ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:94/181)

Babeczki kakaowe 125

Babeczki kawowe z kremem budyniowym .Połączenie smaków kawy i czekolady to duet który trafi w gusta dorosłych i nie tylko  .  składniki na ciasto: 2 filiżanki mąki około 216 g 1 łyżeczka proszku szczypta sody 1 niepełna filiżanka kawy rozpuszczonej w ciepłym mleku 1 łyżka kakao 2 kopiaste łyżki masła 1/2 filiżanki cukru 2 jajka 1 cukier waniliowy

Sama słodycz i szczypta chili
Miodownik piernikowy z kremem i powidłami 1041

Bardzo jesienne ciasto. Chociaż nie... Zdecydowanie bardziej zimowe niż jesienne, zawiera bowiem wszystko to, co kojarzy się Bożym Narodzeniem: miód, orzechy, przyprawę do piernika, powidła śliwkowe... Ech, to naprawdę smak świąt :) A są nim 3 placki miodowo - piernikowe, przełożone kremem budyniowym i powidłami. W związku z tym, że blaty pieczone są z dodatkiem miodu, a więc twardnieją po upieczeniu, najlepiej(...)łyżki mleka 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 czubata łyżka przyprawy do piernika  Polewa orzechowa: 200 g orzechów włoskich, posiekanych 125 g masła 2 łyżki miodu 4 łyżki cukru Krem budyniowo - maślany: 600 ml mleka 3 żółtka 5 łyżek cukru 16 g cukru wanilinowego 3,5 łyżki mąki pszennej, czubatej 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej, czubatej 300 g masła Dodatkowo

Opowieści z piekarnika
Torcik Cappuccino 187

Torcik Cappuccino Smak tortu zaczerpnięty z ciasta o tej samej nazwie  Ciasto cappuccino , które jest bardzo lubiane w mojej rodzinie, dlatego też stwierdziłam, że warto

My sweet a life
Ciasto z Gruszkami i Kremem Waniliowym „Gruszkowe Słoneczko” 1112

wcześniej przygotowaną mąkę z kakao i wymieszać szpatułką. 5. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia (ważne: blaszkę wyłożyć papierem tak, aby wstawał poza blaszkę). Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika biszkopt odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem Waniliowy Diplomat: 6. Żelatynę zalać zimną wodą, wymieszać i odstawić(...)Ostygnięty budyniowy krem wymieszać mikserem na gładką masę ( patrz FILM ). Ubitą śmietankę w 4 partiach dodać do budyniowego kremu. Po każdym dodaniu wymieszać mikserem na niskich/średnich obrotach, aż składniki się połączą. Gotowy krem wyłożyć na nasączony biszkopt, wyrównać. Ciasto wstawić do lodówki na około 30-60 minut. Masa gruszkowa: 12. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałeczki

Mała Cukierenka
Tarta budyniowa ze śliwkami 129

jajka - 3/4 szklanki cukru pudru - szczypta soli Krem: - 1,5 szklanki mleka - 2 budynie waniliowe - 1 szklanka cukru pudru - 3 jajka - 1 opakowanie śmietanki 30% Śliwki Tartę rozpoczniemy od przygotowania ciasta. Wszystkie składniki po kolei łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Możemy to zrobić również w robocie. Jak wyrobimy ciasto możemy chwilę schłodzić go w lodówce lub od razu wylepić(...)gotowego budyniu dodajemy śmietankę i jajka które razem wcześniej mieszamy i razem jeszcze chwilę gotujemy. Gotową masę budyniową wykładamy na ciasto i układamy śliwki. Całość wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez ok. 45 min do momentu kiedy krem i ciasto będą lekko brązowe. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Wielkanocne ciasteczka zajączki 219

gustu. Do ich zrobienia potrzebne będzie kruche ciasto, krem, nieco czekolady i kolorowe dropsy na ogonki. Dużą zaletą tych ciasteczek jest także fakt, że nie potrzebujemy żadnych specjalnych cukierniczych akcesoriów, wystarczy foremka w kształcie serduszka, która na pewno znajdzie się w każdej kuchni :) Składniki na kruche ciasteczka Składniki na krem budyniowy +czekolada do rozpuszczenia, kolorowe cukierki (ja użyłam Skittles), barwniki(...)gładkiej masy. Ciasto powinno mieć konsystencję plasteliny, jeśli jest zbyt rzadkie dodajemy mąki, jeśli zbyt suche – śmietany. Do tego przepisu postanowiłam zafarbować ciasto, można jednak zostawić je w naturalnym kolorze i efekt końcowy też będzie super. Ciasto wałkujemy na grubość kilku milimetrów i wykrawamy serduszka. Na jednego zajączka potrzebujemy trzy: na przód, na tył i na uszy. Ciasteczka przekładamy

Ciastkozercy
Wspomnienie sześciolatki i ciasto ze stolika wyfiołkowanych Pań ... 131

budyniową, truskawkami i bezą. Pamiętam go do dziś. Będąc teraz na wsi u rodziców, postanowiłam za wszelką cenę zrobić ciasto które oddało by wiernie to wspomnienie i ten smak. Być może, dlatego że truskawki zbierałam sama, rano, z maminych grządek, a być może dlatego, że włożyłam całe serce w przygotowanie tego ciasta, ale uzyskałam efekt i smak tego ciasta(...)cytryny - 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Z w/w składników zagniatamy jak najszybciej ciasto. Ciasto musi mieć jednolitą strukturę. Ciasto owijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wylepiamy blaszkę ciastem (zostawiając 1/4 część ciasta na wierzch) KREM: - 600 ml mleka 3,2 % tłuszczu - 100 ml śmietanki 36% - 2 łyżki masła - 2 żółtka - 3 czubate łyżki cukru

SMYKWKUCHNI
Świąteczne ciasto: kokos mak orzechy i żurawina 220

cukru i imbiru ok 20 minut na małym ogniu. Następnie dodajemy cynamon i mąkę ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Gotować aż masa zgęstnieje. Lekko przestudzić, posmarować dolny blat ciasta. MASA: 400 g mleczka kokosowego 1/3 szklanki cukru 100 ml likieru kokosowego 2 łyżeczki cukru wanilinowego 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 100 g masła w temperaturze pokojowej (150 g jeśli chcemy(...)koniec dodać likier, wymieszać i wystudzić. Masło utrzeć na puszysty krem, następnie stopniowo dodawać wystudzoną masę budyniową. 3/4 gotowego kremu wyłożyć na kisiel żurawinowy, przykryć drugim blatem biszkoptu, górę posmarować pozostałą częścią masy. DEKORACJA: kolorowa posypka Foremkę w kształcie gwiazdki przykładać na ciasto, do środka wsypywać posypkę, lekko wgnieść. Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej na całą

coolinarny
3 bit owocowo-sernikowy 122

dostatkiem, więc nie było co zwlekać. Przygotowałam ciasto, które mną samą w smaku zachwyciło :) Wybaczcie, że to powiem, ale wyszedł pyszny! Zresztą, po co mówić, jak to widać 😝 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki na formę 24x36cm: 1 duże opakowanie herbatników (ok 75 sztuk) Krem budyniowy: 750ml mleka 2 budynie waniliowe 5 łyżek cukru(...)mascarpone President 200ml słodkiej 30% śmietanki 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 40ml wody 1 galaretka wiśniowa rozpuszczona w 300ml wody Sposób przygotowania: Formę w której będziemy przygotowywać ciasto wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Układamy pierwszą warstwę herbatników. ⅔ mleka gotujemy z cukrem, w pozostałej części rozpuszczamy proszki budyniowe. Wlewamy na gotujące się mleko, a gdy zgęstnieje dorzucamy

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Tropikalna Wyspa 371

cytrynową. Jak dla mnie rewelacja. Ciasto jest niezwykle orzeźwiające. Ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 1 szklanka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 120 g nadzienia kiwi lub konfitury o smaku kiwi 50 g szpinaku baby Nasączenie: 100 ml wody Sok z 1 limonki Krem budyniowy: 300 ml mleka 4 łyżki cukru 10 g cukru waniliowego(...)wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 40-45 minut (do tzw. ,,suchego patyczka”). Po wystudzeniu kroimy  na 3 blaty. Krem: W garnku gotujemy połowę mleka, cukier i cukier waniliowy. W reszcie dokładnie mieszamy mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz  żółtko. Gdy mleko wrze, przelewamy masę z żółtkiem i energicznie mieszamy . Masa musi

VioletoweKucharzenie
ciasto "Bogacz" 246

cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 3 łyżki zimnej wody na krem budyniowy: 1 litr mleka 4 łyżki cukru 1 opakowanie budyniu malinowego 40 g mąki ziemniaczanej 30 g mąki pszennej 100 g masła dodatkowo: puszka kakaowego kajmaku cukier puder do posypania Ciasto miodowe: wszystkie składniki zagnieść a ciasto podzielić na połowę. Każdą część rozwałkować na papierze

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto cytrynowo - rumowe z lukrem 132

biszkopcie.Krem nr 2:Zagotować mleko, dodać budyń i ugotować na gęsty krem. Wystudzić go ciągle mieszając. Schłodzony krem zmiksować z miękkim masłem i cukrem, doprawiając rumem. Krem budyniowy posmarować na kremie morelowym i odstawić do lodówki do stężenia.Lukier:Z cukru pudru, z soku z cytryny i wody gorącej

Bon Appetit Małgorzaty
Muffinki budyniowe 152

mleko z jajkami i przestudzony tłuszcz z cukrem. Wszystko razem delikatnie utrzeć, ale nie zbyt długo. Ciasto powinno być grudkowate.  Papilotki lub silikonowe foremki na muffinki napełniamy ciastem na dnie, a następnie wypełniamy przestudzonym budyniem i kawałkiem gorzkiej czekolady , wszystko przykryć ciastem.  Z tego przepisu wychodzi około 12-15 sztuk muffinek.  Pieczemy je przez ok 20 minut(...)połączyć.  Całkowicie przestudzone babeczki dekorować kremem , do miseczki wysypać kokos.  Udekorowane kremem babeczki , maczać delikatnie w kokosie, który stworzy nam białą pierzynkę :-)  Tak ozdabiać możemy każdego rodzaju muffinki czy też babeczki. Do kokosu możemy również dodać barwnik spożywczy , który zabarwi nam babeczki wg uznania.  Smacznego :-)  Muffinki z nadzieniem budyniowym

Aromatyczne Podróże
TORT RÓŻANY OMBRE 153

Tort pięknie pachnący, przepełniony aromatem róży, zarówno świetnie wygląda jak i smakuje. Niestety nie udało mi się na zdjęciach uchwycić ombre, który niezaprzeczalnie dodaje uroku tortu

RAROSSA
letnie ciasto z malinami i galaretką 3082

mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się z masą. Gotowe ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 20-25 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy: 2 budynie waniliowe bez cukru 500 ml mleka 250 g masła, w temperaturze pokojowej 4 łyżki(...)czekoladową: 100 g czekolady deserowej 50 g masła wykonanie: Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy na jednolitą masę. wykonanie ciasta: Na dnie blaszki układamy 1 porcję upieczonego ciasta na którą wykładamy 1/2 część kremu, następnie wykładamy całą galaretkę z malinami. Wstawiamy do lodówki aby galaretka stężała. Następnie równomiernie rozsmarowujemy pozostałą część masy, na której kładziemy drugą porcję

Domowy Smak Jedzenia