ciasto z kawą - 3345 przepisów (strona:184/223)

Kremowa fantazja 134

mieszkam daleko od domu rodzinnego i nie zawsze spędzam święta w gronie swoich rodziców , a jak byłam dzieckiem tort gościł na stole w drugi dzień świąt do świeżo zaparzonej kawy,więc nie wyobrażam sobie bez niego świąt , mam z nim piękne wspomnienia , a kiedy tort wita na stole choć małą częścią czuję się jak bym była  z moimi rodzicami(...)się rozpuściła , odstawiam na chwilkę , do szklanki wlewam wrząca wodę i rozpuszczam żelatynę , następnie dodaję do naszej polewy czekoladowej i ostawiam do wystudzenia , od czasu do czasu mieszając . Kiedy ciasto nam się schłodziło , wyciągamy z zamrażarki , tort umieszczamy na kratce np z piekarnika i wylewamy na tort polewę czekoladową i ozdabiamy według uznania , następnie chłodzimy w lodówce na kilka godzin

Mój Smak
KULINARNE WYZWANIA FAIRY - 20.08.2013, Warszawa. 191

którym wszystko miało się rozegrać, dopiero co ludzie się zbierali. Miałam okazję obejrzeć, zobaczyć, jak wyglądają "od zaplecza", "od kuchni" przygotowania do takiego przedsięwzięcia. Siedziałam, wszyscy proponowali mi kawę, dziewczyny próbowały zabawić rozmową, a ja tak się stresowałam, że rozkręciłam się dopiero na samych warsztatach. Cieszę się z faktu, że tylko środowe spotkanie miało być filmowane. W razie czego, żadna(...)pozostali się wgapiali w niego zdziwieni. Rozumiałam go, gdyż sama myślę o tym kierunku studiów. fot.: Fairy. MENU: Sałatka Najsztuba z młodych ziemniaków z wędzonym dorszem. Kozi ser w cieście francuskim z kurkami i młodą włoszczyzną. Tarta z kozim serem na spodzie z krupczatki z kurkami i  młodą włoszczyzną.   Pstrąg z bobem, chorizo i pieczonymi pomidorami. Zupa

W kuchni Karmel-itki
Piegusek białkowy 138

przygotowałam dzięki akcji Piernikowej chaty , musiałam trochę przepis zmodyfikować, gdyż postępując wg opisu Magdy po dodaniu mąki zrobiła mi się kruszonka, dodałam więc do ciasta połowę ubitych białek aby ciasto było rzadsze. Resztę ubitej piany dodałam na koniec i wymieszałam już całość silikonową łyżką. W opisie nie było też mowy o posmarowaniu formy tłuszczem i obsypaniu bułka tartą, dla mnie(...)strony. 2 łyżki suszonych kwiatów hibiskusa około 1/2 szklanki cukru pudru. Suszony hibiskus i cukier puder przekładamy do pojemnika blendera z ostrym ostrzem lub do młynka do kawy, mielimy całość aż uzyskamy lekko fioletowy puder. W zależności od naszych upodobań smakowych możemy dodać więcej hibiskusa lub cukru. Smacznego! The post Piegusek białkowy appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Znane firmy w biedronkowych markach 211

Biedronka, lidl, netto, tesco czy polomarket to miejsca gdzie dziś kupuje ponad 50% ludzi w Polsce, rzeczywistość jest diametralnie inna niż powiedzmy 20 lat temu gdzie

Kuchnia PROzdrowotna
MAKOWIEC - najlepszy z najlepszych (tradycyjny i owsiany - bezglutenowy) 199

trzcinowym, PIECZENIE: 45 minut, temperatura 180 stopni, góra-dół z termoobiegiem. Szczerze mówiąc, nie zwijało się źle! Konsystencja makowej masy została idealnie dopracowana, więc nie uciekała nawet z owsianego ciasta (które należy pochwalić - było "grzeczne", "posłuszne" i ładnie współpracowało). Tak oto wylądowały w piekarniku! :) Pierwszy po lewej jest owsiany. Po krótkiej chwili trzeba było je przełożyć, bo środkowy makowiec dostawał(...)kapusta, a to ryba... Smak też jest inny. Jeszcze bardziej magiczny. Chyba głównie dlatego, że jest to czas, kiedy na makowca "mamy miejsce". :) A teraz, popijając migdałową kawę <kliknij> , (swoją drogą niesamowicie pyszną, aromatyczną i delikatną), która świetnie współgra z magicznym klimatem jaki zapewniła makowa strucla, chcemy zaprosić Was do częstszego, regularnego odwiedzania naszego świata... Jeśli macie ochotę

Wypisz Wymaluj
Chlebek bananowy z żurawiną 142

Banalnie prosty przepis z gatunku – wrzuć – dodaj – wymieszaj i upiecz. Jego przygotowanie trwa dosłownie chwilę. Już sam zapach unoszący się podczas pieczenia zapowiada

mojewypiekiinietylko
Rólgrólmeflól, czyli zapach mojego duńskiego domu, z duńskim deserem w tle 168

Nasz dom pachnie jedzeniem. Jak mocno bym nie wietrzyła, jak starannie bym nie sprzątała - jedzenie zawsze znajdzie drogę, żeby wysunąć się na pierwszy plan. Obiady, które gotuje C. i ciasta, które piekę ja - to nasze hobby, nasza pasja, którą można poczuć już od progu, a czasem nawet zanim się go przestąpi. I choć nasza mikro kuchnia doprowadza mnie do szaleństwa(...)przed Wami na stole wyląduje coś zupełnie nieoczekiwanego - to pewnie też pod nazwę grød da się podciągnąć. Deser podajemy ze śmietanką - najczęściej kremówką, może też być słodka śmietanka do kawy, lub, w wersji fit lub kryzysowej, po prostu mleko.  Gdy postawiłam przed C. miseczkę pełną tego specjału, po pierwszej łyżce zapadł się głęboko w fotel, wydając przy tym długie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
MuffinkiCzekoladowo Piernikowe z Powidłami Śliwkowymi 186

kochani piszę ten post popijając kawę w wigilijny poranek. Muffinki pyszne, czekoladowe, mokre z nutką piernikową. Nie są trudne w wykonaniu. Oryginalne źródło przepisu : Moje Wypieki . Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem,który przekieruje Cię na odpowiadajcą znaczeniu stronę, przepis lub gdzie można nabyć produkt. Ja jednak jeszcze nie skończyłam. Nie potrafię pisać pięknych życzeń, w tym temacie(...)przestał być wyczuwalny. Do jajek wlałam syrop korzenny, wystudzoną masę maślano czekoladową, oczywiście cały czas miksując. A potem na przemian śmietanę i  mąkę z przyprawą, proszkiem i sodą. Ciasto wyłożyłam do papilotek, w taki sposób, że wyłożyłam po łyżce ciasta, na nie łyżeczkę powideł śliwkowych i na powidła drugą łyżkę ciasta. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piekłam

Blondynka Gotuje
66. Krucho z domieszką zieleni czyli: pyszne ciasteczka z suszoną pokrzywą, imbirem i cynamonem! 180

Serwus! Witamy po nieco dłuższej nieobecności, która spowodowana była wirem obowiązków na uczelni.. Jutro jest ostatni dzień letniego semestru, a z uwagi na to, że

Symfonia Smaków
Ksylitol i sól himalajska - 2 ścieżki zdrowia 225

Witajcie!Wiedza to też pokarm więc postanowiłem opowiedzieć trochę o dwóch najlepszych zamiennikach najpopularniejszych na świecie przypraw czyli: soli kuchennej i cukru białego.Sól himalajska to

Kuchnia PROzdrowotna
Bułki kukurydziane 86

jednej strony zwęglone oraz spalonego, kruszącego się w dłoniach tosta. Masełko niech będzie tak zmrożone, żebym za nic w świecie nie mógł go rozsmarować. Proszę także o bardzo słabiutką kawę, o temperaturze pokojowej. - To bardzo skomplikowane zamówienie proszę pana, nie wiem, czy nasi kucharze potrafią… – odpowiada kelner. - Wczoraj potrafili! Ha-ha-ha :) Jak pewnie zauważyliście ostatnio coraz częściej bułki piekę(...)masła Masło kroimy na małe kosteczki i razem ze wszystkimi innymi składnikami wrzucamy do miski. Albo możemy wyrabiać na kuchennym blacie, to już jak lubimy. No i właśnie wyrabiamy ciasto. Przez 15 minut. Ma być elastyczne i nie przywierać do dłoni. I zostawiamy pod przykryciem na 1 godzinę. Po tym czasie znów wyrabiamy ciasto, przez jakieś 30 sekund, żeby

Marder&Marder Manufacture
Tort - kort tenisowy. Jak zrobić cukier puder? W przepisie kilka różnych porad 140

jest nasz cukier puder. Trwać to może nawet ok. 5-7 minut. Nie spodziewajcie się jednak, że cukier puder zrobiony w malakserze będzie tak drobniutki, jak z młynka do kawy. Z malaksera będzie miał trochę grubsze ziarenka, ale też doskonale nadaje się do sernika na zimno. Ja zastowałam właśnie tę drugą opcję, z malakserem. Cukier puder z tego urządzenia zdał(...)szaszłyków skracamy mniej więcej na podwójną wysokość siatki w taki sposób, aby zaostrzoną końcówkę patyczka mozna było wetknąć głęboko w sernik Przeplatamy przygotowane patyczki siatką i wbijamy w ciasto Ciasto wkładamy ponownie do lodówki, żeby galaretka mocniej się zsiadła A potem wbijamy dwie świeczki - jedna świeczka to jubilat:) a druga, na torcie przygotowanym przeze mnie to Roger Federer:) Jubilat "zgasił

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Liebster Blog Award 97

Roses.   6. Twój zapach z dzieciństwa? Gdybym miała stawiać na jeden, to chyba będzie wanilia. Dominująca nuta w każdych przez mnie wybieranych perfumach, ulubiony dodatek do deserów, kawy. Wciskam ją wszędzie, nawet do przetworów.   7. Blog-autorytet? Z polskich blogów raczej żaden. Bardzo lubię za to http://localmilkblog.com/, http://souvlakiforthesoul.com/ i australijskie http://www.donnahay.com.au – wszystkie zarówno(...)które by to było i z jakiego powodu? 2. Twoja popisowa potrawa to…? 3. Dlaczego zaczęłaś gotować i interesować się kuchnią i kulinariami? 4. Piętrowy bogaty tort czy proste ciasto? Dlaczego tak, a nie inaczej? 5. Twoje ulubione czasopismo to…? 6. Ulubiony produkt spożywczy. Dlaczego akurat ten? 7. Potrawa, której nienawidziłaś w dzieciństwie, to…? 8. Twój preferowany środek transportu

Karo in the Kitchen
Domowy kandyzowany imbir 211

postanowiłam zrobić kandyzowany imbir sama. Przepis nie jest skomplikowany i pozwala uzyskać dużą ilość wybornego, domowego, kandyzowanego imbiru bez żadnych ulepszaczy! Możecie go bardzo długo przechowywać, stosować do wszelkich ciast, ciasteczek, lodów czy też po prostu jako dodatek do herbaty. Nie zapominajcie o jego leczniczych właściwościach! Świetnie sprawdzi się jako naturalne cukierki na kaszel lub antidotum na chorobę lokomocyjną. Polecam(...)szczelnego pojemnika. Tak przygotowany imbir można przechowywać w suchym i chłodnym miejscu nawet do kilku miesięcy. Cukier który opadnie na papier do pieczenia doskonale nadaje się do aromatyzowania herbaty, kawy i wypieków. Płyn, który zostanie po gotowaniu imbiru to nic innego niż bardzo bardzo mocna herbatka imbirowa (coś jak esencja). Dodajcie do niej wodę, miód i cytrynę  a otrzymacie

maniapieczenia
Weekendowe śniadanie - placki z ricottą i chia 197

się wtedy zastanawiał nad komponowaniem wymyślnego śniadania?! Biegniesz do lodówki po kubek dietetycznego jogurtu, odrywasz kawałek chałki lub zabierasz garść ciasteczek do łóżka - będą idealne do kawy ;).  W końcu jest sobota, masz odpoczywać a nie katować się wyrzutami sumienia, przecież możesz zacząć od jutra! Jednak w niedzielny poranek twój hart ducha jakoś dziwnie osłabiony, nie może nawiązać nici(...)ewentualnie dodać  mleka  lub wody .     Do masy dodać ubite białka i  delikatnie wymieszać ruchami od dołu.   Na patelni rozgrzać masło, łyżką nakładać ciasto, smażyć placuszki na średnim ogniu rumieniąc na złoto z obydwu stron.   W między czasie przygotować sos. Maliny zalać wodą i  Malibu , dodać przyprawy, gotować bez przykrycia na małym ogniu

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania