Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy 4 ogórki kiszone pęczek natki pietruszki 2 łyżki majonezu sól i pieprz
kgwjanczewoPrzez długi, długi czas nie mogłam przekonać się do kaszy jaglanej. Kiedy zaś to nastąpiło, wydawało mi się, że nie można jej jeść inaczej
W kuchni Karmel-itkimikrofali. Składniki: - 1,5 szklanki surowej kaszy jaglanej - 4 szklanki (1litr) wrzącej wody - 200g twarogu tłustego (lub półtłustego) w kostce - 1 szklanka mąki ziemniaczanej - 1 i 3/4 szklanki mąki orkiszowej (u mnie typ700) - 2 średnie jajka - 3/4 płaskiej łyżeczki soli (u mnie himalajska) Dodatkowo: - trochę mąki orkiszowej do podsypania blatu i ciasta - łyżeczka oleju kokosowego (lub oliwy) - sól do gotowania(...)klusek - masło do polania i ksylitol (lub cukier) do posypania klusek Kaszę podprażyć mieszając kilka minut w suchym garnku, gdy będzie ciepła zalać 1litrem wrzącej wody, dodać 3/4 łyżeczki soli i zamieszać. Garnek przykryć i gotować na malutkim palniku, do czasu aż kasza wchłonie wodę, ok.20 minut. Kaszę odstawić do lekkiego przestudzenia. Następnie kaszę przełożyć do malaksera, dodać
Smaczne Zdrowesolę, ponieważ cukinia puści wtedy sok. Ciasto jest dzięki temu nierozwodnione, a placki są lekkie i nie chłoną tłuszczu. Solę dopiero na patelni. O właściwościach zdrowotnych cukinii pisałam tutaj . Placki z cukinii i marchewki Składniki: 1 niewielka cukinia 2 marchewki 2 jajka 4 łyżki mąki jaglanej (domowej, kaszę jaglana mielimy w młynku do kawy) 4 łyżki mąki(...)misce, dodajemy dwa jajka, mieszamy, dodajemy obie mąki i dokładnie mieszamy, aby nie pozostawić grudek. Doprawiamy pieprzem. Rozgrzewamy teflonową lub nieprzywierającą patelnię, dodajemy odrobinę tłuszczu i nakładamy po łyżce ciasta cukiniowego. Smażymy 2 - 3 minuty na złoty kolor, obracamy placki na drugą stronę i smażymy na rumiano ok. 1 minuty. Solimy delikatnie placki dopiero na talerzu. Podajemy cieplutkie z gęstym
Naturalna Kuchniapozostałej białej chmurki (białko jajka) dodaję preparowaną kaszę z odzywką i mieszam. 5) Do wysmarowanego olejem kokosowym (lub innym albo papierem do pieczenia) naczynia włożyłam: - masę owsianą - orzeszki - troszeczkę owoców - masę jaglaną - resztę owoców 6) Do piekarnika na 35 minut Po wyciągnięciu z piekarnika poczekaj ok 10 minut, żeby ciasto odpoczęło i zajadaj! SMACZNEGO! BEZ SOKU, SAME CIACHO: 412kcal
fitolarun.blogspot.comtarce o małych oczkach, cebulę obrać, posiekać na drobną kostkę. Wrzucić do miski z kaszą i ziarnami. Dodać bułkę tartą, mąkę, olej, przyprawy, poszatkowane zioła. Wszystko wymieszać dokładnie dłońmi, lekko ściskając. Piekarnik nagrzać do 200 st. Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na 12 części, z każdej części formować okrągły kotlet o grubości około(...)kotlety podpiekły się z dwóch stron równomiernie. Lekko schłodzić na kratce. Podawać z bułką i warzywami lub tradycyjnie jak kotlety mielone z ziemniakami i buraczkami :). * 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej uzyskacie gotując 1/2 szklanki kaszy suchej w 1 i 1/4 szklance wody. Smacznego! Wegeburgery z kaszą jaglaną Wegeburgery z kaszą jaglaną Wegeburgery z kaszą jaglaną Wegeburgery z kaszą jaglaną
moj przepis naciekawy obiad zaglądam na bloga pani Ewy http://zcukrempudrem.blogspot.co.uk/ 2. A jak na ciasto to zaglądam na dobrze znany blog http://www.mojewypieki.com/ 3. Gdy chcę upiec tort to zawsze sprawdzam blog http://www.domowe-wypieki.pl/ 4. A jak szukam przepisu na wykorzystanie np. kaszy jaglanej czy na ciekawe słodkości odwiedzam blog http://niebonatalerzu.blogspot.co.uk/ 5. Często też czytuję przepisy na grupie
Na moim talerzucynamonu Wykonanie: Do garnka wlać wodę, posolić. Gdy woda zacznie się gotować włożyć saszetkę kaszy jaglanej. Gotować 10 minut. Po tym czasie saszetkę z kaszą odsączyć z wody, wyjąć kaszę do miski, wystudzić. Zmiksować przy pomocy blendera. Dodać wszystkie pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Na stolnicy podsypanej mąką rozwałkować ciasto na grubość 4-5 mm. Foremkami wykrawać ciastka. Układać
Zrób to smaczniesłodki, na bazie mąki jaglanej. Jeśli nie macie takiej mąki, można zmielić kaszę jaglaną. Można oczywiście upiec taki sam mazurek też na bazie mąki pszennej. Mazurek pachnie kokosem i migdałami, jest bardzo kruchy i delikatny w smaku. Składniki: Kruche ciasto • 200 g mąki jaglanej • 100 g skrobi ziemniaczanej • 100 g masła • 2 łyżki cukru pudru
To co kochamminionego roku, które najbardziej przypadły Wam do gustu. Dania główne Pieczona wątróbka Dania bez mięsa Kasza kuskus z warzywami Zapiekana fasolka szparagowa Pieczone ziemniaki Brukselka i spółka z patelni Przekąski Mini pizze bez ciasta Sałatki Sałatka hawajska Desery Domowe batony musli Placek jaglany z borówkami Puszyste ciasto z jabłkami
My Chcemy Jeśćśniadanie z owocami 6. Śmietankowy sernik na zimno z galaretką i owocami 5. Zapiekana kasza manna z jagodami i czekoladową słodyczą 4. Jaglane pucharki chałwowo-owocowe na słodkie zdrowie Podium: 3. Drożdżowy makowiec w kwiecistej odsłonie 2. Jabłkowo-cynamonowe ciasto - szybkie i niezawodne. Idealny wypiek do niedzielnej kawy lub herbaty. 1. Zapiekane płatki ryżowe
Słodkie okruszkiciekawy obiad zaglądam na bloga pani Ewy http://zcukrempudrem.blogspot.co.uk/ 2. A jak na ciasto to zaglądam na dobrze znany blog http://www.mojewypieki.com/ 3. Gdy chcę upiec tort to zawsze sprawdzam blog http://www.domowe-wypieki.pl/ 4. A jak szukam przepisu na wykorzystanie np. kaszy jaglanej czy na ciekawe słodkości odwiedzam blog http://niebonatalerzu.blogspot.co.uk/ 5. Często też czytuję przepisy na grupie
NA MOIM TALERZUSkładniki: Ciasto: 1 1/2 szklanki wody 1 1/2 szklanki mleka sojowego 1 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 3/4 szklanki mąki pszennej olej ( do smażenia) Farsz: batat (1 szt.) kasza jaglana (100 g) pomarańcz (1/2 szt.) sok wyciśnięty z cytryny (3 łyżeczki) imbir (kawałek wielkości połowy łyżeczki) łuskane ziarna słonecznika (4 łyżki) olej (1 łyżeczka) Czas przygotowania: 40 min. Liczba
Weganka gotujełyżeczki Wykonanie: Kaszę jaglaną podpraż na średnim ogniu przez kilkanaście sekund do momentu aż zacznie pachnieć. Uważaj, żeby nie przypalić! Przesyp ją na sito, przepłucz zimną wodą, następnie gorącą i znowu zimną. Wsadź do garnka, zalej wodą i gotuj do momentu wchłonięcia całej wody. Do kielicha blendera wlej mleko, dodaj olej, kaszę oraz wsyp sól. Zblenduj na gładko. Powstała masa(...)tradycyjnych naleśników. Za pomocą chochli umieść ciasto na patelni (1 chochelka na jednego naleśnika) i rozprowadź je po patelni za pomocą silikonowej łopatki lub tak jak ja, potrząsając patelnią i energicznie rozprowadzając je. Nie zdziw się, jeśli będzie się ciężko rozlewało po patelni. To normalne. Podawaj gotowe naleśniki z kaszy jaglanej z czym tylko chcesz. U nie był to domowy
BlendmanChoć sernik kojarzy się nierozerwalnie z nabiałem, to można takie ciasto przygotować bez dodatku mleka, jajek czy nawet mąki. Mój mąż stwierdził, że to najlepszy sernik, jaki jadł. To ciasto z pewnością przypadnie do gustu nie tylko alergikom. Wegańskie pastylki miętowe Połączenie mięty i czekolady to moja wielka miłość. Niestety odkąd przeszłam na dietę bezmleczną musiałam zapomnieć o czekoladkach After(...)roladę kakaowo-kokosową jest dla was. Wiórki kokosowe, daktyle, kakao, orzechy i kasza jaglana to pyszne połączenie. Masa kakaowa jest lekko gorzka i dobrze kontrastuje ze słodkim kokosowym środkiem. Brownie z fasoli (bezglutenowe, bez jajek, bez mleka) Fasolowe brownie to genialna alternatywa dla klasycznych, świątecznych ciast. Jest nie tylko pyszne, ale i zdrowe. Fasola jest doskonałym źródłem białka, a ponadto
Dieta bez mleka