ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:200/278)

PUCHATE DROŻDŻÓWKI Z OWOCAMI POLSKIEGO LATA 158

świeżych dodatkowo:  2 łyżki cukru zmielonego na cukier puder i 1 jajko do posmarowania bułeczek NADZIENIE: - 1/2 szklanki wydrylowanych wiśni - 1/2 szklanki porzeczki czerwonej i białej - 1/3 szklanki jagód - 1 łyżka cukru WYKONANIE: 1. W ciepłym mleku rozpuść drożdże. 2. Mąkę wsyp do miski, zrób wgłębienie na mleko z drożdżami i wlej w dołeczek. Wymieszaj z częścią mąki(...)Cukier wymieszaj z ziarenkami z laski wanilii. 4. Masło stop w rondelku. 5. Jaja utrzyj trzepaczką z cukrem. 6. Do miski z wyrośniętym rozczynem, dodaj jaja i zacznij zagniatać ciasto, dodaj stopione ciepłe masło (nie gorące!), wyrabiaj energicznie ciasto. Ciasto powinno być wyrabiane nie krócej niż 15- 20 min. Im dłużej tym lepiej. Ciasto odstaw na 1 godzinę, aż podwoi

SMYKWKUCHNI
Tort migdałowo- kokosowy z owocami 161

łyżki * cukier- 3 łyżki * kakao- 3 łyżki * masło- 100g + dżem truskawkowy  np. z tego przepisu  do smarowania blatów + owoce- ok 200g (u mnie truskawki, czereśnie, maliny, jagody i agrest) Biszkopt: Piekarnik nagrzać do 180st. Migdały zalać wrzątkiem, zostawić na 10min., usunąć skórkę (wystarczy nacisnąć, migdał sam 'wyskoczy') i osuszyć. Po osuszeniu zmielić na mąkę (mogą być maleńkie(...)utrzeć z cukrem, a białka ubić na pianę. Zmielone migdały wymieszać z utartymi żółtkami, a potem delikatnie wmieszać pianę z białek. Foremkę (28cm średnicy) wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i piec ok 40min. (lub do suchego patyczka). Po upieczeniu ostudzić i przekroić na pół. Masa kokosowa: Ubić śmietankę z cukrem na puszysty krem, dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Potem

Kraina Miodem Płynąca
domowe ciasto z jagodami 93

Takie ciasto pamiętam z dzieciństwa ..Moja mam robiła go często i z różnymi owocami :).. Jest zarówno łatwe w wykonaniu przez każdego a zarazem bardzo smaczne.. składniki:blacha 25 X 30 cm 1 i 1/2 kostki masła 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek 1 l jagód Wszystkie składniki muszą

Ugotujmy Coś
Muffiny z orzechami włoskimi i cykoriadą/kawą zbożową 127

wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) . Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i gorące polać lukrem (**). (Cukier puder dokładnie utrzeć z cykoriadą i odrobiną gorącej wody.) Muffiny pozostawić do ostygnięcia i stężenia polewy.   Udekorować wg uznania. (*) Użyłam cykoriady z jagodami , która nadała ciastkom

Di gotuje
Tarta z kremem budyniowym i owocami 414

wybrałam truskawki i jagody-pyszna!!! SKŁADNIKI: 200 g mąki, 60 g cukru pudru 250 g masła, 1 jajko+2 żółtka 300 ml mleka 100 g cukru  1 opakowanie budyniu waniliowego 1/2 cytryny 30 g wiórków kokosowych 250 g owoców 1 opakowanie galaretki PRZYGOTOWANIE: z mąki ,cukru,jajka i 150 g masła-wyrobić gładkie ciasto,wstawić

Swojskie jedzonko
Śmietanowo jagodowy biszkopcik 134

Biszkopt : 2 duże wiejskie jajka 2 łyżki mąki pszennej typ 500 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru Śmietana : 300 ml śmietany 30% 1 śmietan fix

Ewa w kuchni
TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE 106

blogu bez grama cukru i bez pieczenia. Ale kręci mnie to ostatnio bardzo – jak za pomocą kilku składników, można skleić całkiem niezłe i w dodatku zdrowe ciasto. Tarta z mango na migdałowym spodzie skrywa w podstawie daktyle i migdały a w kremowym musie smaki mango i kokosa. Tarta z mango nie skrywa za to zbędnych niezdrowych dodatków i zagęstników(...)TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA     PANNA COTTA JABŁKOWA     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     STEK Z BURAKA Z MALINAMI     TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE   TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE JEST: – Pyszna i zdrowa – Bez pieczenia – Idealnie zgrana smakowo – Bez cukru a mimo to słodka – Zdrowa i pełna witamin ILOŚĆ PORCJI

globuskulinarny
Mazurek z miodowym serkiem i owocami | Miody Pasieki Rodziny Sadowskich 122

także zachęcić Was do spróbowania. Mam dla Was przepis na mazurek z miodowym serkiem. A niżej także kilka innych pomysłów na wykorzystanie miodu. Mazurek z miodowym serkiem i owocami ciasto: 200 g mąki 100 g masła 50 g cukru szczypta soli jajko nadzienie: 250 g serka mascarpone kopiasta łyżka miodu z maliną Pasieki Rodziny Sadowskich dodatkowo: maliny, porzeczki lub inne(...)Dodajemy jajko i zagniatamy na gładkie ciasto. Jeśli trzeba schładzamy je w lodówce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt i przekładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Z brzegów formujemy falbankę tworząc wyższy rant (jeśli zostanie nam ciasta po wycięciu równego prostokąta, możemy upiec małe ciasteczka do ozdoby). Ciasto nakłuwamy widelcem, przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia

Mienta blog
Ravioli ze szpinakiem! 139

jagodami w sezonie, lub kremem z dyni .  Ale ostatnio naszła mnie ochota na ravioli ze szpinakiem, podane z palonym masłem i orzeszkami pinii. Całość wyszła super i jestem pewna, że Wam zasmakuje! Ravioli zawsze robię z przepisu Gwyneth Paltrow, która swojego czasu wydała książkę ze swoimi przepisami, notabene bardzo ciekawą.  PRZEPIS NA CIASTO DO RAVIOLI

SMYKWKUCHNI
Ciasteczka orzechowe 122

dotykam ciast, które piekę. Zwyczajnie delektuję się nimi a nie napycham. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog Smacznego Składniki. 500 ml kefiru (bez laktozy) 1/2 łyżeczki sody 2 łyżki oleju arachidowego 1 jajko 2 łyżki suszonych jagód goji 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

mecooks
IV Piknik Smakosza w Lublinie - relacja 155

ciasteczka, czekoladowe ciasta, sernik.   Ja na tę okazję przygotowałam kilka dań wytrawnych: tarta wytrawna z warzywami (cukinią, pomidorkami, serem feta) mini ptysie z serkiem łososiowym roladki z grillowanej cukinii nadziewane ziołowym twarożkiem domowy żytni chleb z fasolowym "smalczykiem" oraz ogórkiem małosolnym Wśród słodkich propozycji znalazły się: tarta z pieczonym jogurtem i owocami muffinki z jagodami kruche rogaliki

Obiad gotowy
Just Nicole: La Veganista. Wypieki. RECENZJA + KONKURS 207

inspiracji na ciasta na każdą porę dnia i moment życia. W tym rozdziale znajdziecie przepis na babkę marmurkową, szarlotkę czy też sernik zebra z truskawkami. Wylatkowo delikatne torty na magiczne chwile w życiu – już sama nazwa czwartego rozdziału, wywołuje wielki uśmiech na buzi. Znajdziecie tu obłędny tort śmietankowy, torcik pralinowy czy też tartę z jagodami. Ostatni – piąty

Moja pasja smaku
.579. najlepsze placki na świecie 144

ricotta hotcakes z jagodami ; yerba mate miodowo-karmelowa ~ Robiłam je drugi (lub trzeci? niee, chyba drugi :)) raz i...to były najlepsze placki jakie kiedykolwiek jadłam! Nie mówię, że to najlepsze ricotta hotcakes , to ogółem najlepsze placki ! Podaję przepis i polecam, polecam, polecam! A jeśli już o przepisach mowa, do wczorajszego wpisu dodałam przepis na ciasto :) PRZEPIS /1 porcja

breakfast of dreams
Placuszki z jagodami goji 132

szpinaku? Posiadają 50 razy więcej witaminy C niż pomarańcza? Zawierają więcej beta karotenu niż marchewka i jakiekolwiek inne pożywienie na świecie? Zawierają 2 razy więcej antyoksydantów niż czarna jagoda? Po przetestowaniu jagód goji mogę powiedzieć, że mają niepowtarzalny i oryginalny smak, nie potrafię go porównać z niczym co wcześniej jadłam. Mi ten smak odpowiada, lubię takie "inności";), świetnie(...)białego Emilka garść jagód goji dostępnych w sklepie BadaPak.pl Sposób przygotowania: Jajko ubijamy mikserem na najwyższych obrotach przez około minutę dodajemy pozostałe składniki i wszystko mieszamy smażymy pod przykryciem na rozgrzanej teflonowej patelni (przed każdym plackiem lekko przecieramy ją ręcznikiem nasączonym oliwą z oliwek) istotne jest to żeby smażyć na małym ogniu, z jednej łyżki ciasta wychodzi jeden placek SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tort szpinakowy z owocami 167

suchego patyczka, ok 40 minut. W trakcie możemy przykryć wierzch folią aluminiową. Gotowe wykładamy z formy i studzimy. Ścinamy wierzch (posłuży do dekoracji), a pozostałe ciasto dzielimy np nitką na 2 części.  Biszkopt zwykły: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ubijając na najwyższych obrotach dodajemy stopniowo żółtka, a następnie cukier, łyżka po łyżce(...)jagód rozdrobnionych np. widelcem i połowę w całości. Łączymy delikatnie. Masa maślana: Żółtko ucieramy z połową cukru pudru. Białka ubijamy, a następnie do sztywnej piany dodajemy drugą połowę cukru. Masło ucieramy i dodajemy naprzemiennie przygotowane składniki: żółtka oraz białka. Na końcu dodajemy kilka kropel soku z cytryny. Przełożenie: Biszkopt szpinakowy- połowa warstwy truskawkowej- połowa kremu z jagodami- biszkopt

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania