ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:411/1282)

prosta czekoladowa tarta z truskawkami 299

Następnie schłodzone ciasto, podsypujemy mąką i rozwałkowujemy. Przekładamy do natłuszczonej foremki o średnicy 27 cm. Nakłuwamy widelcem, przykrywamy papierem i obciążamy np. suchą fasolą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 15 min. a następnie usuwamy papier z fasolą i pieczemy jeszcze 5 min. składniki na krem czekoladowy: 500 ml mleka 100 g czekolady gorzkiej 2 żółtka(...)czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy ze śmietanką. Z truskawek usuwamy szypułki, myjemy, osuszamy i kroimy na talarki. Gotową, gorącą masę wykładamy na upieczone ciasto, równo rozsmarowujemy. Na kremie układamy truskawki. Całość polewamy delikatnymi strużkami roztopionej czekolady

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Szachownica 509

cukrem pudrem i śmietan fixem, następnie partiami dodajemy mascarpone, miksujemy do uzyskania jednolitego kremu.  Smarujemy bok jednego paska i przykładamy do niego pasek ciasta w innym kolorze. Lekko dociskamy i znów smarujemy kremem. Powtarzamy, następnie smarujemy górę i kolejno układamy drugą warstwę w taki sam sposób. Na koniec pozostałym kremem smarujemy ze wszystkich stron powstały blok. Wkładamy do lodówki

Tagebuch po polsku
CIASTO ,,SKRYTA PERSYMONA'' 179

Ciasto ,,Skryta Persymona'' to obłędnie pyszne ciasto biszkoptowe, o delikatnym, wyjątkowym smaku, z kremem mascarpone i galaretką skrywającą persymonę. Do powstania tego ciasta zainspirował mnie przepis na ciasto jamajka. A, że uwielbiam persymonę (kaki), to postanowiłam wykorzystać ten właśnie owoc. Pozmieniałam co nieco w przepisie jamajka i tak oto powstał przepis na biszkoptowe ciasto ,,skryta persymona''. Ciasto jest przepyszne! Gorąco

RITA food channel
CIASTO ,,SKRYTA PERSYMONA'' 464

Ciasto ,,Skryta Persymona'' to obłędnie pyszne ciasto biszkoptowe, o delikatnym, wyjątkowym smaku, z kremem mascarpone i galaretką skrywającą persymonę. Do powstania tego ciasta zainspirował mnie przepis na ciasto jamajka. A, że uwielbiam persymonę (kaki), to postanowiłam wykorzystać ten właśnie owoc. Pozmieniałam co nieco w przepisie jamajka i tak oto powstał przepis na biszkoptowe ciasto ,,skryta persymona''. Ciasto jest przepyszne! Gorąco

RITA food channel
Przekładaniec z wiśniami 177

cukru ½ szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Piana: 6 białek 1 szklanka drobnego cukru Kisiel wiśniowy Krem: ½l mleka 2 budynie wiśniowe ½ szklanki cukru 2 żółtka 300g   masła Dodatkowo: 2x czekolada mleczna 100ml śmietanki 30% Sposób przygotowania Ciasto z wiśniami: Składniki na kruche ciasto siekamy, a następnie szybko łączymy. Dzielimy na 3 części i schładzamy. Następnie wałkujemy(...)cukrem. W drugiej połowie mieszamy żółtka oraz proszek budyniowy. Wlewamy na gotujące mleko. Zagotowujemy. Przestudzony budyń dodajemy stopniowo do ucieranego masła. Przełożenie: Placek z wiśniami - krem - biszkopt - krem- placek z wiśniami i ciastem na wierzchu- polewa (ja użyłam czekolady deserowej i niestety była zbyt gorzka, więc osłodziłam ją cukrem pudrem- Wam polecam użyć po prostu mlecznej

Kuchnia w czekoladzie
Ciasta na Święta - 65 propozycji 12425

będzie Wam smakowało :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-)  1.  Makowiec z lekką budyniową pianką  2.  Lion  3.  Murzynek z kremem śmietankowo - cytrynowym  4.  Ciasto łaciate 5.  Ciasto Świętego Jakuba  6.  Ciasto pianka cytrynowa  7.  Piernik przekładany powidłami śliwkowymi  8.  Ciasto góra lodowa

kruche babeczki
Ciasta na Święta Wielkanocne 5062

gustu i zrobicie :-). Miłego dnia :-)  1.  Makowiec z lekką budyniową pianką  2.  Puszysty jabłecznik z nutą cytryny  3.  Murzynek z kremem śmietankowo - cytrynowym  4.  Ciasto łaciate 5.  Ciasto Świętego Jakuba  6.  Ciasto pianka cytrynowa  7.  Piernik przekładany powidłami śliwkowymi  8.  Kremówka 9.  Ciasto

kruche babeczki
62 propozycje ciast na Święta 5026

gustu i zrobicie :-). Miłego dnia :-)  1.  Makowiec z lekką budyniową pianką  2.  Puszysty jabłecznik z nutą cytryny  3.  Murzynek z kremem śmietankowo - cytrynowym  4.  Ciasto łaciate 5.  Ciasto Świętego Jakuba  6.  Ciasto pianka cytrynowa  7.  Piernik przekładany powidłami śliwkowymi  8.  Kremówka 9.  Ciasto

kruche babeczki
Tort gruszkowo kajmakowy 191

około 45 minut (w zależności od piekarnika) do suchego patyczka (jak nakłujemy patyczkiem ciasto i po wyjęciu pozostanie on suchy znaczy ze biszkopt gotowy) Po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie ). Wystudzić. Przekroić na trzy części. Krem kajmakowy 1 puszka (ok 400 gram)masy kajmakowej (zwanej też toffi, dulce de leche(...)stopni około 10 minut. Obracając w miarę potrzeb. Wystudzić - szybko twardnieją. Pierwszą część biszkoptu ułożyć na paterze. Nasączyć delikatnie i wyłożyć część kremu. Na krem położyć część gruszek i delikatnie wcisnąć w ciasto. Następnie kolejna część biszkoptu - nasączyć, wyłożyć część kremu, na to gruszki. Ostatnią część biszkoptu też nasączyć. Tort dokładnie wysmarować pozostałym kremem, wierzch i boki. Na boki kremu

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Rurki z bitą śmietaną 199

ciasto na 3 porcje (proszę się nie obawiać, że będzie twarde, po chwili stanie się podatne do wałkowania). Jedną zostawiamy do wałkowania, a pozostałe dwie ponownie wkładamy do lodówki. Ciasto musi „czekać” w chłodzie. Stolnicę oprószamy mąką i lekko podsypując wałkujemy nadając kształt prostokąta, na grubość maksymalnie 5mm. Ja rozwałkowałam cieniej. Tniemy na paski szerokości(...)minut. Gotowe rurki, jeszcze gorące zdejmujemy z foremek (ponieważ są gorące lepiej sobie pomóc papierowym ręcznikiem kuchennym). Studzimy na kratce. Zimne rurki nadziewamy bitą śmietaną lub ulubionym kremem. Cukier puder z mlekiem w proszku mieszamy w salaterce. Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy robotem. Pod koniec ubijania dodajemy cukier z mlekiem w proszku. Jeszcze chwilę ubijamy, aż śmietana będzie sztywna. Gotową przekładamy

mojewypiekiinietylko
Torcik straciatella z konfiturą z owoców leśnych 235

masa będzie połączona, robić to delikatnie aby nie naruszyć struktury pianki. Ciasto wylać do wyłożonej pergaminem tortownicy-samo dno, boków niczym nie natłuszczać. Piec w temp 170*c na grzaniu góra dół około 35-40 minut.  Studzić w foremce, całkiem zimny biszkopt przekroić na 3 blaty. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na gęsty krem pod koniec wsypać cukier puder

Wanilia i Kardamon
Miodownik z masą grysikową 208

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";}  Będąc na blogu Ewy dostrzegłam przepis na miodownik z kremem grysikowym i tak mnie zaintrygował, że postanowiłam go upiec na święta. Ciasto najlepiej zrobić 3 – 4 dni przed podaniem gdyż wtedy zmięknie. Zastanawiałam się, czy nie zrobić z podwójnej ilości składników i szkoda, że tego nie zrobiłam(...)masę, pod koniec ucierania dodać stopniowo kaszę mannę po uprzednim zdjęciu zastygniętego kożucha z wierzchu. Upieczone placki smarować kolejno gotowym kremem w równych proporcjach. Część kremu pozostawić na wierzch. Posypać całość wiórkami czekoladowymi. Gotowe ciasto   przechowywać w lodówce. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Tarta z kremem marshmallow i polewą z białej czekolady 261

pianki marshmallow można wykorzystać do czegoś innego niż uzupełnienie gorącego kakao czy kawy? Wychodzi na to, że tak :) Eksperymentalny krem do ciasta z ich dodatkiem wyszedł przepysznie i z pewnością nieraz jeszcze do niego wrócę! Kruche ciasto: 250 g mąki 80 g cukru pudru 150 g masła jajko opakowanie cukru waniliowego 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem(...)Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól mieszamy dokładnie ze sobą. Dodajemy posiekane na drobne kawałki masło i jajko, szybko zagniatamy lub miksujemy za pomocą końcówek do ciasta drożdżowego. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny. Po tym czasie rozwałkowujemy i przekładamy do tortownicy, wyrównując dokładnie dłonią. Nakłuwamy spód i pieczemy 30 minut

sama złodycz
Ptysie ze śmietaną w czekoladzie 193

cukiereczków. Porcja słodyczy nie tylko dla tych najmłodszych Składniki na ciasto parzone: 1 szklanka wody 125g masła 1 szklanka mąki pszennej 4 jaja Składniki na krem śmietankowy: 1l śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru Ciasto : W rondelku z grubym dnem zagotować wodę z masłem. Na gotującą się wodę wsypać mąkę pszenną, energicznie mieszając, by całość się nie przypaliła. Ciasto jest(...)ozdobną końcówką w kształcie gwiazdki (ja używam Wilton M1). Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać okrągłe porcje ciasta, w sporych odstępach (mocno rośnie). Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 - 30 minut. Po upieczeniu wystudzić, przekroić wzdłuż. Krem:   Schłodzoną śmietankę ubijamy razem z cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masą nadziewamy ptysie. Smacznego

Słodki Zakątek
Ciasto makowe z masą serową 226

Lekki biszkopt z dodatkiem maku, delikatna i zarazem puszysta masa serowa oraz pyszna domowa konfitura. Całość wieńczą chrupiące płatki migdałowe. Ciasto idealne na Święta, urodziny i

Z miłości do słodkości