ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:404/1282)

Ciasto cytrynka 226

Kolejne ciasto z serii przekładańce. Biszkopt jasny, polewa czekoladowa i obłędnie smaczny krem cytrynowy na lemon curd. Ciasto najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień gdy smaki się przegryzą. Idealne na każdą okazję. A zbliżają się Święta Wielkanocne więc ciachom jak znalazł. Lemon curd możecie zrobić sami ale też kupić. A gdzie ? A na przykład w super zaopatrzonym sklepie Kuchnie

Ewa w kuchni
Ciasto piernikowe w łaty 211

muffinki. Polecam Wam zaopatrzyć się w takie pudełka przed świętami. Dzięki nim bez problemu przewieziecie każdy wypiek, a nawet możecie przygotować coś w ramach prezentu. Kawałki różnych ciast lub babeczki z porcją kremu wspaniale prezentują się w małych kolorowych pudełkach z okienkiem. Dzisiejsze ciasto możecie zapakować w całości lub pokroić na kawałki. Polecam!   Składniki: (forma

Słodkie okruszki
Tort Aniołek 169

tortownicy o śr. 26 cm. • Ułożyć na papierze do pieczenia i piec w 180 st.C przez 10 minut. • Z resztek ciasta wychodzi piąty blat tortu. Krem budyniowy • Jajka, śmietanę, mąkę ziemniaczaną i cukier waniliowy zmiksować na gładką masę. • Mleko zagotować z cukrem i masłem. • Na gotujące się mleko wlać(...)zmiksowaną masę i zagotować budyń cały czas mieszając, aż zrobi się gładki krem. Składanie tortu • Tortownicę wyłożyć folią spożywczą, na dnie położyć blat ciasta. • Wylewać gorącą masę budyniową i przykrywać kolejnym blatem. • Resztę masy wylać na wierzch i wygładzić. • Ponieważ ciasto podczas pieczenia skurczyło się, masa budyniowa wlewa się na obwód tortownicy

To co kocham
Szpinakowa rolada 172

olej, mąkę  i proszek do pieczenia. Pieczemy w prostokątnej blaszce  w temperaturze 180 stopni ok. 60 minut.  Po upieczeniu gorące ciasto przekładamy na ściereczkę , zwijamy jak roladę i pozostawiamy  do ostygnięcia. Krem:  400 ml śmietany 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan(...)Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix  i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy z całością. Po ostygnięciu c iasto rozwijamy i przekładamy kremem. Nast ę pnie ponownie ciasto zawijamy jak rolad ę. Schładzamy w lodówce.  Smacznego

Pyszności Słodkości
Miniaturki kokosowe z ryżu jaśminowego 221

łyżki oleju 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli Wszystkie składniki (oprócz wiórek) zmiksować (malakserem/blenderem) na gładką masę. Dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Ciasto umieścić w szprycy do kremu i wyciskać niewielkie porcje - na blachę wysłaną papierem do pieczenia. (Ciasto można też wykładać za pomocą łyżeczki. Jest dość lepkie.) Piec (do zarumienienia) 20-25 minut

Di gotuje
koreczki naleśnikowe z owocami 199

naleśniki: 3/4 szklanki mleka 1 jajko 75 g mąki szczypta soli 1 łyżka oleju rzepakowego dodatkowo: 3 banany kilka winogron kawałek pomarańczy tłuszcz do smażenia 3 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella Składniki ciasta zmiksować lub dokładnie wymieszać aż powstanie jednolite ciasto. Na rozgrzanym tłuszczu usmażyć trzy niezbyt grube naleśniki. Posmarować je kremem czekoladowym. Na każdym naleśniku z boku ułożyć banana

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto francuskie z kiwi 160

ubijamy z cukrem pudrem i dokładnie mieszamy z serkiem homogenizowanym  , wykładamy na ciasto i wyrównujemy powierzchnię . Kiwi  kroimy na plasterki  i rozkładamy na  kremie z serka i śmietany . Ciasto obkładamy płatkami migdałowymi , chłodzimy w lodówce

Smakowite Dania
Piernik marchewkowy 203

Szklanka = 250 ml. Marchewki można zastąpić 2 szklankami dyni startej na tarce o dużych oczkach. 2 szklanki startej marchewki odpowiadają około 4 średnim marchewkom. Ciasto bardzo dobrze smakuje przełożone kremem czekoladowym (np. nutellą) lub masłem orzechowym. W celu sprawdzenia, czy ciasto jest już upieczone należy nakłuć ciasto patyczkiem. Jeżeli patyczek pozostanie suchy - ciasto jest już gotowe, jeżeli bedzie mokry, ubrudzony

Gospodyni Miejska
Tartaletki „Ptasie gniazdka” 222

Wielkanoc tuż, tuż… Moją propozycją na świąteczne wypieki są tartaletki z kremem budyniowym, czekoladowym. Kruche, smaczne, udekorowane karmelowym gniazdkiem i jajeczkami z masy cukrowej.   Składniki: Ciasto (na około 11 tartaletek): 1 szklanka mąki 120 g masła 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru szczypta soli Krem budyniowy czekoladowy (kremu trochę zostanie): 2,5 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru(...)Dokładamy masło i siekamy na malutkie kawałeczki. Delikatnie zagniatamy ciasto, ale nie za długo. Ciasto owijamy folią i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Po schłodzeniu rozwałkowujemy, wylepiamy foremki i nakłuwamy spód widelcem. Pieczemy około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Krem budyniowy czekoladowy: Do rondelka wlewamy 1,5 szklanki mleka i zagotowujemy. Ustawiamy ogień na malutki

Oryginalny smak
Ptysiowe kuleczki 197

kremem mascarpone Wydawałoby się, że ptysie to skomplikowana sprawa. Pamiętam, gdy pierwszy raz robiłam ciasto parzone i jak bardzo mi się nie udało. Gdyby nie przeogromna ochota na ciastko z kremem, nie spróbowałabym drugi raz. Tyle dobrego z „zachciewajek”. Tak naprawdę wykonanie ciasta jest banalnie proste. I choć rękaw cukierniczy znacznie ułatwia sprawę, to bez niego nie jest(...)wcale dużo trudniej. Ptysie są lekkie, idealne na raz. I dwa, ponieważ na jednym trudno skończyć. Ciasto: 150 g mąki szczypta soli 1 łyżeczka ksylitolu 100 g masła 125 ml mleka 125 ml wody 4 jajka Krem: 250 g serka mascarpone 150 g jogurtu skyr 2-3 łyżki ksylitolu (wedle uznania) 1-2 krople aromatu waniliowego W niedużym rondelku gotujemy

Kucharzyca
Ciasto Raffaello 189

wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy herbatniki. Na ciastka wykładamy krem budyniowy. Następnie powtarzamy warstwy herbatników i kremu uzyskując 3 piętra (na wierzchu powinien być krem). Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Blachę z ciastem wkładamy na kilka godzin do lodówki. Krem powinien lekko stężeć a herbatniki zmięknąć

Qchnia po prostu
Ciasto z malinami i kremem z nutelli 197

malinami z dodatkiem orzechów laskowych. Połączenie czekolady z malinami to po prostu strzał w dziesiątkę i ciasto bardzo smakowało gościom.  Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1/2 szklanki orzechów laskowych 4 łyżki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru Krem: 5 łyżek nutelli 100 g czekolady 300 g malin do dekoracji szklanka pokruszonych wafli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Orzechy(...)minut.  Następnie przygotowujemy krem. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie miksujemy z nutellą i masłem na gładką masę.  Gdy ciasto ostygnie, przekrawamy je na pół i przekładamy kremem, na krem wysypujemy wafle, a na to kładziemy drugą część biszkoptu. Wierzch i boki smarujemy kremem, na wierzch układamy umyte maliny

Delusional Trine
Makowe z kremem "biała dama" 227

Pyszne ciasto z makiem na każdą okazję, nie tylko na święta. I jeszcze ten krem, delikatny, subtelny, w połączeniu z makiem idealnie pasuje do kawy czy gorącej czekolady. Skladniki: Ciasto makowe: 0,5 kg maku (gotowany i 3 razy mielony) 0,5 kg cukru 16 jajek 2 łyżka miodu 4 łyżki bułki tartej zapach migdałowy Żółtka ubijamy z cukrem(...)niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubijamy na sztywno. Do przestudzonej żelatyny stopniowo dodajemy bitą śmietanę połączoną z masą serową. Ciasta makowe kroimy na 2 placki i przekładamy kremem "biała dama". Wierzch ciasta możemy posypać cukrem pudrem lub posmarować polewą czekoladową. Smacznego

Salonik smaków
Tort bezowy z kremem speculoos 157

Składniki na dwa bezowe blaty o śr 21-22 cm 5 białek dużych jaj 25 dag  drobnego cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 pełna łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem speculoos: 7 dag herbatników korzennych 4 dag mlecznej białej czekolady 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka prawdziwego miodu 50 ml mleka 2 łyżki oleju kokosowego –płynnego Dodatkowo ½ litra śmietany kremówki(...)podanej średnicy, wykłóżyć  po równo bezę, uformować szpatułką do ciasta  okrąg. Piekarnik nagrzać  do 150*c -termoobieg, włożyć   bezę i temperaturę natychmiast zmniejszyć do 115*c i suszyć   bezę 2 godziny. Studzić w zamkniętym  w piekarniku. Można zostawić na całą noc. Krem: Herbatniki korzenne zmiksować w malakserze na pył . W małym garnuszku

Wanilia i Kardamon
Najlepszy krem budyniowo-chałwowy do ciast i tortów (duża porcja) 167

jest miłośnikiem chałwy? Mam dla Was pyszną propozycję na najlepszy krem budyniowo-chałwowy, który z chęcią zjadłoby się za pomocą... palucha! Jest przepyszny i idealnie nadaje się do przekładania ciast, tortów oraz innych słodkości. Doskonale trzyma formę, więc sprawdzi się również przy ich dekoracji(...)podanych proporcji wychodzi bardzo duuużo kremu (w mojej misce było to około 1,3-1,4 litra) Poniżej podałam przykład jego użycia i dodam, że ciasto zniknęło w oka mgnieniu, a sam krem zrobił wielkie wrażenie! 750 ml mleka (3 szklanki o pojemności 250 ml)   2 żółtka 2 budynie śmietankowe 200g masła 300g chałwy (u mnie przeważnie waniliowa

Di gotuje