popracowego lenia :p Wersja nr 1 Składniki (na około 4-5 batoników): 2 czubate łyżki waniliowej odżywki białkowej KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional szklanka błyskawicznych płatków owsianych garść jagód goji dostępnych w sklepie Centrum Sylwetki 2-3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego Wersja nr 2 Składniki (na około 4-5 batoników) : 2 czubate łyżki waniliowej odżywki białkowej(...)moreli, fig, śliwek, brzoskwiń) 2-3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie składniki przekładamy powstałą masę do pojemnika wyłożonego folią spożywczą rozsmarowujemy równomiernie mocno dociskając ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc wyciągamy z pojemnika i kroimy bardzo ostrym nożem na batoniki SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćWeekend już zbliża się wielkimi krokami. A jak weekend no to przydałoby się coś słodkiego. Tm razem padło na pyszne muffiny, a że jagód mam pod
Radość kipiąca uśmiechem.soli 1 szklanka owoców leśnych (maliny, jeżyny, truskawki, jagody, borówki itp) banana zblenduj z nasionami chia i wodą i odstaw na 10 minut po tym czasie zblenduj raz jeszcze, żeby masa była puszysta dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i łyżkę oleju, zblenduj dodaj owoce i delikatnie wymieszaj łyżką porcje ciasta (1 placek = 1 łyżka do lodów) nakładaj
SandraFrej.comSzczególnie, gdy nie masz czasu na pieczenie ciasta a potrzebujesz bardzo szybko zrobić pyszny deser, który zawsze wychodzi. Aby zrobić owoce zapiekane pod kruszonką możesz też użyć tylko jednego typu owoców, lub wymieszać razem zupełnie inne owoce. Oprócz tych, które wymieniłam bardzo dobrze sprawdzą się też jabłka, gruszki, poziomki, jagody czy morele oraz brzoskwinie
AniaGotuje.plpokrojonych w kostkę lub innych ulubionych owoców (jagody, borówki, maliny) – szczypta soli Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy roztopiony olej kokosowy i miód lub syrop, mieszamy. Dodajemy płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę truskawki lub inne owoce i delikatnie łączymy z ciastem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i za pomocą
Be Fit Be Strongdodatkowo: odrobina oliwy jogurt naturalny + 2 łyżki jagód (ewentualnie jogurt owocowy) kiwi brzoskwinia orzechy rodzynki nasiona chia Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek, i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Kiedy piana będzie sztywna, nadal miksując, dodawać po jednym żółtku i stopniowo przesianą mąkę. Na rozgrzaną, wysmarowaną oliwą patelnię wylać ciasto i smażyć z każdej strony na złoty kolor
TrufelkowoKolorowy sernik na zimno z bananowym wnętrzem. Lekki, orzeźwiający, delikatny z kakaowym posmakiem. Składniki Fioletowa warstwa 200 g serka naturalnego 2 łyżeczki cukru pudru 5 łyżek
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyulepionego ciasta można już formować ciasteczka. Ja podzieliłam je na pół. Do jednej części dodałam kakao. Formowałam kuleczki trochę mniejsze od orzecha włoskiego z jasnego i ciemnego ciasta. Blachę wyłożyłam papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzałam do temperatury 180 stopni. Kuleczki lekko spłaszczyłam i nadawałam im różne wzorki np.za pomocą widelca(...)Piekłam ciasteczka przez około 15 minut. Pachniało w całej kuchni ;-) Smacznego! Zapraszam do pieczenia innych ciasteczek: owsiane ciasteczka z jagodami goji muffiny czekoladowe z kawałkami czekolady czekoladowe kruche ciasteczka ciasteczka serowe z rabarbarem rożki maślano serowe z jabłkami paluchy drożdżowe z czosnkiem ziołami i parmezanem ciasteczka orkiszowo kakaowe owsiane czekoladowo orzechowe oponki serowe
potrawyregionalnepołączyć. Na końcu dodać cukinię i wymieszać. Ciasto wyłożyć do papilotek, do 3/4 ich wysokości, na wierzch każdej babeczki powykładać maliny, lekko dociskając. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 25-30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Smacznego :) Na koniec kilka zdjęć z weekendu w Tatrach :) Pierogi z jagodami i kwaśną śmietaną, pierwszy obiad w Zakopanem
Domowa cukiernia EwyPamiętam to ciasto z dzieciństwa. Pyszna, delikatna i kolorowa pianka, którą przygotowywała moja babcia. Jak to się mówi :niebo w gębie". Deser polecam szczególnie w upalne dni :) SKŁADNIKI: 400 ml śmietanki 30 % 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka fioletowa (ametystowa) 1 łyżka soku z jagód 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka soku truskawkowego 1 galaretka cytrynowa owoce (użyłam borówki i porzeczek
Kuchnia w opałachposłodziłam miodem akacjowym, który coraz odważniej wchodzi do mojej kuchni. Żeby było jasne, my nie lubimy miodu na surowo :) W mojej kuchni miód idzie w ogromnych ilościach do marynat, ciast itp., ale na surowo nikt się nie odważy jeść :) Ja nawet jak uciapię palca miodem to idę opłukać, nie oblizuję :) Mój syn miód wyczuje na odległość(...)przyznam się, spróbowałam na surowo i powiem, że no no, całkiem dobry :) Czyżby w życiu Blondynki następował progres w temacie miodu? Zobaczymy, na razie jest super! Składniki: maliny jagody leśne kefir miód akacjowy 2 banany Wykonanie: Jest prosto, można podać ten koktajl ładniej :) Jak się do tego zabrać? Proste! Trzeba zrobić dwa koktajle. Jeden malinowy z bananem
Blondynka Gotujeszklanki cukru 5 czubatych łyżek mąki pszennej typ 500 Składniki na krem 300 ml śmietany kremówki 36% 200 g białej czekolady 400 g serka mascarpone Dodatkowo: jagody 500 g( miałam zamrożone) cukier żelujący na 500 g owoców wiórka żółte z czekolady wiórka różowe z czekolady- znajdziecie je na Wykonanie Więc moi drodzy zaczynamy od biszkoptu.Ten biszkopt zawsze(...)łopatka mieszamy w jedną stronę,aż do ostatniej mąki.Formę 24 cm wyłożyłam papierem do pieczenia ( tylko dno) boki wysmarowałam masłem i obsypałam mąką.Teraz spokojnie można przelać nasze ciasto biszkoptowe. Pieczemy w 170 stopniach 20-25 minut. Po upieczeniu wyjmujemy zostawiamy na 10 minut do schłodzenia, wyjmujmy z formy i kładziemy go do góry nogami( zdejmując papier) teraz
Różowa kuchniajagód Twarożek zmiksować z serkiem na gładką masę. Dodać roztopioną i wystudzoną czekoladę, ponownie zmiksować. Wmieszać delikatnie borówki (100 g). Przelać na spód i wyrównać. Dodatkową porcję borówek wysypać na wierzch semifreddo. Wstawić do zamrażarki na całą noc. W dniu podania deser wstawić do lodówki ok. 4-6 godzin przed podaniem. Gdyby ciasto było
Chocolate Muffin Blogjednej misce, mokre w drugiej. Następnie łączymy ze sobą obie zawartości misek. Tym razem pokusiłam się o wypróbowanie troszkę innego przepisu Margarytki na muffinki z jagodami , zastępując jagody borówkami. Muffinki wyszły pyszne (mimo, że trochę przesadziłam z ilością dodanych borówek) i już myślę z czym tu upiec kolejne :))) Składniki: (na 18szt) 35 0 g mąki ½ szklanki(...)mleka dodatkowo: 300g borów ek cukier brązowy po posypania Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucić do misy miksera. Miksować chwilę do połączenia się składników. Następnie dorzucić umyte borówki. Wymieszać łyżką. Ciastem napełniać papilotki do 2/3 wysokości. Każdą muffinkę posypać odrobiną brązowego cukru. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st i piec ok 15-20 minut. (Moje piekły się ok 17 minut
Walijskie Pichceniecytryny sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 szklanki mąki (ok. 370g) 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Jak zrobić: Proste muffinki z jagodami Muffinki cytrynowe – przepis Potrzebujemy roztopione masło. Wkładamy je do rondelka, podgrzewamy, a następnie studzimy. Suche składniki mieszamy w misce – mąkę, cukier wanilinowy, cukier, proszek do pieczenia, skórkę(...)cytryny W oddzielnej misce łączymy ze sobą mokre składniki – sok z cytryny, jogurt, jajka, masło. Zarówno mokre jak i suche składniki bardzo delikatnie łączymy ze sobą. Przygotowane ciasto nakładamy do foremek do muffinek. Jeśli mamy, możemy wyłożyć wcześniej foremkę papilotkami. Muffinki cytrynowe pieczemy przez ok. 25 minut w temperaturze 180 st. C. Tylko pamiętajcie aby wcześniej nagrzać piekarnik. Przeczytaj
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!