NALEŚNIKI TIRAMISU Wzięło mnie coś ostatnio na tiramisu i tak oto powstała kolejna jego wariacja:) Naleśniki tiramisu: mocno czekoladowe z delikatnym kremem z mascarpone i waniliowego serka homogenizowanego oraz odrobiny kawy oraz brandy (amaretto jakimś cudem wyparowało mi z butelki!:D). Do tego mnóstwo pysznego sosu truskawkowego, który zrobiłam z mrożonych truskawek i mamy niebo w gębie!:)) Sos podałam(...)truskawek (użyłam mrożonych) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody cukier puder do smaku (około 4 łyżeczki) WYKONANIE: NALEŚNIKI: Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj na gładkie ciasto i smaż placki z obu stron, aż do wyczerpania ciasta. Naleśniki pozostaw do ostygnięcia. NADZIENIE: Wszystkie składniki zmiksuj krótko na gładko. SOS TRUSKAWKOWY: Do rondelka z grubym dnem wrzuć truskawki (mrożonych
Słodko-Słony Świat IlonyLubicie proste desery? Bo ja bardzo. Takie właśnie są dzisiejsze babeczki – zamiast ciasta używamy placków do tortilli (zamiast sklepowych można przygotować własne na zapas i zamrozić). Do tego nadzienie z budyniu, świeże owoce i polewa z gorzkiej czekolady. Nic trudnego, a wychodzi pyszne W kwestii budyniu panuje dowolność – wybierzcie swój ulubiony smak, najlepiej bez cukru, dosłodzicie ksylitolem(...)placki będę chrupiące. Przygotuj budyń – jeśli używasz wersji na 3/4 litra mleka, zmniejsz ilość płynu do 500 ml (dzięki temu budyń będzie gęsty i stworzy coś w rodzaju kremu). Rozrób budyń w 1 szklance mleka, drugą zagotuj z ksylitolem. Następnie postępuj wg instrukcji na opakowaniu. Odstaw budyń do lekkiego przestygnięcia. Napełnij letnim budyniem babeczki. Ułóż na nich owoce. Czekoladę
Powiedz dietom nieJuż niemal pół roku temu Oluś kończył swoje 5 lat. Nijak nie mogłam się zabrać za przepis, tłumacząc sobie, że te zdjęcia to takie na szybko
Kuchnia w czekoladzieCzy w zdrowej diecie jest miejsce na słodkości? Niestety w stereotypowym postrzeganiu zdrowa dieta jest monotonna, jałowa, uciążliwa i pełna wyrzeczeń. Jest to bardzo mylny i
HealthyCreationsTo ciacho właściwie wymyślił mój Mąż, ja tylko poskładałam razem zakupione przez niego produkty i dodałam od siebie czekoladę :). Jest bardzo proste, szybkie w wykonaniu
Cynamonowe szczęściewielbicieli kokosa (uwielbiam wszystko co kokosowe;)) W dodatku bez glutenu i białego cukru. Aby masa nie była zbyt mdła część masy połączyłam z kakao co przełamuje smak kokosu. Idealne ciasto na weekend a w dodatku nie jest bardzo kaloryczne. Do pieczenia użyłam tortownicy o średnicy 16 cm z czego otrzymałam 12 porcji. Jedna porcja to: 132 kcal(...)drugą z kakao. Pierwszą część biszkoptu smarujemy 2/3 masy kokosowej. Przykrywamy drugim biszkop tem, którego smarujemy masą kakaową. Przykrywamy ostatnim krążkiem. Wierzch i boki smarujemy pozostałą częścią kremu kokosowego . Górę tortu posypujemy startą czekoladą oraz ozdabiamy kulkami kokosowymi. Torcik jest bardzo delikatny w smaku i rozpływa się w ustach. To pyszna propozycja dla osób dbających o linię;) Smacznego
Health-Fit-LifeWitajcie: ) uwielbiamy tiramisu i często je robię, dzisiaj w troszkę innej wersji z dodatkiem ciasteczek maszynkowych od firmy Brześć . Wszystkich zainteresowanych zapraszam na stronę internetową myślę
Sama słodycz i szczypta chiliłokrōngłyj formy na torta- na dōł mogecie dać papiōr do pieczynioł. Chyba, że mołcie całoł silikōnowoł forma, to mogecie jōm yno trocha posmarować masłym. I jak już te ciasto je w ty [13] formie, to dejcie je do pieca na 40-45min. Jak sie upiecze, to wyciōngcie jōm z pieca, łobrōćcie do gōry dnym i ściepcie na stół(...)biołyj ubityj śmiytany i pokołżcie swōj talynt [24] – powodzynia:) [1] przytrafią jakieś urodziny [2] znalazł [3] nią [4] uroczystość [5] mąki pszennej [6] pomarańcza [7] krem [8] wsypcie [9] czas [10] wszystkie na raz [11] później [12] gotowe [13] tej [14] wyciśnijcie [15] ostudzi się [16] dzień wcześniej [17] do niej [18] ozdabiania [19] inne [20] powoli
Chop w kuchnipory nigdy nie jadłam. Nie wiem jak to się stało, ale były to moje pierwsze magdalenki w życiu. Byłam sceptyczna, bo co specjalnego może myć w ciastku bez kremu albo czekolady? W tym przepisie była woda różana- wystarczyło, żeby mnie zaciekawić. Można ją kupić w dobrych sklepach, ale ponieważ kwiatów róży jest u nas pod dostatkiem postanowiłam ją przyrządzić sama(...)miksujemy jeszcze chwilę. Następnie dodajemy i robimy to samo z mlekiem i masłem. Na koniec wsypujemy ziarenka wanilii, wlewamy wodę różaną i mieszamy łyżką. Do każdej muszelki wkładamy łyżeczkę ciasta- jeśli jest go mniej to ciastka wychodzą ładniejsze. Pieczemy 10 minut- pierwsze 6 w temperaturze 220*C, następnie 4 w temperaturze 180*C. Kiedy ciastka są rumiane na brzegach wyjmujemy
les mirabellesDzieci go uwielbiają i cała rodzinka zgodnie stwierdziła, że o niebo lepszy od kupnego. Mimo, że zmniejszyłam ilość cukru w stosunku do oryginalnego przepisu, to dla
moj przepis naDzieci go uwielbiają i cała rodzinka zgodnie stwierdziła, że o niebo lepszy od kupnego. Mimo, że zmniejszyłam ilość cukru w stosunku do oryginalnego przepisu, to dla
moj przepis naDzieci go uwielbiają i cała rodzinka zgodnie stwierdziła, że o niebo lepszy od kupnego. Mimo, że zmniejszyłam ilość cukru w stosunku do oryginalnego przepisu, to dla
moj przepis naŁosoś ze szparagami to potrawa, który ma wyjątkowy smak i charakter. Kluczem przygotowania tej potrawy jest odpowiednia marynata, która podkreśli smak łososia. Danie to będzie niezwykle
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ciasto wszystkim smakowało usłyszałam mnóstwo komplementów (jedynie Babcia musiała polać ciasto wódką, gdyż uznała, że jest za słodkie :)) Mi również smakowało okrutnie mimo tego, że nie jestem słodyczowych łasuchem. Ciasto nie bardzo proste w zrobieniu i zajmuje dużo czasu, więc do dzieła! Składniki: ok 7-8 opakowań herbatników masa kajmakowa (bądź mleczko skondensowane) 1 budyń waniliowy (może też być śmietankowy(...)trochę podgrzać puszkę aby łatwiej się rozsmarowywało, natomiast ja ominęłam ten etap; jeżeli korzystamy z mleczka skondensowanego musimy gotować puszkę przez min. 3h). Układamy kolejną warstwę herbatników i robimy krem karpatkowy. Budyń mieszamy z mąką kukurydzianą i pszenną, następnie rozrabiamy w 0,5 szklanki zimnego mleka. Pozostałe mleko gotujemy, chwilę przed zagotowaniem dodajemy cukier, ponownie doprowadzamy do zagotowania i dodajemy
Brzuszki ŁakomczuszkiBeza. Dla jednych nic prostszego, a dla drugich zmora i powód do utrapienia. Do niedawna byłam w tej drugiej grupie, aż w końcu po kilku nieudanych
Kuchnia w czekoladzie