ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:801/1282)

Kruche babeczki z kremem z serka homogenizowanego i kremówki 122

pszennej (najlepiej krupczatki - 315g; zwyklej około 240g) 1/4 szklanki cukru pudru (około 40-45g) 1 szczypta soli 120g masła 2 żółtka Ponadto: masło do wysmarowania foremek   Krem: 200g śmietanki 30-36% 200g serka homogenizowanego waniliowego (można użyć dowolnego smaku) 2 łyżki cukru pudru (płaskie lub wg smaku)    Upiec korpusy do babeczek.   Mąkę przesiać(...)następnie za pomocą pędzelka wysmarować nim blaszki.) Foremki z ciastem ponownie schłodzić w lodówce - tym razem około 30 minut. Babeczki przed pieczeniem delikatnie nakłuć widelcem. Piec w rozgrzanym (!) piekarniku przez około 15 minut w 190-200 stopniach. (Powinny być rumiane.) Jeszcze ciepłe korpusiki ostrożnie wyjąć z foremek.  Przygotować krem.     Śmietankę z cukrem pudrem i śmietan-fixem należy

Di gotuje
Kruche babeczki z kremem waniliowo-cytrynowym (z serka homogenizowanego) 140

pszennej (najlepiej krupczatki - 315g; zwyklej około 240g) 1/4 szklanki cukru pudru (około 40-45g) 1 szczypta soli 120g masła 2 żółtka Ponadto: masło do wysmarowania foremek   Krem: 350g waniliowego serka homogenizowanego 100g masła 3 łyżki cukru pudru (płaskie) 1 łyżeczka soku z cytryny odrobina startej skórki cytrynowej  Upiec korpusy do babeczek.   Mąkę przesiać na stolnicę(...)następnie za pomocą pędzelka wysmarować nim blaszki.) Foremki z ciastem ponownie schłodzić w lodówce - tym razem około 30 minut. Babeczki przed pieczeniem delikatnie nakłuć widelcem. Piec w rozgrzanym (!) piekarniku przez około 15 minut w 190-200 stopniach. (Powinny być rumiane.) Jeszcze ciepłe korpusiki ostrożnie wyjąć z foremek.  Przygotować krem. Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę i następnie dokładnie

Di gotuje
Czekoladowe babeczki z kremem z batatów 107

cukru lub ksylitolu (my lubimy mniej słodkie ) 6 łyżek (90 ml) oleju roślinnego 1 łyżka (15 ml) świeżo wyciśniętego soku cytrynowego 1 szklanka (240 ml) zimnej wody z kranu Krem (jak w tym przepisie ): 2 średnie bataty 1 łyżka (15 ml) stałej części śmietanki kokosowej lub mleka kokosowego z puszki schłodzonego w lodówce przez co najmniej dobę syrop z agawy(...)wyciśnięty sok z cytryny. Zawartość wlewamy do miski z suchymi składnikami i mieszamy. Ciasto wykładamy do 12 foremek na babeczki wyłożonych silikonowym lub papierowym wkładem. Pieczemy w temperaturze 175 stopni C (ja używam termoobiegu) przez około 20-25 minut. Upieczone babeczki zostawiamy do przestygnięcia i przygotowujemy krem z batatów (tak jak w tym przepisie ). Obieramy bataty ze skórki, myjemy, kroimy

Lamarida.pl
Kremowe babeczki z owocami 207

kruche babeczki z kremem z serka mascarpone udekorowane owocami leśnymi. Oczywiście dekoracja może być według własnego gustu smakowego. Babeczki: 300 g mąki pszennej 200 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli Mąkę przesiać przez sitko, zimne masło obtoczyć w mące i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać resztę składników i zagnieść ciasto jak najszybciej, żeby masło(...)Każdą foremkę wylepiamy ciastem, na ciasto kładziemy kawałek papieru do pieczenia i obciążamy ryżem, grochem lub kaszą (co mamy pod ręką). Pieczemy ok. 15 min. po 10 min. zdejmujemy papier z obciążeniem i dopiekamy. Babeczki  są bardzo kruche więc delikatnie wyjmujemy z foremek i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Krem mascarpone: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki

Anielskie wypieki
Babeczki czekoladowo-michałkowe 152

wypieki".  Krem lekko zmodyfikowałam, aby nadać mu gęściejszą strukturę.  Chciałam wypróbować nowe tylki do wyciskania kremu - tylki rosyjskie.  Stanowczo najlepszym kremem do zdobienia tymi tylkami jest krem maślany. Przepis na 12 babeczek 120 g miękkiego masła 110 g drobnego cukru 2 jajka 150 g mąki tortowej  50 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)wymieszać szpatułką, dodać likier i wymieszać, tylko do połączenia się produktów.  Ciasto będzie gęste, typowo babkowe.  Rozłożyć równomiernie do przygotowanych wcześniej papilotek . Wypełnić je do 2/3 wysokości. Piec w temperaturze 170 stopni około 25 minut ( do suchego patyczka).  Po upieczeniu studzić na kratce krem 250 ml śmietany kremówki (double cream) 250 g mascarpone  140 g posiekanych

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Babeczki ośmiornice 198

szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki śmietany kremówki 0,5 szklanki oleju 1 jajko Składniki na krem budyniowy: 1 budyń 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 0,5 kostki mleka +żelki ośmiornice, kokos, niebieski barwnik spożywczy, czekolada do rozpuszczenia Suche składniki mieszamy razem w misce. W osobnej(...)mieszać zbyt długo ciasto zafarbuje się na niebiesko. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Pieczemy około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Czas, kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na pofarbowanie kokosu na niebiesko i przygotowanie kremu. Kokos wrzucamy do woreczka, dodajemy kilka kropel barwnika w płynie

Ciastkozercy
Sernikowy tort z malinami 434

Ciastem wylepić tortownicę o średnicy 23cm wyłożoną papierem do pieczenia. Ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na około 40 minut lub do zamrażalnika na około 20 minut. 3. Schłodzone ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190oC na funkcji góra-dół przez około 17 minut. Piekłam na środkowym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. Masa serowa(...)sztywno. 7. Do twarogu, cały czas mieszając mikserem na średnich obrotach, stopniowo dodawać ciepły krem. Następnie dodać ubitą śmietankę i wymieszać mikserem na niskich obrotach. Na końcu dodać maliny i delikatnie wymieszać łyżką. 8. Masę serową wylać na spód w blaszce, wyrównać i ciasto wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny, aż masa serowa stężeje. 9. Ciasto ostrożnie wyjąć

Mała Cukierenka
Tradycyjna babka z lukrem 173

Dalszy ciąg przepisów na babki :) . Tym razem czas na babkę drożdżową. Ciasto drożdżowe przeważnie pięknie wyrasta i według mnie jest łatwiejsze do pracy i w pieczeniu niż babki ucierane.  Temp. pieczenia : 170 C Czas pieczenia : 50-60 minut źródło : gotujmy.pl  Składniki: 3,5 szkl. mąki pszennej 50 g drożdży 1/2 szkl. cukru 7 jaj szklanka mleka 1/2 kostki(...)chwilkę. W tym czasie 6 żółtek , 1 jajko i cukier , ucieramy na gładki krem. Do przesianej mąki dodajemy masę jajeczną , drożdże, pozostałe mleko . Mieszamy i odstawiamy na ok. 20 minut do wyrośnięcia. Następnie dodajemy rozpuszczone masło i wyrabiamy ( można robotem kuchennym) do czasu aż ciasto wchłonie cały płyn. Wsypujemy opłukane rodzynki oraz skórkę pomarańczową. Można dodać zapachu np. cytrynowego. Wyrabiamy

Różne smaki w kuchni
Kolorowa babka 155

pewno zaskoczy gości wyglądem i smakiem. Ciasto ucierane jest puszyste i delikatne. U mnie pieczona w dużej formie do pieczenia wieńców, jednak pomimo, iż była duża szybko zniknęła :) Ciasto można upiec w zwykłej keksówce. Przepis z Moich Wypieków . Polecam!  Kolorowa babka Składniki na formę z kominem o średnicy 26cm: 250g masła lub margaryny 6 jajek 1 szklanka drobnego cukru(...)proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na jasny, puszysty krem. Dodajemy po jednym żółtku ucierając po każdym dodaniu. Następnie wlewamy olej i miksujemy. Wsypujemy przesianą mąkę i mieszamy, aż składniki się połączą. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pianę dodajemy do ciasta, delikatnie mieszając łyżką. Ciasto dzielimy na 4 równe części. Do jednej dodajemy kakao, mieszamy

Smak mojej kuchni
Dziś kolejny przepis z maminego zeszytu-Ananasowiec 205

biszkopt ,Musicie upiec wedle własnego przepisu na dużą blachę 33 x 28. Ciasto kokosowe Wybornie mi się udało muszę przyznać 5 białek ubić na sztywno ,dodać 1 szklankę cukru pudru .Wsypać potem kokos biały 20 dag i wymieszać i z tego upiec placek. wyjmować gorący. krem 1 puszka ananasów 1 masło 5 żółtek 1 budyń śmietankowy przygotowanie Z ananasów odlać(...)ucieramy ,dodajemy małymi porcjami budyń żeby się masa nie zważyła .A na końcu ananasy i wymieszać łyżka .Masę dzielimy na polowe. składanie 1 część biszkopt na to połowa masy ciasto kokosowe i znowu biszkopt 2 cześć ,a na to polewa i mamy gotowe. Tym że masa może być taka nieco nie za gęsta się nie przejmować bo właśnie wtedy ciasto

Moje Wyroby
Jogurtowa panna cotta z musem truskawkowym 225

niej serduszka za pomocą foremki do ciastek *** *** Serduszka przyklejamy na ściankach kieliszków *** *** Kieliszki delikatnie wypełniamy kremem jogurtowym *** *** Desery ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin – do stężenia *** *** Desery możemy przyozdobić przed podaniem truskawkami lub innymi owocami *** *** SMACZNEGO ***   Polecam również: WALENTYNKOWE CIASTO BEZ PIECZENIA PRZEPIS TUTAJ BABKA Z SERDUSZKIEM PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
EKLERKI TOFFI Z BORÓWKAMI 163

Moje pierwsze podejście do ciasta parzonego uznaje za zakończone sukcesem ! Nie przypuszczałam nawet że ptysie czy eklerki są tak proste do zrobienia a całość wykonania zajęła mi nie więcej niż godzinę J Jako nadzienie użyłam budyniu toffi ale można użyć innego smaku lub wypełnić ciastka ulubionym kremem ! Szybki deser na dwa kęsy(...)Borówki amerykańskie PRZYGOTOWANIE: 1.W rondelku podgrzewamy mleko, pokrojone masło, cukier i sól.  Doprowadzamy do wrzenia. 2. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy energicznie, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek a masa zrobi się gładka. 3. Garnek zestawiamy z ognia i studzimy. 4. Do masy dodajemy po jednym roztrzepanym jajku, bardzo dokładnie mieszając po dodaniu każdego. Mieszamy, aż masa stanie

Marcepanowa kuchnia
Tort jogurtowy z morelami i malinami 189

nieobecności musiałam wybrać przepis na coś spektakularnego. Tort jogurtowy z morelami i malinami to propozycja, po zobaczeniu której, człowiek chce zjeść wszystko oczami :) Jest to idealny przepis na lato. Ciasto jest wilgotne, lekkie i delikatne. Przełożone jest masą jogurtowo-śmietanową z nutą wanilii, z dodatkiem dużej ilości kolorowych owoców. Składniki na biszkopt: 3 duże jajka (osobno żółtka i białka(...)blaszce wyłożyć cienką warstwę kremu i na wierzchu poukładać morele (fot.6) . Zalać je około 1/3 kremu, wyrównać i na wierzchu poukładać maliny  (fot.7) . Wylać pozostały krem, wyrównać. Na masę równomiernie rozprowadzić konfiturę malinową i końcówką łyżki lub nożem przemieszać warstwy (tylko nie sięgać głęboko, żeby nie naruszyć owoców pod spodem)  (fot.8) . Ciasto nakryć drugim krążkiem biszkoptu, który nasączyć

Świat Ciasta
Fiołkowy omlet z ricotty! 147

syropu z fiołków jabłko Sos czekoladowo-rumowy: łyżka kremu czekoladowego z dodatkiem rumu  + 4-5 łyżek naparu z kawy Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz oliwy i jabłka zmiksować na gładką masę.  Odstawić na 15 minut. Jabłko pokroić w drobną kostkę  (pozostawiając kilka plastrów do dekoracji) i dodać do ciasta. Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem, wylać masę i smażyć

Poranek na słodko
Babka piaskowa dwukolorowa 288

łyżki gorzkiego kakao cukier puder do dekoracji Margarynę rozpuścić, ostudzić. Jajka wbić do miski i miksować, stopniowo dodając zwykły cukier. Ubijać tak długo, aż utworzy się gęsty, jasny krem.  Następnie powoli wsypać mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Składniki połączyć ze sobą, np. za pomocą miksera na niskich obrotach (nie może być żadnych grudek!). Pod koniec powoli wlać(...)165ºC. Babka musi się zarumienić. Jeżeli po wbicu patyczka, ciasto nie przywiera to babka jest gotowa. Studzić w lekko otwartym piekarniku. Przed podaniem babkę przełożyć na duży talerz i posypać cukrem pudrem. Najlepiej kroić na drugi dzień (nie kruszy się). Z ubitych jajek musi powstać jasny, gęsty i puszysty krem Babka przed i po upieczeniu Przepis na babkę ze strony

Ugotować