ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:150/956)

Szarlotka z budyniem 167

będą rozłazić się po bokach ciasta i zbytnio nie wsiąkną jego spód.  Ciasto: Podane składniki zagnieść ze sobą na jednolite ciasto. Podzielić je na dwie części - jedną nieco większą a drugą mniejszą. Większą część rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do lodówki wraz z mniejszym kawałkiem ciasta. Nadzienie jabłkowe: Jabłka zetrzeć na tarce o grubych(...)oczkach. Dodać cynamon, cukier oraz kisiel. Wymieszać. Spód ciasta posypać bułką tartą a na nią wyłożyć jabłka i równo je rozprowadzić. Budyń: Z podanych składników ugotować gęsty budyń. Gdy będzie jeszcze ciepły (ale nie gorący) wyłożyć go na masę jabłkową. Drugą część ciasta wyjąć z lodówki i rozwałkować na kształt blaszki. Za pomocą wałka przełożyć je na wierzch ciasta

My simple kitchen
Rolada z jabłkami - pyszna i łatwa w przygotowaniu 187

Witam serdecznie, tym razem propozycja na przepyszną roladę z jabłkami. Rolada jest bardzo smaczna, delikatna w smaku i łatwa w przygotowaniu. Polecam wypróbować przepis bo naprawdę warto. Do przygotowania rolady z jabłkami będziemy potrzebowali: Duża blacha z piekarnika około 34x30 około 800 g jabłek przed obraniem (użyłam słodko-kwaśnych) 120 g mąki pszennej(...)jajka rozmiar L ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli do jabłek około 4 łyżek soku z cytryny masło do posmarowania papieru do pieczenia cukier kryształ do posypania papieru cukier puder do oprószenia rolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Rolada z jabłkami Przygotowanie: Obrane jabłka ścieram na tarce o grubych oczkach i skrapiam sokiem

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto czekoladowo-jabłkowe. 111

Kolejna propozycja na pyszne ciasto z jabłkami. Tym razem jabłka dodajemy(...)bezpośrednio do ciasta, dzięki temu wypiek zyskuje soczystości, ale jest bardziej ciężkie, chociaż nadal puszyste. Idealnym uzupełnieniem ciasta jest puszysty krem z bitej śmietany, całość tworzy ciekawą kombinację smaku. Polecam! Składniki na ciasto czekoladowo-jabłkowe: na formę 24x28 cm 3 jajka 180 g cukru 100 ml oleju 100 g gorzkiej czekolady 80 ml mleka 2-3 jabłka

Rozpustne gotowanie
Tarta z jabłkami i budyniem 155

woda - 450 ml Przygotowanie; Ciasto; Do miski wsypać mąkę, dodać masło pokrojone na kawałki i pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Przełożyć ciasto do foliowej torebki i odstawić na 60 minut do lodówki. Następnie rozwałkować ciasto i wyłożyć nim wysmarowaną tłuszczem formę do tarty, o średnicy 27 cm, nakłuć ciasto widelcem. Na cieście położyć papier do pieczenia, obciążyć grochem i wstawić(...)papier z grochem z ciasta i piec jeszcze przez 5 minut. Budyń; Do miski wsypać mąkę, dodać 1/2 szkl. zimnego mleka i jajko, dobrze zmiksować. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i masłem, wlać mieszaninę z mąki na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania budyniu. Gorący budyń wylać na ostudzone ciasto. Róże z jabłek; Do garnka wlać

Kuchnia Danusi
Ucierane ciasto z rabarbarem i jabłkami 112

Ucierane ciasto z rabarbarem i jabłkami Szybkie, smaczne i proste w przygotowaniu ciasto, poleca się na każdą okazję. Ciasto jest naprawdę przepyszne. Składniki : Ciasto : masło - 250 g jajka - 5 szt cukier - 1 i 1/4 szkl mąka - 2 szkl z czubkiem proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Dodatkowo: rabarbar - 300 g jabłko - 1 szt duże cukier waniliowy - 1 opak cukier(...)wybijać po jednym jajku, cały czas ucierać. Na samym końcu wsypać przesianą mąkę, utrzeć. Tortownicę o wymiarach 26 cm, wysmarować tłuszczem, ciasto wylać do tortownicy, na wierzch ciasta wyłożyć rabarbar z jabłkiem,wstawić do nagrzanego do 180 stop C piekarnika, piec przez 40 minut. Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Popołudniowa herbatka i jabłka... 189

więc słodycz musiała być prosta i szybka w przygotowaniu. Okazuje się, że tak szybko jak się zrobiła tak szybko zniknęła. Dobrze, że choć zdjęcia zostały ;-) Strudel z jabłkami składniki: opakowanie ciasta francuskiego 5 jabłek 40 g rodzynek 60 g migdałów w płatkach 100 g brązowego cukru sok z 1 cytryny 2 łyżki rumu 2 łyżeczki cynamonu(...)dodatkiem rumu. Po 30 minutach odsączamy. Jabłka obieramy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Do jabłek dodajemy cukier, cynamon, migdały i rodzynki Wszystko mieszamy, a następnie wszystko rozkładamy na rozwinięte ciasto francuskie. Zostawiamy z jednej strony (na końcu) margines 2 cm. Ciasto zwijamy w roladę. Układamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem

Przysmaki Karolki
Naleśniki cynamonowe 115

pieczenia 3 łyżki roztopionego masła 2 łyżki cukru szczypta soli 2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo: mus jabłkowy serek o smaku pieczone jabłko Przygotowanie: Ciasto: Jajka krótko zmiksować z cukrem, dodać pozostałe składniki i połączyć w jednolitą masę. Jeśli ciasto byłoby zbyt gęste należy dodać mleka. Smażyć najlepiej bez dodatku masła na nieprzywierającej patelni z obydwu stron na złoty kolor (bądź(...)drugą połowę nałożyć mus jabłkowy i zwijać w ruloniki, zaczynając od strony z musem. Można także podać z innymi dodatkami, jednak w tym przypadku jabłka idealnie komponują się z cynamonem zawartym w cieście naleśnikowy.  Smacznego

My sweet a life
CIASTO UCIERANE Z GRUSZKĄ, JABŁKIEM I CYNAMONEM 171

mogło go zabraknąć. UCIERANE CIASTO Z GRUSZKĄ, JABŁKIEM I CYNAMONEM (Keksówka o wymiarach 30 x 11 cm) 4 duże jajka 150 g cukru 150 g miękkiego masła 250 g mąki pszennej 4 łyżki kwaśnej śmietany (12 lub 18%) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 2 małe gruszki 2 małe jabłka Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni(...)gładką masę. Mąkę, cynamon i proszek do pieczenia mieszam ze sobą, dodaję porcjami do masy maślano-jajecznej.  Dodaję śmietanę i całość dokładnie mieszam. Jabłka i gruszki obieram, kroję w kostkę i wrzucam do ciasta. Łączę z pozostałymi składnikami. Wkładam do piekarnika i piekę ok. 40-50 minut, do tzw. "suchego patyczka".  SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
ciasto ucierane z mlekiem jabłkowe i z galaretką... 86

miękką palmę, cukier, cukier wanilinowy, wlać mleko, wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wszystko dokładnie mikserem utrzeć na nie za mocno gęste ciasto. Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, do formy wylać ciasto, wygładzić wierzch. Jabłka umyte pokroić ze skórką na ósemki, kawałeczki, wysypać na ciasto, posypać cukrem, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół(...)wystudzić, galaretki wymieszać w 900 ml gorącej wody, wystudzić i prawie tężejąca wylać na jabłka, schować do lodówki na kilka godzin - bardzo smaczne, łatwe, szybkie, tanie ciasto ucierane z dodatkiem mleka, jabłka i galaretka dopełniają całości.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Jabłecznik bardzo puszysty 189040

bardzo delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia. Połowę ciasta przelać do przygotowanej formy, wyrównać. Piec przez około 15 minut w temperaturze 175°C. Należy piec do momentu, aż ciasto się zarumieni i przy dotyku nie będzie rzadkie; powinno być prawie upieczone. Wyjąć z piekarnika i wyłożyć całe nadzienie jabłkowe, wyrównać. Na jabłka wyłożyć drugą połowę ciasta, wyrównać. Wstawić z powrotem(...)piekarnika i piec przez około 30 minut w temperaturze 175°C, aż wbity patyczek będzie suchy ( patyczek może być wilgotny od jabłek, ale nie może być na nim śladów surowego ciasta ). Jabłecznik odstawić do całkowitego wystudzenia ( dopiero wtedy będzie się dobrze kroił ). Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. UWAGA : Jabłecznik można upiec również z prażonymi jabłkami ze słoika

Opowieści z piekarnika
Ciasto ucierane z jabłkami i kruszonką 116

Prosty przepis na pyszne, puszyste ciasto z jabłkami i chrupiącą kruszonką. Chociaż ciasto ucierane gości na naszych stołach głównie latem, a jabłka zazwyczaj trafiają do tradycyjnej szarlotki to zachęcam do wypróbowania jesiennej wersji tego wypieku z cudownie pachnącym cynamonem, maślaną kruszonką i płatkami podpieczonych migdałów. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Jabłka pieczone z cynamonem 64

przygotowania tego przepisu, to kilka jabłek, cynamon, miód, sok z cytryny oraz rozgrzany piekarnik! To jeden z najłatwiejszych pomysłów na pieczone jabłka z piekarnika! Wypróbuj przepis i pozwól aby Twój dom wypełnił cudowny zapach zapiekanych jabłek z cynamonem. Aby zrobić te pyszne jabłka pieczone z cynamonem w piekarniku, wystarczy pokroić jabłka w cienkie plasterki. Następnie(...)środkową półkę. Jabłka pieczemy przez 45 – 55 minut w zależności od tego, czy wolimy jabłka lekko twarde, czy miększe. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i dopiekamy ok. 8 – 10 minut. Więcej przepisów na jabłka: Chcesz poznać więcej przepisów z wykorzystaniem jabłek, koniecznie sprawdź: ryż zapiekany z jabłkami i śmietaną szybkie ciasto z jabłkami

Kuchnia Na Wypasie
muffinki jabłkowe czyli polskie jabłka jemy... 128

opakowanie, jabłka 3 sztuki, czekolada gorzka 1 tabliczka biorę udział w akcji CIASTO NA NIEDZIELĘ - MUFFINKI .... "TUTAJ" olej, jajka, mleko, cukier i cukier wanilinowy dobrze rózga roztrzepać wsypać mąkę z proszkiem i niebyt dokładnie wymieszać na ciasto o konsystencji gęstej śmietany umyte jabłka ze skórką pokroić na cienkie ósemki i po kilka sztuk powkładać do foremek na muffinki(...)silikonowe użyłam na jabłka dać ciasta do prawie pełnej foremki na wierzch położyć kostkę gorzkiej czekolady piec w 200C około 25 minut i zostawić w foremkach do wystudzenia muffinki są pyszniutkie z naszych polskich jabłek............SMACZNEGO!!! te muffinki można podać z lodami jakie lubisz i np. z zimnym Cydrem jabłkowym, który jest pysznie gazowany jak szampan i doskonale

W Mojej Kuchni Lubię
Piernik z wkładką – kuchnia podkarpacka 70

domowym ciepłem. Jednak piernik nadaje się doskonale również jako baza wyszukanych ciast, a nawet tortów, co udowadnia przepis z okolic Dukli. Dzisiaj zapraszam na ciasto złożone z dwóch blatów piernikowych oraz wkładki, która fantastycznie uzupełnia smak piernika. Owa wkładka to miękkie, wilgotne ciasto z kawałkami jabłek, orzechów oraz z rodzynkami i wiśniami z syropu. Blaty przełożone są powidłami(...)śmietanę, olej i połowę mąki z dodatkami. Na utarte ciasto wykładamy pianę z białek oraz pozostałą mąkę z dodatkami i delikatnie mieszamy. Przekładamy na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 40 minut. Przygotowanie ciasta na wkładkę: Jabłka obieramy, kroimy w grubą kostkę i przesypujemy

Trzeci talerz