocowym żelem stanowi wspaniałą(...)wanilii SKŁADNIKI NA OWOCOWĄ FRUŻELINĘ: 250 g owoców (użyłam truskawek, malin, czarnych porzeczek oraz borówek amerykańskich) - owoce mogą być mrożone lub świeże 1,5 łyżeczki żelatyny 0,5 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej DO DEKORACJI: świeże owoce listki mięty lub melisy WYKONANIE: CIASTO CZEKOLADOWE: Wszystkie składniki na ciasto czekoladowe powinny być w temperaturze
Słodko-Słony Świat IlonyPatrząc na moje przepisy dodane do akcji Ani można by pomyśleć, że Skandynawowie w ogóle, a Duńczycy w szczególności, jeszcze nie wpadli na pomysł, żeby do ciast i deserów dodać coś innego niż rabarbar. Oczywiście, jest to bzdura na resorach; powiem więcej: rabarbar wcale aż tak bardzo przez Duńczyków lubiany nie jest. Oni bowiem wolą zdecydowanie słodkie smaki; kwaskowatość rabarbaru(...)ogrodzie zacznie owocować, i wtedy się porzeczkami nasycę. Póki co stawiam na owoce leśne, w których skład wchodzą właśnie wyżej wymienione czerwone porzeczki, a także ich czarne kuzynki, jagody, maliny oraz jeżyny. Sami widzicie - mieszanka jest odpowiednio kwaskowa, dzięki czemu świetnie kontrastuje z intensywnie migdałową, słodką masą. Zamiast marcepanu użyłam masła migdałowego, w którego skład wchodzą tylko migdały
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDodać kaszę manną oraz ser. Całość dokładnie wymieszać i na końcu połączyć z malinami (powstały sok również wlać). Na dnie formy wysłanej papierem do pieczenia ułożyć biszkopty, na które należy przelać masę. Sernik wstawić do odrobinę rozgrzanego piekarnika i piec około 60 minut w 180 stopniach. Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka i po tym czasie schłodzić w lodówce (najlepiej
Di gotujeoprzeć. Doskonała jako niedzielne ciasto czy świąteczny wypiek. Składniki: Ciasto kakaowe: 5 jajek 1.5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 1 szklanka cukru +1/2 szklanki 4 łyżki ciemnego kakao 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki wody Krem owocowy: 35 dag mrożonych owoców malin i jeżyn 1 łyżeczka soku z cytryny ¾ szklanki cukru(...)malinowej Poncz: 3/4 szklanki domowej owocowej nalewki u mnie porzeczkowa 150 ml przegotowanej wody Wierzch: 2 galaretki z owoców leśnych Dr.Oetker 20 dag mrożonych malin i jeżyn Sposób wykonania ciasta: CIASTO: Olej, wodę, szklankę cukru oraz kakao umieścić w rondlu i zagotować, mieszając do rozpuszczenia się cukru, wystudzić. Białka jaj ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania
Wanilia i Kardamondaje. Wrzesień to okres przejściowy - jeszcze lato, choć już jesień. Dlatego warto to wykorzystać - letnie maliny, już bardzo słodkie i dojrzałe z drugiej strony gruszki i żurawina pełna jesiennego smaku i zapachu. Dziś wykorzystałam wszystkie te trzy składniki, tworząc pyszne ciasto z ich dodatkiem. Wyszedł majstersztyk! Koniecznie do ciągłego powtarzania w tej czy innej kombinacji. Polecam :) Składniki(...)masa będzie jednolita dolewamy olej i ponownie miksujemy. W drugiej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Suche składniki dosypujemy stopniowo do masy jajecznej. Ciasto przelewamy do okrągłej blaszki, na wierzchu układamy maliny i pokrojone w cienkie paski gruszki. Całość posypujemy suszoną żurawiną i polewamy miodem. Wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 35 minut - do suchego
Słodkie Przyjemnościkwaśnych owoców (ja dałam w większości porzeczki - czerwone i żółte, czarne porzeczki, trochę rabarbaru, agrestu i malin) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 100 ml soku jabłkowego lub wiśniowego* Beza: 3 białka 125 g cukru * zamiast soku dałam wodę i 1 łyżkę cukru Ciasto: Margarynę lub masło utrzeć na puszystą masę wraz z cukrem i szczypta soli. Następnie dodać do masy
My simple kitchenwitaminy i minerały. Wielu osobom smakuje zwłaszcza w zimie konfitury z malin, nie mówiąc już o soku z malin, który posiada właściwości lecznicze i stosowany jest podczas przeziębienia, jak i profilaktycznie. Jakie są maliny? Maliny to soczyste, aromatyczne i pyszne owoce, a zwłaszcza wtedy, gdy są dobrze dojrzałe. Maliny rosną na krzaku malinowymi i posiadają czerwone owoce. W budowie podobne(...)jeżyn lub owoców morwy. Z tym, że morwa jest drzewem, a malina i jeżyna krzewem. Bardzo dużo ludzi ceni dziś maliny. Owoce te były cenione także przed wiekami. Dziś są polecane przez lekarzy, dietetyków i zielarzy, jako jedne z najzdrowszych owoców. Ponadto maliny nadają się jako dodatek do ciast, deserów, jak również na odżywczy i zdrowy sok oraz wychodzi
ProstePesto.pljuż w ogrodzie wysyp malin, więc jakos trzeba je zagospodarować. W pierwszej kolejności sos malinowy, który jest świetnym dodatkiem do lodów, ciast i deserów. Składniki: 300 g malin 1/4 szkl wody 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki cukru 1 płaska łyżka żelfix 3:1 Przygotowanie: Maliny wsypać do garnka, wlać wodę, sok z cytryny i wsypać cukier. Doprowadzić
Ala piecze i gotuje