ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:92/181)

Ciasto marchewkowe 436

końcu dorzuciłam marchewkę i delikatnie wymieszałam. Ciasto przelałam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam w 180 stopniach przez ok. 45 minut, sprawdzając po tym czasie patyczkiem, czy ciasto jest suche w środku. Gotowe ciasto wystudziłam. Schłodzoną śmietanę ubiłam na sztywno z cukrem pudrem, dodałam serek waniliowy i delikatnie wymieszałam. Wystudzone ciasto przekroiłam na dwa blaty i przełożyłam(...)soku rozrobiłam budyń. Gdy sok zaczął się gotować wlałam miksturę budyniową i mieszając gotowałam przez 2 minuty do zgęstnienia. Zdjęłam masę z ognia, dodałam opakowanie galaretki i wymieszałam dokładnie, aż galaretka się rozpuściła. Krem wystudziłam i chłodny wyłożyłam na wierzch ciasta. Ostawiłam do stężenia. Pokrojone ciasto dekorowałam wstążkami marchewkowymi

Kulinarny Pamiętnik
Ciasto Krówka 347

czas ubijając. Dodawać żółtka, jedno po drugim, miksując na wolnych obrotach miksera. Na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz startą czekoladę i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia. Ciasto przelać do formy o wymiarach 24 x 34 cm, wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec około 25 minut w temperaturze 180°C, do suchego(...)wystudzić. Krem budyniowo - maślany : Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń. Przykryć folią spożywczą tak, aby dotykała jego powierzchni i odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło utrzeć/zmiksować na puszystą masę. Stopniowo dodawać wystudzony budyń, ucierając/miksując po każdym dodaniu. Złożeni e ciasta : Na blat biszkoptowy wyłożyć cały krem budyniowo - maślany. Wyrównać. Na krem położyć blat kokosowy. Polać

Opowieści z piekarnika
Napoleonka na krakersach 185

Zagubiłam gdzieś przepis, z którego zawsze korzystałam przygotowując krem do tego bardzo szybkiego ciasta, więc posłużyłam się przepisem stąd , pominęłam tylko budyń waniliowy - bez niego też masa wyszła pyszna i gęsta, a zamiast wanilii dodałam cukier waniliowy. Składniki: 1250 ml mleka 4 jajka 6 łyżek mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 150 g cukru 130 g masła(...)Cały czas energicznie mieszałam, żeby nie zrobiły się grudki. Gotowałam 2-3 minuty. Blaszkę 25x30 cm wyłożyłam folią aluminiową i ułożyłam warstwę krakersów. Na krakersy delikatnie wyłożyłam ciepłą masę budyniową i równo rozsmarowałam. Na wierzch ułożyłam kolejną warstwę krakersów. Całość posypałam cukrem pudrem i odstawiłam na kilka godzin, aby krakersy zmiękły

Kulinarny Pamiętnik
Tarta orzechowo-budyniowo-jagodowa 169

czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć dno formy na tartę. Spód ponakłuwać widelcem i piec ok. 20 min. w temp. 200 C (spód musi być rumiany) Masa budyniowa: z 600 ml mleka i 2 budyni ugotować gęstą masę (jeżeli budynie nie mają cukru to dodać 3 łyżki cukru). Następnie masę budyniową zmiksować z 100 g masła. Tak przygotowany krem rozsmarować

IMPRESJA SMAKU
Ciasto ,, Ślimak ''. 143

wody 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) pół litra mleka pół szklanki cukru pudru 20 dag masła 82 % Dodatkowo: 1 brzoskwiniowa galaretka 250 ml gorącej wody Wypełnienie ciasta: 1 puszka ananasa w syropie 1 puszka brzoskwiń w syropie 2 brzoskwiniowe galaretki(...)proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 24 cm x 35 cm. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Jeszcze gorący biszkopt zdejmujemy z papieru i zawijamy w roladę w czystą ściereczkę. Studzimy. W ten sam sposób pieczemy jeszcze jeden biszkopt. 3. Krem: Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego mleka, pozostałe

Izabelawkuchni
Tarta z figami i kremem migdałowym 119

Tarta fajnie się prezentuje i sprawdzi się zarówno do popołudniowej herbaty, jak i na przyjęcie. Ciasto: 100 g masła (pół kostki) 1 średnie jajko 210 g mąki pszennej (półtora szklanki) 50 g mielonych migdałów (pół szklanki)* 2 łyżki cukru pudru szczypta soli Migdałowy krem budyniowy: 4 duże lub 5 mniejszych fig 300 ml śmietany kremówki 30% 2 jajka + 1 żółtko(...)łyżki wody. Z ciasta formujemy kulę i wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wałkujemy je i przekładamy do formy na tartę o średnicy 23-24 cm (można też tak jak ja – do tortownicy o takiej wielkości, formując rant do połowy wysokości). Ważne, aby ciasto miało jednakową grubość w każdym miejscu.  Ciasto nakłuwamy widelcem i schładzamy jeszcze

Poezja smaku
Ciasto Raffaello 140

Blachę o wymiarach 20 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy herbatniki. Na ciastka wykładamy krem budyniowy. Następnie powtarzamy warstwy herbatników i kremu uzyskując 3 piętra (na wierzchu powinien być krem). Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Blachę z ciastem wkładamy na kilka godzin do lodówki. Krem powinien lekko stężeć a herbatniki zmięknąć

Qchnia po prostu
Karpatka na biszkopcie 276

mąki pszennej 3 jajka szczypta soli i proszku do pieczenia Budyń na soku: 1l soku marchew-banan-jabłko Smaki Victorii 3 budynie śmietankowe (b/c na 0,5 l mleka) Krem budyniowy: 750 ml mleka 8 łyżek cukru 1 łyżka cukru z wanilią 2 żółtka 80 g mąki ziemniaczanej 80 g mąki pszennej 300 g masła Przygotowanie: Biszkopt:  Białka ubić(...)mieszać do momentu aż powstanie gładkie ciasto. Zdjąć z ognia odłożyć do przestudzenia. Wsypać proszek do pieczenia wbijać po jednym jajku i mieszać tak długo aż "wtoczy" się w ciasto. Blachę o wymiarach 35*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Rozsmarować równomiernie ciasto. Piec w 180 stopniach około 30 minut aż ciasto ładnie się zrumieni. Budyń na soku

Ala piecze i gotuje
Jabłecznik z pigwowcem 221

przełożony masą budyniową z jabłkami i konfiturą pigwową. Tort jabłkowy nie jest za słodki, orzeźwiający, dlatego na wierzchu korona z bezy, która osładza całość. BISZKOPT: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej MASA JABŁKOWA: 1kg jabłek słodkich 1/2 szklanki konfitury z pigwowca 2 budynie śmietankowe 1/2 szklanki wody 1/3 łyżeczki cynamonu KREM Z PIGWOWCA(...)jeszcze gorącego kremu wlać żelatynę. Odstawić do wystudzenia, a kiedy zacznie tężeć wylać na krem z jabłek. Z papieru ostrożnie zdjąć bezę i położyć na prawie zastygniętym kremie pigwowym. Smacznego :) RADA: Bezę i biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Piekąc najpierw biszkopt, a później bezę, którą studzimy w piekarniku. Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta

https:KKuchniaMniam
Przekładaniec z wiśniami 128

termoobiegiem na ok 35-40 minut. W trakcie pieczenia możemy zamienić ciasta miejscami, jeśli wiemy, że nasz piekarnik lubi płatać figla i przypalać z jednym miejscu. Upieczone ciasta studzimy. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy. Gdy się spienią dodajemy szczyptę soli, a następnie gdy piana będzie sztywna dodajemy po łyżce cukru, do całkowitego wykorzystania. Miksujemy dodając po jednym żółtku(...)minut. Studzimy. Krem: Połowę mleka gotujemy z cukrem. W drugiej połowie mieszamy żółtka oraz proszek budyniowy. Wlewamy na gotujące mleko. Zagotowujemy. Przestudzony budyń dodajemy stopniowo do ucieranego masła. Przełożenie: Placek z wiśniami - krem - biszkopt - krem- placek z wiśniami i ciastem na wierzchu- polewa (ja użyłam czekolady deserowej i niestety była zbyt gorzka, więc osłodziłam ją cukrem pudrem- Wam polecam użyć

Kuchnia w czekoladzie
Orzechowy jabłecznik z migdałami 177

innymi mielonymi orzechami/ 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru trzcinowego masa jabłkowa: 1 i 1/2 kg jabłek 3 galaretki cytrynowe 750 ml wody krem budyniowy: 2 opakowania budyniu 80 g 1/2 szklanki cukru 2 i 1/2 szklanki  mleka 330 ml śmietany kremówki 30 % wierzch: 60 g płatków migdałowych 30 g orzechów laskowych Biszkopt(...)się podgrzeją ale nie mogą się gotować. Zdejmuję z ognia i zostawiam do ostygnięcia i lekkiego stężenia. Tężejące wylewam na zimny biszkopt i wstawiam do lodówki na godzinę. Krem budyniowy: W 1/2 szklance mleka rozpuszczam budyń. Resztę mleka 500 ml zagotowuję z cukrem. Do gotującego wlewam proszek budyniowy i mieszam. Jak zgęstnieje odstawiam do przestygnięcia. Budyniu nigdy nie studzimy

wesoła kuchnia
CIASTO BUDYNIOWE BEZ PIECZENIA 1632

podobno bardzo smakowało ) , dlatego dziś mam dla Was kolejna porcję przyrządzoną w troszkę inny sposób.Ciasto oczywiście również nie wymaga pieczenia , dlatego nadaje się dla tych z Was , którzy nie lubią długo przesiadywać w kuchni.Chrupiące herbatniki przełożone delikatnym i niesamowicie smacznym kremem budyniowym napewno znajdą wielu wielbicieli!Zobaczcie jakie to proste!SKŁADNIKI:KREM :* mleko – 500 ml* żółtko

Ostra na Słodko
Nie męcz się: 6 propozycji na ciasto bez pieczenia na Święta i nie tylko! 7468

wpis z ciastem, które was interesuje. CIASTO MALAKOFF Ciasto Malakoff Ciasto Malakoff to ciasto pochodzące z Austrii. Jego warstwy to kolejno: biszkopty, krem budyniowo-maślany oraz konfitura lub dżem. Całość wydawać by się mogła słodkim „ulepkiem”, ale tak nie jest. Do masy budyniowej dodawany jest sok z cytryny, a biszkopty namaczane są w soku z pomarańczy. Do tego

Relaxtime
Napoleonka 283

Arkusz ciasta francuskiego kroimy na pół. Obie połówki obficie nakłuwamy widelcem i obie pieczemy w piekarniku zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W trakcie pieczenia, gdy zobaczymy, że ciasto urosło, możemy je delikatnie przygnieść widelcem. To samo robimy po upieczeniu. Ugniatamy i nieznacznie nakłuwamy, aby było jak najbardziej płaskie.     Z przygotowanej ilości zimnego mleka odlewamy 1/3 szklanki(...)mąką wlewamy powoli do podgrzanego mleka z cukrem i ciągle mieszamy, dopóki nie uzyskamy gęstej masy budyniowej. Dodajemy olej kokosowy i ponownie mieszamy. Krem odstawiamy do wystygnięcia. Gdy wystygnie, miksujemy go mikserem ręcznym, aby masa była gładka.     Na ostudzone ciasto francuskie nakładamy ostudzony krem. Wypukłe strony ciasta kierujemy do wewnątrz. Jeden płat przykrywamy drugim. Wierzch posypujemy cukrem

Weganizm infantylny
Karpatka 358

piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Aczkolwiek podany przeze mnie czas pieczenia zależy od piekarnika także pilnujcie ciasta by nie przetrzymać go za długo, bo będzie twarde.Składniki na krem:1 l mleka3/4 szklanki cukru2 cukry waniliowe   Powyższe składniki na masę budyniową zagotować.Odlać trochę mleka i rozrobić w nim:2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej2 żółtkaDodać(...)utrzeć z kostką margaryny bądź masła.Jeśli nie macie czasu na zrobienie kremu, możecie gotowe kremy do karpatki kupić w sklepie.Ciasto najlepiej, żeby poleżało 1 dzień w lodówce, by ciasto nasiąknęło kremem i było mięciutkie

upichcic