ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:136/1282)

Ciasto Krówka 78

Ciasto: · jajka 4 szt · mąka pszenna 3/4 szkl · budyń toffi 1 op · kakao 0,5 łyżki · proszek do pieczenia 1 łyżeczka · cukier 3/4 szkl · sól Poncz

przepisy- Milki
Ciasto Duetka z Galaretką 153

pomarańczowa rozrobiona na 350 ml gorącej wody 50 g wiórków kokosowych WYKONANIE blat biszkoptowy+ masa ciemna krążki biszkoptowe 3/ 4 masy mlecznej biszkopt z otworami ¼ masy mlecznej przestrzenie ciasta pokryte kremem posypujemy obficie wiórkami kokosowymi w otwory wlewamy tężejącą galaretkę Smacznego

Domowe ciasta
Biszkopt przekładany malinami i kremem budyniowym 189

Ciasto biszkoptowe nadaje się nie tylko do tortu. Można z niego wyczarować także przepyszne ciasto. Biszkopt możemy nasączyć sokiem z cytryny, wtedy będą mogły go jeść

Dieta bez mleka
Rurki ze śmietaną 122

ciasto francuskie - 1 op cukier perlisty jajko-1 szt masło śmietana 30% - 200 ml cukier puder - 1 łyżka śmietan fix - 1 op Ciasto francuskie pokroić na

Camilla w kuchni
tort z mascarpone i malinami 180

temperaturze pokojowej 2 jajka 1 budyń o smaku malinowym odrobina czerwonego barwnika spożywczego do uzyskania koloru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Postępujemy tak samo jak przy cieście I. składniki na krem: 500 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru dodatkowo: 200 g świeżych malin wykonanie: Mascarpone miksujemy, w osobnym naczyniu ubijamy kremówkę(...)cukrem pudrem. Dodajemy do mascarpone i miksujemy na gładki krem. Dzielimy na 3 części. Na blat czekoladowy rozsmarowujemy cieniutką warstwę kremu, wykładamy 100 g malin i rozsmarowujemy 1/3 kremu. Wykładamy ciasto z budyniem malinowym, rozsmarowujemy cieniutko kremem, rozkładamy pozostałe maliny i wykładamy równomiernie 2 część kremy. Następnie układamy ostatni blat i pokrywamy go pozostałą częścią kremu. Dowolnie dekorujemy np. malinami

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto czekoladowe-orzechowe 158

Składniki ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 17 dag margaryny 2 żółtka 1 cukier waniliowy masa czekoladowo – orzechowa: 2/3 tabliczki czekolady 10

czarrna od kuchni
Tort "beczka z butelkami" 156

Ostatnio były urodziny mojego męża :-) postanowiłam zrobić mu niespodziankę i  przygotowałam tort w jego ulubionym smaku - tiramisu :-) ale tym, co w torcie

Czary - gary w kuchni
Tort bezglutenowy 144

Jakiś czas temu pewna bliska mi osoba zapytała, czy mam pomysł na tort bezglutenowy, bo bardzo jej zależy własnie na takim. W pierwszej chwili pomysłu nie

Czary - gary w kuchni
Babka z kajmakiem 188

czekoladę i zdjąć z ognia. Mieszać, aż się całkiem rozpuści. Polewą polać po wystudzonej babce. Można ozdobić dekoracjami cukrowymi. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z kremem , Dla dzieci Tagged: czekolada , kajmak , polewa

https:KKuchniaMniam
Biszkopt z bitą śmietaną i truskawkami 209

Ciasto biszkoptowe bardzo często gości w moim domu , moja rodzinka się nim zajada . Proste i smaczne ciasto . Składniki: Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki pszennej 3/4

Bajeczna Kuchnia
Krem patissiere z mleka kokosowego z malinami 186

Macie ochotę na ciasto, ale nie macie w domu śmietanki, albo masła aby przygotować jakiś krem(...)może chcecie zrobić deser z owocami i szukacie przepisu na lekki krem który robi się w mgnieniu oka? Już nie musicie się martwić i dalej szukać. Znaleźliście idealny krem do ciast i deserów. Krem patissiere (waniliowy) z mleka kokosowego z malinami, jest wariacją tradycyjnego kremu patissiere do którego dodaje się tylko mleko krowie (bez kokosowego) i pomija się maliny. Sposób

Słodkie Przyjemności
Ciasto z rabarbarem, bezą i bitą śmietaną 291

Ciasto: 4 żółtka (w temperaturze pokojowej) 130g miękkiego masła szczypta soli 130 g cukru 150 g mąki 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Świat Ciasta
Snikers 162

Ciasto z rodzinnego notesu.  Składniki: 45 dag mąki pszennej 15 dag cukru 5 dag masła 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu

Blondynka Gotuje
Jabłkowe gofry z ciasta francuskiego 111

zrobić. Nikt mi jednak tego mówić nie musiał, bo sama pomyślałam o tym samym Składniki na 8 gofrów: 5 dużych jabłek 1 łyżka masła szczypta cynamonu 2 op. ciasta francuskiego Krem: 2 żółtka (z wcześniej sparzonych jaj) 1 łyżka cukru pudru 250 g mascarpone maliny, borówki amerykańskie, banany lub dowolne drobne owoce do podania Obrane jabłka ścieramy na dużych oczkach(...)przestudzenia. Żółtka (z wcześniej sparzonych jajek) ucieramy wraz z cukrem pudrem do białości. Dodajemy schłodzone mascarpone i krótko miksujemy (przy zbyt długim miksowaniu, masa może się zbytnio rozrzedzić). Ciasto francuskie rozwijamy mniej więcej do połowy. Dzielimy je na 4 prostokąty. Na dwa płaty ciasta wykładamy porcję jabłek (pozostawiając puste brzegi), przykrywamy je pozostałym ciastem, lekko dociskamy brzegi. Umieszczamy w rozgrzanej

Smaki Na Talerzu
Tort Red Velvet 69

kulinarnych, jak dla mnie! Amerykańskie ciasta nieprzypadły mi do gustu, ale to, jest wyborne ! Bardzo różni się od dobrze nam znanych lekkich biszkoptowych tortów . Mocno czekoladowe ciasto, dość ciężkie, wilgotne, z cudownie lekkim kremem z serka mascarpone. Może być bardziej Red, niż ten mój na zdjęciach (miałam tylko 20 ml barwnika) więc nie jest super czerwony, ale jeśli dodacie(...)wyrósł pond nią, więc musiałam przeciąć go na 4 blaty. Upieczone w większej tortownicy, wystarczy podzielić na trzy części. Jeśli lubicie ciasta czekoladowe z delikatnymi kremami, to właśnie ciasto dla Was !!! Polecam gorąco. Print Tort Red Velvet .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Course Deser Cuisine American Keyword kakao, mascarpone Prep Time 30 minutes Cook Time

SprawdzonaKuchnia.pl
Euforia czekoladowo makowa 153

mnie w domu tak się jakoś przyjęło, że na każde święta musi być ciasto z makiem. Niekoniecznie jet to klasyczny makowiec, ale np. uwielbiany przeze mnie seromak, albo ciasto z kremem i makiem i tutaj dopiero można poszaleć z różnymi kombinacjami. Dziś taką właśnie propozycję mam dla Was - czekoladowy biszkopt, krem czekoladowy i do tego makowiec pełen orzechów i rodzynek(...)ostudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie nie przestając ucierania dodajemy po łyżce rozpuszczonej czekolady. Polewa: 100 g czekolady 3-4 łyżki mleka Złożenie ciasta: na pierwszy biszkopt wykładamy połowę kremu, przykrywamy makowcem i wykładamy resztę kemu. Przykrywamy drugim biszkoptem. Czekoladę wraz z mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch ciasta. Pozostawiamy na kilka godzin by całość

Cynamonowe szczęście
Napoleonka z owocowym kremem 89

Napoleonka – ciastko z dwóch warstw ciasta francuskiego przełożonego bitą śmietaną, kremem budyniowym lub śmietankowym. Proponuję napoleonkę z kremem budyniowym owocowym. Ciasto francuskie uważane jest za trudne w przygotowaniu. Może jest ono bardziej pracochłonne niż trudne. Jednak jest na nie sposób, znalazłam go w książce Aliny Gniewkowskiej Współczesna kuchnia domowa z 1923 roku. Jednak inspiracją był tylko sposób przygotowania ciasta gdyż(...)Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na około 15 -20 minut. Upieczone ciasto odstawić do ostygnięcia. Ciasto przeciąć na dwie części. Krem : przetarte owoce zagotować. Jajka ubić z cukrem na pulchną masę. Do ubitych jajek, ciągle ubijając dodać mąkę, a następnie stopniowo wlewać gorący przecier. Masę przelać do garnka i podgrzewać ciągle

królestwo garów
CIASTO CYTRYNOWE Z KREMEM ZE SPECULOOS 151

Ciasto cytrynowe podane z kremem z korzennych, kruchych ciasteczek speculoos. Prosty i oryginalny deser, który możecie podać na wielkanocny stół, jak również przygotować na każdą inną okazję. Życzę Wam pięknych, słonecznych i wiosennych Świąt Wielkanocnych! Czas przygotowania: 15 min Pieczenie: 30- 40 min Składniki dla 6 osób  Składniki na krem ze speculoos: ● 50 cl mleka ● 120 g ciasteczek speculoos(...)całkowitego rozpuszczenia. Pod koniec pieczenia posmaruj wierzch ciast przygotowanym syropem przy pomocy pędzelka kuchennego i piecz jeszcze przez pięć minut. Przed wyjęciem z formy pozostaw do ostygnięcia. Podawaj ciasto z kremem z ciasteczek speculoos

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto orzechowo - jabłkowe 1329

cukier.  Do gotującego się mleka wlewamy roztwór z mąk i mieszamy do czasu aż masa zgęstnieje. Budyń studzimy a następnie miksujemy z miękkim masłem na krem, stopniowo dodając do masła budyń. Składanie ciasta : Biszkopt orzechowy / połowa masy budyniowej / ciasto jabłkowe / druga połowa masy budyniowej / biszkopt orzechowy / polewa Smacznego

Różne smaki w kuchni
„Migdałowy Metrowiec ” – proste ciacho 259

class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> . Moja mama nie piekła najlepiej , ale to ciasto, wychodziło jej prawie zawsze , prawie , bo czasami niestety krem lubi się zważyć i wtedy smakuje świetnie ale nie wygląda zbyt dobrze " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style(...)gotowy . Upieczone i wystudzone ciasta , tniemy na kawałki ( jak na zdjęciu w gwiazdkę ) , niezbyt grube . Następnie układamy naprzemiennie , smarując grubo kremem . Czarne , białe ,czarne ..itd. Na koniec , resztą kremu smarujemy wierzch ciasta , dekorujemy kakao i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 5 godzin , żeby ładnie się związało . Metrowiec jest gotowy – smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height

Ogrodnik w podróży
Karpatka 150

najczęstszym deserem, który szykuje dla rodziny jest szarlotka. Jednak tym razem postanowiłam, że przygotuję coś innego. Jak dobrze wiecie nie przepadam za cistami z kremem, jednak dla karpatki chętnie robię wyjątek. bardzo lubię smak tego ciasta, kruchość ciasta ptysiowego i masę budyniową. Zawsze gdy wchodziłam będąc dzieckiem do cukierni, mój wzrok momentalnie wędrował w kierunku Karpatki. Aż dziw bierze(...)cukierniczego z końcówką w kształcie dużej gwiazdki i wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia tworząc dwa równe blaty. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C i pieczemy przez około 30 minut. Studzimy w piekarniku. W tym czasie przygotowujemy krem. Do rondelka wlewamy 2,5 szklanki mleka – gotujemy. Gdy mleko zacznie wrzeć dolewamy rozpuszczony budyń w reszcie mleka

Słodkie Przyjemności
Kopiec kreta w wersji truskawkowej 214

pokruszyć. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody i wystudzić. Połowę truskawek (200 g) zmiksować na mus. Śmietankę ubić na sztywno. Połączyć z musem truskawkowym i wystudzoną galaretką. Gotowym kremem posmarować spód ciasta ok 4 łyżek. Pozostały krem wstawić do lodówki aby lekko zesztywniał, żeby można z niego było uformować kopiec. Na posmarowanym kremem spodzie ułożyć pozostałe truskawki przekrojone na pół(...)krem zesztywnieje wyłożyć go na truskawki formując kopiec. Posypać pokruszonym ciastem. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby ciasto się schłodziło a krem dobrze stężał

Monia miesza i gotuje
Ciasto czekoladowe z kremem mascarpone i malinami 184

masłem. Pieczemy 40min w 170-180C. Po upieczeniu studzimy. krem : schłodzony serek mascarpone miksujemy ze śmietanką i cukrem. Dodajemy wanilię lub inny, ulubiony aromat. Tak przygotowany krem wykładamy na wystudzone ciasto czekoladowe.  dekoracja : owoce układamy na kremie, lekko je dociskając. Rozpuszczamy kilka kostek czekolady gorzkiej i mlecznej(...)razem z łyżką mleka. Jeśli polewa będzie zbyt gęsta, można dodać 2 łyżki mleka. Od razu dekorujemy wierzch ciasta. Schładzamy 1h przed podaniem. Smacznego! /inspiracja- Nigella Lawson/ Artykuł Ciasto czekoladowe z kremem mascarpone i malinami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Ciasto Leśny Mech 112

Ciasto leśny mech to pyszne ciasto ze szpinakiem, przełożone delikatnym kremem na bazie kremówki i serka mascarpone. Leśny mech zdecydowanie smakuje tak jak wygląda, czyli pysznie i idealnie. Składniki: Ciasto: 200g świeżego szpinaku 4 jajka 0.5 szklanki cukru 200ml oleju 1op. cukru waniliowego (16g) 1.5 łyżki soku z cytryny 2 szklanki mąki pszennej 1op. budyniu waniliowego 1.5 łyżeczki proszku(...)piekarnika, pieczemy około godzinki. Ciasto studzimy. Po upieczeniu ciasto powinno mieć około 5cm wysokości, dzielimy je na 2 równe blaty ( każdy 2 centymetrowy ), a z pozostałego ciasta robimy zieloną posypkę na wierch. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w 200ml wrzącej wody, odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i cukru waniliowego, a kiedy będzie

NiePieprz.pl

Proponowane wyszukiwania