ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:452/1282)

EKLERKI Z CZARNĄ PORZECZKĄ 169

Przepyszne eklerki z lekko kwaśnym kremem śmietankowo-serowym z dodatkiem dżemu z czarnej porzeczki. SKŁADNIKI Ciasto parzone: 1 1/5 szkl. mąki, 1 szkl. wody, 125 g margaryny, 4 jajka, szczypta soli, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1 szkl. śmietany kremówki, 200 g serka kremowego, 2 łyzki cukru pudru Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki, polewa czekoladowa WYKONANIE Ciasto parzone: Margarynę(...)ciasta dodajemy po 1 jajku, ucieramy aż powstanie jednolite ciasto. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy ciasto na eklerki. Pieczemy 25-30 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu ostrym nożem przecinamy eklerki. Krem: Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, a na końcu serek. Tak przygotowanym kremem napełniamy eklerki za pomocą rękawa cukierniczego, na wierzch

słodki bratek
Ekspresowe ciasto bez pieczenia 136192

zimno. Częstujcie się i pędźcie na zakupy, a później podzielcie się wrażeniami, czy smakowało :) Składniki: Na kwadratową blaszkę o boku 24cm 1 opakowanie ciastek z polewą morelową (na bazie ciasta francuskiego, do kupienia w sklepach Lidl podczas tygodnia włoskiego) 250g margaryny lub masła 2 budynie śmietankowe 750ml mleka 2% 2 łyżki cukru trzcinowego 1/2 szklanki cukru pudru ok 250g czekoladowych(...)budyniową wykładamy obok siebie warstwę herbatników czekoladowych. Do pozostałej masy wsypujemy płatki migdałów. Połowę wykładamy na herbatniki i przykrywamy drugą warstwą, na którą rozsmarowujemy resztę kremu. Całość posypujemy uprażonym na patelni kokosem.  Ciasto schładzamy w lodówce kilka godzin, a najlepiej całą noc.  W mieszance kawy i likieru możemy także namaczać herbatniki.  Zapraszam do sieci sklepów Lidl- włoski

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto makowe z kremem i morelami 210

Jeśli macie ochotę na lekkie świąteczne ciasto, bardzo polecam ten przepis :). Puszysty biszkopt makowy przełożony śmietankowym kremem z dodatkiem moreli z syropu i rodzynkami namoczonymi w likierze Amaretto. Zamiast moreli można użyć brzoskwiń z puszki, też będzie pysznie ( a co do rodzynek - jeśli ich nie lubicie po prostu je pomińcie ).  Mam to szczęście, że posiadam dość spory zapas domowej(...)ponczu. Na wierzchu rozsmarować odłożony krem śmietankowy, wyrównać. Wstawić do lodówki do schłodzenia i stężenia kremu. Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej, przegotowanej wody, odstawić do całkowitego wystudzenia. Dodatkowe morele osączyć i osuszyć na ręczniku papierowym, pokroić na podłużne kawałki. Ułożyć je na wierzchu ciasta w taki sposób, aby lekko na siebie nachodziły. Tężejącą galaretkę rozprowadzić równo na owocach. Ciasto

Opowieści z piekarnika
SŁONECZNIKOWIEC (CIASTO ZE SŁONECZNIKIEM) 2880

cały czas. Na koniec wlej wódkę i zmiksuj dokładnie. Wsyp do kremu 2/3 karmelizowanego słonecznika, wymieszaj. KAKAOWY KREM ŚMIETANKOWY: Kremówkę ubij na sztywno. Dodaj do niej cukier puder, kakao i wlej cienkim strumieniem letnią żelatynę, zmiksuj ponownie całość dokładnie, ale krótko. SKŁADANIE CIASTA: Ostudzony biszkopt przekrój(...)blaty. Pierwszy połóż na paterze i nasącz połową zaparzonej, zimnej kawy. Wysmaruj kremem maślano-kajmakowym. Przykryj drugim blatem, nasącz go pozostałą kawą i posmaruj kremem kakaowo-śmietankowym. Posyp pozostałą 1/3 karmelizowanego słonecznika. Ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem wyjmij je 20-30 minut wcześniej z lodówki. Pokrój na kawałki. Gotowe! Smacznego! Źródło (lekko

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto mleczna kanapka 174

Bardzo lubię to ciasto, szczególnie za delikatne połączenie kremu z ciemnym biszkoptem. Wprost smakuje jak ze sklepu! Z tym, że jest go znacznie więcej !   Składniki na biszkopt: Jajka 6 szt. Mąka pszenna 1 szklanka Cukier 1 szklanka Kakao 2 łyżki Proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki Olej 6 łyżek Mocna kawa parzona 1 szklanka Tłuszcz do formy Wiórki kokosowe(...)składniki, dokładnie wymieszać. Blachę o wymiarach 24x24 wysmarować tłuszczem, posypać wiórkami i wylać przygotowane ciasto biszkoptowe. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 35 minut (pieczemy dwa jednakowe biszkopty). Po upieczeniu biszkopty ostudzić, oskrobać ze skórki, nasączyć ostudzona mocną kawą i odstawić. Wykonanie kremu: Mleko połączyć z cukrem, gotować na wolnym ogniu do rozpuszczenia się cukru, po czym

Tradycyjna Kuchnia
PYSZNE CIASTO "AFRODYTA"Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 378

Dzisiaj przepis na coś słodkiego :).Ciasto jest proste i bardzo smakuje nam wszystkim.Dwa biszkopty przełozone musem z owoców i kremem pycha ;). SKŁADNIKI Biszkopt ciemny: 6 jajek szklanka mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia   2 łyżki kakao Biszkopt jasny: 3 jajka 1/2 szklanki mąki łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia Mus truskawkowy 500g(...)zagotowujemy,następnie wsypujemy galaretki mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Teraz najważniejsza rzecz składanie ciasta :). Ciemny biszkopt przekrawamy na dwa blaty. Na jeden z blatów ciasta wylewamy tężejący mus truskawkowy ,przykrywamy białym biszkoptem,na biszkopt wykładamy krem i przykrywamy ciemnym biszkoptem.Całość można polać polewą lub jakimś lukrem według uznania,ja posypałam tylko cukrem pudrem. Ciasto jest trochę pracochłonne

Mała w garnku miesza
Ciasto Orzechowe z Kremem Waniliowo Miodowym 183

przeczytaniu przepisu nie mogłam go nie zrobić. Zwyczajnie byłam ciekawa smaku, zwłaszcza, że ciasto jest drożdżowe, a to, coś co przecież lubię. Ciasto po wyrośnięciu polewamy sosem miodowym z prażonymi orzechami. Wkładamy do piekarnika, a następnie przekładamy kremem waniliowo-miodowym. Jest drożdżowo, miodowo, orzechowo… Jest pysznie. W smaku lekko przypomina drożdżówkę z budyniem. Mamy wakacyjnego gościa, moją siostrę(...)konsystencji budyniu. Odstawiamy na około 10 minut do lekkiego ostygnięcia. Po czym przekładamy ciasto. Ciasto po 30 minutach jest gotowe do spożycia. * źródło: magazyn kulinarny Lecker The post Ciasto Orzechowe z Kremem Waniliowo Miodowym appeared first on Made

Made By Mom And Son
Tiramisu + film 209

płaskim talerzu. Na biszkoptach rozprowadzamy jedną część kremu i całość posypujemy cienką warstwą kakao. Nastepnie w kawie namaczamy drugą połowę biszkoptów i układamy je na wierzchu ciasta. Na biszkoptach dokładnie rozsmarowujemy resztę kremu. Tiramisu wstawiamy na kilka godzin lub na całą noc do lodówki. Przed podaniem posypujemy po wierzchu kakao.   Artykuł Tiramisu + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Sklep internetowy Bee.pl- szeroki asortyment i najlepsza jakość produktów 191

życia . Orzechy zawarte w kremie bardzo dobrze wpływają też na pracę naszego mózgu. Krem orzechowy możemy wykorzystać do: smarowania pieczywa i tostów dodatek do zapiekanek i ciast składnik smacznych lodów i deserów Krem orzechowy w znakomity sposób podkreśli smak wielu potraw, doskonale komponuje się zarówno ze słodkimi, jak i ostrymi smakami. Jeżeli zależy nam na urozmaiceniu swojej kuchni, z pewnością(...)orzechami , a także zupy kremowej na słodko . Produkt ten świetnie sprawdzi się jako podstawa do sosu orzechowego . Masło orzechowe doskonale komponuje się zarówno z deserami jak i wykwintnymi potrawami. Krem orzechowy Targroch doskonale nadaje się do wykorzystania dla osób stosujących dietę wegańską bądź wegetariańską. Wartość odżywcza produktu w 100 g Wartość energetyczna 2403 kJ/ 581 kcal Tłuszcz

Sama słodycz i szczypta chili
Galette des Rois - francuska tarta migdałowa na Święto Trzech Króli 210

Jestem pewna, że taki właśnie wypiek króluje dziś na wszystkich stołach w północnej Francji, skąd wywodzi się zwyczaj jego przygotowywania. Ta pyszna tarta wypełniona słodkim, maślano-migdałowym kremem należy do rodziny ciast upamiętniających przybycie Trzech Króli do Betlejem i wiąże się z nią przemiły rodzinny rytuał, o którym opowiem Wam poniżej. P.s. Czy wiedzieliście, że tradycja przygotowywania wypieków specjalnie(...)sprzedawanego w rulonie), rozłóż ciasto z obu opakowań na stolnicy. Przykładając do ciasta duży talerz wytnij z niego dwa koła. Usuń niepotrzebne kawałki ciasta. Przełóż jeden z placków na arkusz papieru do pieczenia. Wyłóż na niego krem, zachowując 2,5 cm. odstęp od brzegu. Wciśnij do nadzienia fasolkę, figurkę lub migdał umiejscawiając ją raczej przy brzegu ciasta (inaczej natrafisz

Chilli Czosnek i Oliwa
Naleśniki z kremem Rafaello 326

soli Składniki na krem Rafaello 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 100g wiórek kokosowych 250g serka mascarpone Dodatki dowolne owoce Przepis na naleśniki z kremem Rafaello W misce miksujemy składniki na ciasto naleśnikowe . Powinno mieć ono dość rzadką konsystencję. Jeśli będzie zbyt gęste dodajemy odrobinę mleka, jeśli zbyt rzadkie odrobinę mąki. Na rozgrzanej patelni, posmarowanej odrobiną oleju smażymy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Napoleonka bez pieczenia 187

Napoleonka bez pieczenia na zwykłych herbatnikach. Ciasto należy do tych delikatniejszych w smaku. Krem zrobiony jest z 3/4 kaszy manny, co oznacza, że sam w sobie jest delikatny. Kasza manna pochłania cukier, co oznacza, że gotowy krem może wydawać się mało słodki. Nie przejmujcie się, ponieważ po to właśnie jest polewa czekoladowa. Dzięki niej, ciasto jest wystarczająco słodkie. Wypróbujcie(...)krem wykładamy na pierwszą warstwę herbatników. Przekładamy tak, do skończenia się kremu, lub brytwanki :) (herbatniki, krem, herbatniki, krem, herbatniki). Wstawiamy do lodówki na 12 godzin, aby herbatniki zmiękły. Po 12 godzinach, roztapiamy czekoladę z 3 łyżkami masła i lekko studzimy. Gotowe ciasta oblewamy czekoladą i lekko gładzimy łyżką, tak aby czekolada całkowicie zakryła ciasto. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę

Klasyka Gotowania
Muffinka gigantka (Giant Cupcake) z niespodzianką 175

miała nierozpuszczonego cukru (chwilę to potrwa). W spodniej części babeczki "wykopać dołek" i napełnić go cukierkami czekoladowymi/żelkami i przykryć kawałkiem ciasta ("zatkać dziurkę").   Masą posmarować górę spodu babeczki, nałożyć górną część babeczki i udekorować resztą kremu. Można to zrobić szpachelką tyb rękawem cukierniczym. Posypać dekoracjami cukrowymi i wstawić do lodówki, by masa zastygła.   Przepis bierze udział(...)patronatem serwisu  ZPierwszegoTloczenia.pl , którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent oleju Kujawski z pierwszego tłoczenia.   Przepis na ciasto zaczerpnęłam z bloga www.ciasteczkolandia.blox.pl i wprowadziłam w nim lekkie zmiany, natomiast przepis na krem jest mojego autorstwa

Mania Wypiekania
Tort Czarno-Biała Dama 181

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Domowe ciasta
Fit ciasto czekoladowe "Czarny las" 295

Ekstremalnie czekoladowe ciasto bez mąki, masła i cukru + krem białkowy + wiśnie = pyszny, legalny CZARNY LAS! Szczerze przyznam, że efekt przerósł moje oczekiwania! Mały kawałeczek zaspokaja ochotę na coś słodkiego, a przy tym nie zaszkodzi naszej figurze. Przepis powstał na prośbę jednej z Czytelniczek w ramach akcji "Odchudzamy tradycyjne słodycze". Zapraszam! Składniki: 4 małe banany lub 2 duże 1 jajko(...)czubate łyżki kakao 1/2 łyżeczki sody 1 łyżka miodu Banana, jajko, kakao i miód zmiksować. Dodać sodę i wymieszać. Ciasto rozdzielić równo pomiędzy dwie keksówki. Piec 30 minut w temp. 175*C.Wyjąć, wystudzić.  Krem: 400 g twarożku półtłustego 70 g jogurtu naturalnego 3 łyżki kremowego serka Mój Ulubiony 2 duże łyżki oleju kokosowego 1 łyżka miodu

Chocolate Muffin Blog