ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:794/1282)

Czekoladowe babeczki z kremem maślanym 144

jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 szklanka mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli Krem maślany: 200 g miękkiego masła 1,5 szklanki cukru pudru 200 g serka typu Philadelphia czerwony barwnik w proszku lub paście (opcjonalnie) Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić(...)masę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, sodą oraz solą i połączyć mikserem z masą. Ciasto ponakładać do papilotek o średnicy 5 cm i piec w piekarniku nagrzanym do 180 º C przez około 20 minut do suchego patyczka. Wyjąć i ostudzić. Przygotować krem. Masło utrzeć do białości, a następnie łyżka po łyżce dodawać cukier, cały czas ucierając. Do masy

Food Square
Pyszny piegusek 215

naszej kuchni nie może zabraknąć ,zwykłego, pysznego, pulchnego i makowego ciasta ;) Bardzo polecam wypróbować pieguska. Z tego przepisu wychodzi niezwykle puszysty placek, jako dodatek do kawy z mleczkiem :) mniam mniam. Wymiary blaszki : keksówka Temp. pieczenia: 160 C , 180 C Czas pieczenia: 20 min.+ 20-30 min. Składniki: 300 g maki pszennej 1 szklanka maku 250 g cukru cukier wanilinowy ( male(...)drugiej miski włożyć miękką margarynę, dodać żółtka, cukier z cukrem wanilinowym. Utrzeć mikserem na puszysty krem. Następnie stopniowo dodajemy składniki suche i mleko. Gdy składniki dobrze się połączą, dodajemy delikatnie piane z ubitych białek. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 160 C na 20 min. po czym zwiększamy temp

Różne smaki w kuchni
Pyszny piegusek 306

naszej kuchni nie moze zabraknac ,zwykłego, pysznego, pulchnego i makowego ciasta ;) Bardzo polecam wyprobowac pieguska. Z tego przepisu wychodzi niezwykle puszysty placek, jako dodatek do kawy z mleczkiem :) mniam mniam. Wymiary blaszki : keksówka Temp. pieczenia: 160 C , 180 C Czas pieczenia: 20 min.+ 20-30 min. Składniki: 300 g maki pszennej 1 szklanka maku 250 g cukru cukier wanilinowy ( male(...)drugiej miski wlozyc miekka margarynę, dodac zoltka, cukier z cukrem wanilinowym. Utrzec mikserem na puszysty krem. Następnie stopniowo dodajemy składniki suche i mleko. Gdy składniki dobrze się polacza , dodajemy delikatnie piane z ubitych białek. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 160 C na 20 min. po czym zwiększamy temp

Słodkości i nie tylko
Deser z malinami, serkiem i kruszonką 125

400g malin 200ml słodkiej śmietanki 30% 400g twarogu 70g cukru pudru – do kremu 100g masła 100g cukru pudru – do kruszonki 200g mąki Deser z malinami, serkiem i kruszonką Przygotowanie: Krem śmietankowo – twarogowy: Śmietankę ubijamy na sztywną masę dodając podczas ubijania 70g cukru pudru, twaróg przepuszczamy trzykrotnie przez maszynkę. Do przepuszczonego serka dodajemy bitą śmietanę i delikatnie mieszamy do połączenia(...)wsypujemy 200g mąki pszennej i razem ugniatamy do momentu aż wszystko ładnie się połączy. Ciasto na kruszonkę rozkruszamy na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 o C i pieczemy przez 20 min. Do pucharków układamy naprzemiennie kruszonkę następnie maliny, oraz krem i powtarzamy kombinację, na koniec z wierzchu posypujemy kruszonką. W tym deserze z racji

Księga-Smaku
Różowy tort z truskawkami 138

Różowy tort z truskawkami, przygotowany z okazji urodzin małej Martynki :) Różowe blaty biszkoptowe (w wersji zwykłej można pominąć barwnik), przełożone kremem na bazie kremówki z kawałkami owoców. Udekorowany truskawkami i wiórkami kokosowymi. Takie połączenie musi pysznie smakować, zniknął ze stołów w mgnieniu oka ;) Polecam! :) Składniki na biszkopt: 6 jajek 200 g cukru 150 g mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej(...)truskawkami, przykryć kolejnym blatem, posmarować resztą kremu z owocami. Położyć ostatni biszkopt i posmarować wierzch i boki tortu masą bez truskawek. Wiórki kokosowe wymieszać ze szczyptą różowego barwnika i kilkoma kroplami wody. Obłożyć nimi boki tortu. Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, odłożyć. Truskawki pokroić w plastry, udekorować nimi wierzch ciasta, posmarować galaretką. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Buraczana tarta z białą czekoladą 122

mną sernik na zimno. Zaraz za nim szedł moralny niepokój z niespełnionej obietnicy zrobienia dla koleżanki czekoladowego ciasta z buraka. Myśl taka z tego wyszła, by koleżankę uraczyć burakiem (buraczyć?) w zupełnie innej formie. Spód: 100 g herbatników pełnoziarnistych 50 g kremu orzechowego lub zwykłego masła opcjonalnie: łyżeczka proszku z buraka Wypełnienie: 300 ml soku z buraka 100 g białej(...)czekolady 250 g chudego twarogu 3 łyżeczki agaru lub żelatyny opcjonalnie: słodziwo do dosłodzenia Herbatniki miksujemy drobno i proszkiem z buraka, jeśli używamy. Dodajemy krem orzechowy i dokładnie mieszamy. Jeśli używacie masła, to warto je rozpuścić, ostudzić i wtedy wymieszać z ciastkami. Następnie włóżcie do lodówki, by masa trochę stężała. Masą wykładamy spód do tarty lub tortownicy. Sok z buraka

Kucharzyca
Kruche babeczki z posypkami 132

łyżki), 2 łyżki gęstej śmietany 18%. Składniki na krem: 1 kostka masła, 1 szklanka mleka, 1 budyń śmietankowy, ½ szklanki cukru, 2 żółtka, 1 płaska łyżka żelatyny. Ponadto: kolorowe posypki, wiórki waflowe. Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki(...)podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20 minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia. Budyń ugotować w ½ l mleka i ostudzić. Masło obić na puszysta masę. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć razem. Ciągle mieszając, dodawać budyń. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę. Krem nakładamy na kruche spody. Dekorujemy posypkami. Smacznego

Słodki Zakątek
KRUCHE BABECZKI Z OWOCAMI I KREMEM BUDYNIOWYM 190

łyżki) 2 łyżki gęstej śmietany 18% Składniki na krem: 1 kostka masła 1 szklanka mleka 1 budyń śmietankowy ½ szklanki cukru 2 żółtka 1 płaska łyżka żelatyny Ponadto: Truskawki Borówki Mięta Kiwi Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki(...)podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20 minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia. Budyń ugotować w ½ l mleka i ostudzić. Masło ubic na puszysta masę. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć razem. Ciągle mieszając, dodawać budyń. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę. Krem nakładamy na kruche spody. I dekorujemy dowolnymi owocami. Smacznego

Słodki Zakątek
Wuzetka straciatella 694

zacznie gęstnieć (będzie przyjmować konsystencje bezy). Zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka. Do piany przesiać obie mąki i proszek do pieczenia. Dodać kakao i całość wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do formy (forma 20 cm x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 40 minut w 170 stopniach. Wystudzić i przekroić wzdłuż na 2 równe części. Biszkopt(...)sztywno. Następnie stopniowo dodawać po łyżce serka mascarpone ciągle miksując, aż powstanie śmietanowy krem. Do masy wlać wystudzoną czekoladę i zmiksować. Wsypać kawałki gorzkiej czekolady i dokładnie wymieszać łyżką, tak aby ją równomiernie rozprowadzić. Masą przełożyć biszkopt. Polewa: Masło i czekoladę rozpuścić, wystudzić. Polać ciasto i odstawić do lodówki. Krok po kroku: 1. Ubić białka

KuchniaWeDwoje.pl
NAPOLEONKI Z KRAKERSAMI BEZ PIECZENIA 192

Ciasto szybkie,pyszne i proste w wykonaniu.Napoleonki zrobione są na słonych krakersach co daje nam super połączenie.Polecam ten przepis bardzo serdecznie :). SKŁADNIKI Przepis na dużą blachę 22x35cm 2 paczki krakersów słonych po 100g 250g masła lub margaryny 5 szklanek mleka 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki cukru 4 żołtka 2 paczki cukru waniliowego szklanka mąki WYKONANIE Dno blaszki smarujemy odrobiną(...)było grudek.Wymieszaną masę wlewamy do gotującego się mleka z masłem i cukrem i gotujemy jak budyń.Krem ma być gładki. Gorącą jeszcze masę wylewamy na krakersy i na górę dajemy warstwę krakersów.Możemy posypać cukrem pudrem i zostawiamy do wystygnięcia. Kiedy ciasto wystygnie,wstawiamy do lodówki aby stężało.I gotowe. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Pyszne orzeszki z pysznie orzechową masą 93

jestem. Ale te ciastka to jakiś sztos!  Zawsze wydawało mi się, że rurki z kremem są niezastąpione, ale te ciastka okazały się być godnym ich następcą.  Pyszne!  Zobaczcie przepis! :) Pyszne orzeszki z pysznie orzechową masą  Ciasto: 3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 jaja 250 g masła 1/4 łyżeczki sody szczypta soli Masa: 2 szklanki orzechów

Kuchnia moimi oczami
Ciasto Zmierzch / Twilight Cake 83

nadzienie: budyń ugotować, używając do niego 750 ml soku, zamiast mleka.  Opcjonalnie dosłodzić do smaku. Na ciasto ułożyć pokrojone brzoskwinie. Wylać budyń. Odłożyć do wystygnięcia.  Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy będzie tężejąca, wylać na krem budyniowy, na którym uprzednio ułożyć borówki. Włożyć do lodówki do zastygnięcia.  Czekoladę rozpuścić na parze ze śmietanką. Delikatnie

Lekcje w kuchni
Mini torciki bezowo jagodowe 98

zrobienia tego deseru wykorzystałam białka które zostają mi po pieczeniu ciasta kruchego albo drożdżowego. Jagody miałam zawekowane w słoikach bez cukru. Są to jagody w swoim soku. Słodkie koszyczki przełamane są kremem który nie jest słodki, dzięki czemu beza nie jest przesłodzona. Można wykorzystać jagody mrożone. składniki koszyczki bezowe: 1/2 szklanki białek tj 125 ml 200 g cukru drobnego szczypta

wesoła kuchnia
Imbirowa konfitura z marchwi i czerwonych pomarańczy 88

żytni chleb na 100-letnim zakwasie Hieronim według rad i wskazówek Arka Andrzejewskiego –  Chlebodawcy . Kiedy wyrobione ciasto spokojnie wyrastało w foremkach, my w tym czasie przygotowaliśmy  z Leszkiem, gospodarzem Kulinarnego Atelier dodatki do pieczywa. Pyszna pastę rybną, krem z pieczonych buraków i chrzanu oraz hummus z dodatkiem papryki. Oprócz wytrawnych dodatków przygotowaliśmy również ekspresowy słodki dodatek

Tajemnice Smaku
Keto kopytka dyniowe (Paleo, LowCarb) 204

szczycie sezonu dyniowego właściwie każdy posiłek mógłby się składać z dyni . Bo przecież oprócz deserów i ciast z jej udziałem, można z niej przyrządzać mnóstwo innych dań, w tym także wytrawnych. Przepyszna i jakże rozgrzewająca jest zupa – krem z dyni , zwłaszcza taka na ostro z mlekiem kokosowym . Chyba zatem muszę odszczekać to, co ostatnio mówiłam, że nie przepadam

Modern Cave Girl

Proponowane wyszukiwania