ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:416/1282)

Babeczki z kremem budyniowym i borówkami 252

Składniki: na około 35 babeczek 300 g mąki tortowej 200 g margaryny 2 żółtka 3-4 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: budyń

czarrna od kuchni
Chałwowiec 696

Bardzo lubię smak chałwy , szczególnie tej tradycyjnej waniliowej . Jak do tej pory jakoś sporadycznie wykorzystywałam ją do wypieków A szkoda , bo ciasto wyszło bardzo smaczne , nie

Malinowa Kawiarenka
Ptysie z kremem budyniowym 216

sobie pozwolić na takie słodkościowe cudo . Uwielbiam ptysie i serdecznie polecam Wam ten przepis :-) * * * Składniki na ciasto (proporcje na jedną blachę): 1 szklanka wody 100 g masła 1 szklanka mąki 5 całych jajek pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na krem: 1 litr mleka 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego + cukier wg proporcji na opakowaniu 2 łyżki(...)oznacza, że dobrze się utarło. Po dodaniu proszku jeszcze chwilę ucieramy i to już wystarczy. 6. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą dwóch łyżeczek wykładamy kleksy ciasta. Nie miałam papieru więc dałam folię aluminiową. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni z termoobiegiem. Wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom i pieczemy 30 minut. Następnie obniżamy temperaturę

Kawa z mlekiem
Zakręcone bułeczki 190

Miało być tak pięknie..ale chyba tylko w mojej głowie haha...a wyszło całkiem inaczej..miałam nie pokazywać ,ale pokażę...W sumie jak zagniotłam ciasto to nie miałam pomysłu jakie bułeczki zrobić..Później pomysł zaświtał i zrobiłam kilka bułeczek takich jak na zdjęciu i kilka serduszek..w końcu robiłam je na Walentynki..no i serduszka były piękne...wstawiłam bułeczki(...)Obie części ciasta osobno rozwałkować, a następnie jedną część położyć na drugą i ponownie  rozwałkować, aby połączyć obie części.Podzielić na dwie części.Jedną część posmarować kremem czekoladowym, przykryć drugim płatem ciasta, lekko rozwałkować.Pokroić na 2-3 cm paski.Skręcić , a potem zwinąć w bułeczkę.Odstawić do wyrośnięcia na 15 min. Piec około 20 minut w rozgrzanym

Moje domowe kucharzenie
KRUCHE CIASTO Z OWOCAMI I GALARETKĄ 366

sztuką w tym cieście jest właśnie utrafić ten moment, gdy galaretka zaczyna tężeć. Wylewamy bowiem galaretkę bezpośrednio na kruchy spód, na którym układamy wcześniej owoce, w tym cieście nie ma żadnego kremu. Galaretka musi być na tyle gęsta by nie nasączyła nam spodu. Po wstawieniu chłodnej galaretki do lodówki musimy kontrolować jej stan, bo wystarczy moment i będzie już zbyt

Smaczne Zdrowe
Oszukane Bajaderki 192

Słodkie, miękki i pyszne. Oto całe bajaderki! Chyba nie ma lepszego sposobu na wykorzystanie zakalca lub starych biszkoptów, babek i innych ciast (pomijając tez  z kremem, owocami czy galaretką). Ja swoje bajaderki zrobiłam z bezglutenowego biszkoptu, który zbyt mocno wyrósł i musiałam pozbyć się połowy. Bajaderki okazały się świetnym pomysłem. Moje są ciut oszukane, ale nadal pyszne! Składniki

Mango Papaja
MIĘTUSEK – CIASTO CZEKOLADOWE Z MIĘTOWO-BUDYNIOWYM KREMEM I LANDRYNKAMI 630

Delikatne … puszyste … przepyszne! A swoją nazwę wzięło od dodatku miętowych landrynek. Absolutnie jednak ten smak nie dominuje … a landrynki nadają jedynie koloru delikatnemu budyniowemu kremowi. Wspaniale orzeźwia! SKŁADNIKI: CIASTO: – jajko – 3 szt – cukier – 0,5 szklanki – mąka – 0,5 szklanki – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka – kakao

Ostra na Słodko
Rolada Buche do Noel czyli świąteczne polano 296

tradycji przynoszenia w wigilijny wieczór do domu dużego polana, które paliło się następnie przez wiele godzin w kominku do wieczora 25 grudnia. Ciasto to robi się przy użyciu kremu maślanego i ciasta biszkoptowego, które tworzą swego rodzaju roladę. Bardzo popularne są także wersje lodowe tego deseru. Na cieście umieszcza się figurki z cukru lub z plastiku, nawiązujące do ikonografii świątecznej(...)święty mikołaj, choinka, krasnoludki albo ozdabia się kandyzowanymi owocami, bezowymi grzybkami, ostrokrzewem. Ciasto zostało zrobione wg przepisu Julii Child na pomarańczowy biszkopt, w środku i na zewnątrz jest maślano-czekoladowy krem. Pyszności. Ozdobić można wg gustu ja dałam kandyzowane wiśnie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciasto Czekoladowe z Masłem Orzechowym i Orzeszkami 461

stopni piekarnika. Pieczemy około 40 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest już gotowe. Zostawiamy do ostygnięcia w lekko uchylonym piekarniku. Przestudzone ciasto kroimy wzdłuż, uzyskując dwa blaty. Wierzchni blat nasączamy 4-5 łyżkami wody. Krem: 600 g serka kremowego (soft cheese typu Philadelphia) 350 g masła orzechowego z kawałkami orzeszków 50 g cukru pudru Serek i masło umieszczamy w misie(...)cukier. Dodatkowo: 150 g ciemnej czekolady (gorzka 50% kakao lub więcej, jak lubicie) 200 g orzeszków w czekoladzie Czekoladę kroimy cienko na kształt wiórków. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta nakładamy połowę kremu. Przykrywamy drugim, nasączonym blatem. Nakładamy pozostały krem. Posypujemy najpierw orzeszkami a następnie pokrojoną czekoladą. * przepis z wprowadzonymi przeze mnie zmianami pochodzi z magazynu kulinarnego Lecker The post Ciasto

Made By Mom And Son
Tort bezowy z owocami leśnymi 209

kawy i podany z mnóstwem owoców sezonowych. Niebiański smak! Przepyszny i lekki tort na lato. Chrupiąca beza z wilgotnym wnętrzem, aromatyczny i delikatny krem kawowy i duża ilość świeżych owoców sezonowych, które cudownie przełamują słodycz bezy. Ciasto jest rewelacyjne i zniknęło o w ekspresowym tempie – moi goście byli nim zachwyceni! SKŁADNIKI: beza: 5 białek 200 g cukru pudru 1 łyżeczka

Kuchnia bezglutenowa
Ciasto mleczne z czekoladą i biszkoptami 270

lubię takie warstwowe przekładańce – a po drugie miałam resztkę mleka w proszku, które chciałam wykorzystać, przygotowując coś nowego;) Początkowo bałam się, że z ciasta nic mi nie wyjdzie, gdyż pierwszą warstwę kremu trochę zepsułam przez moją niecierpliwość. Na szczęście późniejsza warstwa została przygotowana jak należy. Samo ciasto mi smakowało. Może nie wpisałabym go na listę top 10 ulubionych ciast(...)delikatnie nasączyć osłodzoną kawą). Odstawiamy do lodówki do stężenia. Przygotowujemy krem jasny postępując dokładnie według opisanych wyżej wskazówek. Jasny krem rozprowadzamy na biszkoptach. Przykrywamy pozostałym blatem biszkoptowym. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z dodatkiem śmietanki. Rozprowadzamy polewę na wierzchu ciasta. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Źródło

Smaki Na Talerzu
20 wypieków z jabłkami (20 dolci con mele) 207

frutta secca) Szarlotka na kruchym cieście z kruszonką (Torta di mele sbriciolata) Ciasto z jabłkami, jeżynami i migdałową kruszonką (Crumb cake alle mele e more) Kruche ciasto z jabłkami i orzechowym kremem (Quadrotti di mele con crema di noci) Jabłkowe babeczki z ricottą i rodzynkami (Muffin di mele con ricotta e uvetta) Francuskie ślimaczki z jabłkiem, orzechami i rodzynkami (Girelle(...)jabłkami i czekoladą, bez glutenu (Crumble con farina di grano saraceno, mele e cioccolato, senza glutine) Jabłuszka z kruchego ciasta z farszem (Dolcetti farciti con mele) Pieczona frittata z jabłkami (Frittata al forno con mele) Piernik z jabłkami i kremem mascarpone (Ciambella speziata al mele e crema di mascarpone) Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
57 propozycji ciast na Wielkanoc 3270

coś dla siebie :-). Miłego dnia :-)  1.  Makowiec z lekką budyniową pianką  2.  Puszysty jabłecznik z nutą cytryny  3.  Murzynek z kremem śmietankowo - cytrynowym  4.  Ciasto łaciate 5.  Ciasto Świętego Jakuba  6.  Ciasto pianka cytrynowa  7.  Piernik przekładany powidłami śliwkowymi  8.  Kremówka 9.  Ciasto

kruche babeczki
Tarta z rabarbarem i bezą włoską 186

Bardzo kruchy spód wypełniony kwaskowym, chrupiącym rabarbarem dopełnia wyśmienita, lekko zapieczona beza włoska. To właśnie ta ostatnia nadaje charakteru wypiekowi. Jest gęsta i słodka, właściwie przypomina bardziej krem niż bezę. Składniki: Ciasto: 200g mąki krupczatki 2 żółtka 1 łyżka cukru waniliowego 125g margaryny Nadzienie: rabarbar, użyłam cztery młode łodygi 1 łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka bułki tartej Beza: 2 białka

Wrzosowa Polana
Domowe ciasteczka markizy 401

wersji super ekspresowej kruche ciasteczka można zamienić na okrągłe biszkopciki - wtedy przygotowanie całości nie powinno zająć nam więcej niż 20 minut. Składniki na ciasteczka Składniki na krem +cukrowe kolorowe koraliki Ciasto przygotowujemy według przepisu . Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, kroimy na małe kawałeczki i odstawiamy, żeby zmiękło. Suche składniki mieszamy razem w misce. Dodajemy masło, śmietanę i jajka. Zagniatamy(...)jeśli jest zbyt rzadkie dodajemy mąki, jeśli zbyt suche – śmietany. Ciasto wałkujemy na grubość kilku milimetrów, wykrawamy okrągłe ciasteczka i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 10 minut w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni. Po upieczeniu ciasteczka muszą mieć czas, żeby ostygnąć. Nie możemy zacząć nakładać kremu dopóki nie będą zupełnie zimne. Na środek ciasteczka nakładamy krem

Ciastkozercy
Tort cytrynowy 188

Tort dla cioteczki na "Barbórkę" Składniki: ( temperatura pokojowa) Ciasto: 250 g margaryny szklanka cukru 4 jajka 350 g mąki pszennej łyżka sody sok i skórka z 2 cytryn Krem cytrynowy: 7 łyżek drobnego cukru skórka i sok z jednej cytryny 2 jajka 50 g margaryny Krem na wierzch: 150 g margaryny  1.5 szklanki cukru pudru (przesianej) 2 łyżki mleka(...)piekarnika na 25 minut. Po upieczeniu odstaw na chwilę, następnie wyjmij z form i wystudź. Jeden blat przekryj na pół. Wcześniej oba wyrównaj, aby wierzch był płaski. (Ciasto które mi zostało spałaszowałam) Krem cytrynowy: Cukier i skórkę wymieszaj w szklanej misce. Jajka ubij z sokiem i daj do cukru. Dodaj również posiekane masło. Postaw na gotującym się garnku z wodą

Moje pyszne gotowanie