ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:808/1282)

Babeczki z białą czekoladą i jagodami 96

Przepyszne babeczki, które osłodzą nawet najbardziej ponury dzień. Orzechowo-owsiany spód wypełniony aksamitnym, kokosowym kremem a'la Rafaello z białą czekoladą i jagodami do dekoracji. Te małe słodkości idealnie sprawdzą się jako dodatek do prezentu dla bliskiej osoby. Zamiast kupnych bombonierek poświęćcie chwilkę czasu na przygotowanie tych pyszności.  ❤ SKŁADNIKI/ 11 babeczek jedna babeczka dostarcza średnio: 145 kalorii(...)ciepłej wody. Banana rozgnieść dokładnie widelcem, połączyć z płatkami, masłem i olejem. Tak przygotowanym ciastem wylepić dno i boki foremek na muffinki, tak aby powstały "koszyczki".  Tak przygotowane owsiane spody podpiekać przez ok. 10 minut w 180 stopniach C.  W międzyczasie przygotować krem.  kasza jaglana - 1 woreczek (100 g) biała czekolada - tabliczka (100 g) mleko - 1/4 szklanki

Kuchnia Ellie
Piernik drożdżowy – kuchnia podkarpacka 170

zdjęciach, a wielkość piernika bardziej proporcjonalna.)   Piernik drożdżowy - kuchnia podkarpacka Składniki: ciasto na 2 brytfanki 25x35 cm: ¾  szklanki oleju ¾  szklanki miodu 150 g cukru 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka przyprawy do piernika szczypta amoniaku 5 jajek 70 g drożdży 2 płaskie łyżeczki sody krem grysikowy: 500 ml mleka 6 łyżek kaszy manny (grysiku) 1 cukier waniliowy(...)rozpuszczamy z cukrem, dodajemy miód, olej, żółtka i ucieramy mikserem. Wsypujemy mąkę wymieszaną z przyprawą do piernika i sodą oczyszczoną. Mieszamy i na koniec dodajemy pianę ubitą z białek. Ciasto przekładamy na 2 brytfanki wyłożone papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C (grzałka góra-dół) przez około 10-12 minut (do suchego patyczka). Po wystudzeniu każdy

Trzeci talerz
Kremowa rolada pomarańczowo-makowa z truskawką 157

słoiczki konfitury truskawkowej Łowicz krem: 330 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 200 g serka mascarpone 1 czubata łyżeczka żelatyny 3 łyżeczki skórki pomarańczowej Przygotowanie: rolada: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Mąkę mieszamy z proszkiem i makiem, a potem dodajemy delikatnie mieszając łyżka z masą jajeczną.  Ciasto wylewamy na blaszkę z piekarnika(...)wystygnięcia.  Konfiturę podgrzewamy w garnku dodajemy galaretkę, mieszamy do rozpuszczenia i studzimy. Gdy zacznie tężeć rozprowadzamy na biszkopcie i zwijamy ponownie biszkopt w roladę. Dostawiamy aż zastygnie. krem: Żelatyną rozrabiamy w ciepłej wodzie (ilość taka, aby pokryła żelatynę) i studzimy. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, a następnie łączymy z przestudzoną żelatyną. Mascarpone miksujemy, a kiedy zrobi

Bon appetit mon amie
Piernikowe babeczki z suszonymi owocami w rumie 106

zdaniem – PYSZNY! Mieszankę owoców możecie wykorzystać również do świątecznego bloku czekoladowego , sernika z bakaliami , czy bawolego oka. Piernikowe babeczki z suszonymi owocami w rumie 12-14 sztuk Składniki: Ciasto: 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 100 g cukru 16 g cukru wanilinowego (jedno opakowanie) opakowanie przyprawy do piernika (20 g) 75 ml mleka(...)jajka 125 ml oleju 150 ml kefiru około 150 g suszonych owoców (u mnie mieszanka firmy Helio : jabłka, gruszki, śliwki, daktyle, morele) 125 ml rumu 125 ml wody Krem: 250 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (dobrze schłodzonej) 250 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) utrwalacz do śmietany 2 łyżki cukru pudru 2-3 łyżki adwokatu (można pominąć) Dodatkowo: pierniczki

PatiGotuje
Torcik a’la Ptasie mleczko tiramisu 92

stosunku do kawy 😏  Ostatnio jednak wiele produktów z jej dodatkiem bardzo przypada nam do gustu jak np. krem orzechowo-kawowy z wanilią Nutura . Nie tylko nam, ponieważ zdecydowana większość uczestników naszych cukierniczych warsztatów oszalała na punkcie tego kremu 😄  Postanowiłyśmy go wykorzystać do torcika kawowego... i nie to nie jest jeszcze tiramisu! Na to ciacho również przyjdzie czas(...)kakao i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 5. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). 6. Po upieczeniu, wyjąć gorący biszkopt z piekarnika i spuścić

Candy Pandas
Super babka czekoladowa 152

Sposób przygotowania: Czekoladę z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej  i ostudzić. Masło z cukrem utrzeć na puszysty krem. Dodawać po 1 jajku, stale ucierając. Na koniec wlać czekoladę i wymieszać. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać i dodać do ciasta. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do foremki babkowej. Piec ok. 40 min w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu

Kuchnia smaków
Pączki serowe na drożdżach 138

Niedawno przeczytałam, iż najlepszą mąką na pączki jest mąka zawierająca dużo glutenu. Taką mąką jest krupczatka. Dodatkowo ciasto musi zawierać dużo żółtek, a mało cukru. Dzisiejsze pączki są na mące krupczatce, dodatkowo dodajemy do nich twaróg, dzięki temu dłużej zachowują świeżość. Pączki możemy nadziewać dowolnym nadzieniem, możemy je dekorować lukrem lub cukrem pudrem. Dodatek skórki pomarańczowej nadaje im wspaniałego aromatu(...)powstały zaczyn odstawiamy na 15 minut. Masło ucieramy z pozostałym cukrem na jasny, puszysty krem. Dodajemy po 1 jajku, następnie po 1  żółtku. Następnie dodajemy stopniowo twaróg. Do masy dodajemy alkohol,  wyrośnięty zaczyn, skórkę otartą z pomarańczy, sól oraz mąkę. Wyrabiamy ciasto, aż będzie gładkie. Jeśli za bardzo klei się do ręki dodajemy więcej mąki. Ciasto przykrywamy ściereczką

Smak mojej kuchni
Sofia ma 4 lata! I torcik czekoladowo-karmelowy... 159

czubatych łyżek + odrobina barwnika + odrobina mleka), lub ulubionym kremem.  Nasz torcik to kolejna odsłona podstawowej wersji zaproponowanej przez Lulu Grimes ( 'All-in-one chocolate cake ';  'Olive'  z kwietnia 2010r). Lista możliwości i modyfikacji wydaje się nie mieć końca ( klik ,  klik ,  klik ), więc Sofijkowe ciasto dostało do towarzystwa czekoladę i karmel...  TORCIK : Rozgrzej piekarnik

Lejdi of the house
Ciasto Kubuś 91

żelkowych” i wstawiłam pomiędzy nie herbatniki. Z tego samego powodu zrezygnowałam z galaretki na wierzchu (za dużo żelki). W mojej wersji ciasto wyszło naprawdę smaczne i pięknie wyglądające ale jednak jego fanem nie zostanę Ciasto Kubuś, przepis na blaszkę 24×24 cm: opakowanie biszkoptów typu Lady Fingers (ok. 200g) ok. 12 sztuk herbatników maślanych Blaszkę wykładamy papierem(...)Całość gotujemy chwilkę na małym ogniu, ciągle mieszając, do zgęstnienia. Gorący krem wylewamy na biszkopty i odkładamy do ostudzenia. Gdy krem lekko się ostudzi układamy na nim biszkopty. Następnie całość przykrywamy folią i lekko czymś dociążamy, żeby herbatniki się nie powyginały. Wstawiamy do lodówki do całkowitego wystudzenia. Krem śmietankowy: 250 ml śmietanki kremówki 30 lub 36% 3/4 galaretki cytrynowej (proszek

Relaxtime
Torcik pierniczkowo-żurawinowy 196

pszennej 1/2 szkl maki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika Konfitura z żurawiny: 2 szkl żurawiny 1/2 szkl cukru sok z 2 pomarańczy Krem: 500ml śmietanki 30% 250g mascarpone 3 łyżki cukru pudru śmietan fix Dekoracja: garść żurawiny gałązki rozmarynu Biszkopt: Białka ubią na sztywna piane ze szczypta soli. Następnie dodać cukier i ubić(...)pianą. Dno tortownicy (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz i wylać ciasto. Biszkopt piec ok 25-30 minut w 175 stopniach do tzw. suchego patyczka. Ostudzić i podzielić na 3 krążki. Konfitura: wszystkie składniki podgrzewać, mieszając przez ok 10-15 minut do zgęstnienia. Ostudzić. Krem: Śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem. Dodać mascarpone i wymieszać. Na talerzu

Smakołyki Asi
Tort malinowy z mascarpone 140

śmietanka 36% 600 ml, cukier puder 7 łyżek, dodatkowo: galaretka czerwona 3 szt, maliny świeże lub mrożone 600 g, woda gorąca 3,5 szklanki, ciastka rurki z kremem ok. 4 opakowania, czekoladowe drażetki z kolorową polewą, do nasączenia: woda 1/4 szklanki, cukier waniliowy 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 łyżeczka, Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli(...)proszek do pieczenia przesiewamy do oddzielnej miski. Suche składniki wsypujemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia(tylko dno). Piekarnik nagrzewamy. Ciasto wylewamy do blaszki i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 170 st. C przez 30 min. do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wyjmujemy z blaszki. W ten sam sposób

kulinarne odsłony pati
Tarta owocowa z masą budyniową 705

cdn.printfriendly.com/printfriendly.js'}pf.src=js;document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(pf)})(); Słodkie ciasto kruche  (przepis na ciasto kruche: "Wypieki" Anneka Manning )  250 g mąki pszennej (dałam krupczatki) 0,5 łyżeczki soli 110 g drobnego cukru 150 g masła w temp. pokojowej 3 żółtka Krem budyniowy 2 szkl. mleka budyń waniliowy na 3/4 l mleka (użyłam Gellwe) + 3 łyżki mąki pszennej(...)ciasto. Zapakować do folii i schować do lodówki na 30-40 minut. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Nakłuć widelcem, położyć papier do pieczenia, wysypać groch, fasolę. Zapiec ok. 20 min., następnie zdjąć obciążenie i piec jeszcze do zarumienienia ok. 10-15 min. Krem budyniowy. Ugotować budyń (z 3 łyżkami mąki pszennej) wg przepisu na opakowaniu

coolinarnastrefa.blogspot.com
Mini serniczki z masłem orzechowym 162

Rewelacyjne, rozpływające się w ustach, po prostu cudowne - mini serniczki z masłem orzechowym, z dodatkiem pysznego orzechowego kremu, polane odrobiną czekolady i posypane orzeszkami. Mówię Wam, niebo w gębie! SKŁADNIKI: (ok 20 małych serniczków) Spód: 150 g ciastek owsianych z orzechami (można też użyć mieszanki innych ciastek i orzechów, np. herbatników i pokruszonych orzechów ziemnych) 2 łyżki masła Masa serowa(...)łyżka cukru pudru 1 łyżka masła orzechowego 30-40 g czekolady mlecznej garść orzechów ziemnych 1. Masło rozpuścić. Ciastka włożyć do woreczka i rozmiażdżyć je wałkiem do ciasta, dodać masło i wymieszać. Wyłożyć do foremek na muffinki i ugnieść łyżką. 2. Jajka zmiksować z cukrem. Dodać twaróg sernikowy, mascarpone i masło orzechowe, szybko zmiksować tylko do połączenia składników (żeby

Kto ugości moich gości?
Czekoladowe z kaszą manną 210

podanych składników zagniatamy ciasto, a następnie jak to bywa z kruchym ciastem chłodzimy przez ok godzinę w lodówce. Po tym czasie dzielimy je na 4 części i każdą część rozwałkowujemy na placek wielkości blaszki (23x35). Pieczemy w 180 st. C  przez ok 10-15 minut Krem: 1 litr mleka 1 szklanka kaszy manny 1 kostka masła 1 szklanka cukru(...)będzie gotować wsypujemy kaszę i mieszamy gotując aż całość zgęstnieje. Ciepłą masą przekładamy kruche blaty. Pozostałą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z niewielką ilością mleka i polewamy nią wierzch ciasta. Najlepiej smakuje, na drugi dzień

Cynamonowe szczęście
Babeczki pomarańczowe z cynamonowym kremem 204

babeczekSkładniki:1 szklanka i 2 łyżki mąki pszennej¾ szklanki drobnego cukru do wypieków170g masła3 jajka2 łyżki soku z pomarańczy2 łyżeczki proszku do pieczeniaSkórka otarta z dwóch pomarańczy50g kropelek czekoladowychNa krem:500ml śmietany kremówki 36%4 łyżki serka mascarpone2 łyżki cukru pudru1 łyżeczka cynamonuPrzy pomocy miksera ucieramy masło wraz z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodajemy jajka, jedno po drugim cały(...)składników. Wrzucamy drobinki czekoladowe i mieszamy szpatułką. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Nakładamy ciasto do ¾ wysokości. Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza do „suchego patyczka”. Wyjmujemy i odstawiamy do ostudzenia. Śmietana kremówka, jak i mascarpone powinny być schłodzone w lodówce. Zimne składniki kremu umieszczamy w misce i ubijamy do otrzymania sztywnego kremu. Uważamy, by nie „przebić

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania