ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:138/1282)

Wegańskie banoffee pie. 98

smacznego ciasta na deser to wegańskie banoffee pie spełnia wszystkie wymagania! Ta wersja ciasta nie wymaga pieczenia , jest bez laktozy , bez glutenu oraz bez cukru . Ciasto to zaspokoi wszystkie nawet najbardziej wymagające podniesienia. Wegańskie ciasto super słodkie, super kremowe i takie dekadenckie. Taki powinien być każdy deser ! Suszone daktyle to wspaniała, słodka przekąska oraz idealny dodatek do ciast. Jednak owoce(...)śmietany z mleczka koksowego. Mleczko wkładamy do miski i za pomocą miksera ubijamy mleczko kokosowe. Ubijamy je przez kilka minut aż będzie gładkie i aksamitne. Krem kokosowy wkładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wierzch ciasta. To ciasto banoffee pie to łatwy deser bez pieczenia z dodatkiem delikatnego karmelu , z plasterkami banana i wypełnione bitą śmietaną kokosową i wszystko

Zdrowy Styl Joanny
Kolorowa szachownica 112

kuchni , pod warunkiem , że coś z tego wychodzi ;) Zaczęłam od upieczenia dwóch biszkoptów w keksówce a skończyłam w większej blaszce. ;) Ciasto nie tylko pięknie wygląda , ale też pysznie smakuje. Biszkopt jest niezwykle delikatny i puszysty a krem daje waniliowy posmak słodkości :) Keksówka wymiary : 24 x 12 cm Blaszka wymiary : 24 x 28 cm Czas pieczenia : 30 minut Temp. pieczenia(...)powstały grudki. Wystudzony budyń ucieramy z masłem ( temp. pokojowa ) Dodatkowo Galaretkę przyrządzamy wg. opisu na opakowaniu. Ciasto " Kolorowa szachownica " Biszkopt jasny i  ciemny po wystudzeniu kroimy  wzdłuż na 3 paski. Układamy w większej foremce , gdzie pomiędzy paseczki nakładamy warstwę kremu , w ten sposób paseczki biszkoptów się przykleją do siebie. Na jedną warstwę ułożonych i posklejanych kremem pasków biszkoptów

Różne smaki w kuchni
Ekstrymalnie czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym 119

ciasto. Piec 35 minut w 180*C. Krem: 250 g mascarpone 250 g śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru Składniki umieścić w misie miksera i ubić na sztywny krem. Wystudzone ciasto (może opaść) posmarować kremem. Podawać schłodzone :) Smacznego!  Przepis ze strony kwest ia smaku.com

Chocolate Muffin Blog
Tarta orzechowa z gruszkami 177

lodówki. Ciasto rozwałkowujemy i rozkładamy w tortownicy, lub wormie do tarty. Wkładamy do piekarnika na 15 minut na 180`C. Bądź do momentu zarumienienia się ciasta. Następnie odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Przygotowanie kremu orzechowego: Do miski wrzucamy miękkie masło, dodajemy cukier puder i mieszamy, gdy masło połączy się z cukrem wbijamy jajko i dalej ubijamy. Kolejnym krokiem jest dodanie zmielonych

Słodkie Przyjemności
Ciasto Cassata 216

Tradycyjne, włoskie a dokładnie sycylijskie ciasto przełożone kremem z serka ricotta z dużą ilością namoczonych w alkoholu bakalii, orzechów i czekolady. Szybkie i łatwe do zrobienia, ma ciekawy smak, ale pyszny ;) Polecam! PS Szukasz armatury przemysłowej lub kwasoodpornej? Zajrzyj koniecznie na stronę http://www.saga.info.pl/  - profesjonalne rozwiązania, gwarancja jakości i trwałości :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę(...)pistacje dodać do masy serowej, wymieszać. Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części. Pierwszy blat ciasta nasączyć odrobiną alkoholu, rozsmarować 3/4 masy serowej, przykryć drugim blatem ciasta, również nasączyć alkoholem i rozsmarować pozostały krem. Całość wstawić do lodówki na około 2-3 godziny. Po tym czasie kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i usztywniaczami do śmietany, wyłożyć na masę serową

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto Kubanka 813

Ciasto Kubanka to połączenie różnych kombinacji smakowych. Puszysty, pachnący rumem biszkopt, delikatny krem czekoladowy, kwaskowe powidła śliwkowe i to wszystko w jednym kawałku. Wbrew pozorom nie jest to przesłodzone ciasto. Spodoba się każdemu smakoszowi wilgotnych, kremowych ciast . Ja takie ciasta akurat uwielbiam, więc polecam ten przepis wszystkim miłośnikom tego typu wypieków. Receptura jest na blaszkę o wymiarach

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto Rajska Pianka 959

wcześniej przygotowaną mąkę z proszkiem i wymieszać szpatułką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia, ale tak żeby papier trochę wystawał poza blaszkę, to ważne. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika biszkopt odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem piankowy: 6. Każdy kolor galaretki wyspać do osobnej miseczki(...)warstwę kremu wylać na przygotowany biszkopt, wyrównać. Blaszkę wstawić do lodówki na 5 minut. 10. Po 5 minutach do drugiej część śmietanowego kremu dodać 3-4 partiach ostygniętą, żółtą galaretkę i wylać ją na krótko schłodzone ciasto w blaszce, wyrównać i znów wstawić na 5 minut do lodówki. Z zieloną galaretką postępować tak samo jak z czerwoną i żółtą. Ciasto

Mała Cukierenka
Ciasto"Pijany kokos" 1867

Puszysty biszkopt, mocno nasączony ponczem z likierem kokosowym Canari , delikatny kokosowy krem i pianka z białej czekolady o wyrazistym smaku, nie jest trudne do wykonania, ciasto jak marzenie idealne dla osób poszukujących mocno kokosowych smaków. Gwarantuję że na jednym kawałku się nie skończy. Składniki: Ciasto: 5 jaj 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki budyniu śmietankowego 3/4 szklanki cukru Masa kokosowa(...)dodajemy stopniowo po łyżce cukru do skończenia i żółtka. Mąkę przesiewamy z budyniem dodajemy do masy, delikatnie miksujemy do połączenia lub mieszamy łyżką tak aby nie naruszyć struktury piany. Ciasto wylewamy do wyłożonej pergaminem blaszki o wym 25/30 cm. Pieczemy 30 minut w temp 160*c. Całkiem zimne przekroić wzdłuż na dwa blaty.      PONCZ: Przegotowaną wodę mieszamy

Wanilia i Kardamon
Jogurtowe ciasto z kremem kokosowo-jagodowym i czekoladą 173

kuleczki a tyle radości! Co roku ogromnie cieszę się gdy rozpoczyna się sezon na jagody. Uwielbiam je zajadać same, w naleśnikach, w formie koktajlu czy w cieście. Niedawno zakochałam się też w kremie z mleczka kokosowego i jagód. Gwarantuję, że jeśli go wypróbujecie to następnym razem zastanowicie się czy do ciasta/tortu użyć tradycyjnej bitej śmietany. Krem kokosowo-jagodowy świetnie komponuje(...)Łączymy je ze sobą. Masę przelewamy do formy (o średnicy 18 cm). Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Odstawiamy do ostudzenia. […] Artykuł Jogurtowe ciasto z kremem kokosowo-jagodowym i czekoladą pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
TORT BANANOWY Z MASŁEM ORZECHOWYM 187

zimową porę, koniecznie do kawy bez cukru! Jestem ciekawa Waszych wrażeń po degustacji :). P.S. Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni. Dzień 1: Pieczemy bananowe ciasto. Dzień 2: Robimy krem, składamy i tynkujemy tort. Dzień(...)Dekorujemy tort. Dzień 4: Podajemy tort gościom. Tort najlepiej smakuje 2-3 dni po złożeniu (przełożeniu go kremem). Tort jedzony na drugi dzień po złożeniu smakuje jak zwykłe ciasto z kremem. Sprawdziłam to i czuć różnicę, dlatego nie warto się śpieszyć! Tort z filmu i na ostatnim zdjęciu ma śr 20 cm. Tort bananowy na pozostałych zdjęciach

Słodki Pomysł
Mocno czekoladowe ciasto bez mąki z kremem i nektarynką 112

minut. Ciasto wyciągamy i całkowicie studzimy. KREM: W misce umieszczamy śmietankę, mascarpone i cukier waniliowy, jeśli go używamy i ubijamy na sztywny, puszysty krem. Tak przygotowany krem wykładamy na ostudzone ciasto. Nektarynki kroimy na ósemki lub szesnastki i układamy na kremie. Dekorujemy listkami mięty. Schładzamy i podajemy. Smacznego! Artykuł Mocno czekoladowe ciasto bez mąki z kremem i nektarynką pochodzi

Be Fit Be Strong
Kruche babeczki z kremem o smaku adwocata i bezami 121

szklanki mąki krupczatki  MŁYNOMAG 1/4 szklanki cukru pudru Szczypta soli 120 g masła 2 żółtka Bezy: 2 białka 2 łyżki cukru Szczypta soli Krem: 100 g margaryny 3 łyżki masy krówkowej o smaku adwocata Ciasto: Mąkę przesiewamy do miski z cukrem pudrem oraz szczyptą soli. Dodajemy pokrojone kawałki masła. Siekamy wszystko nożem do połączenia składników. Robimy dołeczek i wbijamy(...)żółtka. Całość szybko zagniatamy. Robimy kulę i chłodzimy w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na placek o grubości 3-4 mm. Wycinamy koła foremkami na babeczki o średnicy 7 cm. Dociskamy do środka foremki, nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez 12-15 minut w temperaturze 200*C. Jeszcze ciepłe odwracamy i wyjmujemy z foremki. Studzimy. Białka ubijamy

VioletoweKucharzenie
KORA ORZECHOWA 233

masło do puszystości. Dodawać po łyżce budyniu, cały czas ucierając do powstania gładkiej masy.Przełożenie  ciasta:Masę budyniową dzielimy na 3 części. Układamy: 1 blat ciasta orzechowego, na to rozsmarowujemy pierwszą część kremu, na kremie układamy delicje (każdą delicje moczymy kilka sekund w przygotowanym wcześniej ponczu) czekoladą do dołu, lekko wciskając w ciasto. Na delicje wykładamy drugą część(...)kremu i przykrywamy drugim plackiem. Następnie wykładamy trzecią część kremu, pokrojone  w plasterki brzoskwinie, a na wierzch ciasta wylewamy tężejącą galaretkę brzoskwiniową, rozpuszczoną wcześniej w połowie przewidzianej na opakowaniu gorącej wody. Chłodzimy w lodówce kilka godzin. Najlepsze jest na następny dzień albo nawet

Walijskie Pichcenie
Napoleonka na herbatnikach 13257

Dziś na szybko zrobiłam napoleonkę na herbatnikach w sam raz będzie do niedzielnej kawy. S amo ciasto jest banalnie proste, szybkie i bardzo pyszne. Polecam 😊 Składniki: krem 5 szklanek mleka 3 żółtka 150 g masła 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 100 g mąki 2 budynie śmietankowe dodatkowo herbatniki (40 szt.) cukier puder Wykonanie(...)małym ogniu, ciągle mieszając aż masa zgęstnieje, wystudzić. Miękkie masło utrzeć na biały krem i stopniowo dodawać łyżka po łyżce budyniu. Blaszkę wyłożyć folią spożywczą, na dno poukładać herbatniki. Masę wyłożyć na herbatniki, wyrównać i przykryć pozostałymi herbatnikami. Ciasto wstawić na całą noc do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

magiczna kuchnia Kasi
Rolada czekoladowa 97

jajecznej. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Upieczone ciasto przykryć czystą ściereczką i  odwrócić blachę do góry dnem na blat. Zdjąć z wierzchu papier, na którym piekło się ciasto. Zwinąć w rulon zawijając w ściereczkę i odłożyć do ostygnięcia. Krem : białka ubić z 25 g cukru na sztywną pianę. Do garnuszka wlać(...)bezą lekko ubijając. Następnie dodać rum. Biszkopt rozwinąć. Na biszkopcie rozłożyć krem, zostawiając około 3 cm wolnego ciasta, wzdłuż dłuższego brzegu. Krem można posypać chilli w proszku, ja posypałam nitkami chilli. Na kremie rozłożyć pokrojone mango. Zwijać ciasto w rulon, zaczynając od dłuższego brzegu z kremem. Następnie odstawić w chłodne miejsce do ostudzenia, najlepiej na kilka godzin

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania