ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:83/1282)

The Best of 2014 / Przepisy na sylwestra 210

truskawkami   Moje ulubione zdjęcia z 2014 roku :   Tartaletki z domowym twarogiem i malinami  / 2. Szyszki z żurawina  / 3. Tarta ptysiowa z kremem patissiere  / 4. Truskawkowo-czeresniowe ciasto z bezą(...)Krem z koglu-moglu z truskawkami  / 6. Lodowy tort z owocow leśnych  / 7. Beziki z truskawkami  / 8. Truskawkowy tort bezowy  / 9. Czekoladowo-malinowe ciasto  / 10. Krem truskawkowy z czereśniami i białą czekoladą Propozycje sylwestrowe na 2014 rok : 1. Tatar ze śledzia  / 2. Cynamonowe śledzie z jabłkiem  / 3. Bruschetta  / 4. Napój arbuzowy

Słodkie Przyjemności
Makowo jabłkowo orzechowe ---Makowo mela noce 370

piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia i wylewamy na nia powstałą mase . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy  w temp. 170 C około 16-20 minut -do suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy(...)ŁĄCZENIE od spodu.. warstwa ciasta z orzechami warstwa jabłek ciasto z orzechami dżem śliwkowy, ciasto makowe, ,warstwa kremu i ciasto orzechowe na wierzch... BOMBA KALORYCZNA ale Smaczna.... ps.jest ciut zabawy ,ale warto dla smaku i zadowolonych min gości..kto lubi jabłka i mak ten będzie zadowolony.. ---- TORTA      100g mandorle tritate , sbucciate

w mojej kuchni
Mazurek 191

wygodnie jest ułożyć sobie na czystych kawałkach papieru do pieczenia, wtedy można przesuwać je swobodnie po blacie i mniej się kruszą, a kiedy ciasto będzie gotowe po prostu odklejamy papier i przekładamy na talerz. Masło na krem powinno być bardzo miękkie. Budyń rozpuszczamy w niewielkiej ilości mleka. Resztę mleka gotujemy w garnku z cukrem ciągle mieszając. Kiedy mleko zacznie się(...)jednej dodajemy garść pokruszonych malin i płatki migdałowe (ja dałam około 30 g). Mieszamy i nakładamy na pierwszy spód. Pierwszy spód przykrywamy drugim i nakrapiamy ponczem. Brzegi ciasta smarujemy kremem (wierzch można zostawić pusty – tutaj będzie polewa czekoladowa). Ja przełożyłam sobie krem do szprycy, żeby łatwiej nałożyć krem na wszystkie brzegi. Kiedy ciasto jest już pokryte kremem przekładamy

Ciastkozercy
Orzechowiec II 214

wierzch masę orzechową. Piec nieco dłużej, około 20 minut. Masa orzechowa: Cukier masło i miód rozpuścić w garnuszku. Dosypać orzechy. Całość zagotować. Gorącą masę wylać na drugą część ciasta. Krem waniliowy: Mleko wlać do garnka. Odlać 1/2 szklanki. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż na pół, wyskrobać ziarenka i dodać do mleka. Zagotować. W pozostałym mleku rozprowadzić proszek budyniowy z 4 łyżkami(...)Zdjąć z ognia i dodać cukier puder. Wymieszać. Następnie dodać kakao. Ponownie zamieszać. Na samym końcu dolać 2 łyżki zimnej wody. Na placku z orzechami rozprowadzić krem waniliowy i przykryć go "gołym" plackiem. Ciasto polać polewą czekoladową i posypać orzechami. Pozostawić w chłodnym miejscu co najmniej na jedną dobą, żeby smaki się przegryzły. Ciasto najlepsze jest na drug - trzeci dzień

My simple kitchen
Tort koszula 171

tęskniła, no ale cóż tak to bywa że Ci najlepsi są promowani.  Tort w stylu angielskim bo i dla tubylców był robiony.  Był pyszny. Ciasto red Velvet, przełożone kremem czekoladowym i frużeliną żurawinową. Wierzch i ozdoby są z masy cukrowej.  Ciasto piekłam w prostokątnej foremce, każdy blat osobno- w sumie trzy. Przepis na jeden blat (musicie(...)napęczniałą żelatynę i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Wykonanie. Pierwszy blat ciasta red velvet ułożyć na podstawce, posmarować warstwą frużeliny żurawinowej i kremem czekoladowym. Następnie przykryć kolejnym kawałkiem ciasta. Posmarować frużeliną i kremem czekoladowym i przykryć ciastem. Tak złożony tort należy schłodzić co najmniej 2 godziny w lodówce. Schłodzony tort posmarować dokładnie z wierzchu kremem waniliowym. Wygładzić i wyrównać wszelkie nierówności

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort koszula 198

tęskniła, no ale cóż tak to bywa że Ci najlepsi są promowani.  Tort w stylu angielskim bo i dla tubylców był robiony.  Był pyszny. Ciasto red Velvet, przełożone kremem czekoladowym i frużeliną żurawinową. Wierzch i ozdoby są z masy cukrowej.  Ciasto piekłam w prostokątnej foremce, każdy blat osobno- w sumie trzy. Przepis na jeden blat (musicie(...)napęczniałą żelatynę i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Wykonanie. Pierwszy blat ciasta red velvet ułożyć na podstawce, posmarować warstwą frużeliny żurawinowej i kremem czekoladowym. Następnie przykryć kolejnym kawałkiem ciasta. Posmarować frużeliną i kremem czekoladowym i przykryć ciastem. Tak złożony tort należy schłodzić co najmniej 2 godziny w lodówce. Schłodzony tort posmarować dokładnie z wierzchu kremem waniliowym. Wygładzić i wyrównać wszelkie nierówności

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto orzechowe cappuccino 238

Jednak zamiast klasycznej kawowej masy na bazie masła czy margaryny wolałam użyć śmietany kremówki i przygotować z niej krem z dodatkiem cappuccino, który ustabilizowałam niewielką ilością żelatyny. Zarówno ciasto, jak i krem, nie są bardzo słodkie, dlatego cienka warstwa kajmaku na wierzchu ciasta jest jak kropka nad „i”. Zachęcam do wypróbowania przepisu. To jedno z niewielu ciast tortowych, które(...)minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (grzałka góra-dół). Po wystudzeniu ciasto obrócić, zdjąć z niego papier i przekroić na 2 blaty. Zostawić obrócone (spód ciasta będzie jego górą). Przygotowanie kremu cappuccino: Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody. Kiedy będzie stygła mieszać od czasu do czasu. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Dodać proszek

Trzeci talerz
Czekoladowa finezja z galaretką jagodową 187

Bardzo czekoladowe ciasto - czekoladowy biszkopt, czekoladowy krem! Do przełamania smaku jagodowa galaretka! Ciasto idealne dla czekoladowych łasuchów. Ciasto do popołudniowej kawy! Biszkopt Brownie: ¼ szklanki mleka 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 100 g masła lub margaryny 100 g mlecznej czekolady ¾ szklanki cukru 2 jajka 2,5 łyżki jogurtu naturalnego 1 szklanka mąki pszennej ¼ łyżeczki sody oczyszczonej ¼ łyżeczki proszku do pieczenia Krem

VioletoweKucharzenie
CIASTO JAGODY 226

mojego autorstwa. Długo zastanawiałam się nad jego nazwą, aż wpadł mi pomysł żeby nadać mu imię żeńskie. W cieście znajduje się warstwa konfitury jagodowej. Ciasto wyszło bardzo delikatne i pyszne. Mimo że jest tam krem krówkowy wcale nie jest za słodkie. Wszystkie smaki do siebie pasują i ze sobą współpracują. Polecam :)  SKŁADNIKI: BISZKOPT   Z TEGO PRZEPISU WARSTWA JAGODOWA(...)Mieszamy z paroma łyżkami śmietany, a następnie dodajemy do masy i miksujemy. Kiedy zacznie gęstnieć wykładamy na ciasto. Posypujemy startą czekoladą i chowamy do lodówki na całą noc. Ciasto pomimo wielu kremów wcale nie jest trudne. Polecam i życzę smacznego

Pani na deser
Ciasto przekładaniec bez pieczenia 594

Łatwe do zrobienia i bardzo smaczne ciasto przekładaniec bez pieczenia to deser, który przypadnie do gustu osobom lubiącym ciasta z kremem. Herbatniki są przełożone kremem z kaszy manny i warstewką marmolady, która przyjemnie ożywia smak tego ciasta bez pieczenia. Ciasto przekładaniec z kremem bez pieczenia nie wymaga dużych umiejętności, a wykonanie nie zabiera wiele czasu. Ciasto najlepiej smakuje(...)przyjemny w smaku. Do ciasta bez pieczenia, należy użyć gęstej marmolady owocowej. Ciasto dobrze wygląda i z pewnością posmakuje domownikom i gościom, tak jak to było u mnie. Szczególnie polecam na święta i wszelkie inne uroczystości. Składniki: (foremka 14 cm x 28 cm x 7 cm) Krem z kaszy manny: 500 ml mleka 5 łyżek kaszy manny 1 szklanka cukru

Kuchcik gotuje
RAINBOW CAKE 127

otrzymania jednolitej barwy. Ciasto przekładamy do tortownicy ( u mnie duży tort 30 cm średnicy) pieczemy około 15 - 20 minut w temperaturze 190ºC, do tzw. suchego patyczka.  Śmietanę kremówkę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Na koniec dodajemy sok z cytryny i serek mascarpone, całość delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Masło ucieramy na puszysty krem. Dodajemy 1 żółtko(...)składników. Dosypujemy połowę cukru pudru i miksujemy na gładką masę. To samo robimy z drugim żółtkiem i resztą cukru. Teraz stopniowo dolwewamy sok z cytryny i mieszamy. Blaty ciasta przekładamy kremem z bitej śmietany. Boki i wierzch ciasta pokrywamy kremem maślanym. Tort chłodzimy w lodówce  przez 3 godziny. Pod koniec tego czasu robimy masę z pianek. Pianki marshmallow

KuchcikoweLove
Torcik z kremem budyniowym z serkiem mascarpone i nutą czarnej porzeczki 139

Mój maślany krem budyniowy z serkiem mascarpone - klik zyskał sporą popularność, więc tym razem prezentuję Wam szybkie, ale i bardzo smaczne ciasto z jego udziałem, o które tak bardzo prosiliście. Naprawdę wprost rozpływa się w ustach i znika ekspresowo. Polecam! A na końcu przepisu możecie przeczytać kilka słów o uroczej desce (*) lekko widocznej na powyższych zdjęciach. (Tortownica o średnicy(...)wmieszać serek mascarpone. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami, które należy posmarować połową słoika dżemu porzeczkowego. Na ciastka z dżemem wyłożyć połowę kremu, a następnie ponownie warstwę ciastek, dżem i pozostały krem. Ciasto nadaje się do spożycia bezpośrednio po przygotowaniu, ale ja zawsze wolę, aby było porządnie schłodzone. (*) Przyznajcie, że deska widoczna na zdjęciach wygląda rewelacyjnie! Jest to deska obrotowa i świetnie

Di gotuje
PANIA WALEWSKA (PYCHOTKA) 838

uzupełniają i tworzą naprawdę zgrane połączenie. Dwa cieniutkie i kruche blaty ciasta pieczone z dżemem z czarnej porzeczki i lekką piankową bezą. Na koniec przełożone delikatnym kremem maślano-budyniowym z wanilią.  Ciasto nieco pracochłonne, ale zdecydowanie warte zrobienia. Dobrze się przechowuje, jest podzielne i zawsze wszystkim smakuje.  SKŁADNIKI  SPÓD 300 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku(...)łyżkami płatków migdałów.  Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 15 minut.  W ten sam sposób przygotowujemy i pieczemy drugą bezę. Na paterze układamy pierwszy blat ciasta z bezą i wykładamy cały krem. Rozprowadzamy równą warstwą i przykrywamy drugim blatem. Do czasu podania przechowujemy w lodówce. *Zdarza się, że krem budyniowy zwarzy się, wówczas należy chwilkę podgrzać go w kąpieli

cool and minty
Tarta z truskawkami i waniliowym kremem mascarpone 27216

koniec dosładzamy cukrem pudrem. Bitą śmietanę dodajemy do masy mascarpone i delikatnie mieszamy. Dolewamy rozpuszczoną żelatynę i mieszamy. Tak przygotowany krem schładzamy w lodówce. PRZYGOTOWANIE tarty z kremem mascarpone i truskawkami: Schłodzone ciasto wykładamy na stolnicę wyłożoną folią spożywczą. Przykrywamy ciasto folią spożywczą i rozwałkowujemy na 4 mm placek. Zdejmujemy wierzchnią warstwę foli i całość nawijamy na wałek w rulon(...)przez 10-12 min. tak aby się ładnie zarumieniło.  Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia. * W międzyczasie przygotowujemy i schładzamy galaretkę. WYKOŃCZENIE tarty kremem i truskawkami: Na wystudzone ciasto wykładamy krem mascarpone. Na wierzchu układamy pokrojone truskawki lub inne owoce. Owoce dokładnie pokrywamy lekko stężałą galaretką.  Tak przygotowaną tartę schładzamy w lodówce. Najlepiej na całą noc i możemy serwować

kulinarnyJa
Tarta ptysiowa z kremem patissiere 271

pracy i grzechu! Bo gdy będzie gotowa, spokojnie możecie wygodnie usiąść i rozkoszować się smakiem. Dziś zapraszam Was na  Tartę ptysiowa z kremem patissiere. Aż chce się rzec "om nom nom!" :) Składniki na kruche ciasto: 250 g mąki 100 g masła 2 żółtka 70 g cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego Sposób przygotowania Na stolnice wysypujemy mąkę, d odajemy(...)następnie wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w lekkich odstępach małe kulki. Pieczemy w rozgrzanym do 220`C piekarniku przez ok. 20 minut.  Na gotowe kruche ciasto nakładamy ostudzony krem waniliowy na którym układamy wcześniej przygotowane ptysie. Całość posypujemy cukrem pudrem. Wstawiamy do lodówki na około godzinę. Smacznego

Słodkie Przyjemności