Szarlotka szwajcarska

Szarlotka szwajcarska

Szarlotka szwajcarska

Podobno ulubione ciasto owocowe w Szwajcarii to Apfelwähe, czyli szarlotka szwajcarska. Forma ogromna jak koło samochodu, cienkie ciasto i słodki, błyszczący środek – to cechy charakterystyczne szarlotki szwajcarskiej. Mówi się, że ciasto bywa tak wielkie, że nie mieści się do piekarnika i dlatego niektóre rodziny pieką swoje szarlotki u lokalnego piekarza Proponuję zatem wybrać się „cukierniczo” do urzekającej krajobrazami Szwajcarii i skosztować lokalnych frykasów Składniki na ciasto: 250 g mąki (1,5 szklanki) ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki sentyment

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

Karolina KucharskaKarolina Kucharska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, szarlotka, ciasta z jabłkami, mielone, deser, desery, jabłecznik, ciasto z orzechami, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, ciasto z połówkami jabłek, szarlotka z jabłkami

Inne przepisy z Słodki sentyment

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.