ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:771/956)

Lody Piña Colada 83

Czas czytania: 2 min Dziś przemycimy trochę egzotyki do naszego klimatu! Lody piña colada przygotowane są na mleczku kokosowym i soku z ananasa oczywiście najlepszy będzie

SprawdzonaKuchnia.pl
„Tort” brownie z pralinami i karmelizowanymi orzechami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 175

Kochani! Dziś ostatni przepis zainspirowany propozycją na nasz konkurs. Kasia ( Make-Life-Green )  przesłała nam pomysł  na warzywne brownie 😃  Nie często robimy tego

Candy Pandas
Wegańskie białko o smaku czekoladowym – Siła Roślin 94

czekolady, naturalny słodzik: oligodekstryna ryżowa*, naturalny słodzik: glikozydy stewiolowe ze stewii, guma ksantanowa*, sól morska, pektyna** *oligodekstryna ryżowa oraz guma ksantanowa pochodzą z fermentowanego brązowego ryżu *pektyna pochodzi z jabłek i in. Owoców CLASSIC  PLUS – Czekolada: mieszanka białkowa z upraw ekologicznych (białko grochu, białko ryżu brązowego, białko quinoa, białko nasion chia, białko amarantusa) kakao ekologiczne, ekologiczny aromat czekolady(...)czyli tylko wymieszane z wodą/napojem z uwagi na ich proszkową konsystencję. Jednak są idealnym zamiennikiem czy dodatkiem do mąk. Wersję Plus, czyli bardziej słoną wykorzystałyśmy do mocno czekoladowego ciasta brownie, gdzie sól pysznie podkreślała smaki. Opcja Classic, czyli słodsza świetnie nadaje się do placuszków czy surowych przekąsek jak pralinki czy raw batoniki. WEGAŃSKIE BROWNIE PROTEINOWE (BEZ GLUTENU, CUKRU BIAŁEGO

Candy Pandas
Wielkanocne ciastka ze śmietaną i orzechami 31

Szymanderskiej „Kuchnia polska”. Przeleciałam parę jej przepisów na desery i postanowiłam, że zrobię ciasteczka śmietankowe. W ogóle, kiedy przeczytałam przepis i dotarło do mnie, że w składnikach ciasta nie ma jajek, trochę się zdziwiłam. Ale co ja tam wiem, przecież totalnie się na tym nie znam. Zdałam się więc na Hanię i upiekłam przecudowne ciastka. Ta czekoladowa polewa(...)orzechów, pod koniec dodajemy śmietanę. Dodajemy do niego mąkę, dokładnie wyrabiamy. Gotowe ciasto owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 20 minut. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Ciasto wyciągamy z lodówki, rozwałkowujemy na grubość mniej więcej 5 mm, podsypując je mąką na blacie. Z ciasta wykrawamy dowolne kształty ciastek, wykładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Kardamonovy
Drożdżowe racuchy z jabłkami 147

1 szklanka mleka 1,5 szklanki mąki orkiszowej 25 g drożdży świeżych 1 jajko 1-2 jabłka  Drożdże rozpuść w mleku, dodaj dwie łyżki mąki

Kucharzyca
Mix owocowy 81

Kochani zapraszam dzisiaj na mix owocowy wykonany przez moją 6 letnią córcię. Zawsze bardzo mi pomaga i towarzyszy kiedy szykuję nowe potrawy, wpisy na bloga. Bardzo

To co lubię - gotuję i polecam
Smalec wegetariański 77

Czas czytania: 2 min Smalec wegetariański, nazwa smalec, ma sugerować smak jaki posiada to smarowidło. Smalec smakuje wybornie i muszę przyznać, że bardzo podobnie do smalcu

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto Skarby Jesieni 172

Moi Drodzy Jesień powitała nas zmienną aurą.. Co niestety w moim przypadku objawiło się dość ostrym przeziębieniem L Ku pokrzepieniu ducha i ciała przychodzę do

Domowe ciasta
Naleśniki z serkiem wiejskim 144

Naleśniki z serkiem wiejskim lub serkiem grani. Mają troszkę inny smak, ale są bardzo delikatne i puszyste. Swietnie smakują z serem na słodko , dżemem lub prażonymi jabłkami. Na wierzchu proponuję polać polewą owocową  czekoladą lub syropem klonowym. Po inne przepisy na smaczne naleśniki i placki zapraszam na bloga do zakładki naleśniki i gofry. Jeżeli przygotowaliście Państwo potrawę(...)smaku 2 łyżki oleju 1/2 szklanki mleka olej do smażenia Jajka zmiksować z serkiem i cukrem, a następnie dodać mleko, olej, mąkę i budyń śmietankowy.Wszystko zmiksować na gładkie ciasto. Odstawić na 15 minut, aby ciasto odpoczęło. Patelnię smarować delikatnie tłuszczem i wlewać ciasto rozprowadzając go po patelni na cienki placek. Smażyć z dwóch stron na rumiano

O kuchni z uczuciem
Co zrobić z czerstwym pieczywem? 118

zrobić z czerstwym pieczywem? Pomysł na czerstwe pieczywo- najsmaczniejsza zapiekanka, smakuje jak pyszne ciasto. Jest aromatyczne, słodkie, ma dużo cennych składników odżywczych i jest przepyszne! Każdy z nas czasami zastanawia się co zrobić z bułkami czy bagietką, czy też chlebem, który pozostał i nikt już go nie chce jeść, bo w domu jest już świeżę i chrupiące pieczywo. Ten przepis(...)obiedzie, czasami może zastąpić obiad, możecie ją przygotować na podwieczorek. Jest to też niesamowita bomba energetyczna na śniadanie. W swoim składzie ma miód, cynamon, płatki migdałowe i kwaskowate jabłka. Przygotowanie zajmie Wam jakieś 10 do 15 minut i tyle. Potem pieczemy i zajadamy!  Sprawdźcie sami! Życzę smacznego i koniecznie dajcie znać czy Wam smakowało  ;-))) A Wy macie

SMYKWKUCHNI
Surówka z białej kapusty 416

Niedawno obiecałam, że częściej będą pojawiać się na blogu surówki, więc dziś kolejna. Tym razem klasyczna surówka z białej kapusty. Klasyczny, ale bardzo smaczny dodatek do

kuchnia doski
Crumble z jabłkami i rabarbarem 125

naczynia żaroodpornego, dodajemy płatki migdałów, posypujemy cukrem z wanilią i mieszamy. Do miski wsypujemy mąkę, cukier (z wanilią i trzcinowy), dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i ucieramy kruszonkę. Jabłka i rabarbar posypujemy przygotowaną kruszonką. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 stopni C przez około 40 minut. Crumble podajemy ciepłe z lodami waniliowymi, bitą śmietaną, sosem waniliowym lub budyniem(...)waniliowym a wanilinowym, czyli aromatyzowanym syntetyczną waniliną). Faktem jest, że laska prawdziwej wanilii do najtańszych nie należy, ale zobaczycie, ile cukru aromatyzuje. Cukier z prawdziwą wanilią wykorzystuję do przygotowania ciast, deserów, można nim też słodzić napoje.  Do przygotowania cukru waniliowego potrzebujemy: 1 szklanki cukru 1 laski wanilii Cukier wsypujemy do słoika. Laskę wanilii przecinamy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka, które

Smakowity Blog Kulinarny
OWSIANE CIASTECZKA Z JAGODAMI GOJI 184

wymieszałam. Następnie wsypałam otręby owsiane i płatki owsiane. Połączyłam je z ciastem. Pozostało już tylko dodać jagody goji. Wymieszałam i ciasto gotowe.   Blachę wyłożyłam papierem do pieczenia. Z ciasta formowałam małe kuleczki, które następnie lekko spłaszczałam. Układałam na papierze, zachowując odstępy. Wstawiłam ciasteczka do rozgrzanego piekarnika. Piekłam w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.   Wyszły kruche, cudownie(...)chował? My zjedliśmy je w ciągu dwóch dni;-) Smacznego! Polecam inne pyszne ciasteczka: maślane waniliowo kakaowe ciasteczka muffiny czekoladowe z kawałkami czekolady rożki maślano serowe z jabłkami orkiszowo kakaowe z bakaliami czekoladowe kruche ciasteczka paluchy drożdżowe z czosnkiem i ziołami

potrawyregionalne
Ciasto z gruszkami, Folk dookoła świata 142

Bardzo szybkie, proste i smaczne. Wg pomysłu Magdy , zmieniłam tylko dodatki. Pasują tutaj również śliwki, jabłka, brzoskwinie lub winogron. Składniki: 3 szklanki mąki pełnoziarnistej 1 szklanka brązowego cukru 3-4 łyżki kakao ½ szklanki oleju ½ szklanki wody 1 szklanka ulubionego mleka 3 łyżki octu (dałam domowej roboty jabłkowy) 1 łyżka proszku do pieczenia kilka kropli migdałowego zapachu 4-5 twardych(...)wymieszaj mleko z octem. Dodaj pozostałe mokre składniki. W drugiej misce wymieszaj wszystkie suche składniki. Wlej mokre do suchych, dodaj obrane i drobno pokrojone gruszki i dokładnie wymieszaj. Wlej ciasto do wysmarowanej olejem formy. Piecz 45-55 minut. Przepis dodaję do akcji: Organizator: WEGANON Ci, którzy jeszcze nie widzieli najnowszego pokazu fontanny multimedialnej, mają jeszcze szansę 11 października (w sobotę

Qlinarnie i Qlinarnie
Pierniczenie na cztery ręce 158

należy rozwałkowywać ich zbyt grubo. Ciasto jest świetne - idealnie się wałkuje i wcale nie klei - nie podsypywałam mąką ani trochę. Zmieniłam jednak nieco oryginalny przepis - po dodaniu jednego jajka ciasto nijak nie chciało się zagnieść. Po dodaniu drugiego - było zdecydowanie zbyt lepkie. Kiedy dosypałam trochę mąki - stało się idealne. Nie mam pojęcia, czy jakoś wpłynęło to na smak czy twardość(...)schować do szczelnej puszki.Zaraz po upieczeniu pierniczki są miękkie, później twardnieją, a po leżakowaniu znów miękną (żeby przyspieszyć ten proces, do puszki, w której leżą pierniczki, można włożyć kawałek jabłka).Smacznego!Mam nadzieję, że na zdjęciu widać, jak bajecznie wyglądają, kiedy się je podświetli. Sądzę, że na choinkę są idealne! Tymczasem dowiedziałam się, że z moich świątecznych planów

Pożeraczka, czyli raz adobrze