ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:85/1282)

Rolada czekoladowa z mąki ryżowej 240

szklanki cukru pudru - 1/3 szklanki niesłodzonego kakao - 2 duże czubate łyżki mąki ryżowej - 2 duże łyżki startej  gorzkiej czekolady - 1/4 miękkiego masła -  aromat do ciasta waniliowy - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Krem - 100g miękkiego masła - 250g mascarpone - 100ggorzkiej czekolady - 2-3 łyżki ciemnego kakao do wypieków - 2 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Krem Czekoladę siekamy i roztapiamy(...)czasie wyjmujemy je z piekarnika i na 5 minut pozostawiamy w blaszce.  Czytą kuchenną ścierkę posypujemy cukrem pudrem i zawijamy ciasto w rulon. Odstawiamy do wystygnięcia.  Przekładamy ciasto kremem, zawijamy i wstawiamy na 3 godziny do lodówki

Pan i Pani Smith w kuchni
Top wypieków na Boże Narodzenie 231

absolutny top świątecznych ciast w moim rodzinnym domu 🙂 Ciasto makowo-orzechowe Sernik Babci Marysi Fale Dunaju Sernik gotowany Ciasto Japoniec Kora Rolada biszkoptowa z kremem maślanym Miodownik z orzechami

czarrna od kuchni
Biszkopt z wafelkami, brzoskwiniami i galaretką 214

Kolejny przepis na pyszne ciasto do kawy. Tym razem z kremem i galaretką. Polecam przygotować je nie tylko na weekend. Składniki : * biszkopt z tego przepisu   * 330ml śmietanki 30% * 250g mascarpone * 4 wafelki Prince Polo * puszka brzoskwiń(...)galaretki truskawkowe Przygotowanie : Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń. Kremówkę ubić z mascarpone. Dodać pokrojone wafelki oraz brzoskwinie. Krem wyłożyć na biszkopt. Galaretki rozpuścić w 500ml wrzątku. Wystudzić. Wylać na krem. Ciasto schłodzić

Magiczne Życie Marty
Ciasto Smakosz z serową wkładką 427

wcześniej wyłożoną papierem.  2. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy do niej suchy proszek kisielowy. Miksujemy na najniższych obrotach, żeby składniki się połączyły. Pianę wykładamy na ciasto ciemne. Pieczemy w 180 stopniach 40 minut. Studzimy. Wkładka serowa: 7 żółtek 200 g cukru pudru 150 g masła budyń waniliowy (40 g bez cukru) 600 g zmielonego sera białego(...)budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy, stopniowo dodajemy budyń, miksujemy, żeby składniki ładnie się połączyły. Przełożenie ciasta: ciasto jasne z bezą czekoladową i bakaliami - połowa kremu - wkładka serowa - druga połowa kremu - ciasto ciemne z bezą wiśniową - polewa czekoladowa

kruche babeczki
Miodownik z orzechami 263

blachę rozwałkować drugi placek i wyłożyć na niego lukier orzechowy, szybko rozprowadzić, bo będzie nam zastygał. Rozprowadzamy gorący. I tak przygotowany wierzch ciasto + lukier pieczemy około 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. Robimy krem. Składniki na krem mieszamy ze sobą, najlepiej mikserem(...)gotujemy budyń. Wychładzamy go zupełnie. Masło ubijamy na puch i dodajemy po trochę budyniu. Aż się skończy i powstanie masa gładka i bez grudek. Smarujemy pierwszą warstwę upieczonego ciasta kremem. Przyciskamy blatem z orzechami. Wkładamy do lodówki. Najlepiej na noc. Świetnie się kroi. Jest pyszny. Polecam! Placek każdemu wyjdzie, nie należy się go bać, a smakować będzie każdemu

Z Kuchni Do Kuchni
Mazurek serowy 181

wodnej. Gdy będzie płynna, dodajemy konfiturę i dokładnie mieszamy. Żelatynę moczymy w zimnej wodzie. Gdy zmięknie podgrzewamy i dodajemy do masy. Mieszamy energicznie, by dobrze wymieszać składniki. Krem wylewamy na ostudzone ciasto, wyrównujemy powierzchnię nożem, jeśli(...)jest taka potrzeba. Krem 2: Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Dodajemy mleko i barwnik. Masę wylewamy kleksami na wierzch ciasta, następnie wykałaczką „rysujemy” kreski w poprzek ciasta, przeciągając krem. Dekorujemy owocami, płatkami migdałów i pozostawiamy, aby masa stężała

Kucharzyca
Pasiak. Ciasto karmelowe z dwoma kremami 227

pyszne ciasto upiekłam! Ma bogaty bukiet bo jest karmelowy smak samego ciasta, nuta kawowa w kremie budyniowym, owocowy akcent konfitury oraz mak i skórka pomarańczowa kojarzące się ze świętami. Przypomina trochę klasyczny metrowiec i smakiem nawiązuje do słynnych marcińskich rogali , ale jest bardziej w duchu nadchodzących wielkimi krokami świąt Bożego Narodzenia. Można je upiec także na każdą inną okazję(...)tylko na święta. Przyznam, że jest przy tym cieście trochę pracy, ale efekt wynagrodził wszystkie trudy. Ciasto po prostu rozpływa się w ustach i moi goście byli zachwyceni! Jeśli chcecie nieco ułatwić sobie sprawę to zróbcie tylko jeden krem, ale z podwójnej ilości składników. Konfiturę brzoskwiniową możecie zastąpić innym smakiem, który lubicie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Karpatka z owocami 296

odstawiamy do ostudzenia. Gdy ciasto jest już chłodne, kończymy masę. Miksujemy masło na puch i łyżka po łyżce dodajemy do niego kremu. Na dnie blaszki układamy pierwszy blat ciasta, następnie cały krem, owoce (najlepiej wcisnąć je odrobinę w krem) i drugi blat ciasta, który delikatnie dociskamy. Karpatkę wstawiamy do lodówki na minimum 2-3 godziny. Z foremki wykroiłam 20 porcji(...)Jedna to około 270 kcal. Pyszne ciasto idealne na lato Karpatka z dodatkiem owoców Ciasto podane na desce, do kupienia w Sklep10x Karpatka to nic innego jak ciasto parzone z kremem budyniowo – maślanym Karpatka z owocami Smacznego!!! Justyna

Relaxtime
Makowa panienka 387

się połączy na idealnie gładki krem. Który jest trochę nietypowy, bo mocno cytrynowy. Dla mnie mógłby być troszkę słodszy, ale innym bardzo smakowało właśnie takie połączenie: kwaskowaty krem i dość słodkie ciasto. Do tego polewa z białej czekolady i chrupiące płatki migdałowe - coś pysznego! W dodatku wygląda uroczo. Może spróbujecie takiego ciasta zamiast tradycyjnego, zwijanego makowca, który lubi robić psikusy(...)miękkie masło, ucierając na gładki krem.Ostudzone ciasto przekroić na pół w pionie (tak, żeby otrzymać dwa kawałki o wymiarach 32x20 cm). Na paterze ułożyć jeden kawałek, wyłożyć krem, przykryć drugim blatem ciasta. Schłodzić w lodówce.Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, rozprowadzić na cieście. Posypać płatkami migdałów, odstawić do zastygnięcia.Ciasto przechowywać w lodówce

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ROZPUSTNE CIASTO CZEKOLADOWE, WEGAŃSKIE 418

prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Jest wprost bajeczne. Baaardzo mocno czekoladowe, idealne dla czekoladoholików, ale nie tylko, ja choć jestem raczej antyczekoladoholikiem, to ciasto to bardzo zauroczyło mnie swym niepowtarzalnym, cudownym smakiem. A dodatek dyniowego kremu czyni je wprost nieziemskim przysmakiem. Polecam nie tylko dla wegan. Przysmaki wegańskie mogą być naprawdę smaczne, to ciasto jest tego idealnym przykładem. Bez jajek, masła(...)jest suche i wykładamy z piekarnika. Studzimy i delikatnie zdejmujemy z blaszki. Z drugą częścią postępujemy analogicznie. Ja piekłam w dwóch takich samych formach (nie musiałam czekać na wystudzenie ciasta). Krem :  Gdy placki się pieką przygotowujemy sobie krem. Puree z dyni miksujemy razem z syropem i masłem orzechowym na gładką masę, następnie dodajemy kakao i całość ucieramy. Gotowy krem

Smaczne Zdrowe
Piernik z kremem czekoladowym 311

świąteczny piernik z kremem czekoladowym piekę od bardzo dawna naprzemiennie ze świątecznym ciastem marchewkowym , zawsze z domowymi powidłami śliwkowymi, które nadają ciastu wilgotności, charakteru i pysznego smaku:) Polecam też mój przepis na piernik ekspresowy przekładany powidłami. Piernik z kremem czekoladowym przygotowuje się bardzo szybko, prawie od razu można go podawać, najsmaczniejszy jest zaraz po upieczeniu. Piernik jest miękki po upieczeniu(...)momentu aż nie będzie grudek. Ciasto smarujemy polewą czekoladową, dla dekoracji posypujemy siekanymi orzechami i cukrowymi gwiazdkami. Możemy zamiast polewy rozpuścić czekoladę i posmarować wierzch ciasta. Wstawiamy ciasto do lodówki, aby krem i polewa stężały. Ciasto piernikowe można podawać po ok. 30 minutach, gwarantuję Wam, że bardzo szybko zniknie. Polecam The post Piernik z kremem czekoladowym appeared first on Damsko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Biszkoptowy przekładaniec z kremem i czereśniami 186

Cześć Od paru dni chodziło za mną dobre, domowe ciasto. W weekend się zmobilizowałam i powstało takie cudo. Motywacją do pracy był też fakt, że razem z mamą wpadłyśmy na ten sam pomysł – obie kupiłyśmy czereśnie. Biszkoptowy przekładaniec z kremem i czereśniami Przygotuj mikser, makutrę, łyżkę/łopatkę, łyżeczkę, kubek, garnek, nóż, wysokie naczynie do ubicia śmietany, łyżkę, szprycę cukierniczą, blachę(...)papierem do pieczenia. Na dno połóż jeden z blatów. Rozprowadź na nim masę czereśniową (parę połówek owoców można odłożyć do dekoracji). Owoce przykryj drugim blatem. Wierzch posmaruj równą warstwą kremu. Ciasto udekoruj za pomocą szprycy cukierniczej

blog.moje-pasje.info
Ciasto miodowo-orzechowe 160

blachę rozwałkować drugi placek i wyłożyć na niego lukier orzechowy, szybko rozprowadzić, bo będzie nam zastygał. Rozprowadzamy gorący. I tak przygotowany wierzch ciasto + lukier pieczemy około 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. Robimy krem. Składniki na krem mieszamy ze sobą, najlepiej mikserem(...)gotujemy budyń. Wychładzamy go zupełnie. Masło ubijamy na puch i dodajemy po trochę budyniu. Aż się skończy i powstanie masa gładka i bez grudek. Smarujemy pierwszą warstwę upieczonego ciasta kremem.  Przyciskamy blatem z orzechami. Wkładamy do lodówki. Najlepiej na noc. Świetnie się kroi. Jest pyszny. Polecam! Placek każdemu wyjdzie, nie należy się go bać, a smakować będzie każdemu

Z Kuchni Do Kuchni
Torcik czekoladowy z kremem i malinami 163

Dzisiaj zapraszam na pyszny, prosty torcik z kremem mascarpone i świeżymi malinami (i resztką borówek :D). Ciasto zrobione jest z mąki pszennej oraz pełnoziarnistej i oczywiście słodzone ksylitolem. Zamiast malin można użyć samych borówek, albo innych świeżych owoców.  Najlepiej zjeść go bardzo szybko, bo jednak świeże owoce zbyt długo się nie utrzymają.  Taki torcik będzie(...)minut do suchego patyczka. Wyjąć i całkowicie ostudzić. Z góry ściąć niedużą kopułkę ciasta wyrównując wierzch ciasta. Następnie przekroić ciasto na 2 blaty. Mascarpone przełożyć do miski, dodać ksylitol i ubijać mikserem na puszystą masę (około 5 minut). Dolną część ciasta położyć na paterze. Wyłożyć krem i przykryć drugą częścią ciasta. Wierzch posmarować pozostałym kremem i ułożyć owoce. Ciasto wstawić

Healthy food explorer