PANIA WALEWSKA (PYCHOTKA)

PANIA WALEWSKA (PYCHOTKA)

PANIA WALEWSKA (PYCHOTKA)

Pyszne i efektowne ciasto w którym smaki i tekstury świetnie się uzupełniają i tworzą naprawdę zgrane połączenie. Dwa cieniutkie i kruche blaty ciasta pieczone z dżemem z czarnej porzeczki i lekką piankową bezą. Na koniec przełożone delikatnym kremem maślano-budyniowym z wanilią.  Ciasto nieco pracochłonne, ale zdecydowanie warte zrobienia. Dobrze się przechowuje, jest podzielne i zawsze wszystkim smakuje.  SKŁADNIKI  SPÓD 300 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cuk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wigilię Ewy Wachowicz

Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.