ciasto z kaszy jaglanej - 1601 przepisów (strona:49/107)

Placuszki owsiane z truskawkami, Włościańskie Jadło 116

Koła Gospodyń Wiejskich.  W tym roku było wyjątkowo dużo ciast, ale kto dobrze poszukał znalazł też inne smakołyki... Kluski ziemniaczano-jaglane z cebulką (podobne do tej zapiekanki ), bardzo smaczne i sycące. Gołąbki ale w innej wersji: niezawinięte w liście kapusty, kapusta poszatkowana i wymieszana z trzema rodzajami kasz, danie polane sosem grzybowym - koniecznie do wypróbowania.  Kotleciki z soczewicy

Qlinarnie i Qlinarnie
Tarta z warzywami - z cukinią i marchewką 246

ugotować kaszę jaglaną? ) 2. Do miksera włożyć szklankę ugotowanej kaszy jaglanej, dodać mąkę, jajko, rozpuszczoną i przestudzoną margarynę, łyżkę oleju i szcypte soli. Miksować do momentu uzyskania gładkiej masy. 3.   Piekarnik nagrzać do 180°C. 4.   Formę na tartę wysmarować margaryną i posypać mąką kukurydzianą. 5.   Ciasto rozłożyć w formie, ponakłuwać widelcem i piec(...)Facebook:  https://www.facebook.com/AtlasSmakow/ *Instagram:  https://www.instagram.com/atlas_smakow/ Kaloryczność przepisu wg  Kalkulatora Kalorii : Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Kasza jaglana (ugotowana) 107 90 3.16 0.9 21.6 Mąka kukurydziana 183 50 4.64 1.93 38.15 Jajko 348 240 33.6 24 0 Margaryna 324 60 0.06 36 0 Olej 124 14 0 14 0 Śmietana 18% tłuszczu

Atlas Smaków
WEGETARIAŃSKI PAPRYKARZ. 205

Tyle siatek, ile palców u rąk, zmęczona, przygarbiona wnosi do mieszkania. Sprawunki tu, sprawunki tam. Całe życie kręci się wokół jakichś spraw do załatwienia w różnych

W kuchni Karmel-itki
WEGAŃSKIE BURGERY MARCHEWKOWE 198

Ponętny zapach unosi się w całym mieszkaniu. Piekarnik na pełnych obrotach, w rondlu bulgocze potrawka, na patelni skwierczy olej. Zabawa w gotowanie. Nie, to nie narcyzm

W kuchni Karmel-itki
Szarlotka jaglana z polewą jogurtowo-waniliową 139

Dzień dobry kochani :) Czasami mamy ochotę na coś słodkiego,  dzisiaj lekka i zdrowa wersja szarlotki z kaszy jaglanej. Pyszna,delikatna z polewą jogurtowo-waniliową. Wprost

Sama słodycz i szczypta chili
Ekspresowy mus z rabarbaru na bananowej jaglance 149

kwaskowy smak kojarzy mi się z kruchym ciastem mojej babci... Jako dziecko krzywiłam się na jego widok, ale jak to mówią, ludzie się zmieniają. Z upływem czasu przerodziłam się w fanatyczkę rabarbaru i co roku z utęsknieniem czekam na czas, gdy zagości on na targowych straganach. Składniki: -kasza jaglana (ok.50g) -jeden banan (ok.100g) -dwie łyżki serka wiejskiego (ok.50g

Gawron w rosole
Wegański sernik chałwowo- czekoladowy 150

gorącej wody) lub 300 g ugotowanej kaszy jaglanej * można powyższe składniki zastąpić 1 kg serka wegańskiego albo nawet pokusić się o użycie naturalnego tofu 200- 250 g chałwy waniliowej 2 łyżki (60 g) mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej (30 g) około 50 g kakao 150 g cukru Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, zawinąć w folię i włożyć

greenscarf
Kefirnik jaglany z malinami 123

Ciasto, które z powodzeniem może zastąpić sernik. Jego przygotowanie wcale nie jest skomplikowane. Jest puszysty, delikatny i bardzo oryginalny w smaku. 200 g kaszy jaglanej 400 g kefiru 2 jajka maliny mrożone wedle uznania 3 łyżki erytrolu lub innego słodziwa Kaszę gotujemy w 300 ml wody. Gdy wchłonie całą wodę dodajemy kefir i miksujemy na gładką masę. Dodajemy jajka, erytrol

Kucharzyca
Zapiekana kasza jaglana z rabarbarem 103

kiedy tylko mam okazję a tym razem okazję mam wypiekać smakołyki rabarbarowe razem z dziewczynami w akcji " Ciasto na niedzielę". Przepis zaczerpnęłam z bloga Veggieola . Zajrzyjcie tam koniecznie, blog pełen inspiracji na dania vege, a nawet bezglutenowe. Składniki: - 100 gram kaszy jaglanej np. ze sklepu zielona esencja - 250 ml śmietany roślinnej - sok z połowy cytryny - 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Życie zaczyna się w kuchni
Klasyczna babka kresowa 172

wierzch. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 ° C. Piec babkę około 45 minut, do momentu aż wbity w ciasto patyczek będzie suchy. Wyjąć, wystudzić. Wyjąć z foremki. Babkę można posypać cukrem pudrem lub polać dowolną polewą. Smacznego! :-) __________________________________________________________________________________   ZOBACZ TAKŻE: Babka z kaszą jaglaną (bez glutenu

maniapieczenia
Akcja "Sztuka Mięsa" edycja letnia - podsumowanie 224

wieprzowe szaszłyki z papryką i cebulą (lokowanie produktu) autorka: Dusia | blog: Kluskowopl Pierś z kurczaka na warzywnej kaszy jaglanej. autorka: Brzuszki Łakomczuszki | blog: Brzuszki Łakomczuszki imbirowe skrzydełka autorka: kasiekw | blog: kasiekw gotuje Diabelski boczek autorka: Marikijka | blog: pyszne.blox.pl Kurczak zapiekany w cieście (2) autorka: Marikijka | blog: pyszne.blox.pl Kurczak w ziołach zapiekany z warzywami autorka: Marikijka | blog: pyszne.blox.pl Łopatka wieprzowa zapiekana

Kuchenna Kontrrewolucya
Jagielnik - wegański sernik 227

     Sernik bez sera? Tak, to jak najbardziej możliwe! Moje ukochane ciasto tym razem w wersji wegańskiej, bezglutenowej, bezjajecznej bezlaktozowej i bezwszystko :) Mimo to

sama złodycz
Waniliowe pierogi z kaszą jaglaną i serem 186

szklanki mąki tortowej gorąca woda sól 250 g białego sera 1/3 szklanki kaszy jaglanej 2 żółtka 1 opakowanie cukru waniliowego 2-3 łyżeczki cukru pudru Do mąki tortowej dodać sól i wlać gorącą wodę, nigdy nie wiem ile, gdyż robię to na wyczucie, po prostu tyle aby ciasto miało bardzo gęstą, pierogową  konsystencje. Woda koniecznie musi być gorąca gdyż(...)przeciwny razie ciasto pierogowe będzie twarde i trudne do rozwałkowania. Tak więc ciasto wyrabiamy długo i energicznie, następnie przykrywamy ręcznikiem lnianym i wkładamy do lodówki na pół godziny. Ser mielimy, kaszę gotujemy do miękkości, mieszamy razem dodajemy żółtka, cukier i cukier waniliowy. Ciasto pierogowe wałkujemy na bardzo cienko, wykrawamy pierogi, wkładamy farsz, lepimy i gotujemy w osolonej wodzie, 3 minuty

Jadło i czytadło
Kremowa zupa brokułowa z jaglanymi kluseczkami 158

blenderem na gładki krem. Przyprawić. Surową kaszę jaglaną wsypać na suchą patelnię i prażyć do momentu, aż zacznie pachnieć. Należy uważać żeby nie przypalić. Kaszę zalać ostrożnie wrzątkiem i dokładnie wypłukać. Przecedzić, przełożyć do garnuszka i zalać 1 szklanką gorącej wody. Gotować na małym ogniu do miękkości, ok 15min. Do przestudzonej kaszy dodać jajko, mąkę i sól(...)Zmiksować blenderem (niekoniecznie) i maczając łyżeczkę w wodzie nabierać porcję ciasta. Kłaść na osolony wrzątek, a kiedy kluski wypłyną do wierzchy wybierać łyżką cedzakową. Kluski podawać z gorącą zupą brokułową, posypując wierzch rzeżuchą. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Obiad , Zupy Tagged: brokuł , bulion , kasza jaglana , rzeżucha

https:KKuchniaMniam