ciasto z jablkami - 14641 przepisów (strona:26/977)

Francuska tarta z jabłkami i cynamonem 198

kruszonki, następnie dodaj jajko i zmiksuj jeszcze. Z ciasta powinna powstać kula. Zawiń w folię i włóż ciasto do lodówki na 30 minut. Rozwałkuj ciasto między dwoma kawałkami folii i wyłóż nim dno formy i brzegi. Nakłuj widelcem i piecz w nagrzanym na 175ºC piekarniku przez 10 minut. W międzyczasie obierz jabłka ze skórki, wydrąż gniazdka i pokrój(...)śmietankę. Wylej na ciasto. Wstaw do nagrzanego na 175ºC piekarnika i piecz przez około 45 – 50 minut. Wyjmij ciasto i ostudź. Smacznego! Jadłam to ciasto na ciepło i na zimno dobrze schłodzone. Dzieciom smakowało na ciepło, a mi bardziej na zimno. Jestem ciekawa jakby Wam smakowało?   The post Francuska tarta z jabłkami i cynamonem appeared first

codojedzenia
Szarlotka z całymi jabłkami 140

Gessler, a że smak jabłek z cynamonem na kruchym cieście uwielbiam, nie mogłam się oprzeć. Według Magdy w środku jabłek powinien być kogel mogel, a ja dałam lemon curd, który idealnie łamie słodycz jabłek i ciasta. Szarlotka w takiej wersji jest obłędna. SZARLOTKA Z CAŁYMI JABŁKAMI Składniki: (forma 25x25cm) ciasto kruche: 1 jajko 200 g mąki(...)cytrynowym, aby nie ciemniały, a następnie w cukrze i cynamonie. Formę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia.  Wyjmujemy z lodówki kruche ciasto, 3/4 ciasta odrywamy po kawałku palcami i układamy na dnie formy. Ciasto posypujemy bułką tartą lub kaszą manną (wchłonie nadmiar soku z jabłek).  Na cieście układamy całe, wydrylowane jabłka. Do środka jabłek wlewamy

Bon appetit mon amie
Jabłecznik przekładany 230

czasie wykładamy foremkę papierem do pieczenia. Rozwałkowujemy ciasto i przekładamy go do foremki. Gdyby ciasto się rwało, to żaden problem. Wyklejcie po prostu dno foremki jego kawałkami. Ciasto pieczemy około 10 do 15 minut w 180 stopniach. Powinno być lekko złociste. Po wyciągnięciu z piekarnika odczekujemy chwilkę i szybkim ruchem wyciągamy ciasto na przygotowaną wcześniej deskę do krojenia. Znów odczekujemy(...)wylewamy resztę jabłek i znów przykrywamy ciastem. Odstawiamy do ostudzenia i dopiero wówczas można wstawić ciasto do lodówki. Najlepiej je jeść na drugi dzień. Wówczas placki zmiękną i ciasto można pięknie pokroić. Jak już pisałam można je dowolnie ozdobić, u mnie padło na cukier puder. Jabłecznik przekładany Ciasto z jabłkami Jabłecznik Najlepsze ciasto z jabłkami Smacznego!!! Justtyna

Relaxtime
Ciasta na Święta – najlepsze propozycje 485

Śnieżka Ciasto Cassis (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto świąteczne Orzechowiec z jabłkami Ciasto z chałwą bez pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śmietanowiec z białą czekoladą Ciasto Dakłas Piernik ptasie mleczko Ciasto LION (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makowiec z musem jabłkowym Ciasto Michałek Ciasto makowo-kokosowe Fale Dunaju z jabłkami Ciasto malinowy przysmak Sernik z bezą (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasta

Przepiski.pl
Szarlotka szwajcarska 142

Podobno ulubione ciasto owocowe w Szwajcarii to Apfelwähe, czyli szarlotka szwajcarska. Forma ogromna jak koło samochodu, cienkie ciasto i słodki, błyszczący środek – to cechy charakterystyczne szarlotki szwajcarskiej. Mówi się, że ciasto bywa tak wielkie, że nie mieści się do piekarnika i dlatego niektóre rodziny pieką swoje szarlotki u lokalnego piekarza Proponuję zatem wybrać się „cukierniczo” do urzekającej krajobrazami Szwajcarii(...)mieszam delikatnie i odstawiam w chłodne miejsce. Ciasto rozwałkowuję tworząc koło o średnicy 28 cm. Układam rozwałkowane ciasto w wysmarowanej tortownicy o średnicy 26 cm, tworzę rant. Ciasto nakłuwam widelcem i wstawiam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut. Orzechy mieszam z kaszą manną i wysypuję na podpieczone ciasto. Jabłka układam gęsto jedno obok drugiego i ciasto

Słodki sentyment
Szarlotka szwajcarska 170

Podobno ulubione ciasto owocowe w Szwajcarii to Apfelwähe, czyli szarlotka szwajcarska. Forma ogromna jak koło samochodu, cienkie ciasto i słodki, błyszczący środek – to cechy charakterystyczne szarlotki szwajcarskiej. Mówi się, że ciasto bywa tak wielkie, że nie mieści się do piekarnika i dlatego niektóre rodziny pieką swoje szarlotki u lokalnego piekarza Proponuję zatem wybrać się „cukierniczo” do urzekającej krajobrazami Szwajcarii(...)mieszam delikatnie i odstawiam w chłodne miejsce. Ciasto rozwałkowuję tworząc koło o średnicy 28 cm. Układam rozwałkowane ciasto w wysmarowanej tortownicy o średnicy 26 cm, tworzę rant. Ciasto nakłuwam widelcem i wstawiam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut. Orzechy mieszam z kaszą manną i wysypuję na podpieczone ciasto. Jabłka układam gęsto jedno obok drugiego i ciasto

Słodki sentyment
jabłka na cieście francuskim 213

składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego 3 jabłka cynamon 1 jajko cukier puder wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy. Jabłka myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy ogonki oraz gniazda nasienne. Połówki jabłek układamy na cieście francuskim i wycinamy nożem kształt jabłka, zachowując ok. 1 cm odstęp od jabłka, ogonek oraz listek. Połówki jabłka tniemy na plasterki(...)upieczeniu nie były bardzo suche, możemy je chwilkę podgotować w wodzie wymieszanej z łyżeczką cukru oraz paroma łyżeczkami soku z cytryny. Na każdym wyciętym z ciasta francuskiego jabłku układamy po ok. 10 plasterków jabłka, oprószamy cynamonem. Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 180 st. C, aż ciasto będzie złociste. Podajemy oprószone cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto twarogowe z jabłkami i musli 111

proste w przygotowaniu ciasto twarogowe z jabłkami i musli. Składniki 2 jajka 100g cukru 16 g cukru wanilinowego 150 g jogurtu naturalnego 50 ml mleka 150 g twarogu 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jabłka 100 g tropikalnego musli cukier puder do obtoczenia jabłek i posypania ciasta Wykonanie Jajka ubić z cukrem(...)gniazda nasienne i obrać ze skórki. Ćwiartki delikatnie ponacinać. Formę o wymiarach ok 24X24 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką. Na tak przygotowaną formę wyłożyć połowę ciasta, posypać musli i przykryć pozostałym ciastem. Jabłka powciskać w ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Artykuł Ciasto twarogowe z jabłkami i musli pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Ciasto twarogowe z jabłkami i musli 605

proste w przygotowaniu ciasto twarogowe z jabłkami i musli. Składniki 2 jajka 100g cukru 16 g cukru wanilinowego 150 g jogurtu naturalnego 50 ml mleka 150 g twarogu 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jabłka 100 g tropikalnego musli cukier puder do obtoczenia jabłek i posypania ciasta Wykonanie Jajka ubić z cukrem(...)gniazda nasienne i obrać ze skórki. Ćwiartki delikatnie ponacinać. Formę o wymiarach ok 24X24 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką. Na tak przygotowaną formę wyłożyć połowę ciasta, posypać musli i przykryć pozostałym ciastem. Jabłka powciskać w ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Artykuł Ciasto twarogowe z jabłkami i musli pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Tradycyjna Szarlotka na Półkruchym Cieście 351

zapachu) Ciasto: 1. Do miski przesiać mąkę z cukrem pudrem. Dodać cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i wymieszać. Schłodzone masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami w misce z mąką , podsypując mąką ( patrz FILM ). Dodać pozostałe składniki na ciasto i wymieszać mikserem, aż powstaną wilgotne okruchy. 2. Odłożyć mikser i z okruchów zagnieść rękoma ciasto. Ciasto podzielić na dwie część(...)pieczenia. Większą część ciasta wyjąć z lodówki i podsypując mąką rozwałkować na wielkość blaszki. Ciasto przełożyć do blaszki i wyrównać. Ponakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190oC na funkcji góra – dół przez około 10-15 minut, aż ciasto delikatnie się przyrumieni. Piekłam na środkowej półce piekarnika. 5. Po wyjęciu z piekarnika ciasto posmarować cienko białkiem

Mała Cukierenka
Ciasto drożdżowe z jabłkami 112

ochotę na ciasto drożdżowe na podwieczorek, więc postanowiłam wypróbować przepis z jednej z moich książek kucharskich. Niestety, tym razem ciasta z książki Wam nie zaprezentuję, ponieważ nie wyszło zbyt dobre, było suche, mało elastyczne i nijakie. Postanowiłam sama skomponować ciasto „na oko”. Metoda ta w przypadku ciasta drożdżowego nigdy mnie nie zawodzi i tym razem ciasto wyszło bardzo(...)uważać z ich ilością, zbyt dużo owoców może za nadto obciążyć je i może ono zapaść się pod ich ciężarem. Ciasto można przygotować na Wielkanoc, to w końcu czas ciast drożdżowych i mazurków. Smacznego! Print Ciasto drożdżowe z jabłkami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Wspaniałe ciasto drożdżowe z jabłkami. Course Desery Cuisine Polska

SprawdzonaKuchnia.pl
Drożdżowe muffiny zawijane z cynamonem i jabłkami 428

ciasto pozostawić pod przykryciem do podwojenia objętości (w zależności od temperatury otoczenia może to trwać od 45 minut do ponad godziny)- pod koniec wyrastania ciasta przygotować nadzienie- masło roztopić, dodać cynamon i cukier, wymieszać- jabłka umyć, obrać, wykroić gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić obficie(...)sokiem z cytryny, odcisnąć na sitku- odcedzone jabłka wymieszać z mąką ziemniaczaną - wyrośnięte ciasto krótko zagnieść, podsypać mąką, rozwałkować na cienki placek (u mnie o wymiarach 38x32cm)- na całej powierzchni placka (łącznie z brzegami) rozsmarować równomiernie pędzelkiem masło cynamonowe, dłonią rozłożyć na cieście jabłka tak, by przykryły je cienką warstwą (nie musi być to idealnie równomiernie)- placek delikatnie

Smakołyki Bereniki
Ciasto Jakuba z jabłkami 123

marmolady jabłek (1/3 marmolady tak aby starczyła na trzy ciasta). Górę przykrywamy rozwałkowanym cienko drugim kawałkiem ciasta. Całość pieczemy w dobrze rozgrzanym piekarniku w 180°C (bez termoobiegu) około 30-35 minut. Dokładnie w taki sam sposób przygotowujemy pozostałe dwa ciasta. Kiedy mamy gotowe wszystkie trzy ciasta, które się studzą przechodzimy do kremu. W rondelku podgrzewamy 400 ml mleka(...)spożywczą i odkładamy w zimne miejsce do całkowitego wystudzenia. Wystudzony budyń ubijamy z kastą masła. Składamy całość w następującej kolejności ciasto -> masa -> ciasto -> masa -> ciasto. Górę obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Ciasto Jakuba z jabłkami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje