ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:811/1282)

Ciasto biszkoptowe z jabłkami i bitą śmietaną 133

Puszysty biszkopt,galaretka jabłkowa i bita śmietana z nutą cynamonu-idealne połączenie. Lekkie ciasto,proste do przygotowania.Przepis na każdą okazję. Składniki: biszkopt upieczony z 3 jajek 1 kg  słodkich jabłek 2 galaretki pomarańczowe cukier wanilinowy 300 ml śmietany krem ówki 36% 2 łyżki cukru pudru cynamon do posypania Jabłka obieramy,ścieramy na tarce o grubych oczkach.Wrzucamy do garnka,dodajemy

Przepisy mojej mamy
"Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata" Marta Dymek 208

kalarepy i wiele innych dań. Jeśli chodzi o zupy to wpadła mi w oko hiszpańska z ciecierzycą, krem z batatów z romesco i meksykańska zupa kukurydziana. Na obiad możemy zaserwować lasagne z selera, grzybowy strogonow, czy naleśniki kmichi. Na deser mamy włoskie ciasto cukiniowe, magiczny mus czekoladowy i inne ciekawe desery oraz napoje. Autorka wykorzystała polskie, sezonowe warzywa i przedstawiła

kruche babeczki
Czekoladowa tarta z malinami / Chocolate Rasberry Tart 141

sumie 15-20 minut, ale należy przy tym pilnować ciasta, by nie tworzyły się bąble i ciasto nie wyrastało - w tym przypadku można bardzo delikatnie przebić bąble widelcem). Czekoladę rozpuścić ze śmietanką i masłem, wylać na upieczony spód. Na lekko wystudzony krem nałożyć owoce (nie należy kłaść malin na gorący krem, ponieważ mogą puścić sok). Schłodzić kilka godzin w lodówce

Lekcje w kuchni
Tort cytrynowo- miętowy 127

nagrzanego do 160oC piekarnika i pieczemy ok 35 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Dzielimy na 3 blaty. Każdy z nich nasączamy ponczem. Poncz:  cukier zalewamy przegotowaną wodą, dodajemy cytrynę i kilka kropel zapachu cytrynowego. Krem cytrynowy : Żelatynę zalewamy wodą. Odstawiamy do napęcznienia. Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy razem z cukrem pudrem. Żelatynę wstawiamy

Słodki Zakątek
BISZKOPT GENUEŃSKI – z masłem 436

uwagach zapisałam ile takie jajko ‘L’ waży. Pomoże Wam to również przy innych biszkoptach i ciastach. Biszkopt genueński dzięki maśle zachowuje dłużej świeżość i ma przepyszny, maślany smak. Wg mnie jest bardziej zwarty, dzięki czemu idealne sprawdzi się przy cięższych kremach. Skorzystaj z przelicznika foremek. Składniki na biszkopt genueński (forma śr 18 cm): 4 jajka

Słodki Pomysł
Babka limonkowo-jogurtowa 162

limonki i 2 łyżki soku, cukier, cukier waniliowy i olej zmiksować na puszysty krem. Makę wymieszać z proszkeim do pieczenia, dodać do masy. Formę do babki (dużą - około 2, 5 l pojemności) posmarować tłuszczem i posypać mąką. Wyłożyć ciasto. Piec 75 minut  w temperaturze 175 o C (termoobieg - 150 o C). Jeśli wierzch ciasta za bardzo zbrązowieje przykryć

cucinare
Ciasto z kremem rafaello i truskawkami 794

pierogów. Już od dłuższego czasu wiem, że kokos i truskawki to duet doskonały. Dzisiaj serwuję wam rewelacyjne ciasto i nie zwlekajcie zbyt długo by go zrobić. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem kokosowy: 500 ml zimnej kremówki 30% 2 śnieżki w proszku 100 g białej czekolady 100 g mielonych

Ala piecze i gotuje
Babeczki budyniowe 160

budyniowy, proszek do pieczenia oraz sodę przesiewamy do miski. Masło ucieramy z cukrem na jasny, puszysty krem. Następnie wbijamy po 1 jajku miksując po  każdym dodaniu około minuty. Wlewamy mleko i miksujemy. Na końcu dodajemy suche składniki i miksujemy do połączenia. Ciastem napełniamy foremki do 2/3 wysokości. Pieczemy około 20-25  minut w 180 stopniach. Cukier ucieramy

Smak mojej kuchni
tort z naleśników 185

miksujemy. Odstawiamy na ok. 15 min. Na rozgrzaną patelnię wlewamy 1/2 łyżki masła lub oleju, wlewamy ciasto i smażymy cienkie naleśniczki na jasny kolor. Na następne naleśniki nie dodajemy masła lub oleju na patelnię. Ja usmażyłam ok. 23 naleśniki. składniki na krem do przełożenia: 150 g mascarpone 500 ml mleka 2 żółtka 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej

Domowy Smak Jedzenia
Dania jednogarnkowe 144

Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Smażona kiełbasa podwawelska na sałatce z ciecierzycy z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami Smażona kiełbasa z warzywami Zupa krem z cukinii Zupa krem z kukurydzy z czarnuszką Zupa krem z marchwi z wędzoną papryką

Moja smaczna kuchnia
Lemon curd (krem cytrynowy)- praktyczne porady 215

Lemon curd czyli angielski krem cytrynowy jest jednym z popularniejszych kremów tego typu na świecie. W smaku łączy zarówno kwasowość cytryny , jak i słodycz cukru. Lemon

Ciasta z tradycjami
Przepis #81 Babeczki gruszkowo- kokosowe 174

syrop klonowy, mleko oraz wbijamy jajko. Na koniec dodajemy startą gruszkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto przekładamy do foremek. Wierzch posypujemy sezamem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni przez około 20-25 min. Dodatkowo babeczki można ozdobić kokosowym kremem przygotowanym z jogurtu greckiego, wiórek kokosowych i odrobiny miodu. Wszystko wystarczy tylko połączyć.   Jakie są wasze

Health-Fit-Life
Mini brownie z kremem orzechowym 242

czekoladą, wymieszać a następnie przesianą mąkę. Dokładnie zmiksować. 3. Kopijki wysmarować masłem i wylać do nich ciasto. Ja użyłam 16 kopijek. Piec około 30 minut w temperaturze 160 stopni. 4. Mascarpone zmiksować z masłem orzechowym. 5. Ostudzone placki z brownie przełożyć kremem. Udekorować pozostałym kremem

Ania i Marcin gotują
Proziaki- puszyste bułeczki na sodzie z kremem pisatacjowym Super Krówka. 249

łyżeczka soli 2 łyżeczki sody  1 łyżeczka masła roztopionego 1 jajko    Krem pistacjowy Super Krówka       Do miski przesiewamy mąkę z solą, do maślanki dodajemy sodę i mieszamy , wlewamy do mąki , dodajemy roztopione masło , jajko  i zagniatamy ciasto , jeśli będzie wam się kleiło to dodajcie troszkę mąki. Ciasto wałkujemy i wykrawamy  romby

Sama słodycz i szczypta chili
Czapeczki Mikołaja - mikołajkowe babeczki 183

Takie babeczki będą doskonałym pomysłem na mikołajkowy, słodki podwieczorek. Kakaowe ciasto z rodzynkami (które można wcześniej namoczyć w alkoholu, jeśli babeczek nie będą jadły dzieci) i gorzką czekoladą, ze słodką czapeczką z zabarwionego na czerwono kremu. Spodobają się wszystkim :) Składniki Babeczki 125 g miękkiego masła 190 g drobnego cukru 2 duże jajka żółtko 400 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku

Słodkie inspiracje
Krem z buraków 184

niesamowity wyraźny smak. Rewelacyjnie smakują w połączeniu z suszonymi śliwkami i fetą , stanowią też ciekawy dodatek do ciasta . Zupa buraczkowa od zawsze należała do najbardziej uwielbianych przeze mnie zup. Jako, że idzie wiosna, to chciałam spróbować jednak nieco lżejszej wersji tej zupy. Krem z buraków wyszedł przepyszny. Delikatny a zarazem wyraźny w smaku. Zupa ma mało kalorii, a mimo

Pobite gary Barbary
Truskawkowe Kropeczki 224

Składniki: ciasto: 6 jajek 6 łyżek mąki pszennej  4 łyżki mąki ziemniaczanej 1op budyniu o smaku waniliowym 6 łyżek cukru 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  krem: 1 op serka mascaropne 3 galaretk i truskawkow e dodatkowo 25 0 g truskawek Przygotowanie : Do miski przesiewamy proszek do pieczenia z mąką pszenną.   Białka oddzielamy od żółtek.   białka

Luźna Kuchnia
Deser chałwowy /krem / 291

bardziej kaloryczne. Zdarza się czasem nachodzi mnie ochota na coś słodkiego, a w domu brakuje jakiegoś ciasta, ciastek lub zwyczajnie nie ma się na nie ochoty przygotowuję w takiej sytuacji na przykład jakiś kremowy deser z produktów, które mam pod ręką. KREM CHAŁWOWY   Składniki: (na 2 porcje) 50 g chałwy waniliowej 100 g białej czekolady 200 g sera białego

Bon appetit mon amie
domowa zupa krem z marchewki 159

składniki: 500 g marchewki 1000 l bulionu 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki tłuszczu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, tymianek 4 łyżeczki

Domowy Smak Jedzenia
Tort kawowo-bezowy 147

Klasyczny, bardzo kremowy i słodki tort na bazie ciasta z dodatkiem maku świetnie sprawdzi się na Święta ale nie tylko. Z pewnością zasmakuje miłośnikom konkretów w dziedzinie słodkości dzięki dużej ilości gęstego, kawowego kremu na bazie masła. Taki wypiek raczej nie pozwoli nam zaoszczędzić pochłoniętych kalorii ale czasu - już tak, gdyż wbrew pozorom jest prosty do przygotowania, nawet dla mało

Milion Smaków
Babka limonkowo-jogurtowa 151

limonki i 2 łyżki soku, cukier, cukier waniliowy i olej zmiksować na puszysty krem. Makę wymieszać z proszkeim do pieczenia, dodać do masy. Formę do babki (dużą - około 2, 5 l pojemności) posmarować tłuszczem i posypać mąką. Wyłożyć ciasto. Piec 75 minut  w temperaturze 175 o C (termoobieg - 150 o C). Jeśli wierzch ciasta za bardzo zbrązowieje przykryć

cucinare
Góralskie placki Moskole 272

będzie rzadkie dosypuj mąkę (ja dosypałam ok ćwierć szklanki) 4. Z ciasto uformuj owalne placki na wysokość ok 1 cm i zrumień a raczej upiecz na suchej patelni. 5. Podawaj z masłem Lurpak czosnkowym. Ja zrobiłam krem bryndzowo- maślany. Utarłam bryndzę z masłem czosnkowym i kładłam na gorące placki. Pycha

AZgotuj!
Puszyste racuchy z gruszką i jabłkiem z musem czekoladowym. 194

łyżka cukru pudru -cukier waniliowy -starte jabłko -płaska łyżeczka cynamonu -olej rzepakowy do smażenia Wszystkie składniki na ciasto łączymy w jedną masę do konsystencji gęstej śmietany. Dodajemy starte owoce i mieszamy. Smażymy na rumiano na oleju rzepakowym. Mus czekoladowy. -dwie duże łyżki kremu czekoladowego -serek mascarpone -śmietanka 30% 1/3 kubka śmietany ubijamy trzepaczką, dodajemy 3-4 łyżeczki mascarpone pojedynczo łącząc

BaRepas
Tartaletki z mascarpone i truskawkami 201

włożyć na 1 godzinę do lodówki. Foremki na tartaletki o średnicy 8 cm wysmarować rozpuszczoną margaryną. Schłodzone ciasto rozwałkować, nałożyć do foremek, przycisnąć, wylepić dokładnie foremki i upiec na złoty kolor. Temperatura pieczenia - 180 st.C, czas - około 15-20 minut. Składniki na krem: 250 ml śmietany 30%; 500 g serka mascarpone; 1 cukier waniliowy (8g); 3 łyżki cukru kryształu; Schłodzoną

In my kitchen
Przyjemność i Brandy Snaps 274

najwyższa to zmienić, gdyż to bardzo smaczny i łatwy do zrobienia deser. Dodatkowo daje naprawdę wiele możliwości. Ciasto, z którego piecze się Brandy Snaps może być także wykorzystane do przygotowania rożków na lody, koszyczków na desery (Brandy Baskets) czy chrupiących kubeczków na kremy lub musy. Sami widzicie - jeden przepis, mnóstwo przyjemności.  A zatem na sylwestrowy wieczór oraz na rozpoczynający

KUCHARNIA
Zupa krem z zielonego groszku z...groszkiem ptysiowym 235

Na wielu blogach zaobserwowałam sporo wpisów z zupą z zielonego groszku w roli głównej. Przyznaję, że nigdy dotąd nie robiłam jej, więc pora najwyższa nadrobić to

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pomarańczowa chmurka 373

wykładamy papierem do pieczenia. Następnie z lodówki wyjmujemy ciasto i wylepiamy nim dokładnie i równo spód formy. Nakłuwamy widelcem. Tak przygotowaną blaszkę wkładamy ponownie do lodówki na 15 minut. Ciasto pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 15 minut (do zezłocenia). Upieczony spód wyjmujemy i studzimy. Galaretka pomarańczowa z pomarańczami i pomarańczową skórką: Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy(...)Masa śmietanowo-serowa: Śmietanę oraz mascarpone umieszczamy w misie i miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Na koniec dodajemy cukier puder i świeżo otartą skórkę z pomarańczy. Masę od razu wykładamy na zastygniętą galaretkę. Wyrównujemy. Upieczoną na początku bezę czekoladową delikatnie układamy na śmietanowo-serowej masie. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego

MyCookBook.pl
Wielkanocne Kruche Babeczki - Koszyczki z Jajeczkami 309

Babeczki w formie uroczych, Wielkanocnych koszyczków z jajeczkami to idealna propozycja na świąteczny stół. Klasyczne kruche spody na babeczki z delikatnym kremem na bazie kremówki i mascarpone to połączenie świetnie ze sobą komponujące, które z pewnością niejednej osobie przypadnie do gustu. Ich wyglądem zauroczone będą szczególnie dzieci, które można zachęcić do dekoracji - zabawa gwarantowana. Wielkanocne Kruche Babeczki - Koszyczki z Jajeczkami(...)przez ok. 8-10 minut w temperaturze 175 -180 stopni.  Z pozostawionego ciasta formujemy dość cienkie wałeczki, a następnie parami ostrożnie "skręcamy" je i układamy w kształt półokręgu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Również pieczemy je w tej samej temperaturze do zrumienienia. Studzimy. Krem:  Kremówkę ubijamy na sztywno (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo ubijać, ponieważ

Słodka Strona
Ciasto popapraniec 249

Ciasto o ciekawej nazwie chyba ze względu na sposób jego wykonania taki misz- masz na blasze. Ale zapewniam bardzo smaczny mix smaków. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style(...)blaty. Ja przed smarowaniem dżemem nasączyłam ciasto likierem amaretto ale nie jest to konieczne. W miedzy czasie z podanych składników ugotować budyń, do wystudzonego wkręcić miękkie masło. Pierwszy blat posmarować dżemem porzeczkowym wyłożyć większą cześć masy budyniowej przykryć drugim blatem, na wierzchu posmarować dżemem porzeczkowym i cienko resztą kremu. Posypać startą czekoladą. Przed podaniem schłodzić w lodówce aby ładnie się

W garach u Gosi
Ciasto "kora brzozy" 697

pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem 5 żółtek 1 duża puszka brzoskwiń 350 ml wody 1/3 szklanki cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 250 g masła Dodatkowo pół szklanki mocnej, schłodzonej kawy 2 opakowania delicji pomarańczowych 3 szklanki wrzątku (lepiej dwie, by galaretka objętością była bardziej proporcjonalna do ciasta) brzoskwinie z puszki pokrojone na podłużne cząstki

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto marchewkowe 173

średniowieczu. Podczas pieczenia marchewka mięknie, nadając ciastu miękką i wilgotną konsystencję. Ciasto doskonale smakuje z dodatkiem przypraw korzennych (cynamonu, goździków, gałki muszkatołowej, kardamonu) oraz orzechów i suszonych owoców. Można je podawać posypane cukrem pudrem  (jest to mój ulubiony sposób), polane lukrem, czekoladą lub z kremem z serka mascarpone  (przepis) . Składniki: 1,5 szklanki startej marchewki (około(...)proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Na koniec dodajemy marchewkę i orzechy, dokładnie mieszamy. Formę o średnicy około 25 cm natłuszczamy lub wykładamy papierem do pieczenia. Do formy przelewamy ciasto i pieczemy około 50-55 minut (sprawdzamy patyczkiem). Podajemy posypane cukrem pudrem

Smakowity Blog Kulinarny
Kinder country 132

Pyszne ciasto inspirowane kultowym batonikiem Kinder Country. Fantastyczne dla dzieci, ale i dorośli nie potrafią się mu oprzeć!  Jest lekkie, szybko się robi i przede wszystkim – obędzie się bez pieczenia! Składniki na masę: - 250 g serka mascarpone - 300 g śmietanki 30% - 1 galaretka gruszkowa lub cytrynowa, ale uwaga: galaretka cytrynowa nie może być bardzo kwaśna - szklanka czyli(...)garnku podgrzej śmietankę i włóż pokruszoną czekoladę, rozpuść ją ciągle mieszając, aż powstanie gładki krem. Wyłóż na ciastka, uważając aby za bardzo nie rozsmarowywać o wierzchu gdyż będziemy ściągać warstwę ciastek ,co jest bardzo denerwujące. Najlepiej nakładać czekoladę łyżką, kawałek po kawałku. Posypać ciasto pokruszonym waflami ryżowymi. Gotowe. Włożyć do lodówki na noc. Kroić ciasto nożem z bardzo gorącym ostrzem

Z Kuchni Do Kuchni
Krem z pieczonej papryki z domowymi zacierkami 211

łyżki wody, szczypta soli   Przepis na zacierki: przesianą mąkę zagnieść z jajkiem, wodą i szczyptą soli. Wyrobić dobrze rękami  ciasto, podsypując mąką. Ma przypominac kruszonkę na ciasto. Zetrzeć na tarce o dużych otworach. Zagotować mleko. Wrzucać kluski na gotujące się mleko. Gdy wypłyną na wierzch, zdjąć z ognia i od razu podawać z zupą. składniki na zupę(...)także opiec na funkcji grill przez ok. 15 minut. Czosnek i cebulę zostawiamy w łupinach i obieramy dopiero po upieczeniu. Obieramy czosnek, cebulę, pomidory, papryki i miksujemy na gładki krem. Gdy powstanie gładka emulsja,  dodajemy bulion. I całość zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy 1/4 szklanki śmietanki kremówki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dekorujemy czarnym sezamem. zupę podajemy z zacierkami

Bon Appetit Małgorzaty
Tort z białą czekoladą i truskawkami 224

zasługa pigwówki Tort warto zacząć przygotowywać wcześniej. Ja swój zaczęłam przygotowywać w czwartek, wówczas upiekłam biszkopt oraz przygotowałam krem z czekolady. W piątek przełożyłam biszkopt kremem czekoladowym i przyozdobiłam kremem śmietankowym, w sobotę tort został przetransportowany i zaserwowany gościom. Tort bardzo ładnie się przegryzł i biszkopt absolutnie nie był suchy. Tort zrobiłam w tortownicy 28 cm i spokojnie starczył(...)minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę, wyłożoną ściereczką. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia, najlepiej na całą noc. Całkowicie wystudzić. Uwaga: boki biszkoptu oddzielać nożykiem od formy dopiero jak biszkopt będzie wystudzony. Krem: 600 gr białej czekolady (u mnie z Lidla

moj przepis na
Ciasto z truskawkami 245

truskawek 1 opakowanie kisielu truskawkowego 4-5 łyżek cukru cukier puder do posypania Jajka zmiksować z cukrem na puszysty krem. Zmniejszyć obroty miksera, dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodawać gorącą margarynę. Połowę ciasta wylać do formy (23x34) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić na 15 minut do  piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Truskawki pokroić

Praktyczna pl
puchate ciasto malinowe 203

malin, osadzone na spodzie z ciasta parzonego. Doskonały deser na lato, nie przesłodzone i nie zamulające. Można je zrobić z malin świeżych a poza sezonem z mrożonych.  *foremka 25*34 cm Składniki: na spód parzony: 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mąki 62 g masła 2 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 300 g malin 400 g mascarpone

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wegańskie kruche babeczki z truskawkami 195

babeczek, nie wiem ile kg tego było krem: szklanka truskawek pół litra mleka sojowego (waniliowego) 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: banana zblendować z esencją waniliową na idealnie gładką masę. Połączyć cukier z miękkim masłem i cukrem, można za pomocą malaksera ale ja robiłam wszystko ręcznie, dodać banana, zagnieść ciasto( powinno być miękkie ale idealnie gładkie), zawinąć(...)czasie ciasto podzielić na połowę (jedne poł włożyć do lodówki) , rozwałkować na grubość 3 mm, wkładać do nasmarowanych (roztopionym masłem kokosowym) foremek, przygniatając jedną w drugą, brzegi obciąć, a dna ponakłuwać widelcem. Piec w temp. 180 C około 15 minut. Po upieczeniu wyłożyć do góry dnem na kratkę, stuknąć kratką dla pewności że ciastka wyjdą. Ostudzić i nakładać krem

greenscarf
Muffiny czekoladowe z serem pleśniowym 286

chyba do jednego z najłatwiejszych deserów. Wymieszać wszystkie składniki i gotowe. Być może właśnie dlatego ciasto to stało się jednym z najbardziej popularnych deserów w USA i Wielkiej Brytanii, aż w końcu przywędrowało również do Polski. Możemy je robić ze słodkim nadzieniem, wytrawnym, udekorować kremem. Ja jednak postanowiłem pójść trochę dalej, w tzw. kuchnię fusion i połączyć słodką muffinę(...)masło. Do rozpuszczonego masła wrzucamy pokruszoną czekoladę i mieszamy, aż do jej rozpuszczenia. Do masy czekoladowej dodajemy jajka i śmietanę. Mieszamy i przelewamy całość do miski z suchymi składnikami. Ciasto mieszamy, aby nie było grudek. Jeśli jest zbyt gęste dolewamy odrobinę mleka. Ciasto powinno być na tyle gęste, aby można je było nabrać na łyżkę i z pomocą drugiej łyżki

Jacob Tastes
Kretowisko 186

Moja niewielka przeróbka słynnego Kopca z kreta Składniki na ciasto cukier, 1.5 szklanki margaryna, 250g woda, 1/2 szklanki cukier waniliowy, 1 opakowanie kakao, 3 łyżki jajka, 5 sztuk mąka pszenna, 2 szklanki proszek do pieczenia, 2 łyżeczki Składniki na krem śmietanka kremówka 30%, 500ml galaretka agrestowa, 2 opakowania woda, 1 szklanka cukier, 4 łyżki cukier waniliowy, 2 opakowania czekolada mleczna(...)czekoladę. Biszkopt przecinamy na połowę. Na dolną część wylewamy połowę masy śmietanowej, układamy banany poprzecinane wzdłuż na połowę i resztę masy, wyrównujemy. Górną część biszkoptu rozkruszamy i wykładamy na ciasto. Chłodzimy w lodówce godzinę do całkowitego stężenia masy

Gotowanie moimi oczami
Krajanka truskawkowa z masą serową 186

Sezon truskawkowy jest dość krótki, to korzystam, korzystam i jeszcze raz korzystam:) Tym razem moja propozycja super smacznego ciasta z truskawkami. Do tego mała czarna i relaks w ogrodzie:D Składniki: 1 kostka masła 8 łyżek cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 4 jajka 7 łyżek mąki 5 łyżek mleka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 60 dag truskawek(...)Wykonanie: Masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem. Miksując wbijam po kolei 4 jajka, wsypuję 3 łyżki mąki i wlewam zimne mleko. Pozostałą mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia, dodaję do masy i miksuję do połączenia się wszystkich składników. Blachę wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp.200

Ciasteczkowy Potwór

Proponowane wyszukiwania