ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:414/1282)

Ciasto porzeczkowe z masą serową 8624

szklanki nalewki z czarnej porzeczki,  1/3 szklanki wody,  1,5 słoiczka dżemu z czarnej porzeczki (najlepiej własnej roboty!) Nalewkę wymieszać z wodą, nasączyć pierwszy blat ciasta.  Posmarować połową dżemu. Krem(...)masła,  500g sera z wiaderka,  5 łyżek cukru pudru.  Miękkie masło utrzeć na puch, dodawać stopniowo ser oraz cukier puder. Utrzeć na gładką masę. Krem rozsmarować na cieście. Przykryć drugim blatem. Naponczować i posmarować resztą dżemu. Wierzch: 500ml śmietanki 30%,  2 łyżki cukru pudru,  4 łyżki serka mascarpone,  50 g startej czekolady. Śmietankę ubić

Z miłości do słodkości
Sernik z polewą Crème brûlée 178

wyjmujemy z piekarnika i studzimy w temperaturze pokojowej. Następnie wstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin. Kolejnego dnia sernik wyjmujemy z lodówki, odpinamy obręcz tortownicy, przekładamy ciasto na paterę. Powierzchnię kremu delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Posypujemy brązowym lub białym cukrem i karmelizujemy za pomocą palnika

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto z jabłkami bez pieczenia 452

Ciasto z jabłkami bez pieczenia składa się z małej ilości składników i jest bardzo łatwe do wykonania. Pyszne ciasto na prosty deser z jabłkami i kremem z serka mascarpone na pewno posmakuje osobom, które lubią niezbyt słodkie ciasta. Uwielbiam ciasta z jabłkami i jesienią robię je bardzo często, gdyż o tej porze roku jabłka są najsmaczniejsze i w miarę tanie(...)się składników i uzyskania jednolitej struktury. Pod koniec miksowania wlewać cienką stróżką zimną żelatynę i krótko miksować, aby połączyła się z kremem z serka. Masę z mascarpone wyłożyć na herbatniki i przykryć następną ich warstwą (mogą być kakaowe). Ciasto wstawić na chwilę do lodówki. Składniki polewy rozdrobnić i rozpuścić w misce ustawionej na garnku z wrzącą wodą. Polewę mieszać

Kuchcik gotuje
Tort Oreo 1176

postanowiłam specjalnie z okazji jego urodzin upiec dla niego tort, który od początku do końca będzie smakował jak wspomniane wcześniej ciastka. Ciasto czekoladowe użyte w tym torcie jest ciężkie, gęste i mięsiste, mocno czekoladowe- prawie jak brownie. Krem lekki o konsystencji dość zbitej. Dekoracja powstała ze zmiksowanych ciastek. Polecam wypróbować. Składniki (na tortownicę o średnicy 22- 24 cm): Ciasto czekoladowe(...)tylko do połączenia składników i przekładam ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Ciasto piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut. Następnie studzę ciasto i przekrawam na dwa blaty. Składniki kremu miksuję do momentu aż masa znacznie zgęstnieje. Około 10 ciastek Oreo kroję na pół, resztę miksuję w malakserze na drobno*. Pierwszy blat toru kładę na płaskiej

Mango Papaja
Czekoladowe z kremem i truskawkami 110

mieszamy do połączenia. Nastęnie dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę i delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 170 st. C  przez 40-45 min. do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia.  300 ml mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier i stawiamy na palnik. W pozostałym(...)przykrywamy folią i odstawiamy do ostygnięcia.  Masło ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy ostygnięty budyń. Krem wykładamy na biszkopt umieszczony w rancie. Na wierzchu układamy truskawki.  Galaretki rozpuszczamy w 4 szklankach gorącej wody, gdy zaczną tężeć to wylewamy je na ciastoCiasto wkładamy do lodówki.  Wierzch dodatkowo, gdy galaretka całkiem się zastygnie to możemy udekorować bitą

kulinarne odsłony pati
Wigilijny krem z suszonych grzybów 183

smażone grzyby, a po 35 minutach wyciągamy ziele angielskie i liść laurowy, doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę uprzednio zahartowaną odrobiną zupy. Uruchamiamy ponownie program. Krem podajemy z groszkiem ptysiowym, słonym ciasteczkiem z ciasta francuskiego   lub makaronem typu łazanki. Posypujemy mchem z pietruszki i bułki tartej lub po prostu natką pietruszki. Sposób przygotowania tradycyjny: Grzyby suszone zalewamy wodą(...)minutach dorzucamy grzyby, a po kolejnych 30 doprawiamy do smaku i łączymy ze śmietaną zahartowaną wcześniej zupą. Wszystko razem miksujemy na gładki krem, który podajemy z groszkiem ptysiowym, słonym ciasteczkiem z ciasta francuskiego   lub makaronem typu łazanki. Posypujemy mchem z pietruszki i bułki tartej lub po prostu natką pietruszki

Kuchnia w czekoladzie
Domowe babeczki kopiec kreta 119

deseru w domowej wersji. Mięciutkie kakaowe babeczki wypełnione bananem i pysznym kremem z kawałkami czekolady.  8 sztuk Składniki suche 1 szklanka mąki pszennej tortowej pół szklanki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki mokre pół szklanki mleka 1/4 szklanki kefiru 1 jajko   Krem 100 ml. słodkiej śmietanki 30% pól opakowania śmietan fix 2 kopiaste łyżki(...)zacznie gęstnieć dodajemy serek mascarpone. Połowę banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do kremu. Czekoladę siekamy lub ścieramy na  dużych oczkach tarki dodajemy do kremu, całość mieszamy. Małego banana kroimy w drobną kosteczkę i wkładamy do wydrążonych babeczek następnie nakładamy sporą ilość kremu i posypujemy pokruszonym ciastem lekko dociskając tworząc kopczyk. Babeczki włożyć na godzinkę do lodówki. Smacznego

Andzia Pichci
MixStar robot kuchenny z podwójnymi mieszadłami 84

końcówek, które obracając się wokół własnej osi, krążą jednocześnie wokół misy. duże podwójne haki ze stali nierdzewnej do zagniatania ciast drożdżowych, chlebowych, ciasta na pierogi i innych ciężkich ciast; podwójne trzepaczki do ubijania piany z białek, śmietany i lekkich kremów;  podwójne mieszadła do lekkich ciast, ciast kruchych oraz ucierania masła z cukrem podwójne skrobaki, które zbierają składniki ze ścianek

Cztery Fajery
Ciasto cytrynka 190

Kolejne ciasto z serii przekładańce. Biszkopt jasny, polewa czekoladowa i obłędnie smaczny krem cytrynowy na lemon curd. Ciasto najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień gdy smaki się przegryzą. Idealne na każdą okazję. A zbliżają się Święta Wielkanocne więc ciachom jak znalazł. Lemon curd możecie zrobić sami ale też kupić. A gdzie ? A na przykład w super zaopatrzonym sklepie Kuchnie

Ewa w kuchni
Ciasto piernikowe w łaty 164

muffinki. Polecam Wam zaopatrzyć się w takie pudełka przed świętami. Dzięki nim bez problemu przewieziecie każdy wypiek, a nawet możecie przygotować coś w ramach prezentu. Kawałki różnych ciast lub babeczki z porcją kremu wspaniale prezentują się w małych kolorowych pudełkach z okienkiem. Dzisiejsze ciasto możecie zapakować w całości lub pokroić na kawałki. Polecam!   Składniki: (forma

Słodkie okruszki
Tort Aniołek 129

tortownicy o śr. 26 cm. • Ułożyć na papierze do pieczenia i piec w 180 st.C przez 10 minut. • Z resztek ciasta wychodzi piąty blat tortu. Krem budyniowy • Jajka, śmietanę, mąkę ziemniaczaną i cukier waniliowy zmiksować na gładką masę. • Mleko zagotować z cukrem i masłem. • Na gotujące się mleko wlać(...)zmiksowaną masę i zagotować budyń cały czas mieszając, aż zrobi się gładki krem. Składanie tortu • Tortownicę wyłożyć folią spożywczą, na dnie położyć blat ciasta. • Wylewać gorącą masę budyniową i przykrywać kolejnym blatem. • Resztę masy wylać na wierzch i wygładzić. • Ponieważ ciasto podczas pieczenia skurczyło się, masa budyniowa wlewa się na obwód tortownicy

To co kocham
Szpinakowa rolada 138

olej, mąkę  i proszek do pieczenia. Pieczemy w prostokątnej blaszce  w temperaturze 180 stopni ok. 60 minut.  Po upieczeniu gorące ciasto przekładamy na ściereczkę , zwijamy jak roladę i pozostawiamy  do ostygnięcia. Krem:  400 ml śmietany 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan(...)Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix  i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy z całością. Po ostygnięciu c iasto rozwijamy i przekładamy kremem. Nast ę pnie ponownie ciasto zawijamy jak rolad ę. Schładzamy w lodówce.  Smacznego

Pyszności Słodkości
Miniaturki kokosowe z ryżu jaśminowego 176

łyżki oleju 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli Wszystkie składniki (oprócz wiórek) zmiksować (malakserem/blenderem) na gładką masę. Dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Ciasto umieścić w szprycy do kremu i wyciskać niewielkie porcje - na blachę wysłaną papierem do pieczenia. (Ciasto można też wykładać za pomocą łyżeczki. Jest dość lepkie.) Piec (do zarumienienia) 20-25 minut

Di gotuje
koreczki naleśnikowe z owocami 161

naleśniki: 3/4 szklanki mleka 1 jajko 75 g mąki szczypta soli 1 łyżka oleju rzepakowego dodatkowo: 3 banany kilka winogron kawałek pomarańczy tłuszcz do smażenia 3 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella Składniki ciasta zmiksować lub dokładnie wymieszać aż powstanie jednolite ciasto. Na rozgrzanym tłuszczu usmażyć trzy niezbyt grube naleśniki. Posmarować je kremem czekoladowym. Na każdym naleśniku z boku ułożyć banana

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania