masła 400 g mąki [ u mnie wyszło ciut więcej] 1 jajko 2 łyżki cukru dowolne nadzienie [ u mnie krem czekoladowy] Pokrojone na kawałki zimne masło utrzeć razem z cukrem w naczyniu thermomiksa 6 sek/obr. 6 .Dodać resztę składników na ciasto i wyrobić 3 min/ interwał. Wyłożyć ciasto na stolnicę i podzielić na 4 części. Następnie 1 część ciasta
Moje domowe kucharzenieDziś coś na szybko i na słodko. Pyszne babeczki z jabłkami i kremem passionfruit curd. Passionfruit curd jest to krem na bazie marakui i jest mniej
Ewa w kuchniSernik czekoladowy z masą serową o smaku advocata, na spodzie z herbatników oraz kremem czekoladowo-advocatowym i płatkami migdałowymi na wierzchu. Smak i aromat advocata jest
Kuchnia MagdaLenySernik czekoladowy z masą serową o smaku advocata, na spodzie z herbatników oraz kremem czekoladowo-advocatowym i płatkami migdałowymi na wierzchu. Smak i aromat advocata jest
Kuchnia MagdaLenyTen lekki wiosenny tort zbudowany jest z jasnego biszkoptu, przełożonego słodkim kremem chałwowym przełamanym kwaskową frużeliną malinową i delikatnym kremem śmietanowym. Wierzch tortu udekorowany jest pysznymi
Krokusowy Domidealne ;-) SKŁADNIKI (na 12 babeczek): 1) MUS : 🍓 400 gr. truskawek (najlepiej użyć bardzo dojrzałych truskawek) 🍓 2 łyzki cukru 2) CIASTO: 🍓 125 gr. mąki samorosnącej 🍓 125 gr. masła 🍓 125 gr. cukru 🍓 2 jajka 🍓 2 łyzki mleka 🍓 1 łyżeczka cukru waniliowego 3) KREM DO OZDOBY: 🍓 250 gr.serka mascarpone 🍓 200 ml. śmietany kremówki 🍓 3 łyżki cukru pudru 🍓 truskawki do dekoracji około
Rita creativechwilę, ale ostatnio naszła mnie na nie chęć i choć ma milion kalorii, wolę zjeść kawałek domowego ciasta raz na jakiś czas, niż codziennie podjadać kupowane słodycze ;) Składniki: 2 paczki herbatników Petit Beurre CUKRY NYSKIE puszka masy krówkowej krem karpatka ( + 500 ml mleka i 125 g masła do przygotowania) 330 ml śmietany 30% cukier puder czekolada do starkowania Wykonanie
Z Majeczką w kuchniKolejny bardzo szybki deser szklankowy, który może zrobić każdy, bez względu na umiejętności. Krem na bazie serka mascarpone pasuje do wszystkich owoców. Tym razem proponuje połączyć
Programista w kuchniFrużelina malinowa jest moim ulubionym dodatkiem do tortów. Jej lekko kwaśny smak idealnie przełamuje słodycz kremów. Bardzo długo robiłam frużelinę z dodatkiem żelatyny. Jednak ostatnio zrobiłam
Słodki Pomysłidealne ;-) SKŁADNIKI (na 12 babeczek): 1) MUS : 🍓 400 gr. truskawek (najlepiej użyć bardzo dojrzałych truskawek) 🍓 2 łyzki cukru 2) CIASTO: 🍓 125 gr. mąki samorosnącej 🍓 125 gr. masła 🍓 125 gr. cukru 🍓 2 jajka 🍓 2 łyzki mleka 🍓 1 łyżeczka cukru waniliowego 3) KREM DO OZDOBY: 🍓 250 gr.serka mascarpone 🍓 200 ml. śmietany kremówki 🍓 3 łyżki cukru pudru 🍓 truskawki do dekoracji około
RITA food channelKawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru, które idealnie komponuje się z dojrzewającymi w słońcu, orzeźwiającymi truskawkami i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów 250g truskawek do dekoracji kakao Krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru
Szalona Kuchnia EwelinyCzym się różni od oleju kokosowego? Ma bardziej zwartą konsystencję i jest produktem gotowym do spożycia w formie kremu. Świetnie sprawdza się też jako zamiennik masła do smarowania pieczywa. Po za tym doskonale podkreśla smak przeróżnych deserów, koktajli, owsianek, ciast, ciasteczek, czy naleśników. Kto się skusi na porcyjkę zdrowia? (1 porcja) 200 ml zsiadłego mleka 1 banan 1 łyżka
Di gotujeSłodki deser do kawy bezowy z dużą ilością malin, jeżyn i kremami z tych owoców. Krem nie słodzony, kwaśne jeżyny równoważą słodycz bezy. Znikła bardzo szybko
wesoła kuchniaKolejny bardzo szybki deser szklankowy, który może zrobić każdy, bez względu na umiejętności. Krem na bazie serka mascarpone pasuje do wszystkich owoców. Tym razem proponuje połączyć
Programista w kuchnimasy maślanej dodać suche składniki i ekstrakt waniliowy, całość delikatnie wymieszać. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Do każdej nakładać ciasto, do około 3/4 ich wysokości, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Krem śmietankowy: 300 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania
Domowa cukiernia Ewy