ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:35/956)

Ciasto czekoladowe z jabłkami 302

masła 150 g cukru 4 jajka 250 g mąki 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 700 g jabłek szara reneta Przepisy Thermomix. Ciasto czekoladowe z jabłkami. Wykonanie: Jabłka myjemy, obieramy, kroimy na ćwiartki. Do naczynia Thermomix wsypujemy orzechy i miksujemy czas 20s/obr.8 . Orzechy przekładamy do innego naczynia. Do misy Thermomix dajemy jabłka(...)dokładnie mieszamy (nie mieszamy w naczyniu Thermomix ponieważ misa jest za mała) Na blachę dajemy papier do pieczenia i przekładamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 170 stopni przez 50 min. Poniżej znajdą Państwo film: Ciasto czekoladowe z jabłkami. Przepisy na Thermomix.   The post Ciasto czekoladowe z jabłkami appeared first on Thermomix przepisy

Themo przepisy
Szarlotka z budyniem i rabarbarem 61

pełni, więc korzystając z dobrodziejstw natury, przygotowałam kolejne ciasto z rabarbarem w roli głównej. Właściwie ten przepis to trochę takie 2w1, ponieważ najpierw z rabarbaru ugotowałam kompot, a to co zostało po odcedzeniu, czyli ugotowany rabarbar wykorzystałam do ciasta. Nazwałam to ciasto szarlotka, ponieważ jest to ciasto kruche z masą z jabłek i rabarbaru i z ugotowanym budyniem. Ciasto(...)Truskawkowo - rabarbarowa delicja ), oszukana szarlotka (link:  Waniliowe Improwizacje: Oszukana szarlotka (ciasto z rabarbarem) ), ciasto marmurkowe z rabarbarem (link:  Waniliowe Improwizacje: Ciasto marmurkowe z rabarbarem ), ciasto z rabarbarem, pianką i kruszonką (link:  Waniliowe Improwizacje: Ciasto kruche z rabarbarem, pianką i kruszonką ), ciasto kruche z rabarbarem i jabłkami (link:  Waniliowe Improwizacje: Ciasto kruche z rabarbarem i jabłkami

Waniliowe Improwizacje
Szarlotka na niedzielę wg Aleex 104

poszukiwaniu nowego, prostego ciasta. Miałam ochotę na ciasto ze śliwkami, ale nie miałam śliwek. Pomyślałam więc, że zrobię szarlotkę. Wybrałam przepis z kwestii smaku, ciasto wyglądało apetycznie i było proste do wykonania. I rzeczywiście, nie pomyliłam się. Z ciastem świetnie się pracuje: szybko się je zagniata, jest miękkie, plastyczne, łatwe. Problemy zaczęły się, gdy zaczęłam przygotowywać jabłka. Okazało się(...)cukier waniliowy. 4. Składniki ciasta posiekać, rozetrzeć palcami. 5. Do ciasta dodać jajko, szybko wyrobić na jednolitą masę. Ciasto jest miękkie, dobrze się z nim pracuje. 6. Gotowe ciasto podzielić na 2 równe części, każdą włożyć do woreczka, a następnie schować do zamrażarki na 15-20 minut. 7. Gdy ciasto się chłodzi, przygotować jabłka. Owoce obrać, odrzucić gniazda nasienne

W mojej kuchni
Placek z jabłkami – kuchnia podkarpacka 175

bułki tartej cukier puder do oprószenia gotowego ciasta Do mąki dodajemy pokrojone w kostkę masło lub margarynę, śmietanę, smalec, cukier puder, żółtka, jajko i proszek do pieczenia. Składniki siekamy i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 2 części (1/3 ciasta na wierzch i 2/3 na spód). Wkładamy do lodówki na czas przygotowywania jabłek. Jabłka obieramy i ścieramy(...)jabłka i przykrywamy je rozwałkowaną pozostałą częścią ciasta (łatwo będzie je rozwałkować między dwoma kawałkami papieru do pieczenia). Wierzch ciasta również nakłuwamy widelcem. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni C (grzałka góra-dół), wkładamy ciasto i pieczemy przez około 50-60 minut. Po wystygnięciu posypujemy je cukrem pudrem. Placek z jabłkami - kuchnia podkarpacka Zapraszam też na inne dania KUCHNI

Trzeci talerz
Delicja bez pieczenia 128

Delicja bez pieczenia Wykorzystałam do tego ciasta jabłka, które przesmażyłam i włożyłam do słoików na zimę. Ciasto przygotowałam bez pieczenia z herbatnikami i biszkoptami, które przełożyłam serem i jabłkami. Polecam ciasto, bo jest przepyszne. Składniki : Masa serowa : 600 g  sera białego w kostce 2  jajka 1 i 1/2 szkl mleka 1 budyń śmietankowy duży(...)mieszając doprowadzić do zagotowania, ostudzić. Masę serową podzielić na 2 części. Masa jabłkowa: Przesmażone jabłka przekładamy do rondla, mieszając, doprowadzamy, do podgrzania tak, aby były gorące, zdjąć rondel z ognia. Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie wlać do gorących jabłek dokładnie wymieszać, ostudzić. Składanie ciasta: 1. herbatniki 2. połowa masay serowej 3. biszkopty okrągłe 4, masa jabłkowa 5. herbatniki

Kuchnia Danusi
Babcina szarlotka - najlepsza 712

Szarlotka... to pyszne kruche ciasto, jabłka, cynamon... I ten cudowny zapach w domu, który unosi się podczas jej pieczenia. Kiedyś na jakimś wykładzie pewna pani powiedziała: "Dziewczyny, pamiętajcie! Jak chcecie, by mąż był szczęśliwy i zadowolony, niech czuje zapach szarlotki wracając z pracy do domu":) Jak tam z tymi mężami czującymi świeżą szarlotkę w domu jest to nie wiem(...)podpieczony spód wyłożyć przestudzone jabłka. Następnie na jabłka przełożyć drugi rozwałkowany placek (razem z papierem - papier ma być na wierzchu:)), lekko docisnąć do jabłek i delikatnie ściągnąć papier. Ciasto ponakłuwać widelcem. Ciasto piec około 30-35 minut w temperaturze 180 st.C. Wierzch ciasta powinien być zarumieniony. Upieczone ciasto przestudzić, wyjąć z blaszki i polukrować lub posypać cukrem

In my kitchen
Szarlotka z kruszonką bez cukru 149

musu jabłkowego) cynamon - ile lubicie :)  PRZYGOTOWANIE Z podanych składników zagniatamy ciasto - do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, proszek do pieczenia, słodzidło i pokrojone w kostkę zimne masło (możemy wykorzystać malakser/termomix itp). Robimy z ciasta kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki.  Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Odstawiamy na kwadrans(...)można wykorzystać mus jabłkowy wymieszany z cynamonem.  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Kiedy ciasto się schłodzi dzielimy je na pół. Jedną połówkę wkładamy do zamrażarki, a drugą wyklejamy dno blaszki (po kawałku ciasta i ugniatamy dłonią, aż wykleimy całe dno). Na ciasto wykładamy jabłka z cynamonem. Drugą połowę ciasta wyjmujemy z zamrażarki i ścieramy na tarce (duże oczka

Moje Kuchenne Rewelacje
Racuchy z jabłkami 163

będzie nam być może nieco łatwiej przygotować placki – jednak musimy smażyć je nieco dłużej, zaś usmażone ciasto może być bardziej zbite i mączne w smaku. By nasze ciasto było jeszcze bardziej puszyste można użyć wody lekko gazowanej. Dla uzyskania ciekawej nuty smakowej, pokrojone jabłka możemy posypać cynamonem. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-10 {margin: auto;} #gallery-10 .gallery-item(...)float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-10 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-10 .gallery-caption {margin-left: 0;} Racuchy z jabłkami - składniki Ciasto dokładnie mieszamy trzepaczką do jajek Jabłka kroimy na plastry Jabłka obtaczamy w cieście Racuchy smażymy na średnio rumiano Racuchy z jabłkami Racuchy z jabłkami Post Racuchy

Kulinarna Pokusa
Wielkanocny Mazurek z jabłkami 74

Mazurek z jabłkami to moja propozycja na super smaczne, wielkanocne ciasto. Kruche ciasto z jabłkami – któż go nie lubi? Zatem w formie mazurka wielkanocnego sprawdzi się to połączenie idealnie. Bardzo prosty do przygotowania, tani, smaczny i świąteczny. Stanowi bardzo porządny deser, ale też jest pomysłem na świąteczną, jadalną dekorację. Nie trzeba mieć robota kuchennego – i tak się(...)przesiekania wszystkiego nożem, potem szybko zagniatamy kruche ciasto (w razie potrzeby dodajemy śmietany). Potem na papierze do pieczenia rozwałkowujemy ciasto niezbyt cienko, nadają mu kształt prostokąta – ciastem należy wyłożyć dowolną formę prostokątną. Brzegi odcinamy za pomocą noża do pizzy. Ciasto nakłuwamy widelcem. Następnie ciasto pieczemy 30 min w 180st. Z okrawków ciasta, po rozwałkowaniu wycinamy kwiatki lub inne kształty

Dorota Smakuje
Szarlotka z kokosową pianką 152

Smaczne, aromatyczne kruche ciasto z jabłkami. Rozpływająca się w ustach kokosowa pianka z kruszonką. Czego chcieć więcej?! Składniki na tortownicę 23 cm: 1,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 125 g masła lub margaryny masa jabłeczna: 1 kg jabłek 3 łyżki cukru dla smakoszy można dodać cynamonu(...)wykładamy na blachę wyłożoną pergaminem. Nakłuwamy widelcem. Przesypujemy cienko bułką tartą. Następnie jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wsypujemy cukier i ewentualnie cynamon i wykładamy na ciasto. Na jabłka rozsmarowujemy piankę, czyli ubite białka z cukrem i wiórkami kokosowymi. Ostatni etap to tzw.kruszonka ale u mnie powstaje ona z pozostawionego ciasta z dodatkiem wiórek kokosowych

Życie zaczyna się w kuchni
Szarlotka z połówek jabłek z budyniem -kruche z jabłkami i budyniem 264

wypiek jest dla Was:)  W sam raz na poprawę humoru lub sprawienie  przyjemności rodzince :) Szarlotka z połówek jabłek z budyniem -kruche z jabłkami i budyniem Ciasto:  25 dag margaryny  3 szklanki mąki pszennej  ½ szklanki cukru  2 łyżeczki proszku do pieczenia  2 jajka  Ponadto  8 jabłek ( ilość zależy(...)łyżeczka cynamonu  1 łyżka cukru        Z podanych składników zagniatam ciasto. Dzielę go na pół i wylepiam dno blaszki ( 31x21) wyłożonej papierem do pieczenia , jedną i drugą połówkę, z tym że jedną odstawiam , będzie potrzebna do wyłożenia na wierzch ciastaJabłka myję i obieram, dzielę na połówki . Do każdej nakładam po łyżeczce dżemu

Takie tam pichcenie
Pora na jabłka. Tarta karmelowo-jabłkowa 102

Jesień to najlepszy czas na robienie ciast z jabłkami. To właśnie teraz smakują najlepiej, są dojrzałe , soczyste i pachnące. Teraz jest najlepszy czas na kwaśne antonówki idealne do szarlotek, jabłeczników, tart z jabłkami czy ciast ucieranych. Dopóki aura na to pozwala i nie kusi tak jeszcze cięższymi, aromatycznymi pieczonymi szarlotkami z cynamonem robię szybsze wersje jabłeczników. Dzisiaj zapraszam(...)zapiekamy obciążone kulkami do pieczenia lub fasolą około 20 minut. Na podpieczone ciasto wykładamy farsz jabłkowy. Wstawiamy ciasto z powrotem do piekarnika na około 20 minut.  Upieczone ciasto z jabłkami studzimy.   farsz jabłkowy: Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Polewamy jabłka sokiem z cytryny, posypujemy cukrem waniliowym oraz cynamonem mi kardamonem. Całość mieszamy

Bon appetit mon amie
Roze z jablka w ciescie francuskim 127

fejsbukowym cyklu Wypiekanie na śniadanie tym razem swoją propozycję na wspólne wypiek  rzuciła nam Monika z bloga  Matka wariatka . Zapraszam, więc na boskie  róże z jabłka w cieście francuskim, które nie tylko obłędnie smakują, ale i pięknie wyglądają. Poniżej, pod przepisem(...)znajdziecie listę osób, które z nami piekły.  Inspiracja z bloga  Ala piecze i gotuje. Róże z jabłka w cieście francuskim Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na 7 ciasteczek Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 czerwone jabłka 1 szklanka wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka  powideł śliwkowych 1/2 cynamonu  cukier puder Wykonanie

Kulinarne przygody Gatity
Szarlotka na kruchym cieście 53

Moje ulubione kruche ciasto z dodatkiem soczystych jesiennych jabłek. Czas wykonania to naprawdę 5 minut. Poziom trudności żaden - przedszkolaki robią je z wielką radoscią, ja tylko obsługuję piec :) Składniki na średnią blachę: 1,5 szklanki mąki  1,5 szklanki kaszy mannej 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju  małe opakowanie cukru z wanilią 1,5 łyżeczki(...)jabłka. Jeśli lubisz ciasto owocowe możesz dodać nawet dwa razy więcej jabłek. Chodzi o to żeby ciasto było całe przykryte warstwą jabłek. Teraz kruszymy resztę ciasta na jabłka i posypujemy przyprawami. Ja zazwyczaj używam suszonego cynamonu i imbiru ale możesz użyć ulubionej przyprawy do szarlotki. Ciasto pieczemy w temperaturze 180° przez 50 minut. Zazwyczaj zostaje zjedzone

prawdziwe jedzenie
Ciasteczka z jabłkami 51

Kruche ciasteczka z jabłkami to deser, który rozpływa się w ustach. Ciasteczka z kawałkami jabłek są bardzo proste w przygotowaniu, ale i bardzo smaczne. Do przygotowania ciastek z jabłkami potrzebujemy podstawowych składników, takich jak są potrzebne do przygotowania kruchego ciasta. Mój przepis jest na ciasteczka z jabłkami, jednak możecie tutaj wykorzystać dowolne owoce, jednak ważne jest(...)octu i proszek do pieczenia. Ciasto wyrabiamy dłońmi, powinno być jędrne i elastyczne. Z ciasta formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na mniej więcej 30 minut do lodówki. Ciasto wyjmujemy z lodówki i na blacie oprószonym mąką rozwałkowujemy go na grubość mniej więcej 5 mm. Następnie przy pomocy dużego kubka wycinamy okręgi. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!