Placki ziemniaczane to danie, które jest proste w wykonaniu i bardzo często przypomina nam o beztroskich latach gdy mama szykowała placki na obiad . Zapach, smak chyba
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kolejna nowość z proteinowych produktów! Tym razem są to jogurty do picia w owocowych smakach oraz klasyczny kefir dla fanów prostoty. Wolicie płynne przekąski po treningu
Candy Pandas14 - dniowa Kuracja oczyszczająca organizm, odchudzająca dieta warzywno-owocowa. Kolejny przepis z diety warzywno-owocowej. Vege Bigos jarski, świetna potrawa na obiad
IzaGotujeZa oknem raz słońce, raz deszcz. Wychodzę z domu z parasolką, nie pada. Kiedy jej zapomnę - leje jak z cebra. Przemoczonawracam do domu, zła na cały
W kuchni Karmel-itkigruszką, imbirem oraz kardamonem. Dodałam te przyprawy, bo nie dość , że podkręcają smak gruszki to fantastycznie działają na układ trawienny, czytaj: przyśpieszają przemianę materii. Jestem pewna że z jabłkiem i cynamonem będzie równie dobra. Tylko bardzo proszę trzymać się przepisu Składniki na formę nie większą niż tortownica 20 cm: 200 g mąki jaglanej 150 g mleka kokosowego z puszki, ale wymieszana(...)cukier. Przesiej do tej masy mąkę z sodą oraz kardamonem. Wymieszaj, dodaj zakwaszone mleko. Możesz całość wymieszać dużą łyżką lub zblendować. Pojawią się, a przynajmniej powinny!) charkterystyczne bąble w cieście, jak to w przypadku ciast biszkoptowych bywa. Gruszkę i imbir (obrany) zetrzyj na tarce o grubych oczkach, przełóż na sitko, aby odsączyć nadmiar płynu. Dodaj do ciasta, wymieszaj. Przełóż
greenscarfstrukturę. Potrawy, które składają się głównie z warzyw, mięsa i sosów o gęstej konsystencji, zazwyczaj mrożą się lepiej niż te, które bazują na świeżych ziołach, sałatach czy kruchym cieście. Przygotowanie Potraw do Mrożenia Blanszowanie Jeśli zamierzasz zamrozić potrawy z warzywami, warto zastosować metodę blanszowania. Polega ona na krótkim gotowaniu warzyw w wrzącej wodzie, a następnie schłodzeniu ich w lodowatej wodzie(...)Ilością Świeżych Ziół Potrawy, które zawierają dużo świeżych ziół, mogą stracić na jakości po odmrożeniu, ponieważ zioła mogą zrobić się miękkie i utracić smak. Potrawy Kruche Potrawy z kruchym ciastem, takie jak tarta czy quiche, mogą stracić swoją chrupkość podczas mrożenia i odmrażania. Odmrażanie i Podgrzewanie Kiedy chcesz podgrzać zamrożone danie, najlepiej robić to stopniowo. Odmrażaj je w lodówce przez
Podstawy GotowaniaSałatka śledziowa z porem to wspaniała propozycja na świąteczny okres i nie tylko. Szybka do przygotowania i naprawdę pyszna. Najlepiej smakuje po kilku godzinach chłodzenia w
Alle Dobre!Szymanderskiej „Kuchnia polska”. Przeleciałam parę jej przepisów na desery i postanowiłam, że zrobię ciasteczka śmietankowe. W ogóle, kiedy przeczytałam przepis i dotarło do mnie, że w składnikach ciasta nie ma jajek, trochę się zdziwiłam. Ale co ja tam wiem, przecież totalnie się na tym nie znam. Zdałam się więc na Hanię i upiekłam przecudowne ciastka. Ta czekoladowa polewa(...)orzechów, pod koniec dodajemy śmietanę. Dodajemy do niego mąkę, dokładnie wyrabiamy. Gotowe ciasto owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 20 minut. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Ciasto wyciągamy z lodówki, rozwałkowujemy na grubość mniej więcej 5 mm, podsypując je mąką na blacie. Z ciasta wykrawamy dowolne kształty ciastek, wykładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
KardamonovyKochani czytelnicy, życzymy Wam w tym czasie Wielkanocy wspaniałych chwil z rodziną w atmosferze zdrowia i szczęścia. Pamiętajcie aby doceniać je zawsze (nie tylko
Candy Pandasmojprzepisna.pl | Nalewka z pigwy – Pigwówka Najwyższy już czas! Jak co roku mój mąż przygotowuje nalewkę z pigwy. Jest przepyszna, lekko kwaśna, z lekką goryczką. W
moj przepis namojprzepisna.pl | Nalewka z pigwy – Pigwówka Najwyższy już czas! Jak co roku mój mąż przygotowuje nalewkę z pigwy. Jest przepyszna, lekko kwaśna, z lekką goryczką. W
moj przepis namojprzepisna.pl | Nalewka z pigwy – Pigwówka Najwyższy już czas! Jak co roku mój mąż przygotowuje nalewkę z pigwy. Jest przepyszna, lekko kwaśna, z lekką goryczką. W
moj przepis naidealny, bo to oczywiście rzecz gustu, ale na pewno jest bardzo smaczny. Dodatkowo jest łatwy i szybki do zrobienia. Zrobiłam go na herbatnikach, więc nie wymaga zagniatania i chłodzenia ciasta oraz podpiekania spodu. Jest to tradycyjny sernik wzbogacony serkiem mascarpone. Jest delikatny, w sam raz słodki. Co tu dużo mówić, najlepiej wypróbować. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)proszek budyniowy i jeszcze raz zmiksowałam do połączenia. Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę i wmieszałam ją delikatnie łyżką do masy serowej. Masę serową wyłożyłam na herbatniki. Ciasto wstawiłam do piekarnika i piekłam je około godziny w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu sernik zostawiłam na kilka minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, a następnie wyjęłam na metalową kratkę
Waniliowe Improwizacjeskładnikowy sernik dyniowy to ciasto, które ratuje w kryzysowych sytuacjach, np. takiej, gdy masz ogromną ochotę na sernik, ale niestety aktualna dieta nie pozwala na jedzenie sera. Wersja z tofu i dynią jest chyba moją ulubioną wersją tofurnika. Do tej pory dzieliłam się z Wami przepisami na tofurniki w wersji bez pieczenia (gorąco polecam Ci wypróbowanie Dyniowego tofurnika z czekoladowym(...)spodem oraz Czekoladowego tofurnika ). Ten przepis możecie traktować jako bazę: możecie dołożyć do niego spód, np. taki z ciasteczek i oleju kokosowego, możecie wierzch udekorować np. gruszką lub jabłkiem. Eksperymentujcie i dajcie znać jak Wam smakowało 8 składnikowy sernik dyniowy Składniki: 300 g puree z dyni hokkaido kostka tofu jajko ok. 40 g dowolnego słodziwa – ja użyłam cukru, ponieważ
365 dni dookoła kuchni