ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:43/956)

Ciasto meduza 282

Lubicie ciasta z orzechami i jabłkami? A jeszcze z ananasem? Ciasto meduza to dla mnie ulepszona wersja popularnego ciasta Wiewiórka, które przełożono masą ananasową, a ananasy zalano galaretką. Pyszne ciasto, idealne na mniejsze i większe okazje. Składniki: Ciasto:  2 szkl. mąki  6 dużych jabłek  4 jajka 1,5 szkl. cukru 1 szkl. posiekanych orzechów łyżeczka(...)pieczenia łyżeczka sody Krem:  3 żółtka 3 łyżki cukru kryształu łyżka mąki ziemniaczanej kostka margaryny Dodatkowo:  2 galaretki cytrynowe puszka ananasa w plastrach Sposób przygotowania: Ciasto: jabłka obieramy, kroimy w kostkę i zasypujemy 1 szklanką cukru. Białka ubijamy z resztą cukru. Dodajemy żółtka, jabłka, mąkę, orzechy, proszek do pieczenia oraz sodę. Mieszamy. Ciasto przekładamy na blachę

Cukiernia Pychotki
CIASTKA CAŁUSKI Z JABŁKAMI + FILMIK 77

Kolejna pyszna propozycja ciastek, tym razem z jabłkami, przepis bardzo prosty, ciasto z dodatkiem masła i twarożku wychodzi delikatnie kruche, do tego jabłka, mniam, polecam. SKŁADNIKI :  500 g mąki pszennej  500 g twarogu półtłustego  250 g mała lub margaryny  1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)podanych składników zagniatamy ciastoJabłka obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na kawałki.  Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 2-3 mm, wycinamy kółka szklanką.  Na każde kułko kładziemy kawałek jabła i składamy ciasto aż powstanie placek z jabłkiem w środku.  Ciastka układamy na blasze i pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180 % C.(termoobieg

Kulinarne Fantazje Marioli
Rolada biszkoptowa z jabłkami 98

jabłka pokroić w dużą kostkę, włożyć do garnka i wlać wodę. Gotować na średnim ogniu przez kilka minut. Z jabłek powinna niemalże całkowicie odparować woda, a jabłka powinny być miękkie. Kolejno, jabłka zdjąć zognia, wsypać do nich galaretkę i mieszać do moment, w którym się rozpuści i połączy z jabłkami. Wystudzić. Złożenie rolady . Zimne ciasto(...)godziny. Przed podaniem roladę oprószyć cukrem pudrem. Rolada biszkoptowa Warto wiedzieć robiąc roladę biszkoptową z jabłkami. Wszystkie składniki użyte do przygotowania ciasta na roladę powinny być w temperaturze pokojowej. Po pokryciu ciasta biszkoptowego jabłkami i zwinięciu w roladę, owijam całość w ścierkę lub folię aluminiową i wkładam do lodówki. Takie owinięcie rolady pozwala jej na zachowanie kształtu. Roladę

MeCooks
Drożdżowiec z jabłkami bez wyrabiania 205

drożdżowe, które każda osoba przygotuje je bez problemu.  Przepis zaczerpnięty z internetu :) Ciasto podałam na talerzu   z kolekcji   Kamila od Porcelana Bogucice Drożdżowiec z jabłkami bez wyrabiania Składniki: ciasto drożdżowe jajka - 4 szt olej - 1 szkl cukier - 1 szkl mleko - 1 szkl drożdże - 1 kostka ( 10 dag ) cukier waniliowy - 16 g mąka - 4,5 szkl Kruszonka(...)mąką, dobrze rozetrzeć palcami na kruszonkę. Jabłka obrać, pokroić . Po tym czasie łyżką drewnianą, wymieszać składniki na jednolitą masę, ciasto będzie lekko rzadkawe.  Blachę o wymiarach (40x24) wysmarować tłuszczem, wylać ciasto. Ułożyć na cieście jabłka, posypać kruszonką, odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stop. przez ok.35 minut. Wyjąć ciasto z piekarnika

Kuchnia Danusi
ciasto jogurtowe z galaretkowymi jabłkami... 194

ciasto jogurtowe wsypać do pojemnika,wlać mleko, jogurt, wbić jajka, dodać miękką margarynę, mikserem wyrabiać z 4 minuty na gęste ciasto forma 30x15 cm z papierem do pieczenia, ciasto przełożyć do formy, wyrównać wierzch, piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50-55 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze w formie wystudzić umyte jabłka(...)jabłek, nakryć drugą częścią ciasta, lekko przycisnąć do masy, wierzch posmarować jabłkami, posypać orzechami włoskimi, w chłodnym miejscu lub lodówce na kilka godzin do stężenia galaretkowych jabłek ciasto jest bardzo wilgotne, lekkie i smakuje wybornie bez okazji jak i na świąteczny stół.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kruche ciasto z jabłkami i dżemem – szarlotka na kruchym cieście 206

znam osoby, która nie lubi tradycyjnej szarlotki na kruchym cieście. Mój przepis lekko udoskonaliłam o dżem, który nadał bardzo ciekawy smak jabłkom. Myślę, że Wam również spodoba się ten pomysł //   Składniki (na formę 29 x 23 cm): 700 g obranych jabłek (pokrojonych w dużą kostkę) 35 dag mąki (u mnie 20 dag pszennej i 15 dag mąki(...)możesz też użyć malaksera. Pokrojone jabłka wymieszaj z kokosem, dżemem, sezamem oraz 2 łyżkami mąki. Ciasto wyciągnij z zamrażarki. 2/3 ciasta rozwałkuj na rozmiar formy (najlepiej zrobić to od razu w formie, jeśli tylko posiadasz odpowiedni, mały wałek). Na ciasto wyłóż jabłka, a na koniec pokrusz resztę ciasta. Ciasto włóż do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika

Via Gusto
Szarlotka z bezą i orzechami 190

nasze polskie szarlotki są najlepsze na świecie! Może dlatego, że mamy najsmaczniejsze jabłka, a może dlatego, że to ciasto jest obowiązkową pozycją każdej gospodyni. Przecież nie ma domu, w którym babcia lub mama nie piekłaby ciasta z jabłkami. A ileż odmian szarlotek mamy! Na kruchym cieście, na biszkopcie, pełnoziarnista, sypana, tatrzańska, szwajcarska, z kruszonką, z bitą śmietaną(...)kostkę, posypać cukrem, podlać ok 1/3 szklanki wody i dusić, aż zmiękną, ale jeszcze nie będą się rozpadać. Oprószyć cynamonem. Ciasto wyjąć, rozwałkować na grubość ok 0,5cm, wyłożyć nim dno i boki tortownicy (24cm). Na ciasto wyłożyć jabłka, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 20 minut w temp. 170stC. Białka ubić na sztywną pianę, w kilku turach wsypywać cukier

Obiad gotowy
Jabłecznik z kratką 86

cieście kruchym. Kratka to również ciasto kruche. Można również całe jabłka pokryć ciastem tak jak tutaj . Po wszystkich ciastach czekoladowych, które tu ostatnio u mnie masowo występują (chociaż wcale nie narzekam ), taki jabłecznik to był strzał w dziesiątkę. Ciasto nie zamokło od jabłek więc było idealnie chrupiące. Jest to pewnie też zasługa jabłek, które nie puściły dużo(...)imitacją, ułożyłam paski jedne na drugich). Pieczemy kolejne 30 minut, tym razem w 170 stopniach. Ostudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem Z małej foremki wykroiłam 8 porcji. Jedna to 270 kcal Jabłecznik z kratką Jabłecznik na cieście kruchym Pyszne ciasto z jabłkami Szarlotka Smacznego!!! Justyna Ps. Źródło przepisu profil @kuchniawkadrze Artykuł Jabłecznik z kratką pochodzi z serwisu Relaxtime czas

Relaxtime
Prosta szarlotka 176

Zajrzyj także do innych moich przepisów na ciastaciasto czekoladowe ze śliwkami – sernik dyniowy – placek ze śliwkami – ciasto dyniowe z czekoladą – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami PROSTA SZARLOTKA Przygotowanie: 2 h Składniki(...)masę. Następnie podziel ciasto na 2 równe części, zawiń obie w folię aluminiową i wstaw do lodówki na 40 min – 1h. Nagrzej piekarnik do 175 st C. Blachę wielkości ok 15 x 25 cm lub podobną wyłóż papierem do pieczenia. Wyjmij połowę ciasta z lodówki i rozwałkuj ciasto lub wyklej blachę ciastem za pomocą dłoni. Ciasto wałkuje się dość

nietylkopasta.pl
Ciasto wiewiórka 194

ciasto wiewiórka to ciasto z jabłkami i bakaliami z lekką cynamonową nutą. Mało tego to ciasto polane gęstym karmelem. Zrobiłam je do pracy do popołudniowej kawy, moja kolejka. Poszło w mig! Niewątpliwie zrobię je jeszcze niejeden raz, zwłaszcza, że to ciasto z jabłkami . Uwielbiam jabłka, a jeszcze bardziej jabłka w wypiekach . Ciasto wiewiórka Składniki: prostokątna forma(...)wymieszaj i przełóż do formy wyłożonej papierem. Ciasto jest gęste ale takie ma być. Wygładź powierzchnię i wstaw formę do nagrzanego piekarnika. Piecz ciasto przez 35-40 minut. Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika i ostudź. Przygotuj karmel i lekko przestudź. Posmaruj ciasto ostudzonym karmelem, a na wierzchu posyp kokosowymi wiórkami. Do ciasto zamiast włoskich orzechów można dodać orzechy laskowe. Gorzką

codojedzenia
Prażone jabłka do szarlotki 174

Prażone jabłka do szarlotki  Jabłka na szarlotkę bez zagęszczania Prażone jabłka do szarlotki, ciast i deserów(...)przygotowuję co roku w ogromnych ilościach. Lubię mieć zapas i nie szukać z obłędem w oczach odpowiednich jabłek.  Kiedy wpadnie nam do głowy pomysł na upieczenie ciasta, domowe jabłka na szarlotkę w słoiku to bardzo wygodne rozwiązanie. Spotykam się czasem z pytaniem czym zagęścić jabłka do szarlotki. Prażone jabłka do szarlotki z tego przepisu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Szarlotka tatrzańska 318

ciasta PRZYGOTOWANIE: Ciasto - do miski wsypać mąkę krupczatkę, dodać proszek do pieczenia, cukier puder, cukier waniliowy lub wanilinowy i wymieszać. Zimne masło pokroić w kostkę, dodać do sypkich składników. Dodać żółtka i śmietanę, a następnie szybko zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części - 2/3 i 1/3. Blaszkę do pieczenia ( 26*40 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia. Większą część ciasta włożyć(...)przygotowane ciasto w blaszce włożyć na około godzinę do lodówki. Z pozostałej części ciasta uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć blaszkę z ciastem i piec przez 15 minut na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu blaszkę z ciastem wyjąć i posypać tartą bułką. Warstwa jabłkowa - jabłka

WSZYSTKO SMACZNE
Ciasto z jabłkami II 95

jabłkami. Jeśli tak jak ja lubicie smak i zapach pieczonych jabłek z cynamonem, to z pewnością będzie Wam smakowało. Ciasto robi się naprawdę szybko, a smakuje obłędnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto z jabłkami II Składniki 4 jabłka (dowolne – ja użyłam lekko kwaskowej odmiany) 5 jajek 5 łyżek cukru białego 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżeczka(...)pieczenia i po 1 łyżce mąki. Jabłka wykładamy do formy, a na wierzch wylewamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 35-40 minut. Czas pieczenia będzie różny dla każdego piekarnika. Lekko przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego. Artykuł Ciasto z jabłkami II pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
SZARLOTKA z BEZĄ z dużą ilością jabłek 146

SZARLOTKA z BEZĄ z dużą ilością jabłek – Kolejna pyszna szarlotka w Małej Cukierence z dużą ilością jabłek i cynamonową bezą. Wierzch ciasta posypany jest jeszcze płatkami migdałowymi, które przypieką się i będą chrupiące oraz aromatyczne. Szarlotka wygląda bardzo apetycznie i cudownie pachnie. Przepis jest prosty i szybki. Ciasto idealne na deszczowe wieczory. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału(...)przygotujemy masę jabłkową. Masa jabłkowa: 4. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałeczki. Pokrojone jabłka przełożyć na patelnię i smażyć, od czasu do czasu, mieszając, aż zmiękną (tak przez około 10-15 minut). 5. Jabłka zdjąć z ognia, dodać cynamon, orzechy, rodzynki i wymieszać, masę jabłkową odstawić. Ciasto: 6. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, zdjąć

Mała Cukierenka