ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:451/1282)

Babeczki czekoladowe z kremem orzechowym 180

scenerii nieco wiosennej, mam dla Was przepis na klasyczne babeczki czekoladowe. Ale żeby nie było nudno, proponuję dodać im nieco kunsztu i jeszcze więcej słodyczy i udekorować kremem orzechowo-czekoladowym. Składniki na ciasto: ( na 12 dużych lub 24 małe babeczki ) 150 g czekolady gorzkiej 90 g masła jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)Dodać do masy jajeczno-czekoladowej. Składniki dobrze połączyć. W formie na muffinki ustawić papilotki. Każdą papilotkę wypełnić ciastem do wysokości 3/4. Piec w 180 stopniach C odpowiednio: małe muffinki - 13-15 minut, duże 20-23 minuty. Upieczone pozostawić do ostygnięcia. Przygotować krem. Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić. Masło orzechowe utrzeć z cukrem pudrem. Do masła orzechowego dodać

kolorowotorcikowo
Biszkopt z masą karpatkową i musem truskawkowym 153

Rozpływające się w ustach, puszyste, z delikatnym kremem karpatkowym i musem truskawkowym ciasto. Jest przepyszne. Zimowe przypomnienie lata. Nic więcej nie napiszę. Po prostu spróbujcie! 'biszkopt z masą karpatkową i musem truskawkowym' Składniki: * biszkopt: - 6 jajek - 3/4 szklanki cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 6 łyżek mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia * krem karpatkowy: - 3 budynie waniliowe - 1 l mleka(...)Ciasto wylać do tortownicy i wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C. Piec 35-45 minut, do tzw. "suchego patyczka". Biszkopt wyjąć z piekarnika i rzucić go na ziemię (lub deskę) z wysokości kolan. Obkroić boki i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Budyń ugotować w 1 litrze mleka, wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Dodać miękkie masło i utrzeć na gładki krem. Truskawki

CookYourself
Ciasto 3 bit bez pieczenia 93

Ciasto 3 bit spełni oczekiwania każdego łasucha :) Pyszne ciasto bez pieczenia na herbatnikach z kajmakiem, masą budyniową i bitą śmietaną. Jego przygotowanie zajmie jakieś pół godzinki ale powinno się schłodzić w lodówce kilka dłuższych chwil.   blaszka o wymiarach 25/30 cm. Masa budyniowa 500 ml. mleka  130 gramów masła 1 budyń waniliowy 40 g 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)będzie się wygodniej rozprowadzać) Przykrywamy kolejną warstwą herbatników i wykładamy jeszcze ciepłą masę budyniową. Przykryć kolejną warstwą herbatników. Śmietankę ubić z cukrem i śmietan fixem na sztywny krem, wyłożyć na wierzch ciasta i posypać startą czekoladą. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.( minimum 4 godzinki) Smacznego

Andzia Pichci
Leśny tort urodzinowy 174

Oto propozycja pysznego tortu dla bliskiej Wam osoby :) Biszkopty z dodatkiem delikatnej masy śmietankowej i pianki jagodowej. Całość obłędna w smaku :) Składniki na biszkopt (tortownica 28

Kulinarna (nie)codzienność
Leśny tort urodzinowy 215

Oto propozycja pysznego tortu dla bliskiej Wam osoby :) Biszkopty z dodatkiem delikatnej masy śmietankowej i pianki jagodowej. Całość obłędna w smaku :) Składniki na biszkopt (tortownica 28

Kulinarna (nie)codzienność
Blondies toffee 75

czytania: 2 min Blondies toffee jest ciastem spokrewnionym z brownie , ale znaczne różni się od mocno czekoladowego kuzyna. Blondies toffee w konsystencji przypomina połączenie ciasta kruchego z ciastem ucieranym z dużą ilością kremu toffee. Wierzch posypany mieszanką siekanych orzechów, wiórków kokosowych i cukierków toffee! Ważną sprawą jest, by nie piec ciasta zbyt długo, długie pieczenie spowoduje, że ciasto wysuszy się

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto Puszek 113

Świętach miło mi Was zaprosić na ciasto jeszcze przedświąteczne. Delikatne, na puszystym biszkopcie, z morelową konfiturą, dosłodzone prostym, lecz w tym zestawieniu idealnym grysikowym kremem. Ciemna deserowa polewa dodaje ciastu wytworności i tonuje słodkie smaki. Blaszka 22 cm x 25 cm Składniki na biszkopt: 4 jaja L ¾ szklanki cukru cukier waniliowy ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 4 łyżki ciepłej

Domowe ciasta
Nie zapomniana W-Z- ka 112

pół z górnej części ciasta z ścinamy pół centymetrową warstwę, kruszymy i wstawiamy do piekarnika na parę minut do przesuszenia. Z utartego kremu odkładamy trzy łyżki, resztę kremu wykładamy na dolną część ciasta przykrywamy drugą połową, wierzch ciasta smarujemy odłożoną masą kremową i posypujemy podsuszonym ciastem lekko przygniatając dłonią. Ciasto odstawić w chłodne miejsce. Smacznego

kgwjanczewo
Niemiecki tort wiśniowy 411

Składniki na biszkopt:5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Składniki

Świat Ciasta
Staroświeckie ciasto z jabłkami i tymiankiem cytrynowym 188

białe gwiazdki. Zbliża się czas ciepłych kapci i maksymalnego ogrzewania w samochodzie. Czas, kiedy z utęsknieniem myśli się o piernikowym syropie w kawie i o dobrym, staroświeckim cieście z owocami. Bez kremów i galaretek- raczej z sosem karmelowym powoli wsiąkającym w aromatyczny placek. A że po kolejnej odsłonie wyzwania zostały w koszu różniste jabłka, aż prosiło się o jabłkowy. Dodatek(...)waniliowych i można kwiczeć ze szczęścia. Jakoś tak jednak wyszło, że jabłek było więcej, niż to konieczne. Ale to zupełnie nie szkodzi- w końcu to jesień, czas doherbacianych przegryzajek, ciast cynamonem i jabłkiem pachnących. I oto powstało ciasto- lekkie puszyste, bardzo aromatyczne, z wyczuwalną tymiankową nutą. To ona najbardziej charakteryzuje to ciasto, powodując że mam ochotę zaparzyć herbatę w stylu

les mirabelles
Jabłkowa fantazja 152

Kruche blaty przełożone jabłkami z galaretką oraz kremem budyniowym. Wierzch oblany czekoladą. Składniki(blaszka 23/33 cm): Ciasto: mąka pszenna 500 g, jajka 3 szt, śmietana 2 -3 łyżki, margaryna 200 g, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, cukier kryształ 200 g, skórka starta z cytryny 1 łyżeczka, Warstwa jabłkowa: jabłka 1 kg, cukier 2 łyżki, galaretka pomarańczowa 1 szt, Krem: mleko

kulinarne odsłony pati
Szarlotka z bitą śmietaną 193

Zbyt dużo wolnego rozleniwia straszliwie, a ostatnie 3 tygodnie to maksymalne lenistwo, ale podobno czasem tak trzeba. Tyle, że nie wiem jak Wam ale mi strasznie

Cynamonowe szczęście
Murzynek z masą jogurtową 1930

Muszę przyznać, że miałam wielki dylemat,czy wybrać wersję murzynka bardziej lub mniej kaloryczną.Wypadło na wersję ciut zdrowszą.Zamiast bitej śmietany, użyłam jogurtu greckiego, który

Różne smaki w kuchni
BISZKOPT 185

Przepis na biszkopt, który może być podstawą do ciasta z kremem, owocami, lub do tortów. Upieczenie tego biszkoptu nie jest zbytnio skomplikowane, przepis łatwy do zapamiętania w zależności od tego ile użyjemy jajek tyle samo będziemy potrzebować łyżek mąki i cukru. . Najważniejsze zawsze się udaje Składniki: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać ale już nie mikserem a łyżką.               Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Minipavlove z granatem 194

zimno , zaplanowałam też minipavlove z granatem. Chciałam, żeby pracę można było rozłożyć sobie na części, dlatego bezy upiekłam wcześniej, a krem dodałam w dniu przyjęcia. Do kremu możecie użyć dowolnego aromatu do ciasta, ja użyłam jaśminowego, który przywiozłam sobie z wakacji (po nie-tylko ciastkowe kadry zapraszam na instastory ). Składniki na bezy: 2 białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki(...)ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z limonki Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 100 g serka mascarpone utrwalacz do bitej śmietany np. śmietanfix dowolny aromat do ciasta u mnie jaśminowy + granat i limonka do dekoracji Białka – najlepiej w temperaturze pokojowej – ubijamy w mikserze, dobrze spisuje się tu stojący, bo ubijanie zajmie dość dużo czasu. Kiedy lekko się spienią dodajemy powoli

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania