skosztowania wygląd. Na dodatek proste w wykonaniu i niewymagające pieczenia. Tym chętniej wróciłam do starego przepisu. Ciasto jest wspaniałe - aromatyczne wiśnie, delikatna śmietana i chrupiący, czekoladowy spód z nutelli i sucharków. Polecam :-) składniki: (na małą tortownicę o średnicy 17 cm) 200 g kremu czekoladowego typu nutella 100 g sucharków, najlepiej bezcukrowych 300 ml śmietany kremówki 30% 3 pełne łyżki(...)rozpuściłam w kąpieli wodnej. Śmietanę ubiłam z cukrem pudrem, na koniec, cały czas miksując, wlałam rozpuszczoną żelatynę. Masę śmietanową wyłożyłam na schłodzony spód, na wierzch wyłożyłam galaretkę z wiśniami. Ciasto wstawiłam do lodówki, by całkowicie stężało
babka w formiepiecze już, a kto czeka z nim do świąt?? Składniki na blaszkę 24x36cm Ciasto: 600 g mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 jajka 2 żółtka 200 g margaryny 2 łyżki mleka 3 łyżki miodu 2 łyżeczki sody 3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią Krem budyniowy: 700ml mleka 3 żółtka 2/3 szklanki cukru 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka(...)Margarynę, cukier, miód oraz posiekane orzechy (w zależności od tego jak lubimy- drobniej lub "z grubsza") topimy na małym ogniu. Mieszamy do rozpuszczenia cukru i połączenia składników. Odstawiamy. 2. Ciasto: Przesianą mąkę siekamy z margaryną oraz pozostałymi składnikami. Zagniatamy i dzielimy na 3 równe części. Każdą wałkujemy na prostokąt o wymiarach blaszki- najlepiej bezpośrednio na papierze do pieczenia. 2 blaty
Kuchnia w czekoladzieDzisiejsza tarta jest ciastem idealnym! Polecam każdemu łasuchowi, który nie lubi się męczyć w kuchni, a jednocześnie nie zje czegoś oklepanego :) Kruche ciasto: 260 g mąki 80 g cukru pudru 150 g masła jajko szczypta soli Krem: 250 g mascarpone 250 g śmietanki 24% 2 batoniki Snickers Na wierzch: 2 batoniki Snickers Mąkę mieszamy z cukrem pudrem
sama złodyczPolecam przepis na ten torcik, w którym słodki smak kremu przeplata się z kwaskowatymi winogronami. Niestety mało mamy teraz owoców, z których da się coś zrobić. Truskawki smakują jak kartofle, a maliny to sama woda. Winogrona, co prawda też eksportowe, ale smakowo jeszcze dają radę. Składniki: Biszkopt • 2 jajka • 2 czubate łyżki mąki(...)ubijać. • Dodać żółtka, lekko ubić. • Wsypać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać łyżką. • Ciasto wlać do średniej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. • Piec 10-15 minut w temp. 170 st.C. • Po wystudzeniu zdjąć papier i położyć biszkopt na dnie tortownicy. Krem • Wino zagotować z cytryną, goździkiem i cynamonem, zostawić
To co kochamłyżki octu · 1/2łyżeczki sody · 1łyżeczka aromatu waniliowego · 2łyżeczki cukru waniliowego Krem: · 100 g miękkiego masła · 40 g brązowego cukru · 1 opakowanie serka Philadelphia(...)wymieszać delikatnie. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Napełnić je ciastem do 2/3 wysokości. Do każdej papilotki włożyć kulkę schłodzonego ciasta i zakryć ją ciastem. Piec ok. 20-25 minut w 180 stopniach. W tym czasie przygotować krem. Masło utrzeć i stopniowo dodawać cukier brązowy i cukier puder. Następnie dodawać partiami serek cały czas miksując. Utrzeć na gładka masę. Jeżeli chcemy
Mania Gotowaniatańczy popołudniowe słońce, a wiatr kołysze firankami przez uchylony balkon, pojawia się błogość. To moment, w którym postawione na stół wazy i półmiski ustępują miejsca paterom i tackom wypełnionym ciastami, owocami i słodkością. Gdzieś z kuchni dobiegają wesołe rozmowy, szeleszczą sztućce i coraz mocniej czuć ciepły zapach kawy. Dlatego dziś ukłon w stronę kawoszy, miłośników błogości i wszystkich tych(...)chmurka kawowa pianka. Mocna i słodka otacza kołnierzykiem górną część wargi, jak najpyszniejszy krem... mmmm ! Wspaniała na ciepło i na zimno, na mleku, na samej wodzie lub na mieszance obydwu, którą osobiście preferuję najbardziej. Można pić samą ale można też zagryźć ją ulubionym ciastem wielkanocnym, kawałkiem mazurka lub ciasteczkiem. No cudo! Gotowe w Ze zdjęć polecają się na słodką przekąskę
Kuchnia w Słońcu Skąpanamojprzepisna.pl | Krem maślany na bezie szwajcarskiej Często pytacie o krem do dekoracji tortu/babeczek lub krem jaki wykorzystuje pod masę cukrową czy masę z pianek mashmallow. Dla
moj przepis namojprzepisna.pl | Krem maślany na bezie szwajcarskiej Często pytacie o krem do dekoracji tortu/babeczek lub krem jaki wykorzystuje pod masę cukrową czy masę z pianek mashmallow. Dla
moj przepis namąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 g masła 100 g cukru drobnego Diamant 2 jajka 2 łyżki mleka szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem: 200 g miękkiego masła 1,5 szklanki cukru pudru Diamant 1 łyżka mleka sok z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Dodatkowo: posypka jajka czekoladowe Wykonanie: Babeczki: Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania(...)soli. Zmiksować do uzyskania jednolitego ciasta, następnie wlać mleko i ponownie zmiksować, aż ciasto będzie gładkie. Papilotki umieścić w formie do muffinek i napełniać je do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C przez ok. 20-25 minut (do suchego patyczka). Wyjąć i ostudzić. Krem: Masło i cukier puder utrzeć do białości, następnie dodać mleko oraz
Pasja SmakuMiałam wielką ochotę na jakieś szybkie ciasto i znalazłam cudowny przepis w jednej z gazet dla kobiet :) Jestem zachwycona smakiem :) Użyłam rabarbaru ale będą równie dobrze będą pasowały np. borówki, chodzi o suche owoce żeby nie puszczały soku. Bardzo polecam ! Smak cytrynowo - słodkawy a to za sprawą dodanej skórki z cytryny i szczypty mielonej kurkumy . Wymiary blaszki(...)cukru Sposób przygotowania : Miękkie masło ucieramy z cukrem , szczyptą soli mielonej kurkumy na konsystencję kremu. Dodajemy skórkę z cytryny, cały czas ucierając. Następnie dodajemy po 1 jajku a potem żółtku. Przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia, wsypujemy do ciasta i miksujemy na gładką masę. Foremkę wyściełamy papierem do pieczenia i wylewamy przygotowane ciasto. Rabarbar myjemy, oczyszczamy z liści
Różne smaki w kuchniwymiarach: 24/10 cm Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem, cukrem waniliowym i miękkim masłem na gładki krem, następnie dodajemy śmietanę i kajmak. Ciągle mieszając dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, na końcu dodajemy bakalie i jeszcze raz krótko mieszamy.Blaszki smarujemy masłem, ciasto dzielimy na pół i przekładamy równomiernie rozprowadzając w blaszkach. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy
Sama słodycz i szczypta chililaskowymi i czekoladowym kremem Olej ten powstaje z wysokiej jakości orzechów laskowych i charakteryzuje się wyjątkowym, delikatnym smakiem oraz subtelnym orzechowym aromatem. Dodatkowo mamy wrażenie, że jeszcze można wyczuć delikatną nutkę kawy w zapachu co niewątpliwie podnosi przyjemność z degustacji tej słodkości Olej z orzechów laskowych charakteryzuje się żółtozłotym kolorem. Jest idealnym składnikiem słodkości takich jak ciasta, lody czy desery(...)więc nie da się ukryć, że ma znakomite właściwości zdrowotne. Składniki: Ciasto na babeczki: - 200g mąki pszennej tortowej - 100g musu z jabłek - 70g drobnego cukru trzcinowego - 50g mielonych orzechów laskowych - 40g oleju laskowego Oleje Świata - 100ml wody - 1/2 łyżeczki sody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/3 łyżeczki soli Krem: - 240g śmietanki 30% - 200g czekolady mlecznej - 10g posiekanej kandyzowanej skórki
Kuchenne WariacjeCytrynowy syrop: 1 obrana i pokrojona w plastry cytryna około ½ szklanki wody ½ szklanki cukru Krem: 150g sera mascarpone 100g białej czekolady 2 łyżki syropu cytrynowego Wykonanie: Spód (forma 24x24 lub 25x35cm): ze wszystkich składników czyli mąki, cukrów, masła jajka i wody zagniatamy gładkie ciasto ciasto wałkujemy na blacie podsypanym delikatnie mąką , (ja piekłam je w kwadratowej formie 24x24cm plus(...)dodałam wałek z ciasta na około spodu ,natomiast autorka rozwałkowała ciasto na 25x35cm i podzieliła na dwie części bez rantu,) przekładamy je do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy je widelcem spód pieczemy na złoty kolor około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200ºC gotowy studzimy ale najlepiej zostawiamy go w blaszce żeby się nie połamał Cytrynowy syrop
Słodkie zapomnieniepieczenia smarujemy masłem i oprószamy migdałami. Za pomocą krążka o średnicy 22 cm (np. obręczy tortownicy) zaznaczamy na blaszce kształt dwóch blatów i wypełniamy je wcześniej przełożonym do szprycy ciastem. Blaty pieczemy 10-12 minut w temperaturze 190°C (termoobieg). Od razu po upieczeniu poprawiamy ich kształt, wyciskając dwa kółka wcześniej użytym krążkiem (obręczą), i zdejmujemy z blaszki, podcinając(...)Górę i boki gotowego tortu smarujemy ganaszem. Chłodzimy chwilę w lodówce i nakładamy drugą warstwę kremu, wyrównując powierzchnię (zostawiamy trochę ganaszu do dekoracji). Ponownie chłodzimy w lodówce. Z papieru do pieczenia zwijamy kornet (rożek), napełniamy go pozostałym ganaszem i dekorujemy wierzch tortu. Dolną krawędź ciasta posypujemy posiekanymi migdałami. Źródło: http://kuchnialidla.pl/product/tort-migdalowy-mandorla-bezglutenowy
WojnaNaSmaki.plPomysł na zrobienie ciasta z popularnymi ciasteczkami Oreo miałem w głowie już od jakiegoś czasu. Kilka razy widziałem różne propozycje ciast z Oreo na innych blogach i zawsze były one bardzo ciekawe. Postanowiłem zrobić sernik na zimno, którego główną zaletą oprócz świetnego smaku jest fakt, że nie wymaga on pieczenia. Niestety nie należy do najtańszych, jednak moim zdaniem(...)Przygotowanie Na spód potrzebna jest nam jedna paczka Oreo. Otwórz każde ciasteczko i ściągnij z nich krem – nie wyrzucaj go, przyda się później. Drobno rozkrusz lub zmiel za pomocą blendera ciasteczka Oreo i połącz je z roztopionym masłem. Po dokładnym wymieszaniu wyłóż ciasto do foremki i wstaw do lodówki. Spód sernika już jest gotowy. Ser twarogowy, nadzienie z ciasteczek
Programista w kuchni