ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:639/956)

Watykański chleb szczęścia 118

szklanki mąki i wymieszać Dzień 6 – rozdzielić na 4 części -> 3 części rozdać Dzień 7 – do ciasta dodać ½ szklanki oleju, 2 szklanki mąki, 3 jajka, ½ torebki proszku do pieczenia, ½ łyżeczki cynamonu, garść orzechów, można dodać posiekaną czekoladę, 2 jabłka starte na tarce i razem wszystko wymieszać. Piec w dobrze rozgrzanym piekarniku około

Smaki Natalii
Pieczona owsianka dyniowa 207

dodać puree z dyni, jajka i przyprawy z proszkiem do pieczenia i dobrze wymieszać, żeby wszystko się połączyło. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce, banana obrać i pokroić w talarki, wrzucić je razem z rodzynkami i orzechami/masłem orzechowym do ciasta i wymieszać. Przelać do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nastawionego na 200 stopni i piec 30 minut. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Muffiny z dynią, jabłkiem i pigwowcami 107

maślankę. Ponownie zmiksować. Dosypać suche składniki. Szybko zmiksować tylko po to, by składniki się połączyły. Dodać dynię i jabłko, wymieszać łyżką. Przełożyć po łyżce masy do foremek na muffiny. Do każdej foremki włożyć teraz po łyżeczce marmolady. Dopełnić foremki resztą ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok. pół godziny. Muffiny są wilgotne w środku. Najlepiej smakują po lekkim

Weekendy w domu i ogrodzie
Jabłeczna muffina 162

Jabłko jest jednym z moich ulubionych owoców. Staram się jeść je codziennie. Nigdy nie może go zabraknąć w moich codziennych wypiekach. :) Składniki: 3 łyżki mąki żytniej

Truskawkowa Fiesta
Szarlotka z bitą śmietaną 135

przesiać i delikatnie połączyć z masą jajeczną. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Mus jabłkowy: 1 kg jabłek cukier - do smaku 25 g żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki gorącej wody Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne

Domowa cukiernia Ewy
Muffinki jabłkowo-gruszkowe bezglutenowe light 74

Muffinki idealne dla spragnionych zdrowych łakoci. Brak mąki i cukru, obecność migdałów, wiórków kokosowych, jabłek, gruszek oraz cynamonu, wszystko to sprawia, że możemy je potraktować nie tylko jako przekąska, ale pełnowartościowe danie w formie zdrowych słodyczy. Ciasto konsystencją odbiega od tradycyjnych mącznych muffinek (jest bardziej rzadkie

Milion Smaków
Chrupiące Słodkie Cygaretki 157

Składniki: 3 plastry ciasta filo 2 średniej wielkości jabłka cukier waniliowy cynamon sok z 1 cytryny cukier puder oliwa z oliwek Przygotowanie: z ciasta filo wycinamy

Luźna Kuchnia
The Best of 2014 / Przepisy na sylwestra 201

owocow leśnych  / 7. Beziki z truskawkami  / 8. Truskawkowy tort bezowy  / 9. Czekoladowo-malinowe ciasto  / 10. Krem truskawkowy z czereśniami i białą czekoladą Propozycje sylwestrowe na 2014 rok : 1. Tatar ze śledzia  / 2. Cynamonowe śledzie z jabłkiem  / 3. Bruschetta  / 4. Napój arbuzowy  / 5. Margarita Truskawkowa  / 6. Sałatka lunchowa  / 7, Sałatka

Słodkie Przyjemności
JABŁECZNIK BEZ PIECZENIA 502

Szybkie ciasto bez pieczenia.  Nie wymaga dużego nakładu pracy,  skomplikowanych składników ani specjalnych umiejętności kulinarnych bo... zawsze wychodzi :)) Składniki: 1 litrowy słoik prażonych jabłek 1 galaretka dowolna (ja użyłam brzoskwiniowej) 1 galaretka morelowa (na wierzch)  puszka moreli  herbatniki lub biszkopty Wykonanie: Prażone jabłka przekładamy do garnuszka, podgrzewamy aż będą gorące. Do gorących

Walijskie Pichcenie
Mrożona kawa z musem malinowym i lodami waniliowymi. 191

malinkami i miętą. Przed wypiciem wymieszałam. Spróbowałam i odpłynęłam.... To był mój smak.... A do mojego iście wypasionego ciasta pasowało jak nic. Mój osobisty tester w postaci męża stwierdził, że ta kawa to jest coś pysznego. Kolejny eksperyment będzie z jabłkami ciekawe czy tak samo pyszny? Życzę smacznego

Malinowe Pocałunki
Jabłecznik na biszkopcie 247

Post Jabłecznik na biszkopcie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Orzechową porą... DOMOWY KREM ORZECHOWY a'la Nutella. 200

wieczór i chłodna noc. Wcześniej słońce się chowa za chmurami, a liście już się złocić zaczynają. Grzyby, ziemniaki, jabłka... I właśnie one, orzechy. Lubię. Wszystkie typy - macadamia, nerkowiec, fistaszek, pistacja... Ale najbardziej te najpopularniejsze, włoskie i laskowe. Idealnie pasują do ciast, sałatek, nawet dań mięsnych i deserów. Wszechstronnie dostosowane. Osobiście postanowiłam potraktować je trochę brutalniej. Jednak z jakim efektem

W kuchni Karmel-itki
Sezonowe przysmaki – ciesz się smakiem drożdżówki o każdej porze roku! 49

ciastem drożdżowym. Dlatego właśnie, gdy sezon na śliwki osiąga swój szczyt, zawsze mam ochotę na domowe wypieki, które podkreślają smak tych owoców. W mojej kuchni nie ma nic bardziej kuszącego niż zapach pieczonego ciasta drożdżowego przeplatany aromatem dojrzałych śliwek. Broszki ze śliwkami są jednym z moich ulubionych przepisów na letnie popołudnia. Przygotowanie drożdżówek ze śliwkami jest niezwykle proste. Delikatne ciasto(...)śliwkami. Złota jesień kusi dyniowymi wypiekami – dyniowa drożdżówka z jabłkiem i orzechami! Drożdżówki mogę jeść o każdej porze roku. Kiedy nadchodzi jesień i pojawiają się pierwsze dynie, piekę dyniowe drożdżówki z jabłkiem i orzechami . Te drożdżówki kuszą nie tylko wyjątkowym smakiem ale również złocistym kolorem. Dynia, jabłka i orzechy to symbole jesieni, którymi można się cieszyć długo

codojedzenia
Brzoskwiniowa fantazja 46

Brzoskwiniowa fantazja, to bardzo smaczne, lekkie ciasto o słonecznych kolorach. Podczas składania ciasta, pomyślałam sobie, że jednak trzeba było wykorzystać tylko jedną puszkę brzoskwiń, pod galaretkę, ale podczas jedzenia wcale nie uważałam, by było ich za dużo. Jeśli lubicie ciasta z brzoskwiniami, to ciasto powinno również przypaść Wam do gustu Biszkopt: 4 jajka 4 kopiate łyżki mąki pszennej 4 łyżki(...)marchew-jabłko-brzoskwinia 5 łyżek cukru 2 budynie waniliowe bez cukru 100 g masła Masa jogurtowa: 600 g jogurtu naturalnego 2 galaretki brzoskwiniowe 1 puszka brzoskwiń Dodatkowo: 3 galaretki brzoskwiniowe 1 puszka brzoskwiń Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przelewamy

Smaki Na Talerzu