Ptysie ze śmietaną w czekoladzie
Ptysie ze śmietaną w czekoladzie
Kolejna odsłona ptysi. Tym razem z kremem śmietanowym, z polewą czekoladową i dużą ilością kolorowych cukiereczków. Porcja słodyczy nie tylko dla tych najmłodszych Składniki na ciasto parzone: 1 szklanka wody 125g masła 1 szklanka mąki pszennej 4 jaja Składniki na krem śmietankowy: 1l śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru Ciasto : W rondelku z grubym dnem zagotować wodę z masłem. Na gotującą się wodę wsypać mąkę pszenną, energicznie mieszając, by całość się nie przypaliła. Ciasto jest gotowe gdy ma szklisty ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Słodki Zakątek
Autor
Kasia882
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ptysie, ciasteczka, ciastka , polewa czekoladowa, krem czekoladowy, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasta z masa, jajka nadziewane
Inne przepisy z Słodki Zakątek
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję