ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:146/1282)

Leśny mech 201

Słynne zielone ciasto z kremem i owocami, przypominające wyglądem leśne runo. Szpinak w smaku (zarówno moim zdaniem - osoby przygotowującej ;), jak i tych, którzy nie widzieli, z czego jest ciasto) nie jest wyczuwalny, natomiast nadaje pięknej, naturalnie zielonej barwy, podkreślonej dodatkowo przez czerwone owoce. Ciasto jest wilgotne, delikatnie słodkie i smakuje bardzo dobrze nawet po 3 dniach. Mniam! Składniki Ciasto(...)ostrym nożem na 2 nierówne części - w stosunku mniej więcej 2/3 dół i 1/3 góra. Mniejszą, górną część pokruszyć do miseczki, większą ułożyć na paterze. Wyłożyć krem (przygotowanie poniżej), wyrównać. Posypać okruszkami ciasta i udekorować owocami (u mnie maliny, borówki, truskawki).  Krem 200 ml śmietany 36% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią

Słodkie inspiracje
Keto tort czekoladowy (Paleo, LowCarb) 182

formę. Jeśli pamiętacie babeczki, to wiecie, że zawierały one zarówno cukinię jak i awokado . Tak jest też w tym przypadku. Tak, tak – blaty naszego tortu to czekoladowe ciasto z cukinii, a czekoladowy krem powstał na bazie miąższu z awokado . Nie ma to, jak połączyć przyjemne z pożytecznym! Taki tort to bowiem świetny sposób na przemycenie do menu większej ilości warzyw(...)tylko przepyszny, ale - za sprawą cukinii i awokado - także bardzo odżywczy i zdrowy. No i niskowęglowodanowy! Po prostu rewelacyjny! Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword biszkopt , brownie , ciasta z kremem , czekolada , jajka , mus z awokado , torcik , tort Porcje 16 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 20 minut Składniki Ciasto czekoladowe z cukinii 4 jaja 220 g cukinii

Modern Cave Girl
Kremówki z owocami i nutą mięty 190

składniki. Dodajemy masło i mieszamy, chwilę tak aby składniki się połączyły.  Rozkładamy ciasto biszkoptowe do 2 keksowych foremek.  Pieczemy przez 20-25 minut, aż ciasto stanie się lekko brązowe i sprężyste. krem: 2 budynie z białą czekoladą Delecta kostka niesolonego masła 1 litr mleka 4 gałązki świeżej mięty brzoskwinia ciasteczkowa kilka truskawek tabliczka gorzkiej czekolady min.80% kakao Przygotowanie(...)roztapiamy nad kąpielą wodną ciasto wyjmujemy z foremek, rozcinamy na dwie części, na jednym spodzie układamy pokrojoną w plasterki brzoskwinię, na drugim truskawki również pokrojone w plasterki, wykładamy krem, przykrywamy ciastem, oblewamy czekoladą

Luźna Kuchnia
Księżniczka – szybkie ciasto bez pieczenia 16075

Szybkie ciasto bez pieczenia z kremem z serka mascarpone i bitej śmietany, dżemem porzeczkowym i herbatnikami to bardzo pyszny deser na wyjątkowe okazje (albo bez okazji). Smakuje wyśmienicie, dzięki lekko kwaskowatemu dżemowi i kakao nie jest mdły ani zbyt słodki. Do tego prezentuje się bardzo ładnie, także nikogo nie trzeba zachęcać do jego skosztowania, znika błyskawicznie ze stołu. Ciasto przygotujemy(...)warstwami, każdą warstwę kremu dokładnie wygładzając: - herbatniki - masa mascarpone z kakao - herbatniki - dżem - herbatniki - większość białego kremu z mascarpone (zostawiamy kilka łyżek na posmarowanie wierzchu) - herbatniki - reszta białego kremu - na koniec ciasto posypujemy startą na tarce czekoladą. Deser wkładamy na kilka godzin do lodówki, aby kremy stężały, dzięki czemu całość zesztywnieje i bez problemu będzie się kroić. [caption id="attachment

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto przekładane z herbatnikami 607

ciasto jest z kilku różnych warstw. Jest krem budyniowy, herbatniki, kajmak i zwieńczone jest delikatną pianką z bitej śmietany i galaretki. Kajmak w cieście zawsze kojarzy nam się z bardzo słodkimi ciastami jednak tu wszystko ze sobą idealnie się komponuje.  Porcelana  Magnum Bogucice Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki cukru  3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki(...)Masa ze śmietany: Galaretkę rozpuścić w wodzie i odłożyć do lekkiego stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno. Miksując wlewać powoli tężejącą galaretkę. Miksować do połączenia się składników. Warstwy ciasta: Biszkopt, krem budyniowy, herbatniki, masa krówkowa, herbatniki, masa ze śmietany. Ciasto wkładamy co najmniej na kilka godzin do lodówki by herbatniki zmiękły. Najlepiej przygotować go dzień wcześniej. Przed podaniem zrobić dekorację

Ala piecze i gotuje
Piegusek ananasowy 215

mąki tortowej 4 łyżki suchego maku 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 krople aromatu migdałowego Poncz: Sok z ananasa 100 ml białego martini lub czystej wódki Krem ananasowy: 1 puszka ananasów 1  galaretka cytrynowa Dr.Oetker 450 ml mleka 1 budyń śmietankowy z cukrem-70 g 1 łyżka cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru waniliowego(...)stanie się lśniąca, wtedy dodać żółtka, zmiksować, dodać aromat migdałowy, wsypać mąkę z makiem i rózgą od miksera ręcznie wymieszać aż do połączenia nie tracąc struktury piany. Tak przygotowane ciasto wylać do wyłożonej pergaminem blaszki o wym 25/30 cm piec 25 -30 minut w temp 170*c, gorące ciasto wyjąć z pieca i upuścić na podłogę z odległości

Wanilia i Kardamon
Ciasto marchewkowe z serkiem śmietankowym 133

Przepis dostałam od koleżanki i choć długo przymierzałam się do przygotowania jakiegokolwiek ciasta marchewkowego, na to nie trzeba mnie było długo namawiać. Moją ciekawość wzbudził krem na bazie serka śmietankowego, którego do tej pory używaliśmy wyłącznie do kanapek. Ciasto wyszło pyszne!!! Lekkie, puszyste i wilgotne. Polecam !!! Składniki: 2 szklanki startej na drobnych oczkach marchewki 2 szklanki mąki pszennej – polecam(...)patyczka). Studzimy. Zimne ciasto przekrawamy na 2 blaty. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Stopniowo dodajemy serek śmietankowy oraz śmietanę. Na końcu dodajemy aromat waniliowy. Pierwszy blat ciasta smarujemy kremem. Przykrywamy drugim blatem. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Fascynacje Ani
PIERNIKOWY OBŁOCZEK 148

mój autorski przepis na bardzo lekkie i pyszne ciasto z dodatkiem pierniczków :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM: 25/35 CM: BISZKOPT: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia i octu KREM: szklanka zimnego mleka 2 śmietany ,,Śnieżki'' śmietana 18 % (330 ml) galaretka pomarańczowa ORAZ: 0,5 słoiczka dżemu z czarnej porzeczki (lub innego(...)wsypujemy na 3 razy do jajek, mieszamy łyżką. Blachę (sam spód) wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto i pieczemy w 150 st. C termoobieg ok 20-25 minut (góra dół- 170 st. C) Po wystudzeniu z biszkoptu ściągamy skórkę i smarujemy dżemem porzeczkowym. KREM: Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, odstawiamy do wystudzenia. Mleko ubijamy ze Śnieżkami na sztywno

Pani na deser
Miodownik z kremem z kaszy manny 979

margarynę. Zagnieść gładkie ciasto, owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki.  Następnie ciasto podzielić na trzy części. Każdą wylepić dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Nakłuć widelcem.  Każdą część piec około 10 minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem:   1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki,  130g kaszy manny,  120g cukru(...)utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce przestudzonej kaszy.  Pierwszy blat ciasta posmarować dżemem, wyłożyć połowę kremu. Przykryć drugim blatem, ponownie posmarować dżemem i przykryć resztą kremu. Położyć trzecią część ciasta, docisnąć. Wierzch:   puszka masy krówkowej,  100g orzechów włoskich. Masę krówkową rozsmarować na wierzchu ciasta, posypać posiekanymi orzechami. Najlepiej smakuje na trzeci dzień, gdy blaty ciasta zmiękną

Z miłości do słodkości
Bananowa rozkosz 109

składające się z bananów, galaretki cytrynowej i biszkoptu czekoladowego. Ciasto przygotowałam z okazji wizyty rodzinki. Ciasto bardzo im smakowało, o czym świadczy fakt, że były prośby o dokładkę :). Ciasto udekorowałam kremem na bazie śmietany i gorzkiej czekolady, ale jeżeli liczycie kalorie, ciasto możecie posypać kakao i też będzie świetnie smakowało. Składniki na blaszkę 28 na 18 cm: Biszkopt: 6 dużych(...)miksera, powoli wlewać ciepłą czekoladę ze śmietaną. Miksować tylko do połączenia. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego, zakończonego dekoracyjną tylką (u mnie Wilton 1 M). Krem schować do lodówki aby lekko stężał, około 30 min. Ciasto wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, delikatnie usunąć papier, posmarować cienką (około 1/2 cm) warstwą kremu czekoladowego, wyrównać, pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat wycisnąć

moj przepis na
Bananowa rozkosz 471

składające się z bananów, galaretki cytrynowej i biszkoptu czekoladowego. Ciasto przygotowałam z okazji wizyty rodzinki. Ciasto bardzo im smakowało, o czym świadczy fakt, że były prośby o dokładkę :). Ciasto udekorowałam kremem na bazie śmietany i gorzkiej czekolady, ale jeżeli liczycie kalorie, ciasto możecie posypać kakao i też będzie świetnie smakowało. Składniki na blaszkę 28 na 18 cm: Biszkopt: 6 dużych(...)miksera, powoli wlewać ciepłą czekoladę ze śmietaną. Miksować tylko do połączenia. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego, zakończonego dekoracyjną tylką (u mnie Wilton 1 M). Krem schować do lodówki aby lekko stężał, około 30 min. Ciasto wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, delikatnie usunąć papier, posmarować cienką (około 1/2 cm) warstwą kremu czekoladowego, wyrównać, pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat wycisnąć

moj przepis na
Tarta rafaello z truskawkami 174

Pyszna tarta wypełniona kremem kokosowym. Krem według receptury z ciasta rafaello   bardzo dobrze komponuje się z truskawkami. składniki: kruche ciasto 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 1 żółtko 1 łyżka cukru pudru szczypta soli krem 2,5 szklanki mleka 2 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g miekkiego masła(...)cukrowe kuleczki. Gotową tartę schłodzić. *Krem zrobiłam według sprawdzonych proporcji na ciasto rafaello. Na tartę wyłożyłam cały jednak było go ciut przy dużo jak na takie cienkie ciasto. Polecam z 5 łyżek kremu odłożyć i zjeść z biszkoptami albo zrobić jakiś deser w pucharku przełożony owocami i ciastkiem

Monia miesza i gotuje
CIACHO Z BORÓWKAMI I NIEWIDZIALNĄ GALARETKĄ 199

Bardzo dobre ciacho biszkoptowe z delikatnym kremem oraz pysznymi borówkami i bezbarwną galaretką. Robi się go dość prosto i przyjemnie. Fajnie wygląda i super smakuje. Polecam  :) Upiec 2 biszkopty w blaszce o wymiarach 25/40 cm. Tu przepis  KLIK MASA: 2 opakowania bitej śmietany śnieżki kubek śmietany do zup i sosów 18 %  (u mnie Mleczna dolina(...)miksujemy ze śnieżkami na sztywno. Dodajemy kubek śmietany i zimną galaretkę. Miksujemy oraz wsypujemy pokrojone galaretki oraz borówki. Mieszamy łyżką i wylewamy na biszkopt, wyrównujemy i przykrywamy drugim biszkoptem. Ciasto chowamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego :) MAŁA RADA: Żeby masa lepiej się trzymała należy z biszkoptów delikatnie zdrapać skórkę. 'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca

Pani na deser
Biszkopt budyniowy z kremem z ricotty i konfiturą malinową 163

aktualnym numerze znajdziecie też moją propozycję - przepis na lekkie, biszkoptowe ciasto z malinową nutą :) Bardzo mi miło być częścią tego wspaniałego projektu! :) Biszkopt budyniowy z kremem z ricotty i konfiturą malinową tortownica 26 cm Ciasto: 5 jajek 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 opakowanie budyniu malinowego bez cukru (64 g) 1/4 szklanki ksylitolu 1/4 szklanki erytrolu Wszystkie składniki powinny być(...)następnie połączyć z pozostałą częścią kremu.  Biszkopt podzielić na 3 równe części, jeden z blatów nasączyć roztworem ekstraktu z wodą i posmarować konfiturą. Przykryć drugą częścią ciasta, nasączyć blat i wyłożyć krem, zostawiając część masy na dekorację wierzchu ciasta. Wyrównać i przykryć ostatnim blatem. Na wierzch wyłożyć resztę kremu, wygładzić. Brzeg ozdobić siekanymi migdałami, a środek oprószyć pudrem malinowym

FitKot
Torcik rabarbarowo-krówkowy 153

Wiosenny torcik z majowego rabarbaru z galaretką , puszysty biszkopt niczym nie nasączony bo nie ma takiej potrzeby, warstwa słodziutkiego kremu krówkowego z mascarpone, jest idealny słodko-kwaśny, nic nie przesłodzony, polewa z gorzkiej czekolady dopełnia smaku. Ciężko odmówić sobie dokładki, słodka rozpusta do filiżanki popołudniowej  herbaty. Tortownica 24 cm Biszkopt: 3 jajka ¼ szklanki cukru ½ szklanki maki pszennej 1 łyżka(...)blat biszkopta ułożyć z powrotem w tortownicy, wyłożyć tężejącą już masę z rabarbarem, przykryć drugim blatem biszkopta, wyłożyć krem krówkowy, przykryć biszkoptem, czekoladę połamać na kawałki, włożyć do rondelka wlać  śmietankę i rozpuścić w gorącej  kąpieli wodnej, polać ciasto udekorować prażonymi migdałami, chłodzić całą noc w lodówce. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania