ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:83/1282)

PANIA WALEWSKA (PYCHOTKA) 859

uzupełniają i tworzą naprawdę zgrane połączenie. Dwa cieniutkie i kruche blaty ciasta pieczone z dżemem z czarnej porzeczki i lekką piankową bezą. Na koniec przełożone delikatnym kremem maślano-budyniowym z wanilią.  Ciasto nieco pracochłonne, ale zdecydowanie warte zrobienia. Dobrze się przechowuje, jest podzielne i zawsze wszystkim smakuje.  SKŁADNIKI  SPÓD 300 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku(...)łyżkami płatków migdałów.  Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 15 minut.  W ten sam sposób przygotowujemy i pieczemy drugą bezę. Na paterze układamy pierwszy blat ciasta z bezą i wykładamy cały krem. Rozprowadzamy równą warstwą i przykrywamy drugim blatem. Do czasu podania przechowujemy w lodówce. *Zdarza się, że krem budyniowy zwarzy się, wówczas należy chwilkę podgrzać go w kąpieli

cool and minty
Tarta z truskawkami i waniliowym kremem mascarpone 27267

koniec dosładzamy cukrem pudrem. Bitą śmietanę dodajemy do masy mascarpone i delikatnie mieszamy. Dolewamy rozpuszczoną żelatynę i mieszamy. Tak przygotowany krem schładzamy w lodówce. PRZYGOTOWANIE tarty z kremem mascarpone i truskawkami: Schłodzone ciasto wykładamy na stolnicę wyłożoną folią spożywczą. Przykrywamy ciasto folią spożywczą i rozwałkowujemy na 4 mm placek. Zdejmujemy wierzchnią warstwę foli i całość nawijamy na wałek w rulon(...)przez 10-12 min. tak aby się ładnie zarumieniło.  Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia. * W międzyczasie przygotowujemy i schładzamy galaretkę. WYKOŃCZENIE tarty kremem i truskawkami: Na wystudzone ciasto wykładamy krem mascarpone. Na wierzchu układamy pokrojone truskawki lub inne owoce. Owoce dokładnie pokrywamy lekko stężałą galaretką.  Tak przygotowaną tartę schładzamy w lodówce. Najlepiej na całą noc i możemy serwować

kulinarnyJa
Tarta ptysiowa z kremem patissiere 287

pracy i grzechu! Bo gdy będzie gotowa, spokojnie możecie wygodnie usiąść i rozkoszować się smakiem. Dziś zapraszam Was na  Tartę ptysiowa z kremem patissiere. Aż chce się rzec "om nom nom!" :) Składniki na kruche ciasto: 250 g mąki 100 g masła 2 żółtka 70 g cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego Sposób przygotowania Na stolnice wysypujemy mąkę, d odajemy(...)następnie wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w lekkich odstępach małe kulki. Pieczemy w rozgrzanym do 220`C piekarniku przez ok. 20 minut.  Na gotowe kruche ciasto nakładamy ostudzony krem waniliowy na którym układamy wcześniej przygotowane ptysie. Całość posypujemy cukrem pudrem. Wstawiamy do lodówki na około godzinę. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Ciasto czekoladowe… poczwórnie! 444

ciężkim tygodniu pracy należy się człowiekowi jakieś ukojenie… Zamarzyło mi się ciasto czekoladowe… ale nie takie zwykłe tylko takie wypasione, poczwórnie czekoladowe! Ciasto czekoladowe… z kremem czekoladowym… z polewą czekoladową… i ze startą czekoladą na wierzchu. Ciasto absolutnie dla łasuchów i wielbicieli czekolady:)! Zwykle wolę jak czekolada łączy się ze smakiem świeżych malin czy truskawek(...)czekoladą. Uwaga: krem po wstawieniu do lodówki stwardnieje, więc trzeba ciasto zjeść po przyrządzeniu albo wyjąć z lodówki 2-3 godziny przed jedzeniem. Smacznego   źródło: przepis na ciasto C.Bretherton, Baking krem i polewa przepis własny Post Ciasto czekoladowe… poczwórnie! pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
CIASTO SNICKERS 393

Snickers to efektowne i pyszne ciasto, dzięki połączeniu kremu budyniowego, kajmaku i orzechów. Idealne do niedzielnej kawki a także na różne imprezy okolicznościowe. Już niedługo Święta Bożego Narodzenia, więc może i na Waszych stołach zagości to ciasto :) Składniki na biszkopt: * 340 g mąki * 150 g masła * 100 g cukru pudru * 1 jajko * 2 łyżki miodu * 1/2 łyżeczki sody(...)wymieszać budyń, wlać do gotującego się mleka, energicznie mieszać aż budyń się ugotuje. Wystudzić. W misce masło utrzeć mikserem, stopniowe dodawać zimny budyń i ucierać. aby powstał krem. Dodatkowo do ciasta potrzebne jest około 400 g masy krówkowej i 150 g orzeszków solonych. Płat ciasta włożyć do blachy, na to wysmarować połowę masy krówkowej, następnie krem budyniowy

Zrób to smacznie
Krem do ciast, deser lub lody w dwóch wersjach o smaku daktylowo-orzechowym (bez cukru, tylko 2 składniki) 142

smak również zachwyca, więc do dnia dzisiejszego lody robiłam już kilkanaście razy! I nadal często zjadam się kremem oraz parę razy udało się mi przełożyć nim biszkopt . Aha, krem do przekładania ciast warto odrobinę usztywnić, co opisałam poniżej, gdyż jest tak leciutki oraz puszysty, że podczas dłuższego obciążenia może opaść. Jednakże jako nadzienie do rurek lub babeczek sprawdzi się(...)schłodzoną śmietankę z pastą daktylową należy ubić na sztywno. Deser i krem do babeczek: Krem w formie deseru nadaje się do spożycia bezpośrednio po przygotowaniu. Krem do przekładania ciast: Aby krem był bardziej stabilny to należy go usztywnić śmietan-fixem lub odrobiną żelatyny. (1-2 opakowania śmietan-fixu dodać na początku miksowania.  1-2 łyżeczki żeltyny rozpuścić w odrobinie

Di gotuje
Kruchy orzechowiec 267

maliny. Całość tworzy rewelacyjną i spójną całość. Kruche ciasto zostało upieczone z dodatkiem oleju Kujawskiego. Kruche ciasto: 3,5 szklanki maki pszennej 0,5 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g margaryny 50 ml oleju Kujawskiego 4 żółtka Krem orzechowy: 200 g orzechów włoskich 3/4 szklanki mleka 200 g masła 120 g cukru pudru Dodatkowo(...)masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy po łyżce masy orzechowej. Złożenie ciasta: W blaszce umieszczamy jeden płat kruchego ciasta. Smarujemy go malinowa frużeliną. Następnie delikatnie wykładamy krem orzechowy. Przykrywamy drugim blatem kruchego ciasta. Kajmak roztrzepujemy trzepaczką (wtedy łatwiej nam się rozsmaruje). Ważne aby był w temperaturze pokojowej. Smarujemy nim drugi kruchy placek. Na wierzch wykładamy ubitą na sztywno z cukrem

VioletoweKucharzenie
Kakaowy torcik z kremem kajmakowym 228

font-family:"Times New Roman";} Zaległy przepis na wspaniały delikatny torcik z kremem. Tym razem przepis mój własny i przyznaję, że bardzo udany. Polecam. Kakaowe wilgotne ciasto z kremem kajakowym, oblane czekoladą dały wyśmienite połączenie. Przepis na tortownicę o średnicy 26cm: Składniki na ciasto: 1 i 1/3   szklanki mąki 6 jajek 2 czubate łyżki kakao ½ szklanki oleju 1 łyżeczka(...)temperaturze 180 stopni C.   Przygotować krem: Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec dodać kajmak i wszystko dokładnie wymieszać. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż. Nasączyć jedną część ciasta połową ponczu, posmarować całym kremem, ułożyć na to drugi kawałek ciasta i   także nasączyć ponczem. Przygotować polewę czekoladową: Masło lub margarynę rozpuścić, dodać mleko, kakao i cukier puder. Całość podgrzewać na małym

Na słodko lub wytrawnie
CIASTO MAKOWO-KOKOSOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM I BRZOSKWINIAMI 360

blogować z dużo większą przyjemnością piecze. Piecze, wymyśla, kombinuje w kuchni i szuka inspiracji. Tutaj na blogu też znajduje się całkiem sporo Jej wypieków. Dziś przygotowała dla Was ciasto makowe z kremem budyniowym i brzoskwiniami. Co prawda ja nie przepadam za tego typu ciastami, ale tego spróbowałam z przyjemnością! I smakowało! Nawet bardzo! Ciasto jest świetnym pomysłem np. na nachodzący(...)pszenna – 5 łyżek BISZKOPT MAKOWY: * białko – 6 szt * cukier puder -150 g * mak – 150 g * wiórki kokosowe – 150 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM BUDYNIOWY: * żółtko- 6 szt * cukier – 100 g * mąka pszenna – 2 łyżki * mąka ziemniaczana – 2 łyżki * esencja waniliowa – 1 łyżka * mleko – 370 ml * masło

Ostra na Słodko
METROWIEC 624

Ciasto dzielimy na 2 równe części. Do 1 części dodajemy kakao i mleko, do drugiej łyżkę mąki. Pieczemy w specjalnych formach do tego ciasta.  W temperaturze 180-190 stopniach C ok. 45 minut. ROBIMY KREM : Dwie szklanki mleka gotujemy wraz z cukrami. W pozostałym mleku mieszamy budynie, wlewamy na wrzące mleko, cały(...)czas mieszamy. Gotujemy przez chwilę i odstawiamy do wystygnięcia. Ucieramy masło na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania. SKŁADANIE CIASTA : Po ostygnięciu  ciasta kroimy na plastry.  Smarujemy  kremem na zmianę plaster jasny i ciemny. Składamy. Pozostałą masą smarujemy wierzch ciasta i  wyrównujemy. Polewamy polewą czekoladową. Chowamy do lodówki.  Kroimy pod kątem

Pani na deser
Tarta z rabarbarem i kremem 150

kruchym cieście w połączeniu z łagodnym kremem, karmelizowanym rabarbarem, to po prostu niebo w gębie. Robi się ją naprawdę prosto i sprawnie. Musicie wypróbować. Tarta z rabarbarem i kremem - przepis: Ciasto kruche: 200 g mąki pszennej 100 g masła 70 g cukru pudru 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany szczypta soli Nadzienie: 2 jajka 3 łyżki cukru 200 g kwaśnej(...)śmietany 1,5 łyżki mąki pszennej 200 g rabarbaru 1 łyżka cukru do posypania ciasta Jak zrobić tartę z rabarbarem i kremem?  Rozpoczynamy od zrobienia ciasta kruchego. Do misy wsypujemy mąkę, cukier puder, sól, dodajemy masło i ucieramy rękoma na kruszonkę. Dodajemy żółtka i kwaśną śmietanę. Szybko zagniatamy ciasto, aby się nie ogrzało od rąk.  Z ciasta formujemy

Kuchnia Łukasza
Ciasto "Afrodyta" 430

proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 33x20cm, wyrównać. Piec w 180 st.C około 35 minut. Upieczony biszkopt wystudzić. Zimne ciasto przekroić na dwa blaty.  Składniki na masę: 250 g mielonego sera białego (półtłustego); 4 łyżki cukru pudru; 2 galaretki cytrynowe; 0,5 l śmietany 30%; 1 opakowanie "Śnieżki"; 1 słoik(...)Połowę lekko tężejącej galaretki dodać do masy serowej, wymieszać. Drugą połowę lekko tężejącej galaretki dodać do ubitej śmietany i również wymieszać. Obie masy połączyć ze sobą, wymieszać. Kremem przełożyć biszkopt. Wierzch ciasta posmarować dżemem brzoskwiniowym. Ponadto: 70 g masła; 3 łyżki cukru; 100 g wiórków kokosowych; Masło z cukrem roztopić, dodać wiórka kokosowe i cały czas mieszając smażyć na małym

In my kitchen
Wilgotny Tort Czekoladowy z Aksamitnym Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady 1831

bazie śmietanki kremówki oraz czekolady. Tort idealny dla wielbicieli czekolady, jego smak jest wyjątkowy i z pewnością urzeknie niejednego łakomczucha.   Wilgotny Tort Czekoladowy z Aksamitnym Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady - Składniki: Ciasto: 3 jajka (osobno białka i żółtka) 150 ml mleka 125 ml oleju 2/3 szklanki brązowego cukru niepełne 1/2 szklanki białego cukru cukier waniliowy 150 mąki(...)góry dnem. Za pomocą noża obkrawamy brzegi i wyjmujemy z formy. Studzimy. Ciasto przekrawamy na trzy równe części.  Masę również dzielimy na trzy części. Na spód ciasta wykładamy porcję kremu, przykrywamy średnim krążkiem ciasta, znów wykładamy krem i przykrywamy górą tortu.  Całość smarujemy pozostałą masą. Tort możemy dodatkowo udekorować dowolnymi, czekoladowymi ozdobami. U mnie czekoladowe lilie oraz igiełki

Słodka Strona
Coffee and walnut cake, czyli kawowy tort orzechowy. 179

biszkopt: 100 zmielonych orzechów włoskich 250g cukru 250g masła 220g mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 4 jajka 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki wody Składniki na krem: 400g cukru pudru 180g masła łyżka kawy rozpuszczalnej łyżeczka wody Dodatkowo orzechy do ozdoby. Sposób przygotowania: Biszkopt: masło ucierać z cukrem aż będzie puszyste. Zazwyczaj trwa to dosyć długo więc(...)przekładamy w do wysmarowanej masłem blaszki do pieczenia. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 º C. Możemy sprawdzić czy ciasto się upiekło używając drewnianego patyczka. Jeżeli jest suchy – ciasto gotowe. Krem: masło ucieramy dodając cukier puder. Kawę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wody i dodajemy do ubijanego kremu. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół i smarujemy kremem w środku

wysmienity